Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریالی که در نگاه نخست و گذرا به نظر می‌رسد برای کودکان و نوجوانان است اما در واقع سریالی برای بزرگسالان است درباره کودکان و نوجوانان. چهار فصل‌اش ساخته و منتشر شده و فصل پنجم و پایانی هم در راه است [کی منتشر شود با خداست! از سال ۲۰۱۶، فاصله‌ی انتشار فصل‌های اول و دوم یک سال بوده و فاصله‌ی انتشار دوم و سوم دو سال بوده و فاصله‌ی انتشار سوم و چهارم سه سال بوده!] تا اینجای کار، موفق‌ترین فصل، فصل چهارم است که این انتظار را در مخاطبان ایجاد کرده که احتمالاً فصل پنجم باید همه را از نظر ارتقای کیفی کار، غافلگیر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سریال، در گسترش خط داستانی و شخصیت‌پردازی و استفاده گروهی از همه‌ی شخصیت‌ها در فیلم‌نامه، کاملاً موفق است همچنان که در «ساخت و اجرا» موفق است با این همه گاه مشکلاتی هم در «باورپذیری وقایع کوچک و علت و معلولی رویکردها و تطابق زمانی رویدادها» وجود دارد که مخاطبانِ عام سریال را ظاهراً چندان ناراضی نکرده اما برای چنین کاری، وجود چنین مشکلاتی عجیب است. چرا چنین است؟

شاید نوعی شیطنت از طرف برادران دافر در کار باشد. برادران دافر در چندین مصاحبه اعلام کرده‌اند که سریال چیزهای عجیب را تحت تأثیر فیلم‌ها و سریال‌های علمی تخیلی دهه هشتاد ساخته‌اند. یکی از وجوه مشخص آن آثار در دهه‌ی ۱۹۸۰، «مشکلاتی در باورپذیری وقایع کوچک و علت و معلولی رویکردها و تطابق زمانی رویدادها» بوده یعنی می‌شود این طور فرض کرد که برادران دافر در بازآفرینی آثار سینمایی دهه‌ی ۱۹۸۰، حتی از «خطاهای آن آثار» هم صرفِ نظر نکرده‌اند! من البته شخصاً از طرفداران سینمای آن دهه نیستم [البته منظورم وجه غالب آثار هالیوود در آن دهه است نه سینمای مستقل امریکا و نه آثار اروپایی یا آسیایی یا… در آن دهه] سهل است از آثار غالبِ هالیوودی آن دهه متنفرم! همچنان که از دنیای سیاسی آن دهه متنفرم! [وجهی که برداران دافر، به عنوان بخشی انکارناپذیر از دهه ۱۹۸۰، به این سریال اضافه کرده‌اند] برای من به عنوان یک «مخاطب خاص سینما»، آثار دهه‌ی ۱۹۷۰ هالیوود و همچنین فضای سیاسی آن دهه از جذابیت خاصی برخوردار است.

می‌توان فرض را بر این گرفت که چون من متولد ۱۹۶۸ هستم و برداران دافر متولد ۱۹۸۴ [برای‌تان معنای خاصی ندارد؟! ۱۹۸۴! نام رمان مشهور جرج اورول که در ۱۹۴۹ منتشر شد و در عینِ علمی-تخیلی بودن، رمانی به‌شدت سیاسی و استعاری‌ست] ما به دو نتیجه متفاوت رسیده‌ایم! [گرچه به گمانم نتیجه‌گیری سهل‌انگارانه‌ای‌ست!] کل وقایع سریال تا اینجای کار در دهه‌ی ۱۹۸۰ می‌گذرد و وقایع، از یک سال قبل از تولد برداران دافر شروع می‌شود. ارجاعاتِ سینمایی و فرهنگی و اجتماعی سریال به آن دهه، از این اثر، کلکسیونی از «نشانه‌شناسی سینمایی و فرهنگی» ساخته است که منحصر به فرد است.

سازندگانِ این مجموعه، حتی از «موزیک ویدئوها»ی مایکل جکسون هم [که تأثیرشان بر آثار سینمایی آن دهه انکارناپذیر است] صرف‌نظر نکرده‌اند و نشانه‌هایی از آن آثار را به کار خود افزوده‌اند. در مجموع باید بگویم که «اتفاقات عجیب» به رغم وابستگی‌ها و دل‌بستگی‌های شدید برداران دافر به دهه ۱۹۸۰، در بازآفرینی آثار آن دهه، به «قوام و دوام» دو دهه‌ی بعدی متکی‌ست و گرچه «جهان‌بینیِ سهل‌انگارانه و بسیار محدود» این مجموعه، کلاً خوشایندم نیست [در مقایسه با سریال‌های موفق ۱۲ سال اخیر در امریکا و اروپا و اقیانوسیه] با این همه «اجرا و ساخت» آن، واقعاً چشمگیر است.

دار و دسته‌ی هری پاتر در دهه‌ی ۱۹۸۰!

«اتفاقات عجیب» اگرچه در یک کلام ترکیبی از دنیای داستان‌های استیون کینگ و دو اثر مشهور استیون اسپیلبرگ یعنی «ای.تی» و «برخورد نزدیک از نوع سوم» است، اما در تصویر کردن کودکان دوچرخه‌سوار خود که شدیداً وام‌دار ای.تی‌ست، به همان شیوه‌ای عمل می‌کند که رولینگ در سری رمان‌های هری پاتر و بعدها فیلم‌های ساخته‌شده بر اساس این رمان‌ها، به نمایش گذاشته؛ یعنی هم‌بستگی به اضافه‌ی جادو؛ با این همه، این جادو با آثار علمی‌-تخیلی پیوندی ناگسستنی دارد و فصل به فصل، از آثار صرفاً تخیلی فاصله‌اش بیشتر و به آثار علمی-تخیلی نزدیک‌تر می‌شود. شیوه‌ی برخورد روایی با مقوله‌ی کودکی تا نوجوانی در این مجموعه، گرچه در بعد روانکاوانه‌اش مدیون کینگ است ولی در تأثیری که روند رشد بر شخصیت‌ها می‌گذارد کاملاً متأثر از آثار رولینگ است البته برخلاف آثار رولینگ، در اینجا با اثری متعلق به جهان کودک و نوجوان روبه‌رو نیستیم؛ رویکرد این مجموعه، کاملاً بزرگسالانه است، رویکردی که می‌توانست به شکستِ قابلِ انتظاری بدل شود، اما برداران دافر توانسته‌اند آن را به پیروزی غیرقابل انتظاری در ایجاد توازن میان رویاهای کودکی و جهان بزرگسالانه بدل کنند. پاشنه‌ی آشیلِ چنین آثاری، به طور معمول برتریِ جهان کودکی یا بزرگسالانه است که در مورد نخست، به «سقوط باورپذیری داستان» در جهان بزرگسالانه منجر می‌شود و در مورد دوم، به درجه دو شدن شخصیت‌های کودک در روند روایی کار و از دست رفتن رویاهای کودکی. «اتفاقات عجیب» در برقراری این توازن کم‌یاب، به اثری شاخص در گونه‌ی خود بدل شده است.

می‌توانیم شاهد چه فیلم‌هایی در این مجموعه باشیم؟!

غیر از دو فیلم اسپیلبرگ که نقشِ موتور محرکه‌ی سریال را دارند، آثار پرشماری نه تنها در بخش نشانه‌شناسی اثر فعال‌اند بلکه به پیش‌برد روند روایی آن هم کمک کرده‌اند که به بخش کوچکی از آن‌ها اشاره می‌کنم:

یک. «The Thing» ساخته‌ی ۱۹۸۲ جان کارپینتر. فیلم در زمان اکران با بی‌توجهی منتقدان رو به رو شد و بسیاری آن را تقلیدی ناشیانه از فیلم «بیگانه» ساخته ریدلی اسکات دانستند، اما اندک اندک اوضاع عوض شد. نظر بینندگان به این فیلم جذب و این فیلم تبدیل به یکی از تأثیرگذارترین فیلم‌های ژانر شد.

دو. «Alien» ساخته‌ی ۱۹۷۹ ریدلی اسکات که از آثار شاخص گونه‌ی علمی-تخیلی و همین طور ترسناک است. این فیلم، گرچه به مرور بدل به سریالی سینمایی شد، اما با توجه به اینکه فیلم دومِ آن که ساخته‌ی جیمز کامرون است در سال ۱۹۸۶ به نمایش درآمد -سالی که بعد از وقایع سریال «اتفاقات عجیب» است- تنها همان فیلم نخست، محلِ ارجاع نشانه‌شناسانه قرار گرفته است.

سه. «The Shining» ساخته‌ی ۱۹۸۰ استنلی کوبریک که در زمان نمایش مورد حمله‌ی منتقدان قرار گرفت و حتی کوبریک، کاندیدای بدترین کارگردانی سال در «تمشک طلایی» شد! اما گذشت زمان نشان داد که منتقدان به خطا رفته‌اند و نه تنها فیلم بسیار موفقی‌ست که احتمالاً بهترین فیلم در ژانر وحشت است. فیلم بر اساس رمانی به همین نام از کینگ ساخته شد و البته کینگ از فیلم متنفر بود گرچه خلاقیت کارگردان را می‌ستود! گرته‌برداری برادران دافر البته از اثر کوبریک است نه رمان کینگ.

چهار. «Invasion of the Body Snatchers» ساخته‌ی ۱۹۵۶ دان سیگل که از مشهورترین آثار گونه‌ی خود است با این همه آنهایی که سینمای دان سیگل را به خاطر وسترن «تیرانداز» یا آثاری چون «قاتلان»، «فریب کوگان»، «هری کثیف»، «تلفن» یا «فرار از آلکاتراز» دوست دارند [از جمله خودِ من!] چندان دلِ خوشی از این اثر علمی-تخیلی ترسناک ندارند!

پنج. «The Terminator» ساخته‌ی ۱۹۸۴ جیمز کامرون که اتفاقاً برخلافِ فیلم بعدی که کامرون در سال ۱۹۹۱ روانه‌ی بازار کرد اصلاً فیلم مهمی نیست و بیشتر به خاطرِ فیلم دوم یعنی «Terminator ۲: Judgment Day» در حافظه‌ها جا دارد با این همه ارجاعاتِ مستقیمِ «اتفاقات عجیب» به همین فیلم اول است [ارجاعاتی که بخش مهمی از روند روایی فصل سوم را به خود اختصاص داده‌اند] دلیل‌اش هم مشخص است چون در زمان وقوع رویدادهای مجموعه، هنوز فیلم دوم ساخته نشده بود!

شش. «Grease» ساخته‌ی ۱۹۷۸ رندال کلایسر که اتفاقاً هیچ ربطی نه به ژانر علمی-تخیلی دارد نه ترسناک و فیلمِ تینیجری موزیکالی‌ست که دو دسته بیننده دارد اولی طرفداران آثار موزیکال و دومی آنهایی که از دور اول آثار سینمایی جان تراولتا دلِ خوشی ندارند [که من طبیعتاً از گروه دوم هستم!] در فصل دوم «اتفاقات عجیب»، سازندگان سریال با بخشیدن جذابیت الیویا نیوتن جان به میلی بابی براون [بازیگر نقش جین/الون] هم‌زمان با پوشاندن لباس‌های جان تراولتا به او، به نوعی به این اثر موزیکال معروف، ادای دین کرده‌اند.

هفت. «Gulag» ساخته‌ی ۱۹۸۵ راجر یانگ که باز هم هیچ ارتباطی با دو ژانر علمی-تخیلی و ترسناک ندارد و فیلمی صرفاً سیاسی و ضدِ اتحاد جماهیر شوروی‌ست که اتفاقاً چندان هم مشهور نیست اما به خاطرِ نشان دادن یک زندانی از جهان غرب در زندان‌های مناطق سردسیر روسیه، به همان شکل تبلیغاتی در دوران جنگ سرد، در این سریال هم مورد استناد قرار گرفته.

چند نکته‌ی مهم دیگر برای غافلگیرشدن شما!

یک. استیون کینگ و گی‌یرمو دل تورو [کارگردان فیلم اسکاری «شکل آب»] از طرفداران سرسختِ این سریال‌اند.

دو. کلانتر هاپر در یک کانکس زندگی می‌کند که هزینه خریدنش برای عوامل سریال فقط یک دلار بوده‌!

سه. گرچه من هم مثل شما از طرفداران بازی وینونا رایدر در آثاری هستم که از نوجوانی تا حدود چهل سالگی بازی کرده و گرچه منتقدان از بازی او در این سریال بسیار تعریف کرده‌اند [بعد از یک دوره ناکامی‌های او] اما زیاد ذوق‌زده نشوید! بازی او در این مجموعه، فقط بازی روانی‌ست و اصلاً قابل مقایسه با بازی‌هایش در «بیتل‌جوس»، «ادوارد دست قیچی»، «دراکولا برام استوکر» یا «خانه ارواح» [که درام واقع‌گراینه‌ای‌ست از بیله اگوست بر اساس رمانی از ایزابل آلنده] نیست.

چهار. گرچه بازی‌ها روان و در خدمت توسعه جهان این سریال است اما اگر به دنبالِ دیدن بازی‌های جمعی چشمگیرید، این سریال از گزینه‌های اول‌تان نخواهد بود! بازی میلی بابی براون در این میان یک استثناست. او در یازده‌سالگی با همین سریال وارد حوزه تلویزیون و بعد سینما شد. برادران دافر برای راضی کردن‌ او برای تراشیدن موهای سرش، شارلیز ترون را در فیلم مکس دیوانه: جاده خشم، نشان‌اش دادند تا متقاعد شود که از دست دادن موهایش گریه و زاری ندارد! کشف میلی بابی براون توسط آنها، احتمالاً یکی از همان کشف‌های نادر تاریخ سینماست که بعدها تاریخ‌نویس‌ها به آن اشاره خواهند کرد!

پنج. شخصیت نابودگر با بازی آرنولد شوارتزنگر در آثار بسیاری موردِ گرته‌برداری قرار گرفته، اما در فصل سوم این سریال، برای اولین بار، نه تنها از شخصیت، گرته‌برداری شده که نسخه‌ی روسی شوارتزنگر، با همان تیپ، وارد سریال شده است. نکته‌ی بامزه‌ی قضیه این است که بازی شوارتزنگر در نسخه‌ی ۱۹۸۴ بازی به‌شدت ناپخته‌ای بود [برخلاف نسخه ۱۹۹۱] و برادران دافر، ناپختگی بازی شوارتزنگر را هم گرته‌برداری کرده‌اند!

* منتشر شده در مجله نماوا

کد خبر 1654210

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان اتفاقات عجیب گرته برداری علمی تخیلی دهه ی ۱۹۸۰ ساخته ی فیلم ها آن دهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۰۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سپاهان نزدیک‌تر از همیشه به جام قهرمانی

هشت تیم حاضر در مرحله یک‌چهارم نهایی جام‌حذفی فوتبال باشگاه‌های ایران مشخص شدند و خبری از مدافع عنوان قهرمانی در مرحله بعدی نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازی‌های مرحله یک‌هشتم نهایی رقابت‌های جام‌حذفی فوتبال باشگاه‌های ایران در فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲ روز گذشته _جمعه هفتم اردیبهشت_ به پایان رسید و تیم‌های فوتبال مس رفسنجان، گل‌گهر سیرجان، چادرملو اردکان، هوادار تهران، ملوان بندرانزلی، آلومینیوم اراک، تراکتور تبریز و سپاهان اصفهان با پیروزی مقابل حریفان‌شان به مرحله یک‌چهارم نهایی این مسابقات صعود کردند.

مس رفسنجان ۱ (۵) - پیکان تهران ۱ (۴)

در چارچوب مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی فوتبال باشگاه‌های ایران، تیم فوتبال مس رفسنجان روز _پنج‌شنبه ششم اردیبهشت_ در ورزشگاه شهدای مس رفسنجان میزبان پیکان که این دیدار در پایان وقت قانونی و اضافه به تساوی یک بر یک تا کار به ضربات پنالتی کشیده شود که در نهایت مسی‌ها موفق شدند با نتیجه پنج بر چهار پیکان تحت هدایت رضا عنایتی را شکست دهند و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شوند.

جلال‌الدین علی‌محمدی بازیکن مسی‌ها در دقیقه ۳۲ با شوتی زمینی موفق شد دروازه پیکان را باز کند تا مسی‌ها در نیمه اول با پیروزی به رختکن بروند، اما در دقیقه ۴۸ ابولفضل زمانی موفق شد با گشودن دروازه حامد لک کار را به تساوی بکشاند.

گفتنی است مرحم نویدکیا از بهمن‌ماه سال گذشته هدایت مسی‌های سیرجان را برعهده گرفته و تاکنون با این تیم موفق شده است نتایج قابل قبولی کسب کند تا نتایج ضعیف مسی‌ها در نیم‌فصل اول لیگ برتر به دست فراموشی سپرده شود و حالا مدعی کسب جام نیز به‌شمار می‌رود.

