Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: درخت سرو کهن سال باغ مزار کاشمر به شماره ۱۰۱۸ در فهرست میراث طبیعی ملی کشور ثبت شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس ، سیدجواد موسوی اظهار داشت: وزارت میراث‌ فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در راستای «آیین‌نامه اجرایی تبصره ماده (2) قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری» پس از بررسی کارشناسان خبره، این سرو کهن سال را با قدمتی در حدود 550 سال، واجد ارزش تشخص داده و ضمن تاکید بر لزوم حفاظت و نگهداری دقیق، آن‌ را در فهرست ملی ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی ادامه داد: این درخت با نام علمی  Cupressus sepervirens در زمره سروهای زرین قرار داشته و با تنه‌ای به قطر 1.5 متر، محیط تنه 5 متر، ارتفاعی در حدود 22 متر و طول سایه‌اندازی در حدود 12 متر در داخل مجموعه تاریخی و مذهبی باغ مزار امام زاده سید حمزه(ع) شهر کاشمر قرار گرفته و از سلامت کامل برخوردار است.

موسوی تصریح کرد: وجود چنین درختانی در دل ناحیه‌ای‌ که در گذشته در حاشیه کویر محاصره شده است و همیشه مردمان این دیار که با مسئله کمبود آب دست و پنجه نرم کرده اند، توجه خاصی  به سر زنده بودن درختان و ارزش بالای این میراث طبیعی داشته و با تلاش فراوان این درختان را هم‌چون نگینی درخشنده حفظ کرده و به‌طور یقین در گذشته نیز محلی برای آرامش مسافران و رهگذران بوده است.

3 شهر و یک روستای صنایع‌ دستی در استان‌­های خراسان رضوی و کرمان ثبت ملی شد هم‌‌نوازی 110 مرشد زورخانه‌ای در شهرری / ثبت ملی هم‌نوازی ورزش باستانی + فیلم 10 اثر ناملموس کاشان در مرحله ثبت ملی قرار گرفتند

هم‌چنین محمود طغرایی، مسئول درفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: درخت سرو که در بسیاری از نقاط ایران و از دیر باز در نقش قالی‌ها، فرش‌ها و نگارگری ایرانی و سایر هنرهای ملی وجود داشته، به عنوان درخت همیشه زنده و سرسبز بسیار قابل احترام بوده و نقش سروهای شاخه برگشته نماد ایرانیان است، چنان که جبر زمانه سر او را خم کرده اما در مقابل دشمنان وطن کمر خم نکرده و استوار و پا برجا مانده است.

وی افزود: اخذ مشاوره از متخصصان درخت‌شناسی به منظور بررسی آسیب‌های موجود و احتمالی و راهکارهای حفاظتی و درمانی آن، شستشوی شاخه‌های درخت به منظور زدودن غبار و آلودگی برای رشد بهتر برگ‌ها، حصارکشی اطراف درخت با مصالح طبیعی، حفظ حقابه زیستی درخت و نصب تابلو در کنار درخت و ثبت اطلاعات درخت کهنسال به منظور آشنایی با آن برای گردشگران از مهم‌ترین برنامه‌های حفاظتی است که با مشارکت مدیریت مجموعه تاریخی و مذهبی امامزاده سید حمزه انجام خواهد شد.

انتهای پیام/282/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۸۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

مرتضی صفری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و در این زمینه ۸۰ طرح در حال اجرا است.

وی با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته  افزود: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری در ادامه  گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های با ارزش استان در حال تخریب است.

به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، برای حفاظت بنای تاریخی، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی