Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی مستوفیان، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بجنورد با بیان اینکه مجموعه سبزه میدان به عنوان یک مجموعه تاریخی در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اظهار کرد: نیازمند این هستیم که روابط حفاظتی و قوانین مرتبط با مجموعه‌های تاریخی در خصوص مجموعه تاریخی سبزه میدان رعایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مجموعه سبزه میدان متشکل از یک کاروان‌سرا، گرمابه، راسته بازارها و خود فضای میدان از آثار دوره قاجار در شهر بجنورد است که اطراف آن حجره‌هایی نیز قرار دارد که بایستی احیا و مرمت شوند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه علاوه برمیراث فرهنگی، شهرداری، اداره‌کل راه و شهرسازی و دفتر فنی استانداری نیز متولی این طرح هستند، افزود: پیشنهاد ما این است که مجموعه سبزه میدان به یک فضای پیاده محور تبدیل شود که امروزه یکی از نیازهای اصلی شهرها برای ایجاد آرامش و ایجاد تعاملات اجتماعی بین افراد است.

این مقام مسئول در مورد دلایل ایجاد فضاهای پیاده محور در در محل مجموعه‌های تاریخی گفت: یک اصل‌ای که در بحث شهرسازی مطرح است، ایجاد فضاهای پیاده محور و فضای باز شهری بایستی در مجموعه‌های تاریخی باشد که این امر موجب احیای بافت تاریخی و ایجاد هویت شهری برای آن مجموعه تاریخی می‌شود. 

وی با بیان اینکه کاروانسرای سبزه میدان در حال حاضر فقط به عنوان انباری استفاده می‌شود، بیان داشت: کاربری این انبارها باید از کاربری انباری تغییر پیدا کنند و به بازارچه تجاری و بازارچه صنایع دستی تبدیل شوند و این مستلزم چند موضوع است.

مستوفیان در خصوص نحوه اجرای این طرح نیز تصریح کرد: انبارهای این مجموعه متعلق به مالکین بخش خصوصی است و مغازه‌های این افراد نیز در حاشیه خیابان است و نیاز دارند که به انبارهایشان دسترسی داشته باشند.

وی افزود: در حال حاضر یک سرمایه گذار که خود مالک مجموعه گرمابه تاریخی است و با کمک میراث فرهنگی در حال مرمت و احیای مجموعه است، پیشنهادی را مطرح کرده است تا زمینی را که در مجاورت گرمابه دارد به یک بازارچه صنایع دستی تبدیل کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان‌شمالی در ادامه گفت: ما می‌توانیم از زیرزمین این بازارچه به عنوان انبار استفاده کرده و انبارهای کاروانسرای سبزه میدان را به این مکان انتقال دهیم و اگر دوستان همکاری کنند، هم راه و شهرسازی و شهرداری و در کمیسیون ماده ۵ مصوب شود می‌توانیم انبارهای این مجموعه را به بازارچه صنایع دستی تبدیل کنیم.

وی  با اشاره به اینکه گردشگری شهری امروز یکی از شاخه‌های مهم در بحث جذب گردشگر می‌باشد، گفت: اجرای این طرح هم برای مالکین مفیده بوده و هم ایجاد ارزش افزوده می‌کند.

مستوفیان در خصوص اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح نیز اعلام کرد: ما جلسات مشترکی را با شهرداری و معاونت عمرانی داشتیم و بازدیدهای میدانی طرح نیز انجام شده و با کلیات طرح موافقت شده و مهمترین بخش این است که ما بتوانیم در کمیسیون ماده ۵ موافقت اعضا را برای ایجاد بازارچه توسط سرمایه گذار در کنار گرمابه عسگری بگیریم.

وی در انتها با بیان اینکه این طرح یک طرح شهری در یک مرکز تاریخی و پرترافیک شهری است، اظهار کرد: بایستی مطالعات اجتماعی اقتصادی و ترافیکی و همه جنبه‌های لازم بررسی شود و اگر کارها به درستی پیش برود اواخر امسال ساخت این بازارچه شروع خواهد شد. 

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی سبزه میدان سبزه میدان بجنورد مجموعه سبزه میدان میراث فرهنگی صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۱۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید شاهرخی با بیان اینکه امروز مجموعه ارزشمندی از اشیا باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران به کرمان وارد شد گفت: این اشیا به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

وی، افزود: بخشی از اشیا این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه چهل خورشیدی به دست آمده است.

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیای مجموعه انتقالی، حاصل حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در دهه اوایل دهه هشتاد از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور بازگشته است.

شاهرخی، افزود: قدمت تعدادی از این اشیا به دوره نوسنگی و حدود ۸۸۰۰ سال پیش از آن بر می‌گردد که متعلق به تپه گاو کشی در اسفندقه جیرفت بوده و در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده است.

کد خبر 6095625

دیگر خبرها

  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • عضو شورای شهر بجنورد ازبلاتکلیفی کارخانه کمپوست انتقاد کرد
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت با لایحه عفاف و حجاب
  • ثبت رکورد تاریخی ورزشکاران قزوینی در مسابقات المپیک
  • ایجاد بازارچه دائمی برای مشاغل خرد خانگی در لرستان لازم است
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • ۴ پروژه شاخص شهری بجنورد در اولویت اجرا است
  • موافقت با افزایش حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان
  • چهار میلیون متر مربع از معابر بجنورد نیازمند آسفالت