صنعت‌مس کرمان ۱ (۳) - چادرملو اردکان یزد (۵)

دیدار تیم‌های فوتبال صنعت‌مس کرمان و چادرملو اردکان از ساعت ۱۷:۴۵ در ورزشگاه شهید باهنر کرمان آغاز شد. این دیدار در شرایطی تا دقیقه ۸۴ بدون گل در حال برگزاری بود که نارنجی‌پوشان مس کرمان در این دقیقه موفق شدند، از روی نقطه پنالتی توسط علی وزیری‌پناه به گل نخست بازی برسند.

در حالی که داور هفت دقیقه وقت اضافه برای نیمه دوم لحاظ کرده بود، ابراهیم رضازاده از تیم چادرملو اردکان در دقیقه ۹۵ بازی موفق به جبران گل خورده و تساوی این بازی شد تا کار در وقت‌های اضافه دنبال شود.

وقت‌های اضافه این دیدار نیز حاصلی برای هیچکدام از تیم‌های لیگ دسته یکی حاضر در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال کشور نداشت تا ضربات پنالتی تعیین کننده پیروز این رقابت باشند.

در نهایت تیم فوتبال چادرملو اردکان موفق شد با نتیجه پنج بر سه در ضربات پنالتی بر تیم مس کرمان غلبه کند و جواز صعود به جمع هشت تیم پایانی جام حذفی کشور را دریافت کند. پس از خطای مدافع تیم فوتبال چادرملو اردکان روی مهاجم مس کرمان و اعلام پنالتی، کادر فنی و بازیکنان چادرملو به شدت به تصمیمات داوری اعتراض داشتند.

تا اینکه در ادامه اعضای چادرملو اردکان تیم خود را از زمین مسابقه بیرون کشیدند و بازیکنان این تیم پس از وقفه حدود پنج دقیقه‌ای به زمین مسابقه بازگشتند. در نهایت در ضربات پنالتی تیم فوتبال چادرملو اردکان موفق شد با پیروزی پنج بر سه مقابل مس کرمان، به‌عنوان نماینده‌ای از لیگ دسته‌اول به مرحله یک‌چهارم نهایی جام‌حذفی راه پیدا کند.

فجرسپاسی شیراز ۰ - گل‌گهر سیرجان ۳

دیدار تیم‌های فوتبال فجرسپاسی شیراز و گل‌گهر سیرجان از ساعت ۱۸ در مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی برگزار شد که با برتری سه بر صفر سیرجانی‌ها همراه بود. سعید سحرخیزان (دقیقه ۲۷)، روبرتو تورس (دقیقه ۷۸) و مسعود زائرکاظمینی (دقیقه ۸۶) برای گل‌گهر گلزنی کردند.

در این مسابقه با وجود اینکه تیم میزبان شروع بهتری داشت و یکی دو موقعیت نصفه و نیمه در دقایق ابتدایی ایجاد کرد، اما این سعید سحرخیزان مهاجم جوان سرمه‌ای پوشان بود که روی یک پاس تماشایی دیگر از روبرتو تورس حساب کار را در دقیقه چهاردهم و در حضور پرشور تماشاگران شیرازی یک بر صفر کرد.

پس از این گل تلاش بازیکنان فجر در ورزشگاه خانگی برای به تساوی کشاندن کار آغاز شد، اما نتیجه‌ای در پی نداشت و نیمه اول با همان یک گل به پایان رسید. با شروع نیمه دوم شاگردان مهدی رجب‌زاده تهاجمی‌تر کارشان را دنبال کردند و دو سه موقعیت جدی هم ایجاد کردند که محمدرضا اخباری با واکنش‌های مطمئن خود مانع از گلزنی تیم میزبان شد.

پس از دفع این حملات خطرناک تیم فوتبال گل گهر روی ضدحمله‌ای سریع در دقیقه ۷۸ با پاس تیکدری و ضربه دقیق تورس به گل دوم رسید و در دقیقه ۸۶ هم در میان بهت و حیرت هواداران غمگین شیرازی گل سوم با ضربه مسعود زائرکاظمینی به ثمر رسید. شاگردان مارینوس اوزونیدیس که طی چهار بازی اخیر لیگ برتری خود تنها یک امتیاز کسب کرده بودند، با پیروزی مقابل فجر و صعود به مرحله یک‌چهارم نهایی جام حذفی، اندکی از روند ناکامی‌های خود فاصله گرفتند.

آلومینیوم اراک ۴ (۶) - پرسپولیس تهران ۴ (۵)

در چارچوب مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی فوتبال ایران از ساعت ١٨:١۵ تیم فوتبال آلومینیوم اراک در ورزشگاه امام‌خمینی به مصاف پرسپولیس تهران رفت و با غلبه‌بر مدافع عنوان قهرمانی به مرحله بعدی صعود کرد. اوستون ارونوف (دقیقه ۱۱)، عیسی آل‌کثیر (دقایق ۲۵ و ۱۰۹) و سینا اسدبیگی (دقیقه ۹۴) برای پرسپولیس و مهدی لیموچی (دقیقه ۸۰)، شروین بزرگ (دقایق ۷+۹۰ و ۱۱۱) و علیرضا نقی‌زاده (دقیقه ۲+۱۲۰) برای آلومینیوم گلزنی کردند.

آلومینیوم در مرحله یک‌شانزدهم نهایی موفق شد با تک گل احسان قهاری نساجی مازندران را شکست دهد و پرسپولیس مدافع عنوان قهرمانی نیز موفق شد نفت گاز گچساران را با نتیجه سه بر صفر شکست داد تا جواز حضور در این مرحله را کسب کند. حرکت انفرادی اوستون ارونوف در دقیقه ۱۱ و جا ماندن دفاع آلومینیوم باعث شد تا پرسپولیس نخستین گل بازی را به ثمر برساند.

برنامه‌های مجتبی حسینی برای زدن گل تساوی چیزی جز سرعت بخشیدن نبود ولی این تیزهوشی بازیکنان باتجربه سرخ‌ها بود تا بار دیگر با توپ ربایی آل‌کثیر و حرکت پا به توپ او در دقیقه ۲۵ دومین گل را برای پرسپولیس با شوت او به همراه داشته باشد. در ادامه آلومینیوم دست از تلاش برنداشت تا اینکه توانست در دقیقه‌های پایانی دو گل خورده را جبران کند. لیموچی گل اول را روی والی زیبا به ثمر رساند.

پس از آن هم در حالی که پرسپولیسی‌ها منتظر سوت پایان بازی بودند شروین بزرگ روی هنرنمایی با شوت سرکش توانست دومین گل آلومینیوم را در آخرین ثانیه‌ها به ثمر برساند و کار به وقت اضافه کشیده شود. پس از تساوی در وقت‌های قانونی سراغ وقت‌های اضافی رفتند تا تکلیف تیم صعودکننده به مرحله یک چهارم را مشخص کنند.

پرسپولیس خیلی زود توانست گل سوم را به ثمر برساند تا تیم برتر شوند. آنها که گویی شارژ دوباره شده بودند توانستند انسجام خود در حمله به شوی دروازه آلومینیوم را حفظ کنند و گل چهارم را روی ضد حمله توسط عیسی آل‌کثیر به ثمر برسانند. میزبان اراکی تلاش زیادی کرد دوباره دو گل خورده را جبران کند که با اشتباهات محرز خط دفاعی پرسپولیس چنین اتفاقی دوباره رخ داد تا آلومینیوم نشان دهد دست از تلاش برای بردن پرسپولیس بر نمی‌دارد.

در ضربات پنالتی، دانیال اسماعیلی‌فر و همچنین وحید امیری ضربات خود را هدر دادند و یک ضربه آلومینیوم هم به تیر دروازه برخورد کرد تا شاگردان مجتبی حسینی با نتیجه شش بر پنج در ماراتن پنالتی‌ها به پیروزی برسند و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شوند.

هوادار تهران ۳ - مس سونگون ورزقان ۱

در ادامه بازی‌های مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی فوتبال باشگاه‌های کشور یادواره آزادسازی خرمشهر، تیم‌های فوتبال هوادار و مس سونگون از ساعت ۱۸:۱۵ روز جمعه در ورزشگاه پاس قوامین تهران به مصاف هم رفتند که در نهایت هوادار موفق شد با نتیجه‌ای نسبتاً بی‌دردسر راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شود.

قضاوت این مسابقه را شاهین یزدانی با کمک‌های علیرضا طاهرخانی و سجاد نجفی نژاد برعهده داشتند. هوادار با پیروزی برابر استقلال خوزستان و مس سونگون با برتری برابر شناورسازی قم راهی این مرحله شده بودند تا این دو تیم که در لیگ برتر و دسته اول در هفته‌های اخیر نتایج قابل قبولی گرفته‌اند، در جام حذفی برای صعود به مرحله به مصاف هم بروند.

هوادار در این دیدار ابتدا با گل‌های داریوش شجاعیان در دقیقه ۱۳ و بابک مرادی در دقیقه ۲۰، ۲ بر صفر جلو افتاد. در دقیقه ۳۰ مس سونگون با گل به خودی صائب محمدی توانست یکی از گل‌های خورده را جبران کند و نیمه اول با برتری دو بر یک هوادار به پایان رسید.

در نیمه دوم، در دقیقه ۷۶ محمدعلی عبداللهی دروازه مس را باز کرد تا هوادار سه بر یک پیش بیفتد و در نهایت هوادار با نتیجه سه بر یک مس سونگون را شکست داد و به مرحله یک‌چهارم نهایی جام حذفی صعود کرد و جالب‌تر اینکه در غیاب سرخابی‌های پایتخت، تنها تیم تهرانی حاضر در این مرحله خواهد بود.

ملوان بندرانزلی ۲ - سایپا تهران ۱

تیم‌های فوتبال ملوان بندرانزلی و سایپا تهران روز گذشته در چارچوب مرحله یک‌هشتم نهایی جام حذفی باشگاه‌های کشور در ورزشگاه زنده‌یاد سیروس قایقران بندرانزلی رودرروی هم قرار گرفتند که در نهایت تیم ملوان با نتیجه دو بر یک میهمان خود را شکست داد و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شد.

در نیمه نخست این دیدار، تیم فوتبال ملوان بندرانزلی برتری محسوسی نسبت به حریفش داشت و چند موقعیت مناسب گلزنی نیز به دست آورد اما در نهایت نتوانست از این فرصت‌ها بهره ببرد و این نیمه بدون رد و بدل شدن گلی، با نتیجه مساوی خاتمه یافت. در نیمه دوم نیز ملوانان بازی را هجومی آغاز کردند و در دقیقه ۶۶ صاحب یک ضربه پنالتی شدند که این ضربه را محمد عمری به گل تبدیل کرد اما در دقیقه ۶۸ محمدحسین خسروی بازیکن سایپا با یک ضربه سر دقیق، گل مساوی این بازی را به ثمر رساند.

پس از به ثمر رسیدن گل مساوی، تیم ملوان حملات زیادی را انجام داد تا به گل برتری برسد اما در نهایت این بازی در پایان ۹۰ دقیقه، با نتیجه مساوی یک بر یک خاتمه یافت تا برای تعیین تیم برنده کار به وقت‌های اضافه کشیده شود. در دو وقت اضافه ۱۵ دقیقه اضافه ملوان برتر از سایپا ظاهر شد و حسین صادقی بازیکن تیم فوتبال ملوان بندرانزلی که در نیمه دوم وارد زمین بازی شده بود، در دقیقه ۱۱۸ گل دوم و برتری ملوان را به ثمر رساند تا در نهایت ملوانان با نتیجه ۲ بر یک برابر سایپا به برتری دست یابند.

تراکتور تبریز ۱ (۳) - ذوب‌آهن اصفهان ۱ (۱)

در بازی یکی‌مانده به پایانی مرحله یک‌هشتم نهایی جام‌حذفی فوتبال باشگاه‌های کشور، تیم‌های فوتبال تراکتور تبریز و ذوب‌آهن اصفهان از ساعت ۱۸:۳۰ و در ورزشگاه یادگار امام تبریز به مصاف هم رفتند که این بازی در پایان ۹۰ دقیقه و سپس وقت‌های اضافه با نتیجه تساوی یک بر یک به پایان رسید و در پایان تیم فوتبال تراکتور با پیروزی در ضربات پنالتی راهی مرحله یک‌چهارم نهایی جام حذفی شد.

در دقیقه ۳۵ گوستاوو واگنین در محوطه جریمه ذوب‌آهن صاحب توپ شد اما شوت او از بالای دروازه به بیرون رفت.
در نهایت نیمه اول این بازی با نتیجه تساوی بدون گل خاتمه یافت. بازیکنان تراکتور در نیمه دوم خیلی زود به گل رسیدند و در دقیقه ۴۶ ارسال روی دروازه ذوب آهن با ضربه سر مهدی هاشم‌نژاد و واکنش خوب جعفری و در ادامه برخورد به تیرک دروازه همراه شد و در ریباند مهدی هاشم‌نژاد دروازه ذوب آهن را باز کرد.

ذوب‌آهنی‌ها پس از دریافت گل، حملات زیادی را روی دروازه تراکتور تدارک دیدند و حرکت پا به توپ هافبک تکنیکی ذوب‌آهن از بین مدافعان تراکتور و ضعف خط دفاعی این تیم باعث شد و محمدحسین اسلامی موفق شد در دقیقه ۶۰ گل تساوی برای ذوب‌آهن به ثمر برساند. بازیکنان تراکتور پس از دریافت گل تساوی، حملات زیادی را به سمت دروازه ذوب‌آهن تدارک دیدند که در یکی از این حملات و در دقیقه ۸۵، ارسال ریکاردو آلوز از روی نقطه کرنر با ضربه سر خوب صفا هادی به سمت دروازه ذوب آهن رفت تا این موقعیت گلزنی برای شاگردان حمید مطهری از بین رود.

سرانجام این بازی در وقت‌های قانونی (۹۰ دقیقه) با تساوی یک بر یک به پایان رسید تا کار به وقت‌های اضافه کشیده شود. در وقت‌های اضافه هم دو تیم نتوانستند توپی را وارد دروازه کنند تا این بازی به ضربات پنالتی کشیده شود و تیم تراکتور موفق شد روی پنالتی‌های عجیب گاندوها، با نتیجه سه بر یک ذوب‌آهن را شکست دهد و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شود.

استقلال آبی‌پوش ملاثانی ۱ - سپاهان اصفهان ۲

تیم‌های فوتبال سپاهان اصفهان و استقلال ملاثانی در مرحله یک‌هشتم جام حذفی از ساعت ۱۹:۳۰ در ورزشگاه فولاد آرنا به مصاف یکدیگر رفتند. در نیمه نخست سپاهان تیم برتر میدان بود و موقعیت‌های زیادی خوبی روی دروازه استقلال ایجاد کرد که در دقایق پایانی توسط کاوه رضایی به گل رسید و با برتری به رختکن رفت.

در نیمه دوم شاگردان مورایس با در اختیار داشتن توپ و زمین به خوبی بازی را کنترل کردند اما گل ثانیه‌های پایانی استقلال بازی را به وقت‌های اضافی برد. در وقت‌های اضافی سپاهان توسط رامین رضاییان از روی نقطه پنالتی به گل رسید تا با نتیجه دو بر یک استقلال ملاثانی را شکست دهد و به این ترتیب سپاهان با شکست استقلال ملاثانی به مرحله یک‌چهارم جام حذفی فوتبال راه پیدا کرد.

سپاهان بازی خود مقابل آبی‌پوشان جنوب (استقلال ملاثانی) را برد و حالا این نخستین باری است که از سال ۱۳۹۹ در جمع هشت تیم برتر جام حذفی قرار می‌گیرد، در آن سال نیز سپاهان با هدایت محرم نویدکیا پس از کسب پیروزی مقابل تیم‌های فوتبال مس رفسنجان و خوشه‌طلایی ساوه در اهواز به مصاف فولاد خوزستان رفت و در پایان با شکست در ضربات پنالتی نتوانست خود را در بین چهار تیم مرحله‌نهایی جام‌حذفی ببیند.

طلایی‌پوشان اصفهانی که با توجه به بازی‌های باقی‌مانده در لیگ برتر شاید امید زیادی برای کسب جام در این لیگ ندارند، برای جبران ناکامی‌ها به‌دنبال کسب قهرمانی در جام حذفی هستند تا بتوانند سال فوتبالی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ را با موفقیت به پایان برسانند. سپاهان می‌تواند با توجه به آن‌که شانس زیادی برای کسب قهرمانی و حتی نائب‌قهرمانی در لیگ برتر ندارد روی جام حذفی تمرکز کند.

کد خبر 748203

دیگر خبرها

  • آرسنال با فتح دربی شمال لندن یک قدم به قهرمانی نزدیک‌تر شد
  • تاتنهام 2-3 آرسنال: نزدیک بود جام از دست آرتتا بیفتد
  • بوکایو ساکا: کریستیانو رونالدو الگوی من و بسیاری از بازیکنان دنیای فوتبال است
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • «پایتخت ۷» با بازیگران بومی ساخته می‌شود
  • ده سال پیش در چنین روزی؛ استیون جرارد سُر خورد، رویای لیورپول بر باد رفت!
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • سپاهان نزدیک‌تر از همیشه به جام قهرمانی
  • شمسایی: بازی در آسیا سخت و نزدیک شده است
  • جیمی ردنپ: کوین دی بروین از استیون جرارد و فرانک لمپارد هم بهتر است