Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنبش عصائب اهل الحق عراق با هشدار درباره تلاش های رژیم صهیونیستی برای نفوذ در عراق تاکید کرد که نیروهای اشغالگر آمریکایی و ترکیه باید از خاک عراق اخراج شوند.

به گزارش ایران اکونومیست، جنبش عصائب اهل الحق عراق امروز (شنبه) در بیانیه ای اعلام کرد: موارد مکرر نقض حاکمیت عراق ایجاب می کند که همه ارکان نظام موضعی واحد و قاطعی در مقابل آن بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه با ابراز تعجب از "برخی صداهای نابهنجار" که "رفتار شرم آور ترکیه در قبال عراق را توجیه می کنند"، می افزاید: از اعضای مجلس نمایندگان عراق انتظار داریم که بعد از تصمیم برای اخراج نیروهای آمریکایی، موضع شرافتمندانه دیگری گرفته و نیروهای ترکیه را نیز از عراق اخراج و به حضور هرگونه پایگاه یا مقر نظامی آنها در این کشور پایان دهند.

بر اساس برخی برآوردها، ترکیه حدود ۴۰ مقر و پایگاه نظامی در شمال عراق به بهانه سرکوب عناصر گروه مسلح موسوم به "پ. ک. ک" دارد.

عصائب اهل الحق تاکید کرده، «لازم است که پارلمان عراق به قانون اساسی که اجازه استفاده از خاک این کشور برای تعرض به همسایگان را نمی دهد، پایبند باشد. پارلمان لازم است که همچنین خواهان جلسه شورای امنیت برای وادار کردن ترکیه به عقب نشیی از خاک عراق و ملزم کردن آنها به پرداخت غرامت لازم به خاطر موارد مکرر حاکمیت عراق و ریختن خون عراقی ها شود.

این بیانیه در عین حال می افزاید: اگر پارلمان عراق در تحقق این امر ناکام بماند، ما در کنار تصمیم ملت و مقاومت شرافتمندانه آنها برای مقابله با اشغالگری ترکیه خواهیم بود.

مرکز گردشگری «په رخ» زاهو در دهوک اقلیم کردستان عراق روز چهارشنبه شاهد حمله ای توپخانه ای بود که به کشته شدن  ۹ عراقی و زخمی شدن بیش از ۳۰ نفر (عمدتا زن و کودک) منجر شد و دولت عراق پس از تحقیقات خود اعلام کرد که این حمله را ترکیه انجام داده است.

این اقدام موجی از محکومیت ها و واکنش‌های خشم آلود عراقی ها را در پی داشت، اما ترکیه انجام این حمله را انکار و مسئولیت آن را به عهده  گروه مسلح موسوم به "پ. ک. ک" انداخت.

در همین حال، «شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق عراق نیز در مصاحبه ای تلویزیونی تاکید کرد که "اگر نیروهای ترکیه عذرخواهی نکرده و مسئولیت این حمله را برعهده نگیرند، هزینه خون ریخته شده بی گناهان را خواهند داد".

وی تاکید کرد: "ما خون شهدا را خواهیم گرفت و ترکیه را که در تلاش برای اشغال شمال عراق است تحریم خواهیم کرد. عراقی ها قدرت دفاع از کشورشان را دارند. اردوغان باید از رویای اشغال موصل دست بکشد. "

شیخ الخزعلی ابراز امیدواری کرد که "مجلس نمایندگان عراق مصوبه ای مبنی بر لزوم خروج فوری نیروهای ترکیه از عراق صادر کند".

وی تاکید کرد: گروههای مقاومت عراق برای اجرای تصمیم ملت عراق و پارلمان آماده اند.

شیخ الخزعلی در گفت وگو با شبکه الجزیره درباره تلاش رژیم صهیونیستی برای نفوذ در عراق نیز هشدار داد و گفت: "حضور اسرائیل در عراق محدود به اربیل نیست، بلکه این رژیم با عناوین متفاوتی در بغداد، بصره، نینوا و الانبار نیز حضور دارد. "

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: عصائب اهل الحق ، شیخ قیس الخزعلی ، اسرائیل

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عصائب اهل الحق شیخ قیس الخزعلی اسرائیل عصائب اهل الحق عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۵۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق

به گزارش همشهری آنلاین، عراق یکی از مهم‌ترین شرکای تجاری ایران است و عراق نیز به ایران نیاز دارد. به همین دلیل، هر دو کشور حساب ویژه‌ای برای توسعه مبادلات باز کرده‌اند و می‌خواهند تا سال ۱۴۰۶، ارزش تجارت دوجانبه را با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۲۰ میلیارد دلار برسانند؛ اما ایران تنها تاجر حاضر در بازار عراق نیست و برای این هدف باید با ترکیه، به‌عنوان قدیمی‌ترین رقیب و حتی چین و عربستان رقابت کند.

البته هدف‌گذاری ۲۰ میلیارد دلاری برای تجارت ایران و عراق موضوع جدید نیست و در دهه ۹۰ چندین بار بر این هدف‌گذاری تأکید شده است. حتی در سال ۱۳۹۷، که عراق در بحث واردات از ایران، از چین نیز سبقت گرفت و به بزرگ‌ترین مشتری ایران تبدیل شد، گمان می‌شد قبل از سال ۱۴۰۰ رؤیای افزایش تجارت دوجانبه به ۲۰ میلیارد دلار محقق شود؛ اما تحقق این هدف فقط به خرید کالاهای ایرانی از عراق منوط نیست و باید مکانیسم‌های رقابتی در بازار عراق، نیاز این کشور به موازنه تجاری و خنثی کردن تبعات تحریم‌های ظالمانه غربی نیز مدنظر قرار گیرد.

