Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، حمید خاورزمینی اظهار کرد: دلایل متعددی در زمینه تعرض و آزارجنسی ممکن است مؤثر باشد؛ نخستین علت رواج فرهنگ اباحی‌گری است که چارچوب‌های قبلی را درهم شکسته و چون چارچوب‌های جدید تریبون رسمی و پایگاهی قوی برای ارائه و نهادینه شدن ندارند، جامعه در وضعیت آنارشیست قرار می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در این مورد می‌توان به این مسئله اشاره کرد که مرزهای خانوادگی با انواع و اقسام فیلم‌های ترویجی ضدخانواده در اذهان تاحدودی در هم شکسته شده است و در عمل گسترش عباراتی مانند "عمو و خاله" نمودهای بیرونی آن هستند که فاصله‌های اجتماعی کودکان با افراد غریبه را در هم می‌شکند و حس امنیت نام عمو یا خاله را مورد سوءاستفاده قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاورزمینی تصریح کرد: متأسفانه مسائل تربیتی و آموزشی و مسائل مربوط به حوزه‌های خصوصی افراد و در رأس آن اندام‌های خصوصی کودکان براساس سنت‌های متداول ما ایرانیان نادیده گرفته یا پنهان می‌شود، اما گستردگی روابط اجتماعی باعث شده کودک با افراد متعددی غیر از نزدیکان خود ارتباط داشته باشد که بسیاری از آنها بزرگسال هستند.

این جامعه‌شناس ادامه داد: در جامعه سنتی ما ارتباط کودکان و حتی نوجوانان با افراد بزرگتر از خودشان منع و یک قبح اجتماعی به شمار می‌آمد، اما بسیاری از این روابط امروز اجتناب‌ناپذیر است و چون آموزش کودکان از دست پدرها، پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها تقریباً خارج شده و در اختیار مادران قرار گرفته است و آنان نیز به علت تربیت در یک جامعه مردسالار شبه مدرن از بسیاری از زوایای تربیتی کودکان بی اطلاع هستند، یا به واسطه تجربیات دوران کودکی خود نگرش منفی به آنها دارند، ضرورت ساماندهی یک نظام تربیتی مبتنی بر تجربیات بشری و نظام‌های اخلاقی کارآمد در عصر معاصر را می‌طلبد که بخش عمده‌ای از آن باید به مسائل جنسی اخلاقی اعم از فردی و اجتماعی کودکان معطوف شود.

وی اضافه کرد: متأسفانه این آموزش‌ها که به عنوان آموزش‌های جنسی گاهی مشهور است مورد سوءبرداشت عامدانه یا جاهلانه قرار می‌گیرد و این‌گونه وانمود می‌شود که می‌خواهند به کودکان از کودکی آموزش روابط جنسی را بدهند در حالیکه حتی در کشورهای لائیک آموزش مسائل جنسی و مربوط به جنسیت و عضوهای خصوصی افراد تخصصی جداگانه و کاملاً متفاوت از نظر سطح و محتوا با آموزش جنسی است.

خاورزمینی ادامه داد: اگر به فرهنگ سنتی خود مراجعه کنیم می‌بینیم که مادران پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و گاه برادران و خواهران بزرگتر از نحوه شست‌وشوی اندام‌های خصوصی و نحوه مراقبت از خود در شرایط مختلف را به کودکان آموزش می‌دادند و روابط جنسی در هنگام ازدواج آموزش داده می‌شد.

وی در ادامه گفت: شرم از آموزش جنسی به جوامع سنتی، نیمه‌سنتی و به ویژه جوامعی مربوط است که ریاکاری و ظاهرسازی در آن جاریست به عبارتی افراد برخلاف میل خود مجبورند شرایطی را که جامعه به آنها تحمیل کرده تحمل کنند که گاهی تحمل آن غیرممکن می‌شود بنابراین افراد این چنین از مجاری دیگر اقدام می‌کنند.

این جامعه‌شناس یادآور شد: به عبارت ساده‌تر اگر شما میزان آزارهای جنسی را در چند سال اخیر چه در غرب و چه در جوامع دیگر از جمله جامعه خودمان ملاحظه کنید می‌بینید که آزارجنسی کودکان غالباً از طریق مردان میانسالی است که چهره موجهی دارند و غالباً مشاغلی مانند کشیش یا معلم و مربی یا کاسب محلی دارند که در محل کار خود دارای اعتبار و قابل اعتماد هستند.

وی افزود: این افراد به علت شرایط خاصی که در آن قرار گرفته‌اند و لازم است در همه امور با ارزش‌های حاکم بر قشر خودشان همراهی کنند، ناگزیر آزادی‌های فردی افراد عادی را ندارند و به علت انتظاراتی که از آنها می رود مثل آموزش کتاب‌های مقدس یا انتظار در سربه‌زیری در مواجهه با زنان محله و ... خود را در محدودیت‌های یک قدیس حس می‌کنند که عملاً به واسطه ویژگی‌های شخصیتی فاقد آن ویژگی‌های مقدس هستند، همین امر باعث می‌شود در فرصت‌هایی که غالباً در همین شغل ایجاد می شود از همان اعتباری که دارند سوءاستفاده کنند و نیاز جنسی یا تنوع طلبی جنسی خود را به این سمت و سو سوق دهند. البته ظاهر فریبنده آنها عامل این عمل و گسترش آن نیست بلکه عامل نخست که فقدان آموزش‌های لازم است، علت مهمتری است.

خاورزمینی تصریح کرد: متأسفانه آموزش‌های سنتی تعطیل شده و آموزش‌های مدرن نیز تحریم می‌شوند، دقیقاً مانند تحریمی که در مورد بسیاری از پدیده‌ها اتفاق افتاد و امروز شاهد آن هستیم که جزء لاینفک همه دینداران نیز است و به دین و ایمانشان هیچ لطمه‌ای نمی‌زند، کما اینکه مانند دوش حمام وسیله‌ای برای انجام واجبات و مستحبات نیز است.

کد خبر 692467 منبع: ایسنا برچسب‌ها مهارت‌ها جامعه آسیب اجتماعی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مهارت ها جامعه آسیب اجتماعی آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۹۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران

 

به گزارش تایناک به نقل از همشهری آنلاین، سرهنگ سیدهادی موسوی مشاور شهردار و فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در خصوص اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی افزود: در راستای اجرای تدابیر سلسله مراتب فرماندهی در فراجا و شهردار تهران، این یگان حسب وظیفه ذاتی خود پشتیبانی انتظامی لازم از واحدهای اجرایی و عملیاتی شهرداری تهران را در سازمان مدیریت پسماند و سازمان خدمات اجتماعی در طرح جمع آوری متکدیان، افراد کارتن‌خواب، معتادان متجاهر، کودکان کار و زباله‌گردهای غیرمجاز از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران در دستور کار خود قرار داد.

فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در تشریح جزئیات اقدامات این یگان در حوزه برخورد و ساماندهی پدیده کودکان کار بیان کرد: در راستای ساماندهی کودکان کار که افراد زیر ۱۸ سال در این گروه قرار می‌گیرند و بیشتر تکدی‌گری و دستفروشی می‌کنند یا شیشه خودروها را پاک و یا اسپند دود می‌کنند، هزار و ۱۹۶ نفر از سطح مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با تاکید بر اینکه در میان افراد جمع‌آوری شده ۹۸۴ نفر دارای تابعیت کشورهای افغانستان و پاکستان را دارند که شامل ۹۵۱ نفر دارای تابعیت افغانستان و ۳۳ نفر دارای تابعیت پاکستان است، ادامه داد: از میان کل افراد جمع‌آوری شده ۸۹۷ نفر پسر و ۲۹۹ دختر بودند.

وی در ادامه یادآور شد: از مجموع هزار و ۱۹۶ نفر جمع‌آوری شده که ۱۷۵ نفر زیر ۶ سال، ۶۶۲ نفر بین ۶ تا ۱۲ سال، ۲۸۰ نفر بین ۱۲ تا ۱۵ سال و ۷۹ نفر بین ۱۵ تا ۱۸ سال مشغول به فعالیت در سطح شهر بودند که این افراد توسط عوامل یگان حفاظت شهرداری تهران جمع‌آوری شدند.

موسوی با بیان اینکه از تعداد افراد جمع‌آوری شده در پایتخت ۲۱۲ کودک نیز تابعیت ایرانی داشتند، گفت: در جریان عملیات ساماندهی آسیب‌های اجتماعی با محوریت ساماندهی کودکان کار، ۸۳ مورد پدیده مادر و کودک و ۷۵ مورد نیز پدیده پدر کودک مشاهده شد که این تعداد نیز با قرارگیری در گروه آسیب‌های اجتماعی برزگسالان جمع‌آوری شدند.

دیگر خبرها

  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از نجات افراد در حال خودکشی
  • عقب‌نشینی پسران از مبارزه با غول کنکور/ آسیب‌های کاهش مردان تحصیلکرده
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • دشمن با نشانه رفتن حجاب قصد ضربه به روح و روان جامعه را دارد