Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس از اجرای طرح تحقیقاتی تولید آزمایشگاهی واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس در سازمان جهاد دانشگاهی تهران خبر داد و گفت: براساس پیش‌بینی‌ها، این طرح تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید و از هم‌اکنون رایزنی برای استفاده از نتایج آن با بخش خصوصی و با پرورش‌دهندگان ماهی در خلیج‌فارس آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، دکتر احمد عرفان‌منش، مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس از اجرای طرح تحقیقاتی تولید آزمایشگاهی واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس در سازمان جهاد دانشگاهی تهران خبر داد و گفت: استفاده از باکتری‌های بومی موجود در منطقه و نزدیکی محل تولید و بازار مصرف و نیز استفاده از بیوتکنولوژی در تولید این محصول از ویژگی‌های مهم این فن‌آوری است.

وی درباره ضرورت اجرای این طرح پژوهشی در کشور گفت: با توجه به این که در برنامه توسعه کشور بر برنامه امنیت غذایی و استفاده از ظرفیت دریا برای تولید پروتئین توسط آبزیان تأکید شده است و از انجایی که توسعه آبزی‌پروری در دریا، توسعه بیماری‌ها را به‌دنبال خواهد داشت و یکی از بیماری‌های مهم پرورش ماهی در قفس، بیماری ویبریوزیس است که با انجام این طرح قصد داریم واکسن مناسب برای پیشگیری از بروز این بیماری را تولید کرده تا در افزایش امنیت مورد نیاز در توسعه آبزی‌پروری در کشور کمک موثری ارائه دهیم.

مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس خاطرنشان کرد: این طرح در سال 1398 آغاز شد و براساس پیش‌بینی‌ها، این طرح تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید. از هم‌اکنون رایزنی برای استفاده از نتایج آن با بخش خصوصی و با پرورش‌دهندگان ماهی در خلیج‌فارس آغاز شده است.

دکتر عرفان‌منش ادامه داد: اصولا از نتایج به دست آمده از این طرح انتظار ایجاد دانش فنی برای تولید واکسن ضد بیماری ویبریوزیس را داریم که اگر نتایج مطلوب باشند، تولید با استفاده از امکانات بخش خصوصی و یا واگذاری دانش فنی برای تولید محصول از برنامه‌های آتی جهاددانشگاهی برای این طرح است.

وی درباره مشکلات و موانع موجود در مسیر اجرای این طرح پژوهشی گفت: هر چند تولید چنین محصولی در شرایط اقتصادی کشور و با وجود تحریم‌های ظالمانه با مشکلاتی مواجه است، اما تلاش شده تا با استفاده از امکانات و تجهیزات بومی، بر مشکلات غلبه کنیم.

مدیر پروژه تولید واکسن ویبریوزیس برای ماهی سی‌باس افزود: نبود فرهنگ مناسب برای مصرف واکسن از مشکلات جدی در کشور است. از این‌رو مصرف چنین محصولی با مقاومت مزرعه‌داران مواجه می‌شود به‌طوری که بجای آن از آنتی‌بیوتیک‌ها برای مبارزه با بیماری استفاده می‌کنند که نتیجه آن کاهش بهره‌وری، آسیب به سلامت غذا و تخریب محیط زیست خواهد بود.

دکتر عرفان‌منش افزود: برای پیشگیری از این عوارض، رایزنی با سازمان‌های اجرایی مانند سازمان دامپزشکی کشور و سازمان شیلات برای ابلاغ دستورالعمل اجبار مصرف واکسن برای تولید در قفس ادامه دارد و امید می‌رود مانند کشورهای پیشرو در این صنعت، واکسن جزء لاینفک تولید ماهی در آب‌های آزاد باشد.

وی یادآور شد: بر اساس رویکرد جهاددانشگاهی انتظار می‌رود این سازمان بتواند در بهره‌مندی از دانش‌های فنی موجود در کشور برای ارتقای رفاه، سلامت و اقتصاد جامعه برنامه جامعی را تقدیم کند که قاعدتاً نخبگان و متفکرین در اجرایی شدن آن نقش کلیدی دارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی سازمان جهاد دانشگاهی تهران برای تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۱۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکاتی که باید در استفاده از کنسروها رعایت کنید

به گزارش خبرگزاری مهر، سعیده شجاعی علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود.

شجاعی ادامه داد: کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولاً باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آنها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد، البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای ۱۰۰ درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

شجاعی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی و غذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این صورت، در دمای یخچال (حداکثر ۳ درجه ساتی گراد) و نهایتاً برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

کد خبر 6099193 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • استفاده از کدام کنسروها ممنوع است؟
  • نکاتی که باید هنگام استفاده از کنسرو‌ها رعایت کنید
  • بروزرسانی تجهیزات آزمایشگاهی با کمک اپرتورهای ارتباطی
  • مصرف این رب ممنوع است
  • نکاتی که باید در استفاده از کنسروها رعایت کنید
  • تکثیر گاوهای پربازده با استفاده از فناوری تولید آزمایشگاهی جنین
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود