Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@06:16:04 GMT

قیمت برنج کاهش می یابد

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۶۸۶۹۷

قیمت برنج کاهش می یابد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهری آنلاین؛  افزایش قیمت شدید برنج ایرانی در یک سال گذشته موجب  شده تا بسیاری از اقشار ضعیف جامعه توان خرید نداشته باشند. افزایش قیمت هر کیلو برنج ایرانی به بیش از ۱۰۰ هزار تومان و افزایش قیمت محصولات کیفی ایرانی به قیمت هایی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در کنار افزایش قیمت برنج خارجی، موجب شد تا زمزمه های لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان این بازار معتقد بودند که یکی از علل افزایش قیمت برنج در بازار همین ممنوعیت فصلی و تناسب نداشت تقاضا با عرضه است.

این تقاضا بالاخره برای امسال نتیجه داد و دیروز معاون گمرک ایران اعلام کرد که ممنوعیت فصلی واردات برنج در سال جاری لغو و اجرایی نخواهد شد و بر این اساس واردات این کالا به روال قبل ادامه دارد. موضوعی که انتظارها برای کاهش قیمت برنج در بازار را افزایش داده است. حالا بسیاری از مردم که طی یک سال گذشته بار افزایش قیمت برنج به عنوان کالایی اساسی را تحمل یا بعضا آن را از سبد خوراکی‌های خود حذف کرده‌اند،‌ در انتظار آنند تا نتیجه ارزیابی های کارشناسان و عملی شدن خواسته واردکنندگان را در کاهش قیمت برنج در بازار مشاهده کنند.

ممنوعیت واردات برنج لغو شد | برنج ارزان می شود؟

در همین رابطه، اخیرا حسن تقی‌زاده، عضو انجمن صنفی برنج فروشان استان مازندران به ایرنا گفته، قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی و طارم درجه یک کشت اول در شمال به ۹۰ تا ۹۵ هزار تومان رسیده که نسبت به هفته‌های گذشته بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان کاهش را نشان می‌دهد. به گفته او، در هفته های گذشته قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی و طارم در شمال کشور به ۱۲۰ هزار تومان نیز رسیده بود که با افزایش فرایند برداشت از هفته آینده، می توانیم شاهد افت قیمت‌ها در شمال کشور و بازار باشیم. وی عنوان کرده، هم‌اکنون برداشت برنج درجه یک طارم و هاشمی آغاز شده و برداشت برنج‌های پُرمحصول فجر، شیرودی و ندا از اوایل شهریورماه شروع می‌شود.

اما قاسمعلی حسنی، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با همشهری به برخی سوالات در خصوص جزئیات خبر لغو ممنوعیت واردات برنج و تاثیری که بر بازار برنج داخل خواهد گذاشت پاسخ می دهد:

چه شد که درست در فصل برداشت برنج رای به لغو ممنوعیت واردات برنج داده شد؟

چند سال است دولت برای حمایت از کشاورزان و محصولات داخلی مصوبه ای را اجرا می کرد که طبق آن از یکم مرداد تا یکم دی ماه واردات برنج به کشور ممنوع می شد. این بخشنامه از ۱۵ روز مانده به اجرا اثرات منفی خود را روی بازار می‌گذاشت و واردکنندگان و دارندگان برنج داخلی فرصت ذی قیمتی هم برای سواستفاده هم برای گران فروشی پیدا می کردند چون می دانستند که ۵ ماه طبق قانون برنجی وارد کشور نخواهد شد. از این رو قیمت ها را به دلخواه تغییر می دادند.

اما با تلاش های ما و اتحادیه صنف برنج فروشان دولت مجاب شد که امسال علی رغم اینکه فاصله قیمتی برنج ایرانی با برنج خارجی تقریبا ۳ برابر است این ممنوعیت را لغو کند و اجازه ندهد که هیچ گونه خللی در بازار برنج انجام شود. لغو ممنوعیت فرصت سواستفاده را از دارندگان برنج خواهد گرفت از طرفی چون برداشت برنج چند روز دیگر آغاز می شود ما شاهد کاهش قیمت برنج ایرانی هم خواهیم بود.

آیا این ممنوعیت برای سال های بعد نیز اجرا خواهد شد یا فقط مربوط به امسال است؟

اینکه سال آینده اجرا شود یا نه را اطلاع ندارم اما وقتی ما دوسوم مصرف مان را وارد می کنیم عقلانی نیست ممنوعیتی داشته باشیم. بنابراین من فکر می کنم سال های آینده به طور کلی این ممنوعیت اعمال نشود. ممنوعیت در زمانی که فاصله قیمتی برنج ایرانی و خارجی نزدیک بود معنا داشت اما در شرایط موجود که قیمت برنج ایرانی ۳ برابر خارجی است، ممنوعیت واردات معنایی ندارد و جایگاهی ندارد که بخواهد ادامه داشته باشد. باید اقشار آسیب پذیر به راحتی بتوانند برنج ارزان قیمت که قوت روزانه شان است را تهیه کنند و خیلی به سختی نیوفتند.

لغو ممنوعیت واردات برنج در چه بازه زمانی می توانند موجب ارزانی برنج شود؟

واردات یعنی ما از این پس هیچ گونه کسری در حوزه برنج نخواهیم داشت. در این شرایط فرصتی هم برای سودجویی وجود ندارد چون واردات به شکل مستمر در حال انجام است. در نتیجه رقابت واردکنندگان و قرار داشتن در فصل برداشت و نخریدن مردم دست به دست هم خواهد داد تا در کمترین زمان شاهد قیمت در بازار برنج باشیم.

آیا می دانید چند تن برنج وارد بازار خواهد شد؟

خیر اما واردکنندگان بازار را اشباع خواهند کرد تا جایی که در دراز مدت بازار به یک ثبات قیمتی برسد و ما فراوانی کالا را در حوزه برنج شاهد خواهیم بود.

ترخیص برنج های دپو شده در گمرک تا چه اندازه می تواند در کاهش التهاب بازار برنج موثر باشد؟

برنج به عنوان یک کالای اساسی نباید در گمرکات دپو شود چرا که از این حوزه ما در سال های گذشته آسیب زیادی خوردیم چون برنج وارد می شد اما واردکنندگان نمی توانستند ترخیص کنند و در گرمای بالا هزینه دموراژ خیلی بالا بود. امیدوارم مسئولان گمرک مشکلات این بخش را مرتفع کنند و با ترخیص این کالاها کمک کنند تا با رقابتی که بین واردکنندگان وجود دارد برنج روز به روز ارزان تر شود.

خیلی از مردم راغب به خوردن برنج های هندی و یا انواع دیگر برنج های خارجی نیستند ولی مجبورند به خاطر قیمت ارزان‌تر این برنج ها تن به مصرف آن دهد. تا چه اندازه به کیفیت برنج های وارداتی توجه می شود؟

ما قبلا از ۶ کشور برنج وارد می کردیم: ۳ کشور آمریکایی شامل آمریکا، آرژانتین و اروگوئه و همچننی  ۳ کشور آسیایی شامل هند، پاکستان و تایلند. از پاکستان حجم کمی وارد می کردیم و بیشتر از اروگوئه به دلیل ارزان قیمت بودن وارد می کردیم.

اما مدت هاست که از اروگوئه برنج وارد نمی شود و واردات برنج هندی هم به نسبت گذشته کمتر شده است. به  دلیل اینکه عمل آوری  برنج هندی راحت تر است بیشتر در مجالس، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها، پادگان‌ها و آشپزخانه‌های پر مصرف استفاده می‌شود و از طرفی چون قیمت آن به نسبت سایر برنج ها مناسب‌تر بود وارد می شد. برنج تایلندی هم به خاطر قیمت مناسبی که دارد مورد توجه است. البته الان بیشتر پاکستانی وارد می شود و چون بذر آن شبیه بذر برنج ایرانی است، مردم راغب ترند از این برنج استفاده کنند تا برنج های هندی و تایلندی. برنج پاکستان روز به روز در ایران موفق‌تر خواهد بود چرا که به خاطر هم مرز بودن هزینه کمتری برای واردات آن صرف می شود و از طرفی چون شبیه برنج ایرانی است موجب خواهد شد تا استقبال از برنج ایرانی روز به روز بیشتر شود. در آینده این نزدیک برنج پاکستانی بازار برنج هندی را تصاحب خواهد کرد.

قیمت این برنج ها در بازار چقدر است؟

الان در بخش قیمت‌های آزاد برنج هندی از ۲۵ تا ۳۶ هزار تومان و برنج پاکستانی از ۲۴ تا ۳۸ هزار تومان در بازار به فروش می رسد. برنج ایرانی هم از ۷۰ تا ۱۱۰ هزار تومان نرخ گذاری می شود.

جدا از بحث ممنوعیت واردات که موجب افزایش قیمت برنج ایرانی شد علت گرانی فزاینده برنج ایرانی چه بود؟

یکی از دلایل مهم، بازگشت مصرف کننده ایرانی به مصرف برنج ایرانی بود که این افزایش تقاضا به افزایش قیمت دامن زد.

البته این بازگشت به دلیل است که گفته می شود هیچ برنجی کیفیت برنج ایرانی را ندارد.

اینطور نیست. برنج ایرانی برای ذائقه ما ایرانی ها بهترین برنج دنیاست. برنج هر کشوری برای مردمان خودشان بهترین برنج است و سازگار با ذائقه آنهاست.

در خصوص افزایش قیمت برنج های وارداتی هم می گویید؟

یکی از دلایل مهم افزایش برنج داخلی و خارجی مربوط به مسئله جنگ اوکراین است که جهانی است. در این شرایط بیشتر کشورها سعی کرده اند مواد غذایی خودشان را نگه دارند که به افزایش قیمت ها دامن زد. اما با توافقی که بین روسیه، ترکیه و اوکراین شده و صادرات غلات آزاد شده تا حدودی بار گرانی های کاذب نیز فروکش خواهد کرد.

منبع: همشهری آنلاین لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر برنج اخبار کشاورزی اخبار مرتبط ۱۶ هزار تومان قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ وارداتی ۱۴۰۱/۵/۲ ۸۰ هزار تن برنج و شکر برای ایام محرم و صفر اختصاص یافت ۱۴۰۱/۵/۲ قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۱/۵/۲) ۱۴۰۱/۵/۲ نوسان قیمت ۱۷ قلم از کالاهای خوراکی در خرداد ماه ۱۴۰۱/۵/۲ تمام خوردنی هایی که طبعشون سرده + فهرست غذاهای سرد و خشک ۱۴۰۱/۵/۲ خوردن برنج دلیل عمر بالای ژاپنی هاست؟ ۱۴۰۱/۵/۱ آخرین ویدیو ها جهان در انتظار خطرناک ترین سویه کرونا + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۴:۰۱ عجایب گردشگری هند؛ معبد شگفت انگیز کایلاسا ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۲:۳۳ گزارش پر احساس گزارشگر پرتغالی روی گل جدید طارمی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۲:۰۶ شوخی پژمان بازغی با فرانسوی حرف زدن خانم مجری + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۲:۰۲ براشینگ مو به سبک سینا مهراد! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۲ ۱۱:۱۶ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۴:۱۵ قیمت برنج کاهش می یابد ۱۴:۰۱ جهان در انتظار خطرناک ترین سویه کرونا + فیلم ۱۳:۴۹ بورس امروز همه را ناامید کرد / پالایشی‌ها منجی نبودند! ۱۳:۴۶ حق مسکن کارگران چقدر می شود؟ ۱۳:۴۳ نگاهی به گزارش کسب وکارهای بومی محلی دیجی‌کالا ۱۳:۴۳ درآمدهای نفتی ایران در سال گذشته ۸۴ درصد افزایش یافت ۱۳:۴۰ کارفرمایان چگونه از معافیت حق بیمه برخوردار شوند؟ ۱۳:۳۹ چرا فوتبال ایران بدون VAR ماند؟ ۱۳:۳۶ مالکان واحدهای مسکونی گران‌ قیمت بخوانند / اطلاعیه مهم سازمان امور مالیاتی ۱۳:۳۵ باید عرضه و تقاضا در حوزه مسکن را متعادل کنیم ۱۳:۳۳ تکلیف تمامی متقاضیان تهرانی طرح نهضت ملی مسکن این هفته مشخص شود ۱۳:۳۰ کاربران رمزارز ۱ میلیاردی می شود! ۱۳:۳۰ ۹ راه موثر برای شاد زندگی کردن افراد تنها ۱۳:۲۹ ذوالنوری: اگر روزی جنگ شود ۱۱۰ هزار منطقه موشکی اسرائیل را آتش باران می کند ۱۳:۲۷ ایرانی ها ۲۵۲ هزار میلیارد تومان در بهار امسال اینترنتی خرید کردند ۱۳:۲۵ کسی که باید پشت میله های زندان باشد، مصوبه مجلس را مسبب عدم لغو تحریم ها می داند! ۱۳:۲۴ آیا بانک ها به بانوان بدحجاب خدمات نمی دهند؟ ۱۳:۲۱ چرا قیمت روغن موتور افزایش یافت؟ ۱۳:۲۱ ۱۶ هزار تومان قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ وارداتی ۱۳:۱۹ اگر کسی اظهارنامه مالیاتی ندهد چه می شود؟ ۱۳:۱۴ ۸۰ هزار تن برنج و شکر برای ایام محرم و صفر اختصاص یافت ۱۳:۱۴ افزایش حقوق کارکنان شهرداری تهران به کجا رسید؟ ۱۳:۰۸ قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۱/۵/۲) ۱۳:۰۳ راهنمای خرید جدیدترین گوشی های سری A سامسونگ در تابستان ۱۴۰۱ ۱۲:۵۵ چرا فضانوردان نمی توانند بستنی بخورند؟ ۱۲:۵۰ ترامپ و معاونش رقیب شدند ۱۲:۴۷ قاچاق خاک جنگل‌های شمال به خارج؟ + عکس ۱۲:۴۴ پاسخ دفتر مقام معظم رهبری به استفتا درباره حکم شرعی معاملات فردایی ارز و طلا ۱۲:۴۲ این کارها را برای افزایش عمر خودرو انجام دهید + نکات مهم ۱۲:۴۲ ۸ افسانه در مورد رژیم غذایی، ورزش و خواب ۱۲:۳۳ عجایب گردشگری هند؛ معبد شگفت انگیز کایلاسا ۱۲:۲۶ میلیاردها تومان برچسب باید دور ریخته شوند ۱۲:۲۳ ارسال فیلم برای مسیح علی نژاد چه مجازاتی دارد؟ ۱۲:۲۲ رکورد دارایی بیل گیتس توسط یک هندی شکست ۱۲:۱۷ ۵ ترفند ساده برای جلوگیری از تنبلی کودکان ۱۲:۱۳ بیت کوین می توانست مردم چین را نجات دهد! ۱۲:۱۲ این ۸ گروه شامل رتبه بندی معلمان نمی شوند ۱۲:۰۸ دلیل اقبال به سهام بانک ملت «وبملت» چیست؟ ۱۲:۰۶ گزارش پر احساس گزارشگر پرتغالی روی گل جدید طارمی + فیلم ۱۲:۰۶ ماجرای پخت کیک تولد چرچیل در ایران! + فیلم ۱۲:۰۴ قیمت چادر مسافرتی به ۹ میلیون رسید ۱۱:۵۴ رکورد رونالدو شکست! + عکس ۱۱:۵۱ قطع موقت گاز در محدوده هایی از شهرستان پردیس و لواسان بزرگ ۱۱:۴۹ سردار آزمون حکم بازداشت امین فردین را منتشر کرد + عکس ۱۱:۴۴ عادت های بدی که برایمان مفید هستند ۱۱:۴۴ اسکوچیچ می خواهد مهدی طارمی را خط بزند؟ ۱۱:۴۰ تقصیر عادل فردوسی پور است؟ ۱۱:۳۱ افتخار برای ضرر ۱۷۰ میلیارد تومانی به بیت المال! ۱۱:۳۰ طرز تهیه ترشی بادمجان کبابی + فوت و فن خوشمزه شدن ترشی ۱۱:۳۰ بازدید نمایندگان شرکت چوب و کاغذ مازندران از کارخانه کاغذسازی کاوه اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: برنج اخبار کشاورزی ممنوعیت واردات برنج افزایش قیمت برنج لغو ممنوعیت برداشت برنج برنج ایرانی هزار تومان بازار برنج برنج هندی برنج وارد خواهد شد ۱۴۰۱ ۵ ۲ قیمت ها برنج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است

پیمانه اقتصادی تابناک هر روز بسته‌ای خبری از آخرین اخبار و تحولات مهم اقتصادی ایران و جهان ارائه می‌کند؛ پیمانه‌ای شامل تغییرات ۲۴ ساعت اخیر از بازار‌هایی همچون ارز، خودرو، طلا، انرژی و مسکن، که در کنار آن به واکنش‌ها و صحبت‌های اقتصادی مسئولان نیز پرداخته می‌شود.

 

سبزپوشی بورس در آخرین روز هفته

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) با یک‌هزار و ۷۰ واحد رشد در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۴۸ واحد ایستاد. معامله‌گران امروز در بورس تهران بیش از ۱۰ میلیارد سهم و اوراق مالی را به ارزش تقریبی ۶۶ هزار میلیارد ریال با انجام بیش از ۳۰۰ هزار معامله، دادوستد کردند. نمادهای «فملی» و «شبندر» بیشترین اثر مثبت و نمادهای «پارسان»، «فولاد»، «کگل»، «شپدیس» و «بوعلی» بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند.

خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم

وزیر اقتصاد گفت: درگذشته درخصوص انتقال موضوع استقلال و پرسپولیس به دولت حرفای زیادی گفته می‌شد؛ به طورمثال که این حرف ها زیاد مطرح، تصویب و ابلاغ شده اما دولت ها در ایران این کار را انجام نمی دهند و چنین اراده‌ای برای تحقق این امر وجود ندارد اما ما شاهد این هستیم که امروز در اردیبهشت ۱۴۰۳ با یک همت و همدلی، جشن تحقق این امر بزرگ را برگزار می کنیم. خاندوزی با تأکید براینکه  این اتفاق محصول همکاری و همدلی ملی از شخص رئیس جمهور در راس دولت تا تمام بدنه دولت و خانواده ورزش کشوراست، تصریح کرد: دولت مردمی سیزدهم دولت خاتمه پروژه های ناتمام است؛ همانطور که در پروژه های بیش از این شاهد آن بودیم و امروز در حوزه این دوباشگاه پرطرفدار، ریشه دار و مردمی یکی دیگر از آن پروژه های ناتمام به سرانجام رسید.

مدیرعامل بانک شهر: مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران می‌رسد

مدیرعامل بانک شهر گفت: طبق توافقی که در کنسرسیوم بانکی انجام شده و با توجه به اینکه شهرداری تهران متولی امور فرهنگی پایتخت است و ظرفیت های قابل اتکایی دارد، مدیریت باشگاه پرسپولیس از طریق مدیریت پیمان در سال اول به شهرداری تهران واگذار خواهد شد. به گزارش ایسنا، سید محمدمهدی احمدی در حاشیه آیین واگذاری استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اظهار کرد: در خصوص مدیرت باشگاه پرسپولیس با موافقتی که بین کنسرسیوم بانکی صورت گرفت قرار شد سه سید در اختیار بانک شهر قرار گیرد و مدیرعامل توسط بانک شهر تعیین شود.

افزایش نرخ دلار در مرکز مبادله ایران

قیمت هر اسکناس دلار در معاملات امروز (چهارشنبه) در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با افزایش ۱۴۲ تومانی به ۴۴هزار و ۳۸ تومان و نرخ اسکناس یورو با افزایش ۳۵۲ تومانی به ۴۷ هزار و ۸۸ تومان رسید.

تداوم روند نزولی سکه در بازار

ایرنا: قیمت هر قطعه سکه طرح جدید در معاملات امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳) در بازار طلای تهران نسبت به قیمت پایانی روز گذشته افت ۴۰۰ هزار تومانی داشت و به ۴۲ میلیون تومان رسید. سکه بهار آزادی طرح قدیم نیز با کاهش ۴۰۰هزار تومانی نسبت به قیمت پایانی دیروز، ۳۹ میلیون تومان معامله شد.

عقب نشینی طلا در بازار جهانی

قیمت طلا امروز چهارشنبه (۲۴ آوریل) کاهش یافت، زیرا ترس از تشدید درگیری در خاورمیانه کاهش یافت، در حالی که سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات مهم اقتصادی ایالات‌متحده بودند که می‌تواند زمان کاهش نرخ بهره را مشخص کند. هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش به ۲۳۲۰ دلار و ۱۹ سنت در هر اونس رسید که به کمترین میزان خود از پنج آوریل در جلسه قبل رسید. هر اونس طلای آمریکا با ۰.۴ درصد کاهش به ۲۳۳۳ دلار و ۸۰ سنت رسید.

رشد ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۴۶ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل  ۰.۵۸ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۴۱ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۲۱ درصد کاهش روزانه را ثبت کرده است. حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۷۱.۶۴ میلیارد دلار است که ۴.۶۹ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۶۱ میلیارد دلار است که  ۷.۸۳ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال  بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۶۶.۷۵ میلیارد دلار است که ۹۳.۱۸ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی

همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در یادداشتی نوشت: در طول سال ۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵ هزار تومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰ میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰ هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصو‌ص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی میانگین اختلاف ۲۵ هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵ هزار میلیارد تومان می‌شود. باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالا‌هایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالا‌های مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰ درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالا‌های مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است. درحال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار با نرخ ارز نیما به ۲۵ هزار تومان یعنی بیش از ۶۰ درصد رسیده است و اختلاف آن با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ۳۷ هزار تومان رسیده؛ یعنی ۲.۳ برابر شده است.

طلای سیاه چند دلاری شد؟

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا در پی کاهش ذخایر نفت آمریکا که نشانه مثبتی برای تقاضا بود، اندکی افزایش یافت. بهای معاملات نفت برنت ۵ سنت معادل ۰.۰۶ درصد افزایش یافت و به ۸۸ دلار و ۴۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۴۴ سنت در هر بشکه رسید. منابع بازار با اشاره به آمار موسسه امریکن پترولیوم اعلام کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ آوریل، ۳.۲۳۷ میلیون بشکه کاهش یافت. این آمار برخلاف پیش‌بینی تحلیلگران در نظرسنجی رویترز است که افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای ذخایر نفت را برآورد کرده بودند.

صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است

صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تحریم خساراتی را وارد کرده است، اما این تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است. وی افزود: گلایه‌هایی که بخش کارگری از ما دارند و بخشی از آن به حق است، در خصوص حقوق و مزایا است. ما بارها گفته‌ایم که ما حداقل حقوق را تعیین می‌کنیم اما طبیعی است که در بسیاری از کارخانجات باید کارگر را راضی نگه دارند. اما این حقوق هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد و افزایش حقوق بسیار اندک بوده است. مقدورات کشور و بخش تولید پاسخگوی افزایش فراتر از تصمیمات نیست زیرا اثرات جانبی دارد. رهبر معظم انقلاب امروز اشاره فرمودند که توسعه و پایداری کارخانجات لازمه امنیت شغلی است. در سنوات گذشته ملاحظه کردید که چه بلایی بر سر صنایع نساجی آمد و کارخانجات بزرگ ما تعطیل شدند. لازمه ثبات و امنیت شغلی سرپا نگه داشتن کارگاه و کارخانه است که باید به آن توجه شود. /منبع: ایرنا

افزایش قیمت پژو ۲۰۷ و تارا در امروز

بازار خودرو امروز نوسانی بود؛ به گونه ای که قیمت پژو ۲۰۷ پانوراما دنده ای ارتقا یافته مدل ۱۴۰۳ نیز ۸۷۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵  میلیون افزایش پیدا شده است. قیمت پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ نیز ۷۲۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته 5 میلیون افزایش پیدا یافته است. قیمت تارا اتوماتیک V۲ مدل ۱۴۰۲ به ۹۶۰ میلیون تومان رسیده است که طی یک روز گذشته ۱۵ میلیون افزایش پیدا کرده است. همچنین قیمت اطلس G دنده ای مدل ۱۴۰۳ به ۵۹۵میلیون تومان رسید که طی یک روز گذشته ۱۰ میلیون افزایش پیدا کرده است. قیمت کوییک SR دنده ای مدل ۱۴۰۲ نیز ۴۳۸ میلیون تومان است که ۳ میلیون افزایش پیدا کرد. /اقتصادآنلاین

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • سرانه مصرف برنج به ازای هر ایرانی ۳۵ کیلو است
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت جدید برنج اعلام شد
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار اعلام شد