Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ محمدجواد روح در روزنامه هم‌میهن نوشت:

در چند روز گذشته، شایعاتی مبنی بر دستگیری محمود خاوری منتشر شده است که نهایتا از سوی مسئولان قضایی تکذیب شد. خاوری برای عموم مردم چهره شناخته‌شده‌ای است و مدت‌ها به سوژه‌ای در طنزها و سریال‌های تلویزیونی و مجازی تبدیل شده بود. خاوری مدیرعامل بانک ملی در دوران احمدی‌نژاد بود که پس از اختلاس معروف به سه‌هزار میلیاردی از کشور متواری شد و اقامت کانادا گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، همین فرار او از کشور، بیش از اصل مسئله اختلاس و رقم آن اهمیت پیدا کرد. (بگذریم که رقم سه‌هزار میلیارد تومان در زمان خود، رکوردشکنی بود و حال با افت شدید ارزش پول ملی در ۱۲ سال گذشته به رقمی معمولی و در حد اختلاس در یک شعبه کوچک شهرستانی تبدیل شده است!).

اهمیت بحث خروج خاوری از کشور، آنجا بود که او قبل از آن، آزاد بود و هیچ قرار بازداشتی برای وی صادر نشد؛ درحالیکه ظن خروج از کشور برای چنین افرادی با پرونده‌های فساد مالی بسیار بالاست و انتظار می‌رود ضابطان و دستگاه قضایی به‌سرعت نسبت به بازداشت آنان اقدام کنند. این مسئله، زمانی سوال‌برانگیزتر می‌شود که افکارعمومی می‌بیند در موضوعاتی چون اتهامات سیاسی و امنیتی علیه شناخته‌شده‌ترین فعالان سیاسی یا وکلا یا دانشجویان و... خیلی سریع قرار بازداشت صادر می‌شود و گاه مانند مورد اخیر درباره آقای تاج‌زاده، تیمی ۱۵ نفره ساعت ۱۱ شب روز تعطیل به منزل وی می‌روند و بدون اطلاع‌رسانی به خانواده و وکیل وی، بیش از دو هفته او را در بازداشت نگاه می‌دارند تا سرانجام، یک تماس تلفنی کوتاه برقرار شود.

نکته دیگر در ماجرای خروج خاوری، تصویری بود که او در دوران مسئولیت به‌عنوان چهره‌ای وفادار به نظام و دارای پایبندی کامل به ارزش‌های شرعی و مذهبی از خود به نمایش گذاشته بود. این گرایش تظاهرگرایانه به دین و نظام سیاسی برای کسب منافع شخصی و اقتصادی، البته ذاتی یک نظام سیاسی ایدئولوژیک است که هرچه پیش می‌رود، بر حجم رویکردهای مناسکی و قشری آن می‌افزاید و از محتوای اصلی و اصیل آن می‌کاهد. در روندی که بنا به پیش‌بینی مرحوم آیت‌الله طالقانی، نگرانی از موی زنان بر مفاسد مالی و اقتصادی ارجحیت یافته است، ظهور پدیده‌هایی چون خاوری طبیعی است و هرچه پیش می‌رویم، باید شاهد پدیده‌هایی بیشتر و در مناصبی بسیار حساس‌تر از ریاست بانک ملی باشیم. چنان که در سال‌های اخیر، شاهد نمونه‌هایی از آن، بوده‌ایم.

اما سومین نکته، پرسش‌ها و ابهاماتی است که درباره نحوه خروج خاوری از کشور و حمایت‌ها و پشتیبانی‌های احتمالی از او وجود داشته است. این ابهام، با طولانی شدن دوران حضور وی در خارج از کشور تشدید شده است. این ابهام جدی، این روزها که شایعه ورود خاوری به کشور دوباره بالا گرفته و البته، تکذیب شده، دوباره مجال طرح یافته است. درباره این ابهامات، باید گفت که خروج خاوری از کشور، بسیار مهمتر از ورود احتمالی او در آینده است؛ چرا که در هر دادگاهی، او نخست با این پرسش مواجه خواهد شد که چطور و با حمایت چه جریاناتی از کشور خارج شدید؟ پاسخ این پرسش، می‌تواند گشاینده قفل اصلی بسیاری ماجراها باشد.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا مصطفی تاج زاده مصطفی تاجزاده اختلاس سه هزار میلیاردی محمودرضا خاوری افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا خروج خاوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد

احمد داود اوغلو رئیس حزب آینده ترکیه سه شنبه شب با اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در استانبول دیدار و درباره غزه گفت و کو کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، دو طرف در این دیدار در مورد تحولات سیاسی و میدانی مرتبط با جنگ علیه غزه، نسل‌کشی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی در غزه و راه‌های کمک‌رسانی به ملت فلسطین گفت و گو کردند.

هنیه و اوغلو همچنین گفتگویی مفصل در مورد اوضاع جاری در کرانه باختری، قدس و مسجد الاقصی و وضعیت اسرای فلسطینی در زندان‌های صهیونیستی به ویژه در سایه تصمیمات جائرانه ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی داشتند.

در این دیدار تلاش‌های صورت گرفته برای آتش‌بس در غزه و نتیجه وساطت‌ها بررسی شد.

هنیه ضمن تقدیر از موضع رسمی و مردمی ترکیه در حمایت از فلسطین بر ضرورت ادامه تلاش‌ها در عرصه منطقه و جهان برای تحمیل شکستی سخت و تاریخی بر رژیم اشغالگر تاکید کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آماده‌باش خوزستان همزمان با ورود احتمالی بارش‌های سیل‌آسا
  • ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم
  • طارمی عامل خروج یک ستاره از اینتر
  • طارمی عامل خروج «الکسیس سانچز» از اینتر
  • رئیس حزب آینده ترکیه با هنیه دیدار و درباره جنگ غزه گفت وگو کرد
  • طلوع کیان:مهمتر از صعود بازیابی چهره معتبر تیم ملی والیبال در عرصه بین المللی است/ بازیکنان غایب اردو عذر موجه ارائه کردند
  • حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد