Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طرح آبرسانی غدیر در حال نزدیک شدن به آخرین مراحل خود است و کمتر از یک ماه آتی شاهد وقوع انقلابی در کیفیت و کمیت نیمی از مردم خوزستان هستیم.

این اَبَر پروژه آبرسانی در حالی به زمان افتتاح نزدیک می‌شود که سال‌ها است با طرح‌های پیچیده اجرایی مواجه شده و احداث آن به تاخیر افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تکمیل پروژه آبرسانی غدیر به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفت و تسریع جهادی در روند تکمیل این پروژه جزئی از فرایند تغییر ریل سیاست‌گذاری حوزه منابع آب تلقی شد. بر این اساس، معاون اجرایی رئیس جمهور از بهره‌برداری طرح آبرسانی غدیر در استان خوزستان خبر داد.

سید صولت مرتضوی تاکید کرده است: طرح آبرسانی غدیر با هدف ایجاد زیرساخت‌های لازم برای انتقال آب شرب شهرهای مرکزی، جنوب و غرب خوزستان برای ۲۶ شهر و ۱۶۰۸ روستا در پایان دوره طرح با منبع آبگیری از دریاچه سد دز در مجموع ۴.۷ میلیون نفر را تحت پوش قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به عزم دولت برای برطرف کردن مشکلات آب و فاضلاب خوزستان، گفت:‌ این طرح نخستین دستاورد سفر رئیس‌جمهوری و پیگیری‌های وزیر نیرو در حوزه تامین آب است.‌

با توجه به نزدیک شدن به زمان افتتاح این طرح باید دانست که اَبَر پروژه آبرسانی تنها یک طرح ساده آبرسانی تلقی نشده و ویژگی‌های مثبت قابل توجهی در این طرح نهفته است.

 

*رعایت مسائل پدافندی در منابع آب پروژه آبرسانی غدیر

نخستین ویژگی قابل توجه طرح آبرسانی غدیر، رعایت ویژگی‌های پدافندی است. به طور کلی در طرح‌‌های آبرسانی تعیین منبع تامین آب از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. اگر در یک طرح آبرسانی کلان تنها شاهد یک منبع آب باشیم، با تحت تاثیر قرار گرفتن در قبال مواردی نظیر خشکسالی شاهد به خطر افتادن آبرسانی شرب در منطقه خواهیم شد.

از این رو باید در طرح‌های آبرسانی کلان این مسئله را در نظر گرفت که منابع متعددی به منظور تامین آب طرح آبرسانی شرب مد نظر قرار گیرد.

با توجه به توضیحات یاد شده در طرح آبرسانی غدیر شاهد این مسئله هستیم که آب شرب خوزستان در مناطق تحت پوشش این طرح از 3 محل سدهای رود کارون، سد دز و سد کرخه تعبیه شده است.

در این راستا صابر علیدادی، معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت:‌ تامین آب طرح غدیر با محوریت اخذ آب از سد دز در محل ایستگاه W2 و تامین آب در صورت نیاز از محل سد کرخه و رود کارون در ایستگاه پمپاژ چمران تعبیه شده است.‌

 معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان تاکید کرد:‌ این مسئله سبب می‌شود تا مسئله پدافندی به طرز قابل توجه در طرح آبرسانی غدیر مورد توجه قرار گرفته و تامین پایدار منابع آب شرب برای مناطق تحت پوشش را شاهد باشیم.‌

 

 

* حل مسئله آب خوزستان به صورت بلند مدت 25 ساله

فارغ از مسئله ویژگی پدافندی در نظر گرفته شده، در نظر گرفتن مسئله افزایش جمعیت و نیاز به آب شرب به منظور طراحی طرح آبرسانی غدیر برای 25 سال آینده از دیگر ویژگی‌های مثبت این طرح است. در همین راستا طرح آبرسانی غدیر این توان را دارد که زمینه تامین آب شرب به میزان 21 متر مکعب بر ثانیه را فراهم کند. این میزان آب برای تامین نیاز آب شرب بهداشتی 4.7 میلیون نفر کفایت می‌کند.

این در حالیست که هم اکنون جمعیت تحت پوشش طرح غدیر 2.5 میلیون نفر است. به معنای دیگر اَبَر پروژه آبرسانی غدیر در حالی طراحی شده که ویژگی افزایش جمعیت تا 25 سال آتی و رسیدن جمعیت مناطق تحت پوشش به 4.7 میلیون نفر را در بر گرفته است.

