Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-30@17:21:58 GMT

دستبرد پسر 17 ساله به 500 کارت بانکی

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۸۲۰۱

سرقت های اینترنتی یکی از جرایم پرتکرار در همه ادوار و زمان ها بوده است که منجر به خسارت به دیگران می شده است، طبیعتا شکل و طریق عملیات سرقت نیز به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی تغییر کرده است و با آن همگام شده است به طریقی که امروزه با پر رنگ تر شدن نقش اینترنت و رایانه در زندگی بشر شاهد سرقت های اینترنتی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو آگاهی نسبت به این جرم و شناخت آن بسیار مهم است و افراد باید درباره جرایم قابل وقوع در فضای مجازی اطلاعات کافی داشته باشند و می توانند با وکیل جرایم رایانه ای مشاوره کنند. 

سرقت زوج BMWسوار از صندوق امانات + تصاویر

در پی مراجعه تعدادی از شهروندان به پلیس فتا و شکایت و تشکیل چندین پرونده قضایی مشابه مبنی بر برداشت غیرمجاز از حساب بانکی پس از دریافت پیامک جعلی ابلاغیه الکترونیک قضایی، موضوع به‌صورت ویژه در دستور کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت و پس از بررسی فنی و اظهارات شاکی‌های پرونده مشخص شد برداشت‌های غیرمجاز پس از دریافت پیامک ابلاغ الکترونیک قضایی صورت گرفته است. پس از آن کارشناسان پلیس فتا، موفق شدند متهم را که پسری 17 ساله بود شناسایی و پس از هماهنگی با مراجع قضایی در مخفیگاهش بازداشت کنند.

سرهنگ اسماعیل زراعتیان فرمانده انتظامی کازرون در این باره گفت: متهم پس از دستگیری در مواجهه با مستندات پلیس به برداشت حدود 150 میلیون تومان از 500 کارت بانکی شهروندان اعتراف کرد و برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.
فرمانده انتظامی کازرون از شهروندان خواست تا پس از مواجهه با هرگونه محتوا، برنامه یا پیام مشکوک در فضای مجازی پلیس فتا را در جریان قرار دهند. جرم سرقت اینترنتی چیست؟

سرقت اینترنتی یا به اصطلاح حقوقی ، سرقت رایانه ای که این روزها مانند بسیاری از جرایم اینترنتی و رایانه ای در حال گسترش است و خسارات ناشی از آن هر روزه گرینانگیر عده ای است، در قانون مجازات اسلامی به عنوان جرم شناخته شده است.

طبق ماده 740 قانون مجازات اسلامی یا همان ماده 12 قانون جرایم رایانه ای “هرکس به طور غیرمجاز داده‎های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. “

بنابراین عملیات مادی یا عنصر مادی جرم سرقت را می توان همان ربایش که در جرم سرقت تعریف شده است دانست با این تفاوت که در جرم سرقتی که توسط رایانه نیست مال منقولی ربوده می شود اما در سرقت رایانه ایی داده های متعلق به دیگری ربوده می شود.  

در صورتی که این اعمال با قصد و نیت مجرمانه رخ بدهد و فرد آگاهی به اینکه عمل او جرم محسوب می شود داشته باشد، عنصر روانی جرم نیز محقق است و می توان او را مرتکب جرم دزدی اینترنتی دانست.

لباس های کاروان ورزشی استرالیا به سرقت رفت +تصاویر مجازات سرقت اینترنتی

مجازات سرقت رایانه ایی در همان ماده 740 قانون مجازات اسلامی مشخص شده است قانون گذار برای تعیین مجازات سرقت الکترونیکی میزان ارزش مالی آنچه ربوده شده است را معیار قرار نداده است بلکه با توجه به اینکه عین داده های ربوده شده در دست صاحب آن مانده باشد یا خیر میزان مجازات دزدی اینترنتی را نعیین کرده است:

طبق ماده 740 در صورتی که فرد اقدام به ربودن داده های دیگری کند اما آن داده در اختیار صاحب آن بماند مرتکب به مجازات جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال محکوم خواهد شد. اما اگر فرد به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید و این داده ها در اختیار صاحب آن نماند، مجازات مرتکب حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات حبس و جزای نقدی خواهد بود. پیگیری سرقت اینترنتی

برای شکایت از سرقت اینترنتی دو راه وجود دارد:

اولین راه شکایت از دزدی رایانه ای این است که شاکی باید به دادسرای جرایم رایانه ای مراجعه کرده و شکایت خود را مطرح کند. این دادسرا طبق روال اقدام به پیگیری می کند و با توجه به اطلاعات شما و مدارک و اسنادی که در دست دارید ادامه روند رسیدگی را تعیین می کند.

دومین روش برای طرح شکایت از سرقت الکترونیکی مراجعه به سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir می باشد در صورتی که در قسمت پرسش های متداول این سایت پاسخ سوال خود را نیافتید در قسمت ارتباطات مردمی اقدام به ثبت شکایت خود نمایید. بعد از این از پلیس فتا با شما تماس گرفته خواهد شد. درباره نحوه ثبت شکایت در پلیس فتا به مقاله پلیس فتا مراجعه نمایید.

حمله به دلیجان طلا؛ سارقان مسلح ١٣ ‎کیلو طلا را سرقت کردند

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کارت بانکی ارسال پیامک پیامک جعلی ریال تا بیست میلیون سرقت اینترنتی جزای نقدی ۲۰ ۰۰۰ ۰۰۰ رایانه ای پلیس فتا جرم سرقت صاحب آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۸۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ گودرزی گفت: یکی از خواننده‌های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد، یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه‌های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می‌کند. 

وی ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می‌کند. 

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش‌های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی، پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد. 

سرهنگ گودرزی گفت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد. 

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد؛ به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده، اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می‌توانند موضوع را از طریق مرکز فوریت‌ها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • فروش اینترنتی دارو
  • دستگیری کلاهبردار اینترنتی در شهرستان فریدن
  • دستگیری عامل ضرب و شتم در اتوبوس/مجازات سنگین در انتظار فرد خاطی
  • پیرمرد ۸۵ ساله قربانی سرقت‌های سمی شد
  • متروسواران بخوانند؛ شگرد عجیب سرقت که تازه کشف شد!