Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب،حجت‌الاسلام علی نوری معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور امروز یکشنبه 2 مردادماه در نشستی خبری با حضور اصحاب رسانه از برگزاری بیست و پنجمین گردهمایی سراسری ائمه جمعه کشور از سوم مرداد به مدت سه روز خبر داد و گفت: این گردهمایی با شعار نماز جمعه قرارگاه جهاد تبیین در راستای گام دوم انقلاب اسلامی در دستور کار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه نخستین روز همایش از دوشنبه در بیعت با آرمان‌های امام خمینی (ره) از حرم مطهر ایشان آغاز خواهد شد و در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ادامه پیدا می‌کند، اظهار داشت: در این گردهمایی آیت الله رئیسی رئیس جمهور، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه و دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی می‌کنند.

برگزاری گردهمایی سراسری ائمه جمعه با حضور سرای سه قوه

معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور همچنین از حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمين سيد اسماعيل خطيب وزیر اطلاعات، احمد وحيدی وزیر کشور و محمد مهدی اسماعيلي وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز حجت‌الاسلام محمد قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی در این گردهمایی خبر داد و گفت: این مراسم با دیدار مقام معظم رهبری و استماع بیانات معظم له در روز چهارشنبه به پایان خواهد رسید. 

وی در ابتدای این نشست که به مناسبت 5مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از انقلاب شکوهمند اسلامی برگزار شد، با تبریک عید غدیر و عید مباهله، یاد شهدای محراب، شهدای ائمه جمعه و خادمان ستاد نماز جمعه سراسر کشور را گرامی‌داشت و افزود: پنجم مرداد نخستین نماز جمعه با امر امام راحل و از سوی مرحوم آیت الله طالقانی اقامه شد و از آن روز تا امروز شاهد برپایی این مراسم باشکوه در 900 پایگاه نماز جمعه هستیم.

ثبت روز پنج مرداد به عنوان "روز نماز جمعه" در تقویم کشور

حجت‌الاسلام نوری همچنین از شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقدمات ثبت روز پنج مرداد به عنوان "روز نماز جمعه" در تقویم کشور تقدیر و از تلاش رئیس صدا و سیما و مدیران آن مجموعه در طراحی اولین برنامه تلویزیونی اختصاصی نماز جمعه تشکر کرد و گفت: هر هفته نماز جمعه قم و تهران از برنامه‌های سیما پخش می‌شد اما تدارک اختصاصی برنامه‌ای با عنوان «نماز جمعه» قابل ستایش است.

معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه کشور افزود: برنامه «نماز جمعه» روزهای جمعه به مدت دو ساعت از شبکه قرآن پخش می‌شود و در این برنامه با حضور کارشناسان و میهمانان زیبایی‌های نماز جمعه به تصویر کشیده خواهد شد.
وی همچنین از اهتمام دولت انقلابی و مجلس شورای اسلامی برای توسعه و تکمیل مصلاهای کشور تشکر کرد و گفت: 250 مصلی در سراسر کشور به صورت نیمه کاره است که می‌طلبد با همت مسئولان به بهره‌برداری برسد.

از دیگر سخنان حجت‌الاسلام نوری در این نشست خبری اشاره به پویش دعوت نماز جمعه اولی‌ها بود که وی با اشاره به اهمیت این موضوع از خانواده‌ها درخواست کرد تا فرزندان خود را در این مراسم باشکوه به همراه بیاورند و ستادهای نماز جمعه نیز استقبال و میزبانی شایسته‌ای از این عزیزان داشته باشند.

نماز جمعه؛ همیشه مردمی همیشه انقلابی

وی با بیان اینکه در نماز جمعه حل مسئله‌ و مشکلات مردم مورد تأکید قرار می‌گیرد، دریافت انتقادات و پیشنهادات مردمی را ضروری دانست و تصریح کرد: شعار همیشه مردمی همیشه انقلابی رویکرد پنج مرداد است؛ بر این اساس نمازهای جمعه مردمی بوده‌اند، مردمی خواهند بود و مردمی ادامه خواهند یافت و انقلابی بوده‌اند، انقلابی خواهند ماند و انقلابی مسیر را رقم خواهند زد.

معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به برخی سوالات و پیشنهادات مطرح شده، با طرح این سوال که آیا ائمه جمعه نقش فعال و مطالبه‌گرانه دارند و یا می‌خواهند در نمازهای جمعه داشته باشند؟ گفت: مطالبه‌گری‌های ائمه جمعه در حوزه فرهنگی،‌ اجتماعی و سیاسی بی‌نظیر است و ما مردمی‌ترین و مطالبه‌گرترین جایگاه نسبت به عموم مردم را در نهاد نماز جمعه مشاهده می‌کنیم.

نقش ائمه جمعه در پیگیری و حل مشکلات مردم

وی به عنوان نمونه مسئله مسکن و اجاره بها را به عنوان یکی از نکاتی که در آغاز فصل تابستان مردم شریف ایران به طور جدی با آن درگیر بودند مطرح کرد و اظهار داشت: اولین نقطه‌ای که به درک دقیق و کاملی از این مشکل بدنه اجتماعی رسید و موضوع از آن جایگاه انعکاس پیدا کرد، نماز جمعه و ائمه جمعه بودند که توصیه به صاحب‌خانه‌ها را در دستور کار خود قرار دادند و از مردم خواستند که یار و غمخوار یکدیگر باشند.

حجت‌الاسلام نوری تصریح کرد: در خطبه‌های نماز جمعه سراسر کشور به ویژه تهران از دولت و مسئولان درباره بسته‌های حمایتی از مستأجران و قوانینی که باید به حمایت مستأجران بیاید، مطالباتی صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در زمینه اصلاح سیاست‌های اقتصادی دولت، ستادهای نماز جمعه و ائمه جمعه خود را ملزم به همکاری با دولت و راهبردهای کلانی که داشت.

می‌دانستند تا این اصلاح اقتصادی صورت گرفته و در بلند مدت برای مردم ثمرات داشته باشد، موج تورم و گرانی که به دنبال این اصلاح صورت گرفت را انکارناپذیر خواند و گفت: ائمه جمعه از یک طرف مردم را به خویشتنداری و همراهی دعوت کردند و از طرف دیگر اگر نقدی درباره روش اجرای این قانون بود ارائه دادند و نقدها، پیشنهادات و راهکارهای خود را در خطبه‌های نماز جمعه مطرح کردند.

نماز جمعه پایگاه اخلاق، کانون معنویت و بصیرت

وی از مراسم نماز جمعه که هر هفته در 900 نقطه کشور برگزار می‌شود به عنوان پایگاه اخلاق، کانون معنویت و بصیرت نام برد که آحاد مردم شریف ایران و خانواده‌ها می‌توانند از آن  بهره‌ ببرند، اما از برخی تخریب‌ها که در فضای رسانه‌‌ای کشور در این زمینه صورت می‌گیرد انتقاد کرد و این اقدامات را سبب تلخ شدن کام جامعه و آلوده شدن فضای رسانه‌ای دانست.

معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به مردم شریف ایران و فضای رسانه‌ای کشور توصیه کرد: در موضوعاتی که ابهام، شبهه، سوال، تحریف و شایعه در بیانات ائمه جمعه و خطبا صورت می‌گیرد به اصل بیانات و گفته‌های امامان جمعه توجه کنند.

وی افزود: هر جمعه خطبه‌های ائمه جمعه به ویژه نمایندگان ولی فقیه در مراکز استان‌ها دستخوش تحریف و تغییرات می‌شود و شایعات و سوالاتی در این زمینه توزیع شده و افکار عمومی را منحرف می‌کند که این اتفاق ناگواری است و باید به آن توجه داشت.

معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در بخش پایانی سخنان خود از مردم شریف ایران اسلامی خواست که نظرها، انتقادها و پیشنهادهای خود را با سامانه ارتباط مردمی و سامانه تلفن هوشمند به شماره 66960960 که به صورت 24 ساعته برقرار است و نیز سامانه پیامکی 200066960960 در میان بگذارند.

وی با بیان اینکه امکان ارتباط مردمی با ائمه جمعه سراسر کشور از طریق پایگاه اینترنتی namazjomeh.ir برقرار است، گفت: مردم می‌توانند از این طریق با امام جمعه شهر خود ارتباط برقرار کرده و سوال‌ها و پیشنهادهای خود را مطرح کنند.

حجت‌الاسلام نوری در پاسخ به این سوال که چه تغییراتی در انتصابات ائمه جمعه صورت گرفته است؟ گفت: در دوره جدید مدیریتی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از سال 96 تا به امروز  226 انتصاب رقم خورده است و 226 نفر از طلاب فاضل و جوان حوزه علمیه که از رویش‌های انقلاب اسلامی هستند به نهاد نماز جمعه ملحق شده‌اند که متوسط سنی ائمه جمعه کشور به 40 سال و متوسط آن به 42.9 سال کاهش یافته و این امر سبب جوان‌سازی و پویایی ویژه‌ای در شبکه امامت جمعه شده است.

وی با اشاره به ضرورت انعکاس آخرین اخبار و اطلاعات نهاد نماز جمعه کشور، از برگزاری جلساتی در آینده‌ای نزدیک و پس از گردهمایی سراسری ائمه جمعه، به صورت مداوم خبر داد و گفت که آخرین اخبار، آخرین انتصابات و آخرین گزارش‌ها از نهاد نماز جمعه و مطالبات مردمی در این جلسه‌ها ارائه و آنچه مورد سئوال مردم و رسانه‌ها است پاسخ داده خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: شورای سیاست گذاری ائمه جمعه ائمه جمعه حجت الاسلام نوری مردم شریف ایران نهاد نماز جمعه نماز جمعه سراسر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • رشد ۵۰درصدی تشکل های مردم نهاد چهارمحال و بختیاری
  • شوراها نماد مردم سالاری دینی در تصمیم‌گیری‌ها هستند
  • گردهمایی منطقه ای ائمه جمعه در بهمئی
  • گردهمایی ائمه جمعه استان فارس در سپیدان
  • نگذارید قصه کاظم صدیقی، استخوان لای زخم بماند /حضورش در نماز جمعه و توجیهات طلبکارانه اش، سوءتفاهم ها را افزایش داد
  • سیاسی‌بازی در شوراها مانع خدمت‌رسانی می‌شود
  • استفاده از نیروهای مردمی فرصتی طلایی/ باید از مسوولان مطالبه کنیم
  • نمرهِ عملکرد شورای شهر را مردم باید بدهند
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود | تا شایعات هست نباید اصرار بر حضور در نماز جمعه داشت