چرا تجارت با عراق مهم است؟

اهمیت عراق برای ایران از چند منظر مطرح است. اول اینکه تجارت با این کشور عمدتاً توسط بازرگانان بخش خصوصی انجام می‌شود و سهم کالاهای ساخته شده و دارای ارزش‌افزوده بالا در آن زیاد است. به همین دلیل است که اهمیت تجارت با عراق، حتی از امارات که ارزش مبادلاتش با ایران به سه برابر عراق می‌رسد، بیشتر است؛ چراکه امارات برای ایران یک پایگاه تجاری است و بنا به شرایط تحریم جایگاه مهمی در تجارت با ایران پیدا کرده است درحالی‌که عراق با مبادلات مستقیم و بدون واسطه به شریک استراتژیک تجارت ایران تبدیل شده است.

بررسی آمارهای تجارت خارجی ایران در سال ۱۴۰۲ حاکی از این است که از بین ۴ شریک اول تجارت خارجی ایران، تراز تجاری کشور بدون نفت، با چین، امارات و ترکیه منفی و با عراق مثبت است. در حقیقت عراق بدون احتساب نفت، بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران محسوب می‌شود و بخش عمده تجارت ۹.۸ میلیارد دلاری با این کشور ربطی به نفت نداشته است.

نکته دیگر اینکه سهم زیادی از تجارت با عراق، مستقیم یا غیرمستقیم به بنگاه‌های کوچک و متوسط از گلخانه‌ها گرفته تا شرکت‌های تولیدی کوچک اختصاص دارد و تقویت آن به بهبود واقعی وضعیت کسب‌وکارها کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

ادعای عجیب مقام عراقی | عراق بدهی خود به ایران را با نفت سیاه تسویه می کند

رفع چالش‌های صادرات به عراق

بازار صادراتی ایران در عراق با چند تهدید جدی روبروست. اول تحریم‌های بانکی و اقتصادی غرب و آمریکا. دوم رقیب قدرتمندی مانند ترکیه و سوم، یک‌طرفه بودن تجارت با عراق و بی‌رغبتی آنها برای توسعه مناسبات. در مورد اول، سال‌هاست که بخش خصوصی مسیرهای ابتکاری خود را به راه انداخته اما از اواسط سال گذشته، با دونرخی شدن ارز در عراق، تجارت ایران از مسیر صرافی‌ها با چالش افزایش قیمت تمام‌شده روبه‌رو شد. در آن زمان گرچه برخی فاتحه صادرات به عراق را خواندن اما رایزنی در رأس دولت توانست به عبور تجار از این گردنه سخت کمک کند.

مهدی ضیغمی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در گفت‌وگو با همشهری، گفت: ترکیه قدیمی‌ترین رقیب ایران در بازار عراق است و تحولات مربوط به سهم بازار در رقابت با ترکیه اتفاق جدیدی نیست؛ اما از چندی پیش، مشکلاتی در بازار صادراتی ایران به خاطر اتفاقات ارزی عراق رخ داد که با تدابیر دولت و رایزنی‌های انجام شده به‌تدریج در حال مرتفع شدن است.

ضیغمی تأکید کرد: رسیدگی سریع به حواشی پیش‌آمده برای بازار صادراتی ایران در عراق این مسئله مدنظر رئیس‌جمهوری بود و یک هیات عالی‌رتبه نیز با همراهی وزیر امور خارجه کشورمان طی سفر به عراق با محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر این کشور دیدار کردند و مسئله در حال حل شدن است.

برآورد ضیغمی این است که ایران بازار صادرات عراق را از دست نخواهد دارد و به‌زودی توافق جامع تجاری بین دو کشور با هدف رساندن ارزش تجارت دوجانبه به ۲۰ میلیارد دلار اجرایی خواهد شد که حواشی فعلی را نیز برطرف می‌کند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه ترکیه در بازار عراق رقیب ایران بوده و خواهد بود، گفت: «طبیعتاً آنها تلاش خود را برای حضور قوی‌تر در بازار عراق انجام می‌دهند و ما هم برنامه‌ریزی‌های خود را بر مبنای منفعت دوجانبه اجرایی خواهیم کرد.»

در این میان، از سال گذشته، تلاش‌های بزرگی برای سرمایه‌گذاری مشترک میان بخش‌های خصوصی ایران و عراق آغاز شده که هدف آن؛ وارد کردن تجارت ایران و عراق به جاده دوطرفه، و متوازن‌سازی مبادلات دو کشور است. اتفاقی که اگر رخ دهد، می‌تواند تجارت دو کشور را حتی به بالاتر از ارقامی نظیر ۲۰ میلیارد دلار برساند.

کد خبر 847409 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران تجارت خارجی عراق

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از پیشنهاد مصر درباره غزه؛ تل‌آویو با خروج نیروهایش از «نتزاریم» موافقت کرد
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت ندارد
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • تاکید مقام آمریکایی بر شکست رژیم صهیونیستی در غزه
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی