Web Analytics Made Easy - Statcounter

ستاره شناسان بر این باورند که یک تکنیک رصدی جدید با تکیه بر تشخیص سیگنال‌های رادیویی ضعیف، به آن‌ها امکان می‌دهد اولین ستاره‌هایی را ببینند که اندکی پس از تولد کیهان در وسط ابر‌های غلیظ هیدروژنی شکل گرفته اند.

بر اساس گزارش اسپیس، این روش جدید که در یک مقاله معرفی شد، به دنبال نشانه و ردی از تشعشعات الکترومغناطیسی به نام خط ۲۱ سانتی‌متری است که در صد‌ها هزار سال اول پس از انفجار بزرگ، توسط اتم‌های هیدروژن منتشر شد و جهان جوان را پر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیگنال بسیار ضعیف است و حدود صد هزار بار ضعیف‌تر از سیگنال‌های رادیویی است که توسط اجرام دیگر در کهکشان ما وجود دارد. برای جدا کردن این سیگنال‌ها از سایر اختلالات شناسایی شده توسط آنتن‌های رادیویی، به تجزیه و تحلیل داده‌های پیچیده نیاز است.

الوی د لرا،ستاره شناس دانشگاه کمبریج و نویسنده اصلی این مقاله، در بیانیه‌ای گفت: «روش جدید ما، به طور مشترک داده‌ها را از چندین آنتن و در یک باند فرکانس وسیع‌تر از ابزار‌های فعلی مشابه تجزیه و تحلیل می‌کند.» با اندازه گیری تضاد بین تشعشع ابر‌های هیدروژنی و سیگنال پشت آنها، اخترشناسان امیدوارند که ستاره‌ها را به گونه‌ای ببینند که گویی سایه‌هایی در مه هستند.

این ستار شناس ادامه داد: «در زمانی که اولین ستارگان شکل گرفتند، جهان عمدتاً خالی بود و بیشتر از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده بود. به دلیل گرانش، عناصر در نهایت گرد هم آمدند و شرایط برای همجوشی هسته‌ای فراهم شد، که اولین ستاره‌ها را تشکیل داد. اما آن‌ها توسط ابر‌هایی از به اصطلاح هیدروژن خنثی احاطه شده بودند که نور را به خوبی جذب می‌کنند، بنابراین دشوار است نور پشت ابر‌ها را مستقیماً شناسایی یا مشاهده کنید.»

روشی که با هدفش با تلسکوپ وب یکسان است

تلسکوپ فضایی جیمز وب، که به تازگی اولین تصاویر درجه علمی خود را منتشر کرده است، نیز به دنبال اولین نور در جهان است، اما با استفاده از تکنیکی متفاوت. وب تشعشعات مادون قرمز را که در اصل گرما است، تشخیص می‌دهد. از آنجایی که گرما می‌تواند از ابر‌های غبار نفوذ کند، این تلسکوپ هم نیز اخترشناسان را قادر می‌سازد تا به غیر قابل نفوذ‌ترین مناطق جهان نگاه کنند.

دانشمندان قبلاً سیگنال‌هایی از انفجار بزرگ را به شکل تابش زمینه کیهانی شناسایی کرده بودند، اما نحوه ظهور اولین ستاره‌ها پس از دوران تاریک صد‌ها هزار سال اولیه در کیهان، هنوز هم یک قطعه پازل گم شده است.

بیشتر بخوانید

انسان‌ها گوش دادن به صدای سیگنال‌های عجیب را سخت می‌کنند

 

باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیگنال رادیویی تلسکوپ جیمز وب اکتشاف فضایی سیگنال ها ستاره ها ابر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۶۸۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی

پژوهشگران ترکیبی از آنزیم‌های تولیدشده توسط گونه‌ای باکتری‌های موجود در روده انسان را شناسایی کردند که در مطالعات آزمایشگاهی می‌توانند سلول‌های قرمز خون را با بازده بالا به نوع O تبدیل کنند.

به گزارش زومیت، سلول‌های قرمز خون مانند تقریبا تمام سلول‌های بدن انسان با ساختارهای قندی منحصربه‌فردی پوشیده شده‌اند. این ساختارها از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند و برخی دارای ساختارهای نوع A هستند و برخی ساختارهای نوع B را دارند. برخی هر دو ساختار نوع A و B را دارند و برخی هیچ‌یک از این ساختارها را ندارند و در گروه O قرار می‌گیرند.

سیستم ایمنی که هرگز با انواع A یا B برخورد نکرده باشد، در صورت مواجهه با آن‌ها به این سلول‌ها حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد، درحالی‌که گروه خونی O را بیشتر دریافت‌کنندگان بدون مشکل می‌پذیرند.

به دلیل این تطبیق‌پذیری، ذخایر خون نوع O اغلب مصرف می‌شود، خصوصا در شرایط اضطراری که پزشکان باید بدون دانستن گروه خونی بیمار سریع عمل کرده و جان او را نجات دهند.

تبدیل سلول‌های قرمز خون به نوع عمومی O ایده جدیدی نیست. در سال ۱۹۸۲ دانشمندان آنزیمی را در دانه‌های قهوه شناسایی کردند که می‌توانست قندهای سطحی سلول‌های نوع B را حذف کند. اما آن واکنش آنزیمی بسیار ناکارآمد بود و استفاده از آن در مقیاس بزرگ ممکن نبود.

 همچنین برخلاف وعده‌های اولیه نگرانی‌هایی درمورد ایمنی آن مطرح شد. به دلایل ناشناخته، با اینکه تقریبا کل آنتی‌ژن‌های سلول‌های خون اهداکننده حذف می‌شد، گاهی اوقات خون اهدایی با گیرندگان همچنان ناسازگار بود. بنابراین، دانشمندان به نقطه شروع برگشتند و آنزیم‌های دیگری را در مجموعه باکتری‌های روده شناسایی کردند.

مشکلی که وجود دارد این است که تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۰ سیستم گروه خونی به غیر از سیستم ABO و فاکتور RH شناسایی شده است. حتی در گروه‌های خونی A و B، ساختارهای قندی با طول‌ها و چگالی‌های متفاوت روی غشای سلول‌های قرمز خون وجود دارد.

پژوهشگران برپایه پژوهش‌های گذشته چندین آنزیم کاندیدای ساخته‌شده توسط باکتری آکرمانسیا موسینیفیلا (Akkermansia muciniphila) را انتخاب کردند و سلول‌های قرمز خون از چندین اهداکننده و زیرگروه‌های مختلف A و B را درمعرض آن‌ها قرار دادند.

آنزیم‌ها با غلظت‌های بالای سلول‌های قرمز خون و در دمای محیط و فقط به مدت ۳۰ دقیقه انکوبه شدند و این امر موجب بهبود فرآوری طولانی‌تر و شرایط کمتر کارآمد کاندیداهای قبلی شد. این شرایط ملایم بدون استفاده از افزودنی‌ها (برای مثال دکستران) به همراه کارآیی بالای آنزیم، از پارامترهای مهم امکان‌سنجی در کاربردهای بالینی هستند.

حذف ساختارهای قندی بلند علاوه بر آنتی‌ژن‌های کوتاه‌تر و متعارف گروه‌های خونی A و B، ناسازگاری سلول‌های نوع B تیمارشده با نمونه‌های پلاسما را به کمتر از ۹ درصد رساند و از شدت واکنش‌ها کاست.

آنزیم‌های انتخابی علاوه بر آنتی‌ژن‌های کوتاه‌تر و متعارف A و B، تمام چهار ساختار قندی شناخته‌شده A و B را حذف کردند. حذف ساختارهای قندی طولانی ناسازگاری سلول‌های نوع B تیمارشده با نمونه‌های پلاسما را به کمتر از ۹ درصد رساند و از شدت واکنش‌ها کاست.

برای درک این موضوع که چرا بخش کوچکی از سلول‌های قرمز خون ظاهرا بدون قند همچنان با پلاسمای گروه خونی O واکنش متقابل دارند و برای بهبود روند تبدیل سلول‌های گروه خونی A به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

با‌این‌حال، پژوهشگران می‌گویند مطالعه جدید آن‌ها با شناسایی آنزیم‌هایی که انواع بیشتری از آنتی‌ژن‌های A و B را حذف می‌کنند، به تولید خونی که با همه گروه‌های خونی سازگار باشد، کمک می‌کند.

گروهی از پژوهشگران در سال ۲۰۲۲ در شرایط آزمایشگاهی از استراتژی مشابهی (با آنزیم‌های متفاوت) برای تبدیل ریه‌های اهدایی از گروه خونی A به گروه خونی O استفاده کردند. پژوهش جدید ممکن است این تلاش‌ها را به‌قدر کافی بهبود دهد که استانداردهای ایمنی موردنیاز برای کارآزمایی‌های پیوند عضو در انسان را برآورده سازد.

سلول‌های قرمز خون رشدیافته در آزمایشگاه نیز در کارآزمایی‌های بالینی تحت آزمایش قرار دارند تا مشخص شود که آیا ماندگاری آن‌ها بیشتر از خون اهدایی است یا خیر. اگر این‌طور باشد، این دستاورد می‌تواند تقاضا برای ذخایر خون را کاهش دهد و همچنین به بیمارانی که به تزریق مکرر خون نیاز دارند، کمک کند دچار عوارض نشوند.

یافته‌های مطالعه در مجله‌ی Nature Microbiology منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اعتراف ستاره سابق لیورپول: همیشه مضطرب بودم
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • تمجید رایس از ستاره سیتی: در جهان بهترین است!
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)
  • اولین پهپاد پاک‌کننده نقوش گرافیتی در جهان آغاز به کار کرد
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • اولین خروجی لیورپول بعد از کلوپ مشخص شد
  • فوق‌ستاره ژاپنی جایگزین گران‌ترین والیبالیست جهان