Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه انگلیسی گاردین با انتقاد تند از سیاست‌های دولت آمریکا در مبارزه با تورم نوشت: جنگ خودخواهانه آمریکا با تورم، دنیا را در رکود فرو خواهد برد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه انگلیسی گاردین، در حالی که فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را بالا می‌برد وام‌های مبتنی بر دلار بر دوش دولت‌ها در سراسر جهان سنگین و سنگین‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



فدرال رزرو قصد دارد در ماه جاری برای دومین بار طی امسال نرخ بهره دلار را افزایش دهد و این کار هرگونه شانس احیای اقتصاد جهان را از میان خواهد برد.

پیش‌بینی می‌شود نرخ بهره دلار با هدف کمک به رشد اقتصادی آمریکا تا حدود یک درصد افزایش یابد که درنتیجه پایانی بر دوره ۱۵ ساله پول بسیار ارزان خواهد بود.

افزایش نرخ بهره به ۲.۵ تا ۲.۷۵ درصد هزینه اخذ وام در آمریکا را به دو برابر هزینه دریافت وام در انگلیس افزایش خواهد داد و حتی باید انتظار داشت این رقم بیش از پیش افزایش یابد.

افزایش نرخ بهره در آمریکا فقط بر اقتصاد این کشور تأثیر نخواهد گذاشت بلکه اثرات وحشتناک این کار خودخواهانه آمریکا را که با هدف کنترل تورم انجام می‌گیرد در انگلیس و سراسر دنیا شاهد خواهیم بود.

افزایش نرخ بهره در آمریکا باعث می‌شود این کشور محل جذاب‌تری برای سرمایه‌گذاران باشد تا پول خود را در بانک‌های این کشور ذخیره کنند. آن‌ها برای این کار باید دارایی‌های خود را بفروشند و به دلار تبدیل کنند و خرید دلار بیشتر منجر به جهش قیمت پول ملی آمریکا خواهد شد.

در ماه جاری میلادی ارزش دلار در برابر سبدی متشکل از شش ارز مهم به بالاترین رقم طی ۲۰ سال گذشته رسیده است. ارزش یورو طی روز‌های اخیر به کمتر از یک دلار رسیده است. پوند انگلیس که طی امسال ۱۰ درصد ارزش خود را از دست داده و به ۱.۲ دلار رسیده است همچنان روندی کاهشی در ارزش خود را طی می‌کند.

در ژاپن بانک مرکزی این کشور تحت فشار شدیدی قرار دارد. ارزش ین در برابر دلار به پایین‌ترین رقم از سال ۱۹۹۸ رسیده است.

افزایش نرخ بهره دلار دو اثر مهم برای ما و آن‌هایی که در خارج آمریکا زندگی می‌کنند دارد. اول این که کالا‌ها و مواد خامی که با دلار قیمت گذاری می‌شوند گران‌تر خواهند شد. بیشتر کالا‌ها با دلار قیمت گذاری می‌شوند از جمله سوخت.

دریافت وام‌های دلاری نیز گران‌تر می‌شود. دریافت وام از یک بانک آمریکایی خارج از توان بازپرداخت خانوار‌ها و شرکت‌های انگلیسی و سایر کشور‌ها خواهد شد. این نکته از آن جهت حائز اهمیت است که بدانیم بانک‌ها، به ویژه در اقتصاد‌های درحال ظهور توان چندانی برای وام‌دهی ندارند.

بانک مرکزی انگلیس اخیراً اعلام کرده است برای جلوگیری از عمیق‌تر شدن شکاف ارزشی میان پوند و دلار و درنتیجه ممانعت از گران‌تر شدن کالا‌های وارداتی مجبور است نرخ بهره در این کشور را افزایش دهد. مسلماً افزایش قیمت کالا‌های وارداتی به معنای تورم بیشتر در اقتصاد انگلیس خواهد بود.

تا ماه ژانویه امسال به نظر می‌رسید روند صعودی تورم در انگلیس چندان ادامه نخواهد داشت. اما اکنون با حمله روسیه به اوکراین و اجرای سیاست پول‌پاشی توسط دولت بایدن در جریان دوران کرونا که به افزایش قیمت‌ها در آمریکا کمک کرده است باید انتظار داشت نرخ تورم در انگلیس تا سال آینده همچنان صعودی باشد.

دولت‌هایی که به دلار وام گرفته‌اند با مشکلی دوچندان مواجه هستند. این دولت‌ها نه تنها برای کاهش اثر گرانی کالا‌های وارداتی مجبورند نرخ بهره داخلی را افزایش دهند بلکه همچنین آن‌ها باید سود بسیار بیشتری را به وام‌دهندگان خارجی پرداخت کنند.

اقتصاد‌های درحال ظهور و بسیاری از کشور‌های در حال توسعه که با مشکل مضاعف کرونا و کاهش درآمد‌های گردشگری مواجه هستند نمی‌توانند این بار سنگین را تحمل کنند و ورشکسته خواهند شد. سریلانکا نخستین نمونه در این زمینه بوده است و کشور‌های دیگری نیز به همین سرنوشت دچار خواهند شد.

طی سه دهه گذشته بانک‌های غربی در چارچوب سیاست آزادی اقتصادی، وام‌های کم‌بهره بسیاری را به کشور‌های درحال‌توسعه داده‌اند. دولت زامبیا برای خودکفا شدن در تولید برق وام‌های سنگینی را از خارج دریافت کرده است. این کار باعث شده است نسبت بدهی خارجی زامبیا به تولید ناخالص داخلی این کشور به ۱۱۰ درصد برسد که برابر با نسبت بدهی خارجی فرانسه به تولید ناخالص داخلی‌اش است.

مشکل زامبیا با فرانسه بسیار متفاوت است. فرانسه وام‌های با بهره ۱.۸ درصد دریافت کرده است. اما زامبیا برای وام‌های دریافتی بهره ۲.۷ درصد می‌دهد. آن چه مسلم است زامبیا، فرانسه و بسیاری از کشور‌های دیگر برای زنده ماندن باید قرض کنند و سرمایه‌گذاری بیشتر به معنای قرض بیشتر است.

هیچ نشانه‌ای که از تغییر سیاست‌های آمریکا حکایت داشته باشد دیده نمی‌شود. جو بایدن در وحشت انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره به سر می‌برسد. تورم فزاینده به نفع جمهوری‌خواهان در این انتخابات خواهد بود. این وحشت به فدرال رزرو کشیده شده و در افزایش تاریخی نرخ بهره ترجمه شده است. دولت آمریکا ابایی ندارد که با این کار خودخواهانه، اقتصاد‌های دیگر دنیا به رکود کشیده شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: گاردین سیاست های دولت آمریکا تورم افزایش نرخ بهره کالا ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۶۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سناتور «برنی سندرز»، عضو کنگره آمریکا در برنامه شبکه سی ان ان، سیاست‌های دولت بایدن در قبال جنگ غزه را زیر سوال برد و گفت: «موضع بایدن در قبال جنگ اسرائیل علیه غزه ممکن است رای دهندگان جوان را از خود دور کرده باشد.»

به گفته سندرز، اعتراضات دانشجویی ضد جنگ در دانشگاه‌های آمریکا ممکن است لحظه «ویتنام» بایدن باشد. دانشجویان تظاهرات می کنند نه به این دلیل که از حماس حمایت می کنند، بلکه به این دلیل که از کاری که دولت اسرائیل در غزه انجام می دهد عصبانی هستند.

سناتور برنی سندرز همچنین گفت: دانشجویان حق دارند به کمک های مستمر آمریکا به دولت راست افراطی نتانیاهو اعتراض کنند. از منظر اخلاقی و سیاسی، امیدوارم که بایدن از دادن چک سفید به نتانیاهو دست بردارد.

چند شب پیش نیز، «برنی سندرز» سناتور آمریکایی اعلام کرده بود که کابینه راست‌گرا، افراطی و نژادپرست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فاجعه انسانی را در غزه ایجاد کرده است.

این سناتور آمریکایی در ادامه تصریح کرد: متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی یهودی‌ستیزی نیست، بلکه روشن کردن یک حقیقت است. وی در ادامه افزود: ما باید به هر شکلی با یهودی‌ستیزی مخالفت کنیم. کاری که کابینه راست‌گرا، افراطی و نژادپرست نتانیاهو انجام می‌دهد، در تاریخ معاصر جنگ‌ها بی‌سابقه است. آنها (اشغالگران صهیونیست) در ۶.۵ ماه گذشته کشته ۳۳ هزار فلسطینی را کشته و ۷۷ هزار تَن را زخمی کرده اند؛ یک سوم از این تعداد را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. اسرائیل بیش از ۶۰ درصد از اماکن مسکونی آنها را ویران کرده است.

«برنی سندرز» تأکید کرد: آنها (صهیونیست‌های اشغالگر) سیستم بهداشت و درمان در غزه را ویران کرده اند؛ زیرساخت‌ها را از بین برده اند. برق نیست. آب بسیار کمی وجود دارد.

سناتور آمریکایی ایالت ورمونت در ادامه افزود: در حال حاضر احتمال وقوع گرسنگی و قحطی گسترده در غزه وجوددارد. وقتی شما این اتهامات را مطرح می‌کنید، این یهودستیزی نیست؛ بلکه واقعیت دارد. یهودی ستیزی، اسلام هراسی و سایر اشکال تعصب را به هر شکلی محکوم کنیم. ما باید به فاجعه انسانی بی سابقه‌ای که در حال حاضر در غزه رخ می‌دهد توجه کنیم. آنها دارند غزه را به طور کامل ویران می‌کنند.

هفته گذشته نیز سناتور ایالت ورمونت آمریکا گفته بود: اسرائیل سعی می کند تظاهرات ضدجنگ در غزه را به یهودی ستیزی نسبت دهد.

«برنی سندرز» سناتور آمریکایی خطاب به نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت وقتی که ۳۴ هزار زن و کودک در غزه کشته شده اند، تظاهرات در دانشگاه های آمریکا یهودی ستیزی نیست.

سندرز خطاب به نتانیاهو اعلام کرد: نه آقای نتانیاهو. یادآوری اینکه در مدت کمی بیش از شش ماه، دولت افراطی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزارنفر زخمی کرده که ۷۰ درصد آنها را زنان و کودکان هستند، این یهودی ستیزی یا طرفداری از حماس نیست.

سندرز یادآور شد که نتانیاهو نمی تواند به بهانه یهودستیزی حواس مردم را از جنگ غیراخلاقی در غزه منحرف کند.

کد خبر 6095418

دیگر خبرها

  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • پاسخ تند همتی به انتقاد خبرگزاری دولت/ دانشجوی سال اول اقتصاد هم فرق تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم سالانه را می‌داند؛ شما یا نمی‌دانید یا می‌خواهید ندانید
  • تورم در ترکیه به ۷۰ درصد رسید
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت
  • قیمت طلا کاهش یافت
  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین