Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به عنوان رویکردی نوین انجام مطالعات تفصیلی در ۳۰ منطقه دارای پتانسیل ژئوپارک در کشور برنامه‌ریزی می‌کند.

به گزارش ایران اکونومیست از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، مدیر پژوهش این سازمان گفت: برنامه‎ریزی برای انجام مطالعات تفصیلی در ۳۰ منطقه دارای پتانسیل ژئوپارک در کشور به عنوان رویکردی نوین در آمایش سرزمین کشور در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نازنین بدری» افزود: از نخستین مطالعات فنی و علمی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره ژئوپارک‌ها در جزیره قشم بوده که هم اکنون در فهرست ژئوپارک‌های جهانی یونسکو قرار دارد.

وی خاطرنشان‌کرد: در دو منطقه طبس و ارس نیز فعالیت‌های راه‌اندازی ژئوپارک و انجام مطالعات تخصصی زمین‌شناختی و نظارت فنی بر این مطالعات در حال انجام است که پتانسیل‌یابی و معرفی اولیه آنها در فهرست ۳۰ منطقه اولویت‌دار در کشور توسط سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام شده است.

به گفته این کارشناس زمین‎شناسی، علاوه بر معرفی و شناسایی ژئوسایت‌ها و میراث زمین‌شناختی از سایر الزامات فرایند تاسیس ژئوپارک، انجام برنامه‌های مدیریتی، امور حفاظتی، تفسیر، برنامه‌های توسعه گردشگری و آموزش جامعه محلی مدارس است که پس از انجام این امور توسط دست اندرکاران ژئوپارک و مسوولان ذیربط، پرونده این دو منطقه به یونسکو ارسال شده است.

مدیر پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: برای اینکه یک منطقه به عنوان نامزد ژئوپارک مطرح شود بر اساس ضوابط یونسکو در مرحله نخست، باید از لحاظ جاذبه‌ها، پدیده‌ها و سایت‌های زمین‌شناختی غنی باشد.

بدری ادامه‌داد: ضمن اینکه تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم نیز در این معرفی بسیار مهم است و باید در آن منطقه برنامه‌های مدیریتی، فعالیت‌های تفسیری، آموزشی و حفاظتی و برنامه‌های توسعه اقتصادی جامعه محلی لحاظ شود، زیرا یکی از مهمترین اهداف ژئوپارک، غنی شدن و منتفع شدن جامعه محلی و اشتغالزایی در محدوده ژئوپارک است.

وی تصریح‌کرد: ژئوپارک‌ها پیش از مطرح شدن در سطح ملی و بین‌المللی باید الزامات یونسکو را  در حوزه‌های حفاظتی، آموزشی همچنین توانمندسازی و توسعه اقتصادی جامعه محلی به انجام رسانند.

مدیر پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان این‌که این سازمان برای نخستین بار از ژئوپارک‌ها به عنوان یکی از رویکردهای نوین آمایش سرزمین در کشور نام برده، افزود: راه‌اندازی ژئوپارک در مناطق مستعد به‌ویژه در روستاها، مناطق کم برخوردار و کم بهره از منابع نفتی، معدنی در صورت عملکرد درست و موفق می‌تواند یکی از مناسب‌ترین راهکارهای موفق در توانمندسازی جامعه محلی از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی باشد.

ژئوپارک‌ها، محدوده‌های جغرافیایی هستند که در آن محدودها، سایت‌ها و پدیده‌های کم‌نظیر و بی‌نظیر زمین‌شناختی دارای ارزش علمی و آموزشی در کنار سایر جاذبه‌ها علمی، فرهنگی تاریخی، طبیعی و به‌ویژه جامعه محلی قرار دارد که سه هدف آموزش، حفاظت و توسعه اقتصادی جامعه محلی را دنبال می‌کند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور ، طبس ، یونسکو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور طبس یونسکو سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور انجام مطالعات زمین شناختی جامعه محلی ژئوپارک ها ۳۰ منطقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۷۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان شهید زین‌الدین قم سه‌سطحه می‌شود

مدیرکل فنی و طراحی شهرداری قم گفت: مطالعات فاز یک تقاطع غیرهمسطح میدان شهید زین‌الدین انجام شد.

لیلی نیک خلق احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به تصویب مطالعات فاز یک میدان شهید زین‌الدین اظهار کرد: برای این پروژه مطالعات خردنگر و کلان‌نگر توسط مشاور انجام و هشت گزینه طراحی شد.

وی افزود: در جلسات کارشناسی گزینه هشتم به عنوان گزینه برتر که این میدان را به صورت تقاطع سه‌سطحه تصویر کرده بود، مورد توافق قرار گرفت.

مدیرکل فنی و طراحی شهرداری قم با اشاره به اینکه مطالعات فاز دوم سیویل در حال انجام است، خاطرنشان کرد: احجام این پروژه پس از تصویب در شورای تصویب طرح‌ها در جریان مطالعات فاز دوم تعیین تکلیف می‌شود.

نیک خلق احمدی با اشاره به لزوم تصمیم‌گیری درباره دهانه پل و نوع سازه اضافه کرد: گزینه برتر بلوار شهید عابدی به صورت روگذر طراحی شده است.

وی تاکید کرد: در طراحی فاز دوم مشخص می‌شود که همسطح به صورت میدان باشد یا یک تقاطع چراغ‌دار در این محدوده طراحی شود که این موضوع در انتخاب نوع سازه اثرگذار است.

کد خبر 751160

دیگر خبرها

  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • برگزاری سومین نشست کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی در سال ۱۴۰۳
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • طرح تفصیلی کرج تا خردادماه تصویب می‌شود+فیلم
  • میدان شهید زین‌الدین قم سه‌سطحه می‌شود
  • تصویب مطالعات طرح ویژه تفصیلی بافت تاریخی شهر ارومیه
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم