Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@08:49:08 GMT

نابودی یک سرمایه عظیم با خشک کردن هر درخت

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۴۰۴۶

نابودی یک سرمایه عظیم با خشک کردن هر درخت

یک دکتری اکولوژی با بیان اینکه تهران زمانی به چنارستان معروف بود و ماهیت، اصالت و منزلت این شهر تا حد زیادی به درختان چنار سبزی وابسته بود،گفت:باید با افراد سودجو برخورد جدی شود. اگر با اغماض از کنار این موضوعات بگذرند، افراد دیگر این کار را تکرار می‌کنند.

به گزارش ایسنا، درختان زیادی در سطح شهر تهران قربانی منفعت‌طلبی مالکان شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تازه‌ترین اقدام ملک نوسازی در خیابان ولیعصر تقاطع محمودی مشاهده شد که طی سال‌های گذشته عملیات عمرانی آن موجب خشک شدن ۱۰ اصله درخت چنار قدیمی شده است.

رامین عرفانیان در گفت و گو با ایسنا، درباره خدماتی که درختان چنار به شهر ارائه می‌دهند، گفت: واژه‌ای تحت عنوان ارزش خدمات اکولوژیک وجود دارد که از جنبه‌های مختلفی قابل محاسبه و ارزشیابی است که با اندازه‌گیری و درنظر گرفتن آن‌ها به ارزش‌های مادی و ریالی دست می‌یابیم.

وی افزود: بسیاری از ارزش‌های پنهان همچون پالایش هوا،کاهش ذرات کمتر ۲.۵ میکرون و کمتر از ۱۰ میکرون هوا ، تولید اکسیژن، زیبایی منظر و... قابل محاسبه نیست و با در نظر گرفتن یک درخت ۸۰ ساله متوجه می‌شویم که عدد و رقم این ارزش‌ها بسیار بزرگ و عجیب و غریب می‌شودو خشک شدن آن‌ها موجب از بین رفتن یک سرمایه بزرگ می‌شود.

این دکتری اکولوژی با تاکید براینکه بسیاری از جنبه‌ها قابل محاسبه نیستند ولی برای تهران میراثی ماندگار هستند،اظهار کرد: تهران زمانی به چنارستان معروف بود و ماهیت، اصالت و منزلت این شهر تا حد زیادی به درختان چنار سبز وابسته بود.

وی ادامه داد: ۲۰ سال گذشته اقدامات بسیار موثری در زمینه توسعه فضای سبز پارک‌ها انجام شد ولی متاسفانه این پارک‌ها نیز به دلایل مختلف درحال نابودی هستند و این روزها به طور کلی شاهد خشک شدن گل‌ها، چمن‌ها و نابسامانی پارک‌ها هستیم.

عرفانیان درباره تاثیرات وجود درختان گفت: درختان موجب کاهش گرد و خاک،تولید اکسیژن و از همه مهم‌تر جذب سپس کاهش گرمای هوا است. هنگامی که درختان سایه ایجاد می‌کنند موجب تعدیل گرمای آسفالت تیره و ساختمان‌های تیره می‌شوند و این تنها یک بعد ماجرا است که موجب کاهش جریانات گرمایی محیط خنک‌تر می‌شوند. به لحاظ مادی نیز انرژی کمتری برای سرمایش مصرف می‌شود و به طور زنجیروار می‌تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد.

وی درباره نقش مدیریت شهری در کاهش نابودی درختان گفت: مدیریت شهری یک جنبه بلند مدت و یک جنبه کوتاه‌مدت دارد. در حوزه بلندمدت وظیفه رسیدگی، پایش، مدیریت فنی و رصد تک تک درختان از جنبه‌های مختلف و فعالیت‌های مطالعاتی و... است چراکه خشک شدن یک تعداد درخت در یک منطقه یک شبه و یک ساعته اتفاق نمی‌افتد و باید به دنبال فاکتورهای مجرمانه باشیم و ریختن موادهای مضر به پای درختان که موجب نابودی آن‌ها می‌شود یکی از این رفتارهای مجرمانه است.بسیاری از زمین‌هایی که به صورت باغ در تهران وجود دارد را نیز امروزه خشک می‌کنند و از بین می‌برند.

این دکتری اکولوژی ادامه داد: دفعات بسیاری اتفاق افتاده است که هنگام ساخت و ساز به دلیل سودجویی برخی افراد، درختان بسیاری خشک می‌شوند و اگر با آن مالک و فرد سودجو برخورد قاطعانه و جوی شود عبرتی می‌شود برای نفرات بعدی تا دست به چنین اقداماتی نزنند.

وی افزود: اگر مسوولان با اغماض از کنار این موضوعات بگذرند افراد دیگر دوباره این موضوع را تکرار می‌کنند.

عرفانیان در پایان تصریح کرد:زندگی فرزندان و نسل‌های آینده وابسته به درختان و پوشش گیاهی و محیط زیست شهری است و نباید به دلیل سوء استفاده برخی افراد نابود شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: درختان خیابان ولیعصر عج قطع درختان سوزاندن درخت خشک شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۴۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در عرصه خودروسازی با بیان اینکه امروزه تمام جهان به سمت استفاده از خودروهای برقی و هوشمند سوق داده شده است، گفت: آلودگی‌هوا، آلودگی صوتی، مسائل زیست‌محیطی و صرفه‌جویی در سوخت از عمده‌ترین دلایل ما برای تولید و بهره‌برداری خودروهای برقی است.

سیدمحمد روح‌الامین در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: اولین شهرک تخصصی خودروهای برقی با هدف سرمایه‌گذاری در خودروهای هوشمند، سواری، اسجیلی، سدان و تجمیع توانمندی‌های علمی و دانشگاهی تشکیل شده است.

وی افزود: این مجتمع شامل چند بخش می‌شود که بخش اول آن مرتبط با پلتفرم‌هایی است که در حالت اولیه به صورت CBU و در مراحل بعدی به ترتیب به صورت SKV و CKV خواهد آمد؛ توانمندی‌هایی که در ایران وجود دارد، موجب شده است انگیزه فراوانی برای تأسیس اولین مرکز تحقیقات و نوآوری را از طریق برنامه‌ریزی‌های بلند مدت داشته باشیم تا بتوانیم از توانمندی مجموعه‌های دانشگاهی و انتقال تکنولوژی که از طریق قراردادهای بین‌المللی بسته شده است، در شهرک مورد استفاده قرار دهیم.

مدیرعامل مجتمع خودروسازی آرین با بیان اینکه امروزه تمام جهان به سمت استفاده از خودروهای برقی و هوشمند سوق داده شده است، گفت: آلودگی‌هوا، آلودگی صوتی، مسائل زیست‌محیطی و صرفه‌جویی در سوخت از عمده‌ترین دلایل ما برای تولید و بهره‌برداری خودروهای برقی است.

وی ادامه داد: محصولات ما به‌صورت اقتصادی و بهینه عرضه می‌شود و از سوی دیگر در حمل‌ونقل عمومی همچون شرکت‌های تاکسیرانی قابل استفاده است تا در واقع از یارانه دولت نیز در این بخش بهره برده باشیم؛ قصد داریم جامعه را به سمت خودروهای برقی سوق دهیم تا مردم، دولت و حاکمیت درک جامعی از آینده کشور و خودروها داشته باشند.

روح‌الامین خاطر نشان کرد: چالشی که در زمینه تغییر اکوسیستم خودروی کشور وجود دارد، نظر جمعی و حمایتی نیست و سازوکارها موجب می‌شود بخش‌های مختلف با همکاری یکدیگر این چالش‌ها را برطرف کنند.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در این نوع خودرو از این جهت که تکنولوژی جدید به شمار می‌رود و سرمایه بسیاری را می‌طلبد، کمتر فردی را ترغیب می‌کند، بنابراین از طریق سرمایه‌گذاری خارجی و جذب جوانان با انگیزه سعی داریم خروجی دانشگاهی را متمرکز کنیم تا فاصله خود را با سایر کشورها کاهش دهیم.

کد خبر 750066

دیگر خبرها

  • شاهکار جدید در پارک لاله؛ برنامه جدید شهرداری در بوستان‌ مملو از درخت | تصویر
  • میامی نیازمند ایجاد کارخانه‌های فرآوری/ مسئولان به فکر باشند
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • بازدید دادستان کل کشور از اقدامات فرماندهی انتظامی هرمزگان
  • فصل دوم مجموعه تلویزیونی «آقای قاضی»
  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • جرم معلم بلاگرها چیست؟ + فیلم
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • توسعه اقتصادی مبتنی بر نوآوری؛ لازمه اقتصاد چین
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر