Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@13:23:37 GMT

ادامه تشنگی شالیزارهای گیلان/ مسئولان: مشکل حل می شود

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۵۵۱۰

ادامه تشنگی شالیزارهای گیلان/ مسئولان: مشکل حل می شود

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با خوشه زدن شالیزارهای گیلان کشاورزان این استان خود را آماده برداشت محصول می‌کنند. در سال زراعی جاری کاهش بارندگی و همچنین ذخیره آب سد سفید رود به عنوان اصلی ترین منبع تأمین آب کشاورزی در استان گیلان با مشکلات بسیاری رو به رو شدن اما با اجرای طرح نوبت بندی رهاسازی آب اراضی کشاورزی آبخور حوزه سد با مشکلات کمتری مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان اما به صورت لکه‌ای در برخی شهرستان‌ها شاهد خشکی و از بین رفتن محصول کشاورزان و گلایه‌های آنها نیز بوده‌ایم که برخی روستاهای لنگرود و سیاهکل از جمله این مناطق هستند که کشاورزان آنها شاهد ترک خوردن زمین‌های شالیزاری و خشک و زرد شدن نشا برنج خود هستند.

برای پرداخت بدهی‌ها باید شالیزار خود را بفروشم

یکی از شالیکاران لنگرودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به از بین رفتن زحمات آنها، اظهار کرد: شالیزارم به قدری خشک و زمین آن ترک خورده است که اگر مراقب نباشید ممکن است پای شما در این شکاف‌ها دچار آسیب شود.

وی با بیان اینکه شرایط سخت شده و محصولمان از بین رفته است، افزود: اگر یک سال دیگر نیز این وضعیت ادامه داشته باشد مجبوریم زمین‌های خودمان رها کرده و یا بفروشیم تا بدهی‌های خود را پرداخت کنیم

این شالیکار لنگرودی با اشاره به اینکه تمام زندگی ما همین زمین زراعی است، گفت: کشاورز بجز زمین امید دیگری ندارد.

وی با بیان اینکه تمام زندگی من خلاصه شده در کشت برنج تصریح کرد: همه خانواده ام برای به ثمر نشستن محصول زحمت کشیده‌اند ولی هیچ آبی نیست و محصولم از بین رفته است.

این شالیکار لنگرودی با اشاره به اینکه به زمان برداشت برنج رسیده و ما ۴۵ روز است که رنگ آب را ندیده‌ایم، ادامه داد: محصول برنج من از بی آبی زرد شده و امیدی به برداشت آن ندارم.

مشکل حل می‌شود

فرماندار لنگرود با اشاره به اینکه به مردم اطمینان خاطر می دهیم‌که تا پایان فصل زراعی یک نوبت دیگر آبگذاری انجام شود، اظهار کرد: خشکی و بی آبی در بخشی از شالیزارهای شهرستان لنگرود و به صورت لکه‌ای است.

محمدرضا جلالی با تأکید بر اینکه این تنش آبی را رفع می‌کنیم، افزود: با مدیریت تلاش می‌شود تا فصل زراعی خوبی برای کشاورزان رقم بخورد.

نباید فقط منتظر باران باشیم

در برخی از مناطق شهرستان سیاهکل نیز وضعیت بدتر از لنگرود است و شالیکاران شاهد خشک شدن و از بین رفتن محصولات خود هستند.

یکی از کشاورزان سیاهکلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه نبود آب و خشک شدن اراضی شالیزاری ما مشکلی است که همه ساله با آن مواجه هستیم، ادامه داد: همیشه در زمان برداشت محصول وضعیت همین است.

وی به خشک شدن آب بندان ها و رودخانه‌ها این منطقه اشاره کرد و افزود: مسئولان باید فکری برای این وضعیت آب بندان ها بکنند، آب نداریم و فقط چشم انتظار باران هستیم.

آبرسانی به شالیزارهای سیاهکل با تانکر

فرماندار سیاهکل با اشاره به اقدامات انجام شده برای رفع تشنگی شالیزارهای این منطقه، اظهار کرد: تلاش کردیم با کمک شهرداری، منابع طبیعی و شهرک‌های صنعتی شهرستان سیاهکل آبرسانی به شالیزارها با تانکر انجام شود.

امین بابایی سیاهکل ۴۴۳۰ هکتار شالیزار دارد که ۵۰ هکتار آن با مشکل و بحران مواجه است، افزود: برنامه ریزی مدون برای رفع مشکل کشاورزان انجام شده است.

امسال به رغم مدیریت خوب در توزیع آب کشاورزی، بودند مناطقی از استان گیلان که شالیزارهای آنها از کویر هم خشک‌تر بود و مشاهده این صحنه برای کشاورزانی که دسترنج خود را در حال نابودی می‌دیدند بسیار سخت و دردناک است. لذا مسئولان استان گیلان باید تلاش کنند با توجه به تکرار هر ساله این موضوع راهکارهای جدیدی برای مدیریت منابع آب و تأمین آب شالیزارهای خارج از شبکه آبیاری انجام دهند.

کد خبر 5544714

منبع: مهر

کلیدواژه: تنش آبی شالیزار استان گیلان کشاورزی بوشهر ویروس کرونا بیست و نهمین سفر استانی دولت آمار کرونا کرمانشاه خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا مشهد جهرم سیلاب اردبیل سنندج خراسان رضوی عکس استانها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ امروز یک شنبه ۹ اردیبهشت، هومن سپهوند مدیر اداره تعاون روستایی شهرستانهای شوش و کرخه گفت ؛ امسال برای رفاه حال کشاورزان پنج مرکز خرید دولتی کلزا رو تعیین کردیم تا محصول خود را به آن مراکز تحویل دهند

وی افزود؛ امسال برداشت کلزا نسبت به سال های گذشته عالی بود و بیش از ۱۸ هزار تُن برداشت کلزا از مزارع شهرستانهای شوش و کرخه داشتیم که این امر نسبت به سال های گذشته یک رکورد محسوب می شود

ایشان در ادامه گفتند؛ همانطور که قبلا گفته بودیم امسال شرکت مدلل کرمانشاه کلزای کشاورزان شهرستان های شوش و کرخه را خریداری کرد و تا به امروز ۲۰ درصد پول کشاورزان را پرداخت کرد

مدیر تعاون روستایی اظهار داشت؛ شرکت مدلل طبق قول هایی که داده قرار است طی یک ماه بعد از برداشت کلزا با تمام کشاورزان عزیز تسویه حساب کند

سپهوندگفت؛ قیمت کلزا که امسال توسط دولت تعیین شد ۳۵ هزار تومان می باشد و شرکت طبق همین قیمت پول کشاورزان را خواهد داد

وی افزود؛ از تمام کشاورزانی که با ما همکاری کردند و محصول خود را به مراکز دولتی ارائه دادند تشکر می کنیم

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900679

دیگر خبرها

  • علت تشنگی بعد از خواب چیست؟
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • پرونده داغ چای روی میز مسئولان گیلان
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • تقدیر مسئولان استان خوزستان از مرد سال ورزش ایران / فیلم
  • میرزازاده: مسئولان به آرامش تیم کشتی در المپیک کمک کنند