Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@09:43:15 GMT

شهرکرد در مصاف با کم‌آبی

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۳۶۱۲

شهرکرد در مصاف با کم‌آبی

یکی از راهکارهای اساسی برای صرفه جویی در مصرف آب و همچنین رفع کمبود آب بخش فضای سبز استفاده از پساب فاضلاب شهر است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با توجه به حداقل بودن پتانسیل‌های آبی شهرها یکی از راهکارهای اساسی برای صرفه‌جویی در مصرف آب و رفع کمبود آب بخش فضای سبز، استفاده از پساب فاضلاب است. با تصفیه و فرآوری فاضلاب شهر با رعایت استانداردهای قابل استفاده فضای سبز، بسیاری از مشکلات توسعه فضای سبز شهرها مرتفع خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از پساب تصفیه‌شده فاضلاب جهت مصارف مختلف شهری و غیرشهری مطابق با استاندارد محیط زیست و میزان تصفیه به عنوان یک راهکار پایدار جهت مقابله با کمبود آب در کشور حائز اهمیت است، فضای سبز به عنوان یکی از مؤثرترین پدیده‌های محیط زیست، پیوسته و در همه ادوار و با هر فرهنگ و آئینی مورد تأیید و تأکید بوده است؛ از ژرفای تاریخ تا به حال، آب هم به شدت مورد احترام انسان بوده و برای حفاظت و عدم آلایندگی آن ثواب و اجر الهی و برای آلوده‌سازی آن، گناه و معصیت قائل بودند، چگونه مصرف کردن آب و به عبارت دیگر مصرف بهینه آب و یا مدیریت بهره برداری از آب از نقطه نظر کمی و کیفی، با تأکید بر آبیاری فضای سبز از نظر اقتصادی و حفظ ارزش‌های آن بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از پساب شهری، ضرورتی انکارناپذیر

فرانک باقری، کارشناس شهرسازی در این باره به ایمنا می‌گوید: استفاده مجدد از پساب و بازچرخانی پساب و استحصال پساب از آنجایی حائز اهمیت است که با توجه به افزایش روز افزون جمعیت، کاهش نزولات جوی و خشکسالی در سالیان اخیر، بشر به سمت استفاده از منابع آبی جدید روی آورده است.

وی می‌افزاید: امروزه پساب تصفیه شده حاصل از تصفیه خانه‌های فاضلاب به عنوان یک منبع جدید و دائمی مورد توجه کارشناسان جهت جبران کمبود آب قرار گرفته است که به روش‌های گوناگونی می‌توان از پساب تصفیه شده استفاده کرد و جلوی هدر رفت آب را گرفت.

باقری ادامه می‌دهد: از عوامل مهم محدود کننده گسترش فضاهای سبز شهری، تأمین آب جهت آبیاری گیاهان است؛ اکنون در دنیا از این منبع جهت آبیاری بخشی از فضاهای سبزی چون زمین‌های ورزشی، کمربندهای سبز، فضای سبز کارخانجات و پارک‌ها و فضای سبز اماکن عمومی استفاده می‌شود در ایران نیز چند سالی است که استفاده از این منبع مورد توجه قرار گرفته است؛ احتمال ایجاد خطرات زیست محیطی، کسب استاندارد کیفی پساب خروجی از تصفیه خانه و واکنش‌های متفاوت گونه‌های گیاهی در کاربرد آن، مبین این امر بوده که استفاده از پساب تصفیه شده هنوز هم دارای پیچیدگی‌هایی است.

وی خاطرنشان می‌کند: با توجه به مشکل کمبود آب در کشور، تأمین آب در حال حاضر از اهمیت فراوانی برخوردار است در چنین شرایطی، استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده می‌تواند به عنوان یکی از راه‌های غلبه بر مشکل کم‌آبی تلقی شود؛ بنابراین با توجه به این مسئله و جلوگیری از هدر دادن منابع طبیعی و تخریب محیط زیست از این امر استفاده می‌شود.

این کارشناس شهرسازی تصریح می‌کند: در سال‌های اخیر به دلیل رشد جمعیت و توسعه شهرنشینی، صنعت و کشاورزی، مصرف سرانه آب و به تبع آن تولید فاضلاب افزایش چشمگیری یافته است به همین دلیل، استفاده از فاضلاب تصفیه شده به عنوان منبع آب پایدار و برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از منابع آب متعارف و نامتعارف بیش از پیش مورد توجه مدیران صنعت آب و فاضلاب کشور قرار گرفته است.

مزایای استفاده از پساب برای شهرها

باقری اظهار می‌کند: استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در کشاورزی، آبیاری فضای سبز و صنعت مزایای متعددی از قبیل فراهم کردن یک منبع آب ارزان و دائمی، کاهش هزینه‌های تصفیه، آزادسازی بخشی از منابع آب با کیفیت خوب برای سایر مصارف و کاهش اثرات زیست محیطی دفع پساب به منابع آبی را به دنبال دارد، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های تصفیه فاضلاب و استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده، با توجه به نوع استفاده مجدد و نحوه کاربرد آن متفاوت است، البته هر یک از روش‌های استفاده مجدد دارای محدودیت‌هایی هستند که ابتدا باید این محدویت‌ها را شناسایی کرد و سپس اقدام به مدیریت و تخصیص پساب کرد.

وی یادآور شد: استفاده دوباره از فاضلاب تصفیه شده و فرستادن آن در شبکه شهری به ویژه برای آبیاری فضای سبز و مصارف صنعتی از سال ۱۱۹۳ در آمریکا آغاز شده است در کشورهایی مثل ژاپن، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و برزیل که با مشکل کم‌آبی مواجه هستند، روزبه روز استفاده مجدد از فاضلاب برای مصارف شهری و کشاورزی افزایش می‌یابد نتایج نشان داد که با در نظر گرفتن ملاحظات فنی و زیست محیطی می‌توان از پساب برای تغذیه منابع زیرزمینی استفاده کرد، آبیاری فضای سبز یکی از مصارف مجدد پساب‌ها و آب‌های برگشتی است. محدودیت‌های استفاده از این منابع عمدتاً، پراکندگی فضای سبز در سطح شهر و هزینه انتقال پساب از تصفیه خانه‌ها به این مناطق است که تا حد زیادی استفاده از این منابع را با محدودیت مواجه می‌سازد از نظر کیفی عامل مهم محدودیت‌زا در استفاده از فاضلاب‌های تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز، استاندارد بهداشتی آن است که نیاز به کیفیت بالایی دارد.

هزینه ۱۵ میلیارد تومانی اجرای خط انتقال پساب شهرکرد

سیدرضا هاشمی، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد می‌گوید: طرح مطالعاتی پساب به منظور تأمین آب فضای سبز شهرکرد انجام شده است؛ خط مسیر انتقال و مطالعات اجرایی توسط سازمان در دست اجرا است. اجرای خط انتقال پساب حداقل حدود ۱۵ میلیارد تومان هزینه دارد.

وی تصریح می‌کند: استفاده از پساب در نواحی شهری نیاز به فرآوری و تصفیه مجدد خواهد داشت و انتقال پساب برنامه‌ای زمان‌بر خواهد بود به نحوی که بهره‌برداری از پساب حداقل دو تا سه سال زمان لازم دارد، نکته مهم محل عبور خط انتقال پساب، است که اگر مالک خصوصی داشته باشد امکان دارد مشکلاتی ایجاد شود.

هاشمی با بیان اینکه با توجه به اعتبارات موجود امید به نزولات آسمانی داریم، خاطرنشان می‌کند: برای مسئله حیاتی زنده ماندن فضای سبز شهر، معاون عمرانی استاندار، فرماندار، شرکت آب و فاضلاب، شورای شهر و شهرداری باید بسیج شوند تا پروژه اجرایی شود.

عبدالصادق نجفی سرپرست شهرداری شهرکرد، با اشاره به ضرورت اجرای طرح استفاده از پساب فاضلاب، اظهار می‌کند: درحال‌حاضر حدود دو هزار هکتار فضای سبز در شهرکرد وجود دارد که نزدیک به ۵۰۰ هکتار آن احیا شده و مابقی آن به علت کمبود یا نبود آب احیا نشده و رو به خشکی رفته است.

وی خاطرنشان می‌کند: با توجه به مشکلاتی که در حوزه آب و تأمین آن وجود دارد، درخواست داریم بحث پساب شهرکرد در اسرع وقت و با اولویت توسط متولیان حل شود تا شهرداری بتواند با استفاده از این پساب، نیازی آبی فضای سبز شهر را تأمین کند؛ شهرداری باید در تمام حوزه‌ها خدمات رسانی کند اما در حال حاضر به دلیل کمبود آب در حوزه فضای سبز با مشکل مواجه هستیم.

کد خبر 589992

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چهارمحال و بختیاری شهرهاي ايران فضاي سبز شهري پساب فاضلاب کمبود آب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فاضلاب تصفیه شده استفاده از پساب استفاده مجدد آبیاری فضای سبز پساب تصفیه شده پساب تصفیه فضای سبز شهر انتقال پساب عنوان یک تصفیه خانه منابع آب کمبود آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه

مریم آزادی معاون صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه با بیان اینکه موضوع مدیریت مصرف انرژی و خصوصا تامین برق همواره یکی از دغدغه مهم صنایع استان بوده، گفت : از همین رو تعدادی از صنایع شاخص به روش‌هایی از جمله احداث نیروگاه و یا تهیه ژانراتور برای تامین برق خود روی آورده اند.

وی ادامه داد: سه واحد سیمان مدلل، ذوب آهن بیستون و پتروشیمی پلیمر در این زمینه پیشقدم شده و در مجموع سه نیروگاه کوچک با ظرفیت ۵۸ مگاوات شامل نیروگاه ۲۴ مگاواتی در سیمان مدلل، نیروگاه ۲۲ مگاواتی در پتروشیمی پلیمر و نیروگاه ۱۲ مگاواتی در ذوب آهن بیستون در دست احداث بوده که ظرف یک یا دو سال آینده وارد مدار بهره‌برداری خواهند شد.

آزادی تاکید کرد: پتروشیمی بیستون نیز از دیگر واحد‌های متقاضی احداث نیروگاه در کرمانشاه است.

وی افزود: برخی از صنایع بدنبال تامین برق مورد نیاز خود از طریق تهیه ژنراتور هستند که مجموعه کشت و صنعت نازگل نیز در این دسته قرار دارد.

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمانشاه معتقد است، راه‌اندازی این نیروگاه‌ها کمک بسزایی به تامین برق مورد نیاز این صنایع و کاهش فشار به شبکه خواهد کرد و باعث می‌شود این صنایع دیگر در فصل گرما دغدغه خاموشی و محدودیت مصرف برق را نداشته باشند.

آزادی یکی دیگر از اقداماتی که در زمینه مدیریت مصرف انرژی در دستورکار قرار دارد را جایگزینی پساب تصفیه شده به جای آب مورد نیاز صنایع بزرگ اعلام کرد و گفت: این کار قرار است فعلا در سه شهرستان کرمانشاه، هرسین و اسلام‌آبادغرب انجام شود.

به گفته آزادی، در شهرستان اسلام‌آبادغرب پتروشیمی اسلام آباد، در هرسین مجموعه ذوب آهن و در کرمانشاه نیز واحد‌های مستقر در شرق مرکز استان برای دریافت این پساب اعلام تمایل کرده اند.

معاون صنایع اداره کل صمت استان کرمانشاه از ظرفیت کنونی حدود ۲۲ میلیون مترمکعبی پساب تصفیه‌خانه شهر کرمانشاه یاد کرد که می‌تواند نیاز چند واحد بزرگ از جمله پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی پلیمر، نیروگاه بیستون و زاگرس و همچنین شهرک صنعتی زاگرس را پوشش دهد.

آزادی با بیان اینکه این واحد‌ها متقاضی استفاده از پساب هستند، اظهار کرد: با توجه به سرمایه‌گذاری بالای مورد نیاز برای اجرایی کردن این کار، مقرر شده کنسرسیومی از این واحد‌ها برای انتقال پساب پای کار بیایند و اجرای خط انتقال نیز با همکاری آب و فاضلاب یا آب منطقه‌ای انجام شود.

وی با بیان اینکه اکنون کار در مرحله انتخاب مشاور و برگزاری مناقصات است، ابراز امیدواری کرد، هرچه زودتر استفاده از پساب برای صنایع در کرمانشاه آغاز شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد