Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اسای تازه‌ترین گزارش از شرکت مشاوره جهانی شهروندی و اقامت جهانی، کشور ژاپن با فراهم کردن امکانی برای شهروندان خود به منظور سفر به ۱۹۳ مقصد بدون اخذ ویزا در جایگاه برترین پاسپورت جهان قرار گرفته است. ایران نیز در میان رتبه ۱۰۲ را کسب کرده است.

شرکت مشاوره جهانی شهروندی و اقامت جهانی (Henley & Partners) مستقر در کشور لندن، گزارشی مبنی بر معرفی برترین پاسپورت‌های جهان در سال 2022 را منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سی‌ان‌اس، بر اساس اعلام این شرکت پاسپورت کشورهای آسیایی ژاپن، سنگاپور و کره‌جنوبی به عنوان 3 پاسپورت برتر جهان، به دارندگان خود امکان آزادی بیشتر سفر نسبت به سایر کشورها را ارائه می‌دهد.

مطابق با گزارش این شرکت کشور ژاپن با فراهم کردن امکانی برای شهروندان خود به منظور سفر به 193 مقصد بدون اخذ ویزا، از دو کشور سنگاپور و کره‌جنوبی که این امکان را برای 192 کشور برای مردم خود فراهم کرده است، در جایگاه برترین پاسپورت جهان قرار گرفته است.

با این وجود مردم قاره آسیا واکنش محتاط‌تری نسبت به انجام سفر به دلیل انتشار ویروس کرونا در مقایسه با مردم اروپا و یا آمریکا دارند و نسبت به مردم اروپا و آمریکا کمتر برای انجام سفر اقدام می‌کنند.

تا جایی که بر اساس آخرین آمار انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) تقاضای مسافر بین‌المللی برای سفر هوایی در منطقه آسیا و اقیانوسیه هنوز کمتر از یک پنجم سطح قبل از کووید است. در مقایسه، گزارش شاخص پاسپورت هنلی می‌گوید، بازارهای اروپا و آمریکای شمالی به حدود 60 درصد از سطح تحرک سفر قبلی خود بهبود یافته‌اند.

بعد از سه کشور برتر آسیایی، دو کشور آلمان و اسپانیا در 190 مقصد و بعد از آن فلاند، ایتالیا و لوکزامبورگ با 189 مقصد رتبه‌های بعدی را در جایگاه برترین پاسپورت‌های جهان کسب کرده‌اند.

بعد از آن اتریش، دانمارک، هلند و سوئد همگی در رده پنجم قرار دارند و فرانسه، ایرلند، پرتغال و بریتانیا در رتبه ششم قرار دارند. همچنین نیوزلند و ایالات متحده در کنار بلژیک، نروژ و سوئیس در رتبه هفتم قرار دارند.

به گزارش تسنیم، ایران در این فهرست در جایگاه صد و دوم جهان قرار گرفته و با پاسپورت این کشور می‌توان به 43 کشور بدون ویزا سفر کرد. ایران در ارزیابی سال 2006 این شرکت جایگاه 82 قرار داشت. البته جایگاه ایران نسبت به سال 2021 هم چند پله بهبود یافته است.

در این میان اما پاسپورت کشور افغانستان بار دیگر در انتهای فهرست برترین پاسپورت‌های جهان قرار گرفت و پایین‌ترین رتبه را تنها با امکان سفر شهروندان این کشور به 27 مقصد بدون اخذ ویزا، کسب کرده است. افغانستان در ردیف 112 و در قعر جدول رده‌بندی پاسپورت‌ها قرار گرفته است.

بعد از افغانستان، کشورهای سوریه، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، نپال و کره شمالی به ترتیب جایگاه بعدی را در پایین جدول دارند.

با این‌ حال، با کاهش محدودیت‌های مسافرتی نشانه‌های امیدوارکننده‌ای برای بهبود جایگاه‌ گذرنامه‌های ضعیف ظاهر شده است.

بر اساس این گزارش جدید، دارندگان گذرنامه هندی اکنون همچون وضعیت پیش از همه‌گیری کرونا می‌توانند دسترسی بدون محدودیت به 57 مقصد داشته باشند، این در حالی است که این تعداد در سال 2020 به 23 مقصد کاهش پیدا کرده بود.

به دنبال هجوم کشور روسیه به اوکراین، دارندگان گذرنامه روسیه بیش از هر زمان دیگری با محدودیت‌های ناشی از انجام سفر به سایر نقاط کشور مواجه شده‌اند. این گزارش، محدودیت‌های موقتی و یا ممنوعیت سفرهای هوایی را در نظر نگرفته است، در نتیجه با وجود این‌که گذرنامه روسیه با امکان دسترسی بدون ویزا به 119 کشور، اکنون در جایگاه پنجاهم این فهرست قرار دارد، اما در واقعیت ورود شهروندان روسیه به بسیاری از این مقاصد امکان‌پذیر نیست.

گزارش شرکت هنلی یکی از چندین گزارشی است که توسط شرکت‌های مالی برای رتبه‌بندی پاسپورت‌های جهانی بر اساس دسترسی‌هایی که به شهروندان خود ارائه می‌دهند، ایجاد شده است. این گزارش 199 گذرنامه را بر اساس تعداد مقصدهایی که دارندگان آنها می‌توانند بدون اخذ ویزا قبلی به آن دسترسی داشته باشند، رتبه‌بندی می‌کند./تسنیم

 

منبع: فردا

کلیدواژه: پاسپورت قدرتمندترین پاسپورت پاسپورت های جهان بدون اخذ ویزا جهان قرار بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۹۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است

عباس عبادی در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان ۳۴ میلیون نفر است یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد.

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است.

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران بانوان و ۲۵ درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی نخستین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبان سلامت است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۱۹ هزار پاسپورت در نیمروز
  • کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟ (اینفوگرافی)
  • اینفوگرافیک/ کدام کشور‌های جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • اینفوگرافیک/ کدام کشورهای جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم