Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوطالب امینی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۲ طرح آبخیزداری از محل اعتبارات مصوب استانی در حوضه آبخیز کارون بزرگ در شهرستان‌های فریدن و سمیرم سال جاری اجرا می‌شود.

وی افزود: هدف از اجرای طرح‌های آبخیزداری در زیرحوضه‌های کارون بزرگ در این دو شهرستان، کنترل سیلاب، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، جلوگیری از فرسایش خاک، پیشگیری از خسارت به اراضی و تأسیسات شهرهایی مانند سمیرم و روستای «گنجگان» و روستاهای پایین دست از جمله «حنا»، «ونک» و «قلعه قدم» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در خصوص اجرای طرح‌های آبخیزداری در این مناطق برای مدیریت روان‌آب‌هایی که از استان خارج می‌شود، گفت: این یک و نیم تا ۲ میلیارد مترمکعب آب در آبراهه‌های اصلی و رودخانه‌های «سولگان»، «ونک» و «ماربر» جریان می‌یابد که کنترل آن در وظایف اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیست و شرکت آب منطقه‌ای باید طرح‌های بزرگ مانند احداث سدهای بزرگ و انتقال انجام دهد.

امینی ابراز داشت: وظیفه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری، ذخیره، انتقال و تخصیص آب نیست و ما آبخیزداری را با هدف کنترل سیلاب‌ها و تغذیه منابع آب زیرزمینی، افزایش پوشش گیاهی و مدیریت آب و خاک منطقه انجام می‌دهیم.‌

وی با اشاره به اینکه امسال در حوزه آبخیزداری طرح‌های محرومیت زدایی مناطقی را در دستور کار داریم، ادامه داد: ۲ طرح در منطقه حاشیه کویر شهرستان خور روستای فرخی و نیز طرحی در حوضه آبخوان کاشان مشرف به این شهر برنامه‌ریزی شده است؛ همچنین پروژه‌هایی در روستای «بغم» شهرستان اردستان و نیز در شهر جوشقان کاشان در دستور کار امسال داریم که با هدف محرومیت زدایی با همکاری قرارگاه امام حسن (ع) سپاه در سال جاری اجرا خواهد شد.‌

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: اعتبارات طرح‌های محرومیت زدایی مناطق هنوز مصوب و ابلاغ نشده است.

به گزارش مهر، نزدیک به ۱۰ درصد از زیر حوضه‌های کارون بزرگ در دو شهرستان سمیرم و فریدونشهر استان اصفهان قرار دارد.

کد خبر 5545815

منبع: مهر

کلیدواژه: پروژه آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی اصفهان رودخانه کارون بوشهر ویروس کرونا بیست و نهمین سفر استانی دولت کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه شیوع کرونا جهرم سیلاب مشهد اردبیل سنندج خراسان رضوی عکس استانها منابع طبیعی و آبخیزداری کارون بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳

گروه استان‌های ایسکانیوز؛ چهارمحال و بختیاری-تامین آب در مناطق خشک و در دوره‌های خشکسالی، برای موضوعات مختلفی از جمله شرب، کشاورزی و صنعت، همواره یکی از موضوعات پر مناقشه، از سالیان گذشته تا به امروز بوده است.

مناقشاتی که عمدتاً محوریت آن، غیرمجاز بودن انتقال‌های آب، خصوصا انتقال‌های آب بین حوضه‌ای است؛ مسئله‌ای که هم قوانین بین‌المللی و هم قوانین ملی به آن اذعان دارند و بارها مسئولان مختلف، گفته‌اند که انتقال آب بین حوضه‌ای غیرقانونی است.

در این بین اگرچه برخی انتقال‌های آب بین حوضه‌ای در دهه‌های اخیر برای تامین آب شرب مناطق مختلف کشور صورت گرفته است، اما نمی‌توان از تاثیرات مخرب انتقال‌های آب، چشم پوشی کرد.

خصوصاً اینکه در برخی موارد حقوق مبدأ، حقوق محیط زیست و سایر حقوق هم رعایت نشده است؛ برای همین اعطای مجوز در زمینه انتقال‌های آب بین حوضه‌ای، اخیراً، یکی از پرچالش‌ترین مباحث حوزه آبی است.

چند روزی است، اهالی بخش پادنا شهرستان سمیرم، نسبت به احداث سد و انتقال آب رودخانه ماربر، اعتراض خود را در محافل و در کوچه‌ها و خیابان‌ها بیان می‌کنند.

انتقال آبی که قرار است آب رودخانه ماربر را از بخش پادنای شهرستان سمیرم به مرکز استان اصفهان منتقل کند، یک انتقال آب بین حوضه‌ای که از حوضه آبریز کارون به حوضه زاینده‌رود و البته بین حوضه‌های اصلی، یعنی انتقال آب از حوضه اصلی آبریز خلیج فارس به فلات مرکزی است.

به گفته اهالی این منطقه، این انتقال آب مجوز وزارت نیرو و مجوزهای زیست‌محیطی را ندارد و بدون رعایت حقوق مبدأ، در حال انجام است؛ مسئله‌ای که کشاورزی و شرب منطقه را نیز تحت تأثیر خود، قرار می‌دهد.

البته که این نکته را هم باید گفت که رودخانه ماربر، یکی از سرشاخه‌های رودخانه خرسان و نهایتاً سرشاخه رودخانه کارون است؛ یعنی در صورتی که انتقال آب رودخانه ماربر، انجام شود، شاهد کم‌آب شدن رودخانه خرسان و نهایتاً کم‌آب شدن رودخانه کارون و سد کارون۳ هستیم.

مسئله‌ای که قطعاً طبیعت و محیط زیست استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و خوزستان را تحت تأثیر خود قرار داده و اثرات مخرب و زیان‌باری دارد.

کنشگر اجتماعی*

انتهای پیام/

کد خبر: 1228772 برچسب‌ها سد آبی چهارمحال استان خوزستان اصفهان

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