Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@10:27:12 GMT

چطور یبوست را درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۵۷۷۶۰

چطور یبوست را درمان کنیم؟

یبوست از شایع‌ترین بیماری‌ها بین افراد است. به طوری‌که گفته می‌شود یبوست، شایع‌ترین عامل شکایت و مراجعه بیماران به پزشک است. درضمن یبوست از شناخته‌شده‌ترین و قدیمی‌ترین بیماری‌ها ست، به طوری‌که در طب سنتی، از آن با عنوان «ام الامراض» یا «مادر بیماری‌ها» یاد شده است. به همین دلیل، در طب سنتی عامل بسیاری از بیماری‌ها روحی و جسمی به یبوست نسبت داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پزشکی مدرن هم این عارضه جدی گرفته می‌شود و همیشه پزشکان توصیه به درمان آن می‌کنند.

درضمن با توجه به زندگی ماشینی امروزه و کم‌شدن فعالیت‌های فیزیکی، یبوست بیشتر از پیش شایع شده و باید جدی گرفته شود.

علاوه بر کم تحرکی، دلایل دیگری به یبوست نسبت داده می‌شود. از جمله اصلی‌ترین این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مقدار ناکافی فیبر در رژیم غذایی مصرف مقادیر زیاد لبنیات تغییر رژیم غذایی (مثلا در سفر یا در پی بیماری) استرس و اضطراب سندروم روده تحریک‌پذیر مصرف بعضی از داروها و مکمل‌ها مخصوصا داروهای ضدافسردگی و مکمل آهن مشکل در سیستم گوارش (مثل مشکل در اعصاب یا ماهیچه‌های معده و روده ها) برخی بیماری‌ها مثل سرطان کلون بارداری کم‌کاری تیروئید بیماری‌های عصبی مانند ام اس و پارکینسون که باعث اختلال در سیستم عصبی دستگاه گوارش می‌شوند.

راه‌های پیشگیری از یبوست چیست ؟

از قدیم گفته‌اند پیشگری بهتر از درمان. بنابراین توصیه می‌کنیم برای جلوگیری از یبوست حتما به موارد زیر توجه شود.

رژیم غذایی متعادل با فیبر فراوان: غذاهای پرچربی و سنگین یبوست را تشدید می‌کنند. در ضمن مصرف مواد فیبردار نظیر میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، نان و غلات سبوس‌دار در کاهش علائم یبوست موثرند. مصرف آب و مایعات: مصرف آب و مایعات برای جلوگیری از یبوست توصیه می‌شود. در واقع مایعات به همراه فیبر تنظیم‌کننده حرکت روده است. توصیه می‌شود روزانه بین یک تا دو لیتر آب و مایعات مصرف شود. خودداری از مصرف قهوه و کافئین: قهوه و به طور خاص کافئین باعث کم آبی بدن و در نتیجه یبوست می‌شود. لاکتوز: لاکتوز عامل مهمی در ابتلا به یبوست است. ورزش و فعالیت فیزیکی: وقتی کم تحرکی عامل یبوست ذکر می‌‌شود، طبعا ورزش و فعالیت فیزیکی می‌تواند در پیشگری از آن موثر باشد. عدم تاخیر در اجابت مزاج: تاخیر در اجابت مزاج عامل مهم در یبوست است. بنابراین برای پیشگیری توصیه می‌شود، هر زمان نیاز بود اجابت مزاج شود.

درمان با داروی گیاهی

گاهی علیرغم پیشگیری‌ها، باز فرد به یبوست دچار می‌شود و بنابراین باید به درمان متوسل شد. در حال حاضر داروهای مختلفی برای درمان یبوست تجویز می‌شود ولی استفاده از داروی گیاهی مزیت زیادی نسبت به داروهای شیمیایی دارد. شرکت دارو‌سازی باریج اسانس به عنوان بزرگ‌ترین و برترین شرکت داروسازی گیاهی کشور اقدام به تولید و عرضه دارو لاکسافول کرده است.

لاکسافول باریج از گیاهان دارویی مثل سنا، میخک، روبارب، سنا و کاسکارا ساگرادا تهیه شده است. در موارد مصرف لاکسافول ذکر شده این داروی گیاهی ملین و برطرف‌کننده یبوست هست.

نحوه مصرف لاکسافول به این صورت است: در افراد بالاتر از 12 سال، بزرگسالان و افراد مسن، حداکثر 2 تا 3 بار در هفته هر بار 1 تا 3 کپسول هنگام شب میل شود. مدت مصرف حداکثر 1 هفته است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: یبوست درمان یبوست داروی گیاهی درمان یبوست رفع یبوست داروی گیاهی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۷۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است

ایتنا - هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

به گزارش وری‌ول هلت،‌ دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینو‌سینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.  

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا  فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.
  علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست
نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زا‌های (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبريزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
  درمان التهاب سینوسی مزمن
داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند. 

دیگر خبرها

  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • دلیل آبریزش دائمی بینی احتمالا «التهاب سینوسی مزمن» است
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت