Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۳۰ درصد میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار کشور در استان تولید می‌شود، گفت: مازندران ۵۰ درصد مرکبات کشور را نیز تامین می‌کند.

حسن عنایتی کلیجی، در چهارمین جشنواره شکرانه برداشت هلو و شلیل شهرستان نکا در روستای بایع‌کلا در جمع خبرنگاران با اعلام خبر فوق اظهار کرد: ایران یک سرزمین منحصربفرد در تولیدات محصولات باغی است و نرخ تولید محصولات باغی مازندران از لحاظ عملکرد بیشتر از میانگین کشوری است که تا ۳۰ تن در هکتار نیز برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عنایتی افزود: تولید میوه‌های دانه‌دار و هسته‌دار مازندران زودرس است و این یک مزیت و ظرفیت خوب برای محصولات باغی است که از لحاظ کیفیت نیز از جایگاه خوبی برخوردار هستند چراکه از فناوری‌های نوین در تولید این محصولات استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان نکا بیش از ۴۰ درصد هلو و شلیل مازندران را تولید می‌کند گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی در کنار باغات این منطقه احداث شده اما ظرفیت‌های زیادی در این حوزه همچنان بلااستفاده و مغفول است و نیاز به صنایع پس از برداشت محصول الزامی است تا ارزش‌افزوده محصول افزایش یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه در محصولات هلو و شلیل و مرکبات آمادگی جذب سرمایه‌گذار وجود دارد و از سرمایه گذاری در این حوزه استقبال می‌کنیم، گفت: مدیریت باغ بسیار مهم است و باغداران باید از این شرایط به نفع خود استفاده کنند.

عنایتی اظهار کرد: مدیریت مگس میوه در این زمان بسیار مهم است و باغداران با رعایت بهداشت کف باغ و دفن میوه‌های پای درخت و برداشت میوه‌های رسیده در کنترل این آفت موذی تلاش مضاعف داشته باشند.

وی با هشدار نسبت به اینکه محصولات مختلفی میزبان این آفت هستند و باید بسیار مراقب بود تا اسیر تهاجم و طغیان این آفت نشویم، افزود: ساماندهی نهالستان‌ها از برنامه‌های اساسی جهاد کشاورزی در حوزه محصولات باغی است و محققان مراکز تحقیقاتی باید در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: تشکل‌ها و تعاونی‌ها می‌توانند نقش خوبی در بهبود اقتصاد خانوار باغداران منطقه داشته باشند و زمینه‌ساز صادرات محصولات باغی باشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی مازندران کشاورزی در مازندران میوه های هسته دار مرکبات مگس میوه جهاد کشاورزی محصولات باغی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۵۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: فعالیت‌های مهم این مرکز در زمینه افزایش بهره‌وری کشاورزی و کمک به جهش تولید با مشارکت مردم، تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات است.


 محسن دادار  افزود: هسته‌های اولیه بذر‌ها اولین قدم در تولید محصولات با کیفیت و سالم، افزایش بهره‌وری زمین، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش بازدهی اقتصادی و در نتیجه کمک به جهش تولید است.

 
او گفت: گفت: سال گذشته برای اولین بار استان اصفهان از واردات هسته‌های اولیه بذر‌های غلات گندم و جو بی نیاز شد و به خودکفایی رسید که تداوم آن تاثیر مثبتی بر جهش تولید استان دارد و نیازمند برخی حمایت‌ها است.

 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به یکی دیگر از فعالیت‌های مرکز برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: پایگاه تولید نهاده‌های ژنتیکی گاو هلشتاین، سالانه حدود ۲۰۰هزار اسپرم از برترین گاو‌های نر وارداتی از کشور آلمان تولید می‌کند.


او خاطر نشان کرد: این پایگاه با هدف افزایش مشارکت مردم توسط بخش خصوصی و با حمایت مرکز ایجاد شده است.


 تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات در ۵ مرحله صورت می‌گیرد که شامل بذر پرورش یک، بذر پرورش دو، بذر پرورش سه، بذر مادری و بذر گواهی شده است.


استاندار اصفهان، فرماندار، جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد با فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مرکز به ویژه در زمینه تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات از نزدیک آشنا شدند و در جریان نیاز‌های ایستگاه برای جهش تولید قرار گرفتند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ۱۰ درصد از تولیدات گل و گیاه مازندران صادر می‌شود
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور