Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: برای اولین بار نیست که در خراسان‌جنوبی شاهد اختلاف بین برخی از روستاییان با بنیاد مستضعفان و یا بنیاد شهید در مورد زمین‌های روستاهای مصادره شده توسط این دو نهاد و فروش و یا واگذاری آنان هستیم.

روزی در روستای موسویه، روزی در روستاهای درمیان و حالا نیز نوبت به «چهاردِه» رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستایی که در دوران پهلوی در تملک خاندان علم بوده است و بعد از انقلاب در اختیار بنیاد مستضعفان و سپس بنیاد شهید قرار گرفته است.

این روستا بعدها در مزایده گذاشته و به سرمایه دارانی فروخته شده است و در حال حاضر این سرمایه گذاران و در واقع مالکان آن تمایل دارند آنجا را تبدیل به یک منطقه گردشگری کنند.

اصل ماجرا چیست؟

اما اصل ماجرای اختلاف به آنجا برمی‌گردد که سرمایه‌گذار و یا همان مالک اقدام به تخریب خانه‌های برخی از اهالی و روستائیانی کرده است که عمر خود را در آن روستا سپری کرده و آنجا را خانه آبا و اجدادی خود می‌دانند.

غلامرضا چهاردهی از اهالی روستای چهارده که روزگاری سالمندی را می‌گذراند در گفتگو با مهر گفت: ماجرا اینگونه است که روستای چهارده بالا مشتمل بر مزرعه و قنات در گذشته توسط خاندان علم مورد تقاضای ثبت قرارگرفته است.

وی گفت: بعد از انقلاب اسلامی این ملک مصادره شده و در اختیار بنیاد مستضعفان و سپس در اختیار بنیاد شهید قرار گرفته است.

چهارده روستای آبا و اجدادی ما است

چهاردهی با تأکید بر اینکه اینجا خانه آباء و اجدادی من است، گفت: قبل از اینکه خاندان علم وجود داشته باشد اینجا متعلق به پدران من و در تصرف مالکانه آنان بوده و در سال ۱۳۱۷ خاندان علم مالک مزرعه و قنات و زمین‌های کشاورزی شدند.

وی اظهار کرد: در طول چند سال گذشته دو دفعه حکم تخلیه برای من صادر شده و اخیراً هم حکم جدیدی صادر و خانه‌ام تخریب شده است و از این جهت واقعاً قلبم دردمند است.

فروختن املاکی که متعلق به مردم بوده است

حسین صالحی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی این پرونده با اشاره به اینکه از سال ۹۲ در جریان امور مربوط به این روستا بوده‌ام، اظهار کرد: بیشتر خانه‌های روستای چهارده بیش از ۱۰۰ سال عمر دارند.

وی با تأکید بر اینکه افراد قبل از قانون ثبت اجباری املاک و از حدود سال ۱۳۱۰ در این روستا ساکن بوده‌اند، بیان‌کرد: از طرف دیگر قبل از تصویب قانون مدنی (حدود سال ۱۳۰۷) آبا و اجداد اهالی چهارده در این منطقه دفن شده‌اند.

وکیل پایه یک دادگستری ادامه‌داد: از همان ابتدا موقع واگذاری اراضی و مزارع کشاورزی روستای چهارده عنوان شده که خانه‌ها استثنا هستند.

صالحی بیان‌کرد: ولی بعد از آن به اسنادی استناد شده است که پول پرداخت شده هم بابت آن خانه‌های سنگی و گلی باقدمت بیش از صد سال هم مزارع بوده است.

وی گفت: در حالی که به نظر من این پرداخت‌های ناچیز بابت حق ریشه و حق زارعانه بوده است نه بهای عرصه و اعیانی که بطرز مجرمانه توسط خاندان علم از ید مالکانه زارعان خارج (البته با ابزاری ظاهراً قانونی و ماهیت غیرقانونی و نامشروع) و برای این خاندان سند شده است.

وکیل پایه یک دادگستری یادآور شد: بنیاد و خاندان علم هیچ حقی در مورد خانه‌های اهالی این روستا نداشته‌اند و نباید برای خودشان سند می‌گرفتند.

وی ادامه داد: در تشریفات ثبتی بدلیل عدم آشنایی با قوانین، اهالی حضور نداشته‌اند و به موقع هم اعتراض نکرده‌اند، بنابراین به لحاظ قانون صوری و شکلی گرفتاری دارند چرا که اعتراضی نداشته‌اند اما ماهیتاً و شرعا مالک هستند.

محمد پور، سرمایه گذار و مالک اراضی در روستای چهارده بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: زمین‌های این روستا در مصادره بنیاد شهید بوده است و در سال‌های ۷۹-۸۰ چندین دفعه این نهاد نامه و اطلاعیه زده که ما املاک را به مزایده می‌گذاریم و اگر اهالی روستا تمایل برای خرید دارند در اولویت هستند.

وی با اشاره به اینکه اهالی روستا تمایلی برای خرید و شرکت در مزایده نشان ندادند، بیان کرد: در همان زمان فردی به نام آقای دباغی در مزایده شرکت و به مبلغ ۱۴۱ میلیون این املاک و زمین‌ها را خریداری کرد.

حقوق اهالی در سال ۸۱ پرداخت شده است

سرمایه گذار در روستای چهارده با تأکید بر اینکه طبق مدارکی که موجود است در سال ۸۱ و بعد از مزایده بین ۹۵۰ تا سه میلیون تومان به حساب اهالی روستا واریز شد تا بتوانند نیاز مسکن خود را تأمین کنند، ادامه داد: در همان بازه زمانی می‌توانستند در مناطقی چون معصویه بیرجند برای خود خانه بخرند.

محمدپور با اشاره به اینکه مجموع واریزی به حساب اهالی روستا در آن زمان ۲۷ میلیون تومان بود، گفت: بعد از آن من زمین‌ها و املاک و… را از آقای دباغی خریدم تا بتوانم یک مجموعه گردشگری در آن منطقه راه‌اندازی کنم.

وی یادآور شد: اما در این سال‌ها به قدری اذیت شدم و به اندازه‌ای آسیب دیدم که به صراحت می‌توانم بگویم از سرمایه‌گذاری پشیمان هستم.

فعال اقتصادی در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مدام از من در ادارات مختلف شکایت می‌شود، بیان‌کرد: با قاطعیت و اطلاعات دقیق می‌توانم بگویم که برخی از اهالی که از من گلایه دارند در خود شهر بیرجند منزل مسکونی دارند و مشکلی از نظر مسکن ندارند.

محمدپور با تأکید بر اینکه من برای سه نفر از اهالی که همچنان در روستا ساکن هستند گازکشی و ساخت حمام و… و. نیز داشته‌ام، یادآور شد: ولی وقتی از من که طبق قوانین مالک هستم به دلایل مختلف شکایت می‌شود من نیز از حقوق قانونی خودم دفاع می‌کنم.

محمدرضا خلیلی مشاور حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: واگذاری زمین‌های چهارده در زمان خودش به صورت مستقیم توسط بنیاد شهید خراسان جنوبی انجام نشده است.

اختیارات مربوط به املاک بنیاد به سازمان اقتصادی کوثر تفویض شده است

وی بیان‌کرد: بر اساس دستورالعمل‌ها و بخش نامه‌هایی که داریم کلیه اختیارات مربوط به املاک بنیاد شهید به سازمان اقتصادی کوثر تفویض شده و اقدامات در مورد روستای چهارده هم توسط همین سازمان انجام شده است.

مشاور حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی ادامه داد: بر این اساس بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان جنوبی دخل و تصرفی به صورت مستقیم در مورد این زمین‌ها نداشته است.

خلیلی یادآور شد: البته ادعاهایی نیز در مورد پرداخت حق و حقوق اهالی روستا مطرح شده که صحت و سقم آن باید توسط دستگاه‌های ذی صلاح تأیید شود.

در هر حال آنچه مسلم است حفظ و احترام به مالکیت خصوصی که از طریق قانونی به افراد رسیده است از یک طرف و حفظ حقوق روستائیانی که سال‌های سال در منطقه ساکن بوده و در آنجا به اصطلاح محلی دارای حق ریشه هستند باید مد نظر قرار گیرد تا کمتر شاهد این اتفاقات حاشیه ساز باشیم.

و ای کاش قبل از هر واگذاری و یا فروش زمین در قالب مزایده و…توسط بنیاد مستضعفان و یا هر نهاد دیگری حقوق قانونی روستاییان به صورت سند رسمی به آنان واگذار شود تا آنچه رخ می‌دهد به صورت حقیقی و واقعی مصداق یاری مستضعف باشد.

کد خبر 5531826

منبع: مهر

کلیدواژه: تخریب روستا بنیاد شهید و امور ایثارگران بیرجند بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی بنیاد شهید خراسان جنوبی بوشهر عید غدیر 1401 ویروس کرونا بیست و نهمین سفر استانی دولت عید غدیر خم کرمانشاه خطبه های نماز جمعه آمار کرونا عکس استانها مشهد خراسان رضوی شیوع کرونا شیراز اربعین حسینی بنیاد مستضعفان روستای چهارده خراسان جنوبی اهالی روستا خاندان علم بنیاد شهید یادآور شد خانه ها زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۸۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از تحقیقات ریسک‌پذیر و خطرپذیر نخبگان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ نشست مسئولان بنیاد ملی نخبگان با جمعی از نخبگان حوزه کار با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی رئیس بنیاد ملی نخبگان و سیدسلمان سیدافقهی قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

سیدافقهی قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در این نشست با اشاره به آیین‌نامه پایش و نگهداشت نخبگان گفت: پس از ابلاغ آیین‌نامه جذب نخبگان از سوی هیئت وزیران، آیین‌نامه پایش و نگهداشت نخبگان به همت سازمان اداری و استخدامی کشور مصوب و ابلاغ شد.

سیدافقهی با تاکید بر ضرورت اجرایی‌سازی این آیین‌نامه و شناسایی فعال نخبگان گفت: برخی از نخبگان در بدنه دستگاه‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی حضور دارند اما از طریق گزینش بنیاد، به عنوان نخبه خودشان را معرفی نکردند و در خوداظهاری‌ها مشارکت نداشتند، به همین جهت با همکاری سازمان اداری و استخدامی، آیین‌نامه پایش و نگهداشت نخبگان تدوین شد تا بتوانیم آنها را شناسایی و به جامعه نخبگان اضافه کنیم تا ضمن رصد مسیر پیشرفت، اقدامات تسهیلگر لازم جهت رفع موانع در مسیر فعالیت آنها را در دستور کار قرار دهیم.

ضرورت توجه به نخبگان فعال در بخش خصوصی

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه تدوین و جمع‌بندی شیوه‌نامه، وظیفه سازمان اداری و استخدامی است و بنیاد ملی نخبگان وظیفه پیگیری دارد، گفت: نمی توانیم تنها منتظر نتیجه ماموریت سازمان اداری استخدامی بمانیم چرا که حیطه فعالیت این سازمان بخش دولتی است و این در حالیست که درصد زیادی از این نخبگان در بخش خصوصی فعال هستند.

سیدافقهی راه‌اندازی «خانه نخبگان» را محلی برای اجماع تفکر نخبگان علمی، کاری و دیگر عرصه‌های نخبگی در بخش خصوصی و دولتی توصیف کرد و گفت: در سال جاری راه اندازی خانه نخبگان را که از قدیم در سند راهبردی کشور در امور نخبگان ذکر شده بود در دستور کار قرار داده‌ایم تا این امر به فعلیت برسد.

حاکمیت ساز و کار انتخابی در خانه نخبگان

وی در ادامه با اشاره به اینکه خانه نخبگان به تفکیک استان‌ها تشکیل می‌شود، تصریح کرد: در هر استان پنج کارگروه نخبگانی از جمله کارگروه تولید و اشتغال تدارک دیده شده که ذیل آنها میزهای تخصصی مختلفی تشکیل خواهد شد و تلاش ما بر این است که در مجموعه خانه نخبگان، ساز و کار انتخابی حاکم باشد به نحوی که جامعه نخبگانی به دست خود نخبگان اداره شود.

سیدافقهی با تاکید بر اینکه در بحث خانه نخبگان، بنیاد فقط در جایگاه سیاست‌گذاری و نظارت فعال است، نیز گفت: بنیاد ملی نخبگان این مجموعه را رصد و حمایت می کند و بدون شک مزیت‌های طرح خانه نخبگان بعد از رونمایی و اجرا برای نخبگان تمامی عرصه‌ها محرز خواهد شد.

وی همچنین از پیشنهاد تشکیل صندوق توسعه اثربخشی نخبگان و استعدادهای برتر خبر داد و گفت: لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی در کمیسیون دولت به‌عنوان اولین قانون در حمایت از نخبگان در حال بررسی است و با توجه به اینکه شرکت‌های خصوصی ممکن است توان تحقیق و توسعه و ارائه بورسیه‌های تحصیلی و یا حمایت از طرح‌های پژوهشی را نداشته باشند، پییشنهاد تشکیل صندوق توسعه اثربخشی نخبگان و استعدادهای برتر با هدف حمایت از تحقیقات ریسک‌پذیر و خطرپذیر نخبگان و طرح‌های دیگر نخبگان در بندهای این لایحه ارائه شده است.

نخبگان کار و دانش مکمل یکدیگرند

قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در پایان با تاکید بر اینکه همکاری با نخبگان کار، به سبب اشتراک تجربه، به درک و شناسایی دقیق مسائل و مشکلات می انجامد و برای تبیین نقشه راه بنیاد سودمند است، گفت: نباید نخبگان کار و دانش را از هم جدا دانست چرا که در عمل نسبت به هم مکمل هستند. خانه نخبگان با عنایت به این مسائل، تجربه و دانش نخبگان تمام عرصه‌ها را جمع آوری می‌کند و انشالله با حضور فعال اعضای آن در دستگاه‌ها گام بزرگی در حل مشکلات و توسعه کشور برخواهد داشت.

شایان ذکر است، در این نشست، نخبگان حوزه کار و صنعت به معرفی دستاوردهای خود در راستای توسعه اقتصادی کشور پرداختند و ضمن بیان انتقادات و پیشنهادات، اقدامات حمایتی لازم را از بنیاد ملی نخبگان مطالبه کردند.

کد خبر 6094058 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • اعزام ۷ اکیپ ارزیاب برای بررسی خسارت حریق در امامزاده ابراهیم(ع)
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • روستایی در مریوان که میزبان لک لک های مهاجر است + فیلم و تصاویر
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • حمایت از تحقیقات ریسک‌پذیر و خطرپذیر نخبگان
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر