Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت امسال تمهیداتی اندیشید تا گندمکاران با کمترین ضرر به سود دسترنج‌شان برسند و بازار دلالان کساد شود؛‌ اما به گفته مسئولان استانی، علی‌رغم وعده‌های داده شده، بسیاری از مراکز خرید گندم طلب گندمکاران را نپرداخته‌اند؛‌ این بدقولی می‌تواند راه دلالان را برای به جیب زدن سودهای بادآورده، باز کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، با شوق مشاهده برکت خدا در یکی از روستاهای استان کردستان قرار گرفته ایم،  چشم انداز تابش خورشید بر بالای گندمزار تصویری زیبا در برابر دیدگان ما خلق کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  انگار خورشید داغتر از همیشه بر فراز گندمزار ایستاده  است و مهربانانه وبا افتخار دست نوازشگر خود را بر سر گندم زار می کشید ، همهمه دلکش باد در بین خوشه ها و شور و نشاط کشاورزان نوید بخش سالی خوب  و پرمحصول برای گندم است خصوصاً وقتی دولت قیمت گندم را بیشتر از دو برابر افزایش داد و این نقطه امیدی برای خستگی روستاییان و کشاورزانی شد که یکسال را در انتظار به ثمر نشستن محصولات بودند.

طبق اعلام کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی کردستان در سال زراعی جاری در مجموع ۵۹۴ هزار هکتار از مزارع استان به کشت گندم اختصاص یافته که از این مقدار ۳۲ هزار هکتار به صورت آبی و ۵۶۲ هزار هکتار نیز به صورت دیم کشت شده است.

سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ به سبب سرزنده بودن مزارع دیم و آبی، بارش های مناسب و افزایش قیمت تضمین گندم توسط دولت به یکی از سالهای طلایی برای این محصول در کردستان محسوب می شود.

در حالی که انعکاس نور خورشید چروک های صورت سوخته از گندم کاران منطقه را برجسته تر نشان می داد اما نقطه امید و خوشحالی را می توان از ذوق و شوق کار کردنشان فهمید چرا که خوشه‌های طلایی گندم  در گندم‌زارها که با وزش بادهای ملایم به رقص در می‌آیند دانه دانه آن نعمت خدادادی هستند که همزمان با برداشت آن  از دل خاک، روزهای خوش و زرینی را برای زحمت کشان زمین نوید می‌دهد.

واریز بیش از ۴۵۲ میلیارد ریال از بهای خرید گندم به حساب کشاورزان

امسال بیشترین گندم کشت شده کردستان مربوط به شهرستان های بیجار و سقز است و به تبع آن پیش‌بینی بیشترین برداشت نیز برای این ۲ شهرستان خواهد بود و طبق اعلام سازمان جهادکشاورزی کردستان امسال۸۳ مرکز خرید گندم آماده خرید محصول از کشاورزان استان است.

طبق گفته نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان؛ از آغاز خرید تضمینی گندم تاکنون ۳۰۳ هزار تُن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان کردستان خریداری شده و از این میزان ۲۹۲ هزار و ۷۷ تُن گندم در سامانه سیفا ثبت شده و چک لیست ۲۴۳ هزار و ۸۸۱ تُن هم به بانک کشاورزی ارسال شده است.

صالحی میزان خرید روزانه گندم در استان را ۲۲ هزار و ۶۲۴ تُن اعلام کرد و افزود: میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان نسبت به مدت مشابه  سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۴۵۲ میلیارد ریال از بهای خرید تضمینی گندم در استان به حساب کشاورزان واریز شده است.

 نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان افزود: بیشترین گندم خریداری شده در استان  به ترتیب مربوط به شهرستان‌های بیجار، سقز، دهگلان، کامیاران و قروه است.

نان‌های خوشمزه‌ای که هر روز مهمان سفره‌هایمان هستند محصول زحمت و دسترنج کشاورزانی است که در گندم ‌زارهای این شهرستان‌ها مشغول کسب روزی حلال هستند.

اما در لابه لای این زحمات و شادی به ثمر نشستن محصول، یک سری گلایه هایی را نیز دارند که نماینده تشکل های بخش کشاورزی استان کردستان آن را برایمان بیان کرد.

حسن رحیمی نماینده تشکل های بخش کشاورزی استان کردستان و رئیس نظام صنفی کشاورزی شهرستان بیجار در گفتگو با خبرنگار کردتودی با اشاره به اساسی ترین مشکل گندم کاران در روزهای برداشت گندم اظهار داشت: علی رغم شعارهایی مانند ندادن گندم به دلال و پرداخت پول گندم در عرض 24 ساعت متاسفانه بسیاری از مراکز خرید تضمینی گندم پول کشاورز را پرداخت نکرده است.

وی افزود: پرداخت نکردن پول گندم باعث ورود دلالان برای فروش می شود و همین امر باعث قاچاق در این حوزه خواهد شد چرا که تمام عزم و جزم کشاورز این است که حتما گندم را در مراکز دولتی به فروش برساند اما همین رفتار مسئولین باعث قاچاق و حضور دلالان در بازار گندم خواهد شد و همین بزرگترین مشکل کشاورزان است که در حال حاضر در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند.

بزرگترین مشکل پیش روی کشاورزان عدم پرداخت بهای به موقع گندم است

رحیمی در ادامه ضمن گلایه از افزایش حمل و نقل گندم توسط کامیون داران خاطر نشان کرد: نرخ کرایه حمل یکی دیگر از مشکلات پیش روی کشاورزان است به طوری که یک تریلی و کامیون حمل گندم در حال حاظر برای حمل هر یک تن گندم 300 هزار تومان نرخ تعیین خواهد کرد این در حالی است که برای حمل یک بار دوهزار کیلومتری این نرخ کمتر است.

نماینده تشکل های بخش کشاورزی استان کردستان گفت: ما کشاورزان بارها با ارسال نامه و درخواست این مورد را به مسئولین مربوطه ارجاع داده ایم اما متاسفانه هیچ نهادی این مشکل را تا کنون پیگیری نکرده است در صورتی که با عزم جدی از طرف مسئولین مربوطه میتوان این مشکل را رفع و رجوع کرد.

عضو بنیاد گندم کاران کشور در ادامه بیان داشت: عدم نظارت در مراکز خرید گندم خصوصی و دولتی بابت باسکول ها  یکی دیگر از مشکلات سد راه کشاورزان است چرا که در این باره نظارت دقیقی وجود ندارد، به این معنا که امکان تخلف در وزن گندم به دلیل نظارت ضعیف هر آن ممکن است.

رحیمی افزود: در حال حاضر بزرگترین مشکل یک کشاورز عدم پرداخت بهای به موقع گندم به کشاورز است چرا که کشاورز باید کود مورد نظر را خریداری کنیم اما با این شرایط و عدم به موقع بهای گندم عملا نمیتواند کاری از پیش ببرد.

وی در ادامه به تعهدات دولت سیزدهم نسبت به کشاورزان اشاره وعنوان داشت: دولت مردمی و انقلابی با عمل به تعهدات خود نسبت به کشاورزان در زمینه ای نرخ گذاری قیمت گندم تا کنون عمل کرده است تا جایی که قیمت گندم نسبت به هزینه ها افزایش و قیمت نهادها را نیز تا حدودی کاهش داده است .

وی ضمن تقدیر از دولت در خصوص امحال وام های کشاورزان اظهار داشت: برای تجربه سال قبل امیدواریم که دولت امسال در این خصوص اطلاع رسانی ها را انجام دهد چرا که سال گذشته به محض اطلاع رسانی 70 درصد کشاورزان وام خود را بازپرداخت کرده بودند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: خرید تضمینی گندم استان کردستان بزرگترین مشکل خرید گندم ن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید

علیقلی ایمانی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون بیش از ۶۰۰ هزارتن گندم با ارزش بالای ۱۰ همت از گندمکاران خریداری شده که به دلیل افزایش دما و شرایط بارندگی، رشد فیزیولوژی گیاه بالا رفته است که این امر در کنار افزایش عملکرد در واحد سطح موجب شده تا میزان خرید نسبت به سال قبل ۳۰ تا ۴۰ درصد رشد یابد.

به گفته او، علی رغم گذشت یک ماه از فصل برداشت، هنوز ریالی بابت مطالبات به حساب گندمکاران واریز نشده است و کماکان افق روشنی پیش رو نیست.

ایمانی ادامه داد: تاخیر در پرداخت مطالبات منجر به دلسردی و نگرانی گندمکاران و ورود دلالان به عرصه خرید شده است که انتظار می رود ردیف اعتباری که در بودجه دیده شده به نقدینگی تبدیل شود و در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه به پیک برداشت گندم رسیده ایم، افزود: هم اکنون برداشت گندم از استان های سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و ایلام در حال انجام است، از این رو دولت باید به فکر تامین منابع باشد تا همانند سال گذشته مطالبات کشاورزان با تاخیر ۴ تا ۵ ماهه پرداخت نشود.

به گفته او، با توجه به شرایط اقلیمی و بارش های پیش رو برآورد می شود که تولید گندم به بالای ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن و خرید تضمینی به ۱۱ میلیون تن برسد.

این مقام مسئول با تاکید بر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر مصوبه شورا در ۲۲ شهریور نرخ هرکیلو گندم ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد که کشاورزان به امید آن اقدام به کشت کردند، درحالیکه بعد از گذشت بیش از ۴ ماه از آغاز سال زراعی وزیر جهاد نرخ را ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان ابلاغ کرد. از این رو بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار اصلاح قیمت یا تغییر نرخ در قالب جایزه تحویل است تا گندم تولیدی به هدر نرود.

او گفت: با توجه به آنکه ۲ نفز از اعضای کمیسیون کشاورزی به عنوان ناظر در جلسه شورا حضور دارند و رئیس کمیسیون کشاورزی هم نرخ ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان را قبل از ابلاغ نرخ توسط وزیر جهاد در رسانه ها اعلام کردند، لذا انتظار می رود که به عنوان بخش نظارتی به این موضوع ورود کنند و هرچه سریع تر مشکل گندمکاران را مرتفع نمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • خرید گندم در خوزستان به بیش از ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • آغاز برداشت گندم در شهرستان دهلران
  • گندم‌کاران مبارزه با آفت سن گندم را انجام دهند