 

*نصب 405 شیر غول‌پیکر در کمتر از 25 روز

علاوه بر ویژگی‌های مثبت یاد شده، رکوردزنی‌های انجام شده در بخش فنی اَبَر پروژه آبرسانی غدیر نیز در نوع خود منحصر به فرد است. برای مثال در این طرح که پیمانکار آن قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا است، بیش از 405 شیر غول پیکر وجود دارد که نصب هر شیر با توجه به تکمیل اکیپ‌ها به طور عادی به 400 روز زمان نیاز دارد.

با توجه به روال عادی و نظر به اهمیت تامین هرچه سریع‌تر آب شرب با کیفیت برای مردم خوزستان،در اقدامی جهادی به نحوی برنامه‌ریزی شده است که 405 شیر غول پیکر این طرح در کمتر از 25 روز به اتمام رسیده و رکورد خارق العاده معادل 6 درصد زمان عادی نصب شیرها به ثبت برسد.

با توجه به ویژگی‌های مثبت بیان شده، طرح غدیر یکی از اَبَر پروژه‌های آبرسانی کشور است که می‌تواند یک مشکل قدیمی اهالی خوزستان را برای همیشه حل کرده و زمینه تامین آب با کیفیت از منبع سد دز به عنوان یکی از بهترین منابع آبی جهان را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آبرسانی غدیر مسائل پدافندی مسئله آب خوزستان بلند مدت شیر غول پیکر طرح غدیر پروژه آبرسانی غدیر ا ب ر پروژه آبرسانی طرح آبرسانی غدیر ویژگی های مثبت میلیون نفر قابل توجه منابع آب تامین آب تحت پوشش آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۴۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام تعمیرات پروژه آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان

همایون فرخی مجری پروژه آبرسانی شهر کرمانشاه با اشاره به آغاز فرآیند تعمیرات، اورهال و نصب برخی از تجهیزات پروژه آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان که هم در تصفیه‌خانه و هم در خط انتقال توسط شرکت آب منطقه‌ای در حال انجام است، گفت : این اقدامات را از ۱۹ فروردین آغاز کردیم و تلاش می‌کنیم تا پایان اردیبهشت انجام شود.

به گفته مجری پروژه آبرسانی به شهر کرمانشاه، پیش از این، از محل این پروژه حدود دو هزار لیتر در ثانیه آب برای شهر کرمانشاه تامین می‌شد که با انجام این اقدامات و نصب تجهیزات جدید این میزان تا ۲۳۰۰ لیتر در ثانیه افزایش می‌یابد.

فرخی تاکید کرد: این اورهال باید به صورت منظم و سالانه به منظور ارتقاء بهره‌برداری از این خط تامین آب انجام شود.

وی به مجموع پروژه آبرسانی به شهر کرمانشاه از سد گاوشان نیز اشاره کرد که با هدف تامین بلندمدت آب شهر کرمانشاه توسط شرکت آب منطقه‌ای اجرا شد و چنانچه قرار باشد به نرخ امروز چنین پروژه بزرگی همراه با خط انتقال (به طول ۷۳ کیلومتر) و تصفیه‌خانه را اجرا کنیم، بین سه تا چهار هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

مجری پروژه آبرسانی به شهر کرمانشاه از اهمیت این پروژه برای تامین آب شرب شهر کرمانشاه یاد کرد و افزود: از سال ۱۳۹۱ آب این طرح به صورت اضطراری وارد مدار تامین آب شهر کرمانشاه به میزان حدود ۷۰۰ لیتر در ثانیه شد و این میزان به تدریج افزایش یافت.

فرخی خاطرنشان کرد: اگرچه این پروژه طی بیش از ۱۰ سال اخیر به صورت اضطراری وارد مدار شده و بخشی از آب شرب شهر کرمانشاه را تامین می‌کند، اما لازم است تکلیف بهره‌بردار آن به منظور استفاده بهینه از ظرفیت این پروژه عظیم مشخص شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • ۴ ویژگی منحصربه‌فرد در کتاب‌های تاریخ شفاهی
  • تامین ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۶۱ طرح آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد
  • آبرسانی به ۱۸۰ روستای خوزستان در قالب طرح محرومیت‌زدایی
  • آبرسانی به ۷۶۶ روستای خوزستان در جهاد آبرسانی
  • امام تعمیرات پروژه آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان
  • رفع مشکل آب شرب روستا‌های تمتان و قلعه اسماعیل آقا در ارومیه
  • مشکل کم‌آبی ۶۹ روستای استان ایلام در سال جاری برطرف می‌شود
  • پروژه آبرسانی به شهر ارکواز ملکشاهی امسال تکمیل می شود
  • جریمه 350 میلیون تومانی باشگاه استقلال خوزستان
  • رای کمیته انضباطی به برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - فجر