Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت متا (فیسبوک سابق) به ریاست مارک زوکربرگ، مالک اینستاگرام و فیسبوک اعلام کرد حساب‌های کاربری طالبان در شبکه‌های فیسبوک و اینستاگرام حذف می‌شوند.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست از شبکه خبری «بی بی سی» در پی حذف اخیر حساب‌های کاربری خبرگزاری باختر و رادیو و تلویزیون ملی افغانستان که تحت کنترل طالبان است از سوی شرکت متا در شبکه‌هایی اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام،  این شرکت در پاسخ به  خبرنگاران گفت: «کارشناسان ما به این توافق رسیدند که آسیب محتوای این حساب‌های کاربری بیشتر از جنبه خبری آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

سخنگوی شرکت متا افزود: «این بدان معناست که حساب‌هایی را که توسط یا از طرف طالبان اداره می‌شوند حذف می‌کنیم. بدین ترتیب ستایش، حمایت و نمایندگی از آنها ممنوع است.»

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی ارشد طالبان روز گذشته در واکنش به مسدود شدن حساب‌های رادیو تلویزیون و خبرگزاری باختر نوشت: «مسدود کردن حساب‌های شبکه‌های اجتماعی رادیو و تلویزیون ملی و خبرگزاری باختر نشان‌دهنده بی‌شکیبایی و عدم تحمل است.» او همچنین نوشته است که شعار «آزادی بیان برای فریب سایر ملت‌ها به کار می‌رود.»

به علاوه صفحات فیسبوک پشتو و دری تلویزیون ملی افغانستان که تایید شده و دارای صدها هزار دنبال‌کننده هستند، از روز چهارشنبه از دسترس خارج شده است.

تلویزیون دولتی افغانستان از زمان تسلط طالبان بر این کشور به عنوان یکی از رسانه‌های اصلی انتشار خبرهای دولت موقت طالبان  است.

شرکت متا خاطرنشان کرده است: «کارشناسان محلی و بین المللی که با این شرکت همکاری دارند، همگی به اتفاق آرا به این نتیجه رسیده‌اند که این حساب‌ها دارای محتوای ضمنی و آشکارا مضر از جمله دعوت به خشونت و بریدن سر مخالفان، تمجید از فعالیت‌های تروریستی و  انکار و نقض حقوق بشر است  که در گزارش‌های حقوق بشری ذکر شده و سیاست‌های سرکوبگرانه علیه زنان و سایر محتوای مضر را توجیه می‌کنند.»

سخنگوی متا همچنین افزود: «طالبان براساس قوانین آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی تحریم شناخته شده است بدین ترتیب این گروه از استفاده از خدمات ما به عنوان سازمان‌های خطرناک منع شده‌اند.»

این شرکت در توجیه اقدام خود افزود، آگاه است که جامعه افغانستان به شدت به خدمات این شرکت برای تماس با عزیزان، دسترسی به اطلاعات حیاتی، هماهنگ کردن تلاش‌های امداد بشردوستانه و مشارکت در گفتمان سیاسی مهم متکی است اما تنها با ابراز همدردی با مردم افغانستان گفت: «ما قلبا برای مردم افغانستان و بحران انسانی جاری در کشور متاثر هستیم، و این شرکت تاکنون بیش از ۴ میلیون دلار به تلاش‌های امدادی بشردوستانه در کشور از جمله کمک‌های مالی به یونیسف و امدادرسانی اضطراری و آسیب دیدگان زلزله اخیر کمک کرده است.»

متا می‌گوید که در حال همکاری نزدیک با کارشناسان منطقه‌ای و بین المللی (سازمان‌های غیردولتی، دانشگاهیان، فعالان حقوق بشر، رهبران جامعه، روزنامه نگاران، و غیره) است تا اطمینان پیدا کند که واقعیت‌های عینی افغانستان در مدیریت حساب‌های دولت افغانستان در نظر گرفته شده است.

کارشناسان متا معتقدند از آنجایی که خبرگزاری‌های مستقل در افغانستان از گزارشگری منع شده‌اند، حساب‌های رسانه‌های دولتی تحت کنترل طالبان به عنوان منابع تقویت کننده تبلیغات مضر عمل کرده‌اند. بنابراین، این تصمیم را برای اولویت دادن به امنیت جامعه کاربران افغان در نظر گرفتند.  

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، طالبان ، فیس بوک

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان طالبان فیس بوک شرکت متا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۵۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وقوع انفجار در کابل
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • توزیع ۲۱ هزار پاسپورت در بغلان
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه