Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@10:39:51 GMT

۵ ترفند ساده برای جلوگیری از تنبلی کودکان

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۱۵۷۱

۵ ترفند ساده برای جلوگیری از تنبلی کودکان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت، در این مطلب توصیه های موثری برای جلوگیری از تنبل شدن فرزندان‌تان داریم.

والدین سمی چه کسانی هستند؟ | از این نشانه‌ها پرهیز کنید  فرزندان‌تان را در کارهای منزل شرکت دهید

در تربیت کودکان لازم است که از همان سنین خردسالی متناسب با سن و توانمندی‌هایشان مسئولیت‌هایی به آنها محول کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنها بخواهید که اسباب‌بازی‌های خود را جمع و مرتب کنند، لباس‌های کثیف را در سبد بیاندازند یا در چیدن یا جمع کردن میز غذا کمک کنند. همین موارد ساده به آنها در درک معنای کار و وظیفه کمک زیادی می‌کند.

واقعیت این است که ارزش کار کردن باید از همان سال‌های اول زندگی کودک به او آموزش داده شود. می‌توانید از کلمات و جملات تشویقی برای تشویق آنها استفاده کنید تا با اشتیاق وظایف محوله را انجام دهند.

سعی کنید به عابر بانک تبدیل نشوید

اشتباه برداشت نکنید. منظورمان این نیست که نیازهای فرزندان‌تان را تامین نکنید. بلکه لازم است از دنبال کردن هوا و هوس‌های بی‌جای آنها اجتناب کنید و بدون اینکه کاری کرده و استحقاقش را داشته باشند به آنها جایزه ندهید.

دریافت کردن جایزه باید به بعد از انجام وظایف محوله موکول شود چون در این‌صورت کودک می‌فهمد که برای دریافت یک جایزه یا امتیاز باید ابتدا کاری را به خوبی انجام دهد. درست همانند بزرگسالان که پولی را در ازای ارائه سرویسی دریافت می‌کنند.

الگوی خوبی برای فرزندان‌تان باشید

طبیعتا اولین اقدامی که اهمیت کار را به کودکان نشان می‌دهد دیدن همت و پشتکار والدین است. زمانی که شما کارها را با انگیزه، قاطعیت و علاقه انجام می‌دهد آنها نیز برای انجام کارها یا بهبود عملکردشان تلاش بیشتری می‌کنند، بنابراین شما بهترین الگو برای فرزندان‌تان هستید. رفتار شماست که آنها را مسئولیت‌پذیر یا تنبل بار می‌آورد. توصیه می‌شود آنها را در کارهای خود شرکت دهید تا به مرور در انجام کارها پیشرفت کنند.

آنها را به انجام کارهای متفرقه تشویق کنید

یکی از نکاتی که همه والدین باید به آن توجه کنند مهیا کردن زمینه‌ای است تا کودکان در فعالیت‌های دیگری جز فعالیت‌های مدرسه نیز شرکت کنند. به عنوان مثال آنها را در کلاس‌های موسیقی، ورزش و غیره ثبت‌نام کنید.

یافتن فعالیت مناسبی که مورد علاقه فرزندتان باشد به آنها احساس مسئولیت می‌دهد و به این ترتیب با علاقه و با میل و رغبت به دنبال کارهای مورد علاقه‌شان می‌روند و نیازی به زور و اجبار نیست. اگر از کودکی در فرزندان‌تان انگیزه ایجاد نکنید باعث بروز تنبلی و مشکل در انجام کارها می‌شوید که در بزرگسالی خود را نشان می‌دهد.

کارهایتان را در کنار فرزندان‌تان انجام دهید

بهترین شیوه برای نشان دادن اهمیت کار به کودکان این است که کارها را با او انجام دهید. به این ترتیب قادر خواهید بود او را گام به گام راهنمایی کنید و به مرور شک و تردیدهایی را که بروز می‌دهند برطرف کنید. با این کار علاوه براینکه با فرزندتان وقت می‌گذرانید و روابط خانوادگی‌تان تقویت می‌شود، به او کمک می‌کنید تا در ذهن خود کارها و شغل‌های مورد علاقه‌اش را پیدا کند.

در تمام کارهایی که با فرزندتان انجام می‌دهید به او نشان دهید مهمترین مسئله این است که در انجام هر کاری تمام تلاش‌تان را به کار بگیرید تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود. در طول این مسیر آنها یاد می‌گیرند که صبوری و تحمل شکست و عدم موفقیت ضروری است و اینکه همیشه همه کارها آنگونه که ما می‌خواهیم پیش نمی‌رود.

توصیه‌هایی برای برخورد با کودک یا نوجوان بی‌انگیزه

بسیار رایج است که کودکان انگیزه‌ای برای انجام کارها ندارند. شما می‌توانید با در پیش گرفتن برخی اقدامات در آنها ایجاد انگیزه کنید:

۱- زمانی که به فرزندتان کاری می‌سپارید آن را به شکل سرگرم‌کننده‌ای انجام دهید تا احساس نکند دارد کاری انجام می‌دهد.

۲- هر بار که کار خوبی انجام می‌دهد یا وظایف خود را به درستی انجام می‌دهد او را تشویق کنید. تشویق کلامی شما را به هدفتان نزدیک می‌کند.

۳- در وضع قوانین و کارهایی که به فرزندتان محول می‌کنید ثابت‌قدم باشید. به این ترتیب کسب هر عادتی را برای او راحت‌تر می‌کنید.

۴- وظایف خانه را به‌طور مساوی تقسیم کنید. هیچ یک از اعضای خانواده نباید احساس فشار کاری بیشتر داشته باشند.

۵- برای انجام و اتمام کارها محدوده زمانی وضع کنید. یعنی هر کاری که سپرده‌اید باید در یک بازه زمانی که شما آگاهانه تعیین کرده‌اید انجام شوند.

کد خبر 692372 برچسب‌ها کودکان خانواده مهارت‌ها خانواده

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تربیت کودکان کودکان خانواده مهارت ها خانواده انجام می دهد فرزندان تان انجام کارها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است

به گزارش «تابناک» به نقل از رویداد ۲۴، سید رضا اکرمی، عضو جامعه روحانیت مبارز تاکید می‌کند نباید از دولت توقع گره گشایی داشته باشیم. او همچنین معتقد است، تک‌تک اعضای خانواده باید به فکر کسب درآمد باشند.

بخش‌های مهم گفتگوی اکرمی با رویداد ۲۴، را در زیر می‌خوانید:

*همه می‌دانیم که گرانی وجود دارد و مردم مشکلات زیادی برای تامین هزینه‌های‌شان دارند. به همین دلیل در خانه و خانواده همه افراد باید کار کنند تا همه‌شان درآمدزا باشند. یعنی یک نفر نمی‌تواند مخارج خانواده را اداره کند.

*مساله مشکل‌ساز دیگر این است که امروز بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است. خرج‌مان فقط صبحانه، نهار، شام، لباس و مسکن است. اما برج‌مان زیاد است که شامل موبایل، سفر و ... می‌شود. چون معیارها و شرایط زندگی تغییر کرده است، مرد خانواده به تنهایی نمی‌تواند یک خانواده را اداره کند. اگر همه افراد خانواده به اندازه خودشان تلاش کنند، قطعاً می‌توانند خانه را اداره کنند.

*اینکه می‌گویند، کار نیست را قبول ندارم. کار را که از آسمان یا خارج نمی‌آورند و باید ایجاد کرد. هر کس که غیرت کاری دارد، امروز برای او کار هست. بیش از ۵ ملیون افغانی در این مملکت کار ساختمانی، کار سنگ‌بری، کار سرای‌داری می‌کنند؟ چطور برای افغان‌ها کار هست، برای خودمان ایرانی کار نیست؟ کار هست و ما باید دنبالش برویم.

*ما از قدیم‌الایام مربایی را که می‌خوریم، بسته‌بندی و آماده نمی‌خریدیم. خانم‌های خانه دوزندگی بلدند، خیاطی بلدند، آرایشگاهی بلدند و اوقات فراوان هم دارد. پس اگر بتواند وقتش را خوب تنظیم کند، می‌تواند در کنار بچه‌داری به کارهای دیگر هم برسد. خانم من هم ۷ بچه را بزرگ کرده است. هم درس داده و هم سخنرانی کرده و هم کار می‌کند.

*اینکه می‌گویند مستاجرین گرفتار هستند، باید همه ایران را در نظر بگیرید و فقط تهران را نبینید. همچنین سه‌چهارم مردم تهران خانه دارند و یک چهارم مستاجراند. پس برای یک چهارم قیصریه را آتش نزنید.

*درباره اینکه همه از دولت توقع دارند، می‌گویم دولت مسئول همه چیز نیست. اولا هر کسی مسئول کار خودش است و حق ندارد همه کارها را گردن دولت بیاندازد. دولت باید حمایت و نظارت کند. بنا نیست همه کارها را به دوش دولت بگذاریم و از او بخواهیم، سیر و پیاز ما را تهیه کند. ما در اقتصاد هم بخش خصوصی داریم و هم تعاونی داریم و آخرین بخش دولت است.

*اینکه می‌گویند، رفت و آمد در تهران مشکل است، دلیلی برای کار نکردن نیست. بنا نیست همه برای شاغل بودن از خانه بیرون بیایند. الان بسیاری از کارها هستند که در درون خانه می‌توان انجام داد. در واقع حمل و نقل دو ساعته و سه ساعته روزانه برای موارد خاص است.

دیگر خبرها

  • اطلاع‌رسانی به‌موقع به کشاورزان و عشایر در خصوص بارندگی‌ها انجام شود
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار
  • سارق طلاجات کودکان اصفهانی دستگیر شد
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • نسل جدید تلفن‌های ثابت ویژه کسب و کارها
  • چینی ها در مدارس به کودکان مهارت ورزی آموزش می دهند (فیلم)
  • عضو روحانیت مبارز: بَرج‌مان از خرج‌مان بیشتر است
  • ساخت سد کهیر از زیرآب رفتن کنارک و ۳۰ روستا جلوگیری کرد
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!