Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، در سال 2020 جهان بزرگ‌ترین کاهش مصرف نفت در تاریخ را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رساند. پس از 9 سال روند افزایش مصرف نفت در جهان، شیوع کرونا باعث شد تا تقاضا برای طلای سیاه در بازار جهانی 9 درصد کاهش یابد.

البته در سال 2021 شاهد رشد 6 درصدی مصرف نفت در بازار جهانی بودیم که بزرگ‌ترین رشد سالانه از سال 1976 تاکنون به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این افزایش اما مصرف نفت در جهان در سال 2021، 3.7 درصد نسبت به سال 2019 پایین‌تر بوده است.

* بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان نفت در جهان

آمریکا در سال 2021 با مصرف روزانه 18.7 میلیون بشکه بزرگ‌ترین مصرف کننده نفت جهان بود که نسبت به سال 2020،  8.7 درصد رشد داشته است. بیشترین میزان مصرف نفت آمریکا در سال 2005 به ثبت رسید که نسبت به سال 2021، 9 درصد بیشتر بوده است.

پس از آمریکا هم چین با مصرف روزانه 15.4 میلیون بشکه دومین مصرف کننده نفت جهان بود.

به طور کلی طی 10 سال گذشته مصرف نفت در آمریکا سالانه 0.4 درصد بیشتر شده و این در حالی است که متوسط افزایش مصرف سالانه نفت چین 12 برابر آمریکا بوده و در یک دهه گذشته سالانه 4.8 درصد بالا رفته است.

در میان 10 مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان آلمان تنها کشوری است که در سال 2021 کاهش مصرف را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رسانده است. آمریکا و چین به ترتیب 19.9 درصد و 16.4 درصد نفت عرضه شده به بازار جهانی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وارد کرده‌اند و در مجموع بیش از 36 درصد نفت جهان در این دو کشور مصرف شده و می‌شود.

* بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نفت در جهان

با وجود تأثیرات منفی شیوع ویروس کرونا بر صنعت تولید نفت آمریکا، این کشور در سال 2021 با تولید روزانه 11.2 میلیون بشکه همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت در جهان بوده است. جایگاه‌های دوم و سوم این لیست هم به روسیه و عربستان تعلق دارد و دو کشور به ترتیب 10.5 و 9.4 میلیون بشکه تولید نفت داشته‌اند؛ درواقع آمریکا،‌ روسیه و عربستان به ترتیب 14.4، 13.4 و 12.1 درصد کل نفت تولیدی جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به خود اختصاص داده و در مجموع نزدیک به 40 درصد کل نفت تولیدشده در جهان در سال 2021 با منشأ این سه کشور بوده است.

با وجود آنکه شرکت‌های نفتی در جهان در سال 2021 روند افزایش تولید را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در پیش گرفتند، اما تولید نفت در 6 کشور از 10 کشور بزرگ تولیدکننده این کالای اساسی پایین آمد. همین مسئله بود که باعث شد تا شاهد افزایش قیمت نفت در بازار جهانی باشیم.

کانادا، عراق و چین نیز به ترتیب با تولید 4.7، 4، و 4 میلیون بشکه در روز جایگاه‌های سوم تا ششمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به خود اختصاص داده‌اند.

* ایران چندمین کشور تولیدکننده نفت در جهان به شمار می‌رود؟

در سال 2021 ایران روزانه 3.2 میلیون بشکه نفت تولید کرده و هفتمین کشور بزرگ تولیدکننده نفت در جهان بوده است. درواقع 4.1 درصد کل نفت تولیدشده در جهان در سال 2021 مربوط به ایران بوده است.

همان‌طور که گفته شد تولید نفت در 6 کشور بزرگ تولیدکننده نفت در جهان شامل آمریکا، عربستان، عراق، امارات، برزیل و کویت در سال 2021 کاهش داشته، اما ایران با ثبت 16.1 درصد افزایش تولید، بیشترین رشد تولید نفت در میان کشورهای جهان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به ثبت رسانده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: ایران نفت تولیدکننده نفت در جهان جهان در سال 2021 تولید نفت بازار جهانی میلیون بشکه مصرف نفت نفت تولید بزرگ ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۷۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، محمد پذیرا در گفتگویی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴ هزار و ۱۲۸ دستگاه خودرو توسط گشت های تشخیص خودروهای آلاینده بررسی و ۷۳ درصد آن‌ها آلاینده هوا تشخیص داده شدند، اظهارکرد: از تعداد کل خودروهای آلاینده هوا، بیشترین تعداد خودروها بر اساس نوع خودرو مربوط به پراید با ۵۰ درصد آلایندگی بود و خودروهای و پیکان و پیکان وانت در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

وی گفت: همچنین از تعداد کل خودروهای آلاینده ۲۴.۵ درصد در سن فرسودگی بر اساس آیین نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو قرار دارند.

رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد مقدس افزود: ۵۱ درصد خودروهای آلاینده نیز فاقد معاینه فنی بودند که نشان می‌دهد انجام معاینات فنی سهم بسزایی در کاهش آلودگی هوا توسط خودروها دارد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899418

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • ویدیو/ ارتقای اقتصاد مکمل میان ایران و کشورهای آفریقایی
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • مقایسه نرخ رشد اقتصادی ایران در میان اقتصادهای بزرگ دنیا (+جدول)
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