Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با کمک طراحی سامانه پایش تراکنش‌های پولی که با مدیریت بانک مرکزی می‌بایست ایجاد شود، باید مانع فرار مالیاتی شویم و از افزایش یا کاهش نقدینگی نهراسیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یکی از وعده‌های دولت سیزدهم اصلاحات اقتصادی بود که متاسفانه در ویترین وعده‌های داده شده از سوی دولت‌های قبلی در بیش از چهار دهه گذشته خاک می‌خورد، اما به نظر می‌رسد هر چند انجام جراحی اقتصادی سخت است، اما دولت سیزدهم مصمم به جراحی اقتصادی است که در نتیجه آن اصلاح عمیقی در سیاست‌های پولی و کاهش رشد نقدینگی و هدایت نقدینگی به سمت فعالیت‌های مولد صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با دانشجو عملکرد دولت را در این موضوع تحلیل کرده است.

عبدالمجید شیخی؛ استاد اقتصاد و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با دانشجو در خصوص کاهش رشد نقدینگی و اتخاذ سیاست‌های پولی صحیح در دولت سیزدهم گفت: یکی از موثرترین سیاست‌های دولت سیزدهم در چند ماه اخیر که اثر خود را روی بازار پولی نشان داده، منفی شدن رشد حجم نقدینگی است. علاوه بر دلایلی که در گزارش بانک مرکزی ذکر شده، با اقدامات صورت گرفته در حوزه بخش حقیقی اقتصاد نتیجه حداقل سه سال فعالیت آیت الله رئیسی ضریب فزاینده را کاهش داده است.

وی در این باره افزود: اقدامات آیت الله دکتر رئیسی در دو بُعد تنگ کردن عرصه بر فعالیت‌های غیر مولّد و تسهیل فعالیت‌های مولّد و برگرداندن ۳۰۰۰ کارگاه، بنگاه و کارخانه به عرصه تولید در بخش مولّد در قوه قضاییه و ریاست جمهوری عملاً منجر به کاهش متوسط ضریب فزاینده در اقتصاد شده است. به زبان ساده ضریب فزاینده متوسط دفعات چرخش پایه پولی در دوره زمانی کیک ساله است.


شیخی با اشاره به یک مثال خاطر نشان کرد: مثلا در بخش‌های مختلفی مثل بخش کشاورزی، ممکن است کشاورز در طول سال ۲ دور کشت و برداشت داشته باشد بنابراین ضریب فزاینده حداکثر برای یک کشاورز زارع مثلا ممکن است حداکثر ۴ باشد، اما برای دلالی که در بخش غیر مولّد پشت میز نشسته بار‌ها در روز معامله می‌کند ضریب فزاینده ممکن است حتی به ۱۰۰ هم و بلکه بیشتر نیز برسد.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در این باره توضیح داد: دلیل اینکه ضریب فزاینده حدود ۵ تا ۷ درصد کاهش پیدا کرده است را به این موضوع می‌توان نسبت داد که بعد از برعهده گرفتن ریاست قوه قضاییه توسط آقای رئیسی، عرصه بر فعالیت‌های مولد باز‌تر و بر فعالیت‌های غیر مولد تنگ‌تر گردید. مشابه این اقدامات در بیش از ده ماهی که از دولت سیزدهم می‌گذرد راهبرد‌هایی برای تسهیل تولید اتخاذ شده مثل راه اندازی سامانه اینترنتی مجوز کسب و کار، این موارد خود به خود منجر به کاهش ضریب فزاینده شده اند.

شیخی در خصوص اهمیت فعالیت‌های حمایت از تولید توسط دولت سیزدهم گفت: وقتی عرصه بر فعالیت‌های غیر مولد تنگ‌تر شود و فضا برای به وجود آمدن فعالیت‌های تولیدی باز شود، این موضوع منجر به آن می‌شود عملا وزن فعالیت‌های غیر مولّد در شاخص ضریب فزاینده کاهش پیدا کند و وزن فعالیت‌های مولّد در ضریب فزاینده افزایش پیدا کند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در اقتصاد اسلامی شخصیتی برای بازار پول قائل نیستیم، به همین دلیل است که سیاست‌های پولی در اقتصاد ایران ابتر بوده و نمی‌تواند به اصطلاح تاثیر آنچنانی از خود به جا بگذارد، لذا همگام با سیاست‌های پولی حتما باید سیاست‌های مالی، طرف عرضه و طرف تقاضا به گونه‌ای تنظیم شوند که در اقتصاد تاثیر بگذارند از این جهت نیاز به تدوین یک بسته توامان چهار جانبه سیاست گذاری داریم که همزمان سیاست‌های مالی و پولی، طرف عرضه و طرف تقاضا نظام پولی و بانکی و تولید را در بهترین مسیر هدایت کند.

وی در این باره تصریح کرد: اگر سیاست‌های مالی دولت فعال شود، از فرار مالیاتی جلوگیری به عمل می‌آید. با کمک طراحی سامانه پایش تراکنش‌های پولی که با مدیریت بانک مرکزی می‌بایست ایجاد شود، باید مانع فرار مالیاتی شویم و از افزایش یا کاهش نقدینگی نهراسیم، چرا که سیاست اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی باعث تاثیر گذاری بیشتر سیاست‌های پولی شده و بنیان تولید را تقویت می‌کند. ضمن اینکه مانع کسری بودجه دولت و کاهش اتکای بودجه به درآمد‌های نفتی می‌شود.

عبدالمجید شیخی در پایان گفتگو خاطرنشان کرد: منابع ایجاد شده از این محل صرف تامین هزینه‌های سرمایه گذاری دولت خواهد شد و باعث تقویت تولید داخلی، کاهش بار فشار تورمی، کاهش وزن فعالیت‌های غیر مولد و جلوگیری از فشار چانه زنی دلالان در قیمت گذاری و افزایش قیمت‌ها در بازار خواهد شد. همگامی سیاست‌های مالی با پولی و همگامی طرف تقویت عرضه و تقاضا عملا می‌توانند اقتصاد را شکوفا و تورم را محو خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عبدالمجید شیخی نقدینگی مالیات فرار مالیاتی تورم بانک مرکزی تراکنش های بانکی فعالیت های غیر مولد عرصه بر فعالیت سیاست های پولی سیاست های مالی فرار مالیاتی ضریب فزاینده دولت سیزدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۳۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد

ایسنا/بوشهر نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر گفت: مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد زیرا دریا مانند خشکی قابل رصد چشمی نیست و استقرار در دریا هم بسیار سخت و وجود این سیستم‌ها پر اهمیت است.

به گزارش ایسنا، آیت الله صفایی بوشهری عصر امروز در دیدار فرمانده و معاونین مرزبانی استان بوشهر اظهار داشت: مرزبانی دریایی کاری راهبردی است چرا که مدیریت دریا یکی از مهم‌ترین ارکان مدیریت کارآمد در جغرافیای زیستی است.

نماینده ولی‌فقیه در استان بوشهر افزود: از آنجا که شرایط کنونی سیاست و اقتصاد جهان به سمت دریا محور بودن می‌رود، جهان آینده از آن کشوری است که مدیریت دریا را در دست دارد.
امام جمعه بوشهر با بیان اینکه اقتصاد، فرهنگ، امنیت و سیاست دوسویه با کشورهای همسایه از طریق دریا امکان‌پذیر است عنوان کرد: راه ترانزیت، اقتصاد و بازرگانی، حوزه نظامی و عملیات دفاعی، عرصه استحصال از منابع دریا و تولید محصولات دریایی با ارزش افزوده، توانمندی در به کارگیری اقتصاد دریا محور و ارتباط بسیار قوی با کشورهای جهان از راه دریاست.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: در ۴۵ سال انقلاب به ما ثابت شده که دریا یک فرصتی فوق العاده است اما بیگانگان به راحتی می‌توانند آن را به تهدید تبدیل کنند بنابراین تسلط بر دریا مایه اقتدار جامع کشور است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به نقش مهم مرزبانی دریایی در مدیریت کلان مرز دریایی اظهار کرد: شاید مرزبانی دریا در عرصه مدیریت پنهان معنا شود که نگذارد قاچاق وارد و یا خارج شود اما این تنها بخش کوچکی از کار است و کار مرزبانی دریا بسیار فراتر بوده و در عرصه پیشرفت جامع کشور ارزشمند است.

وی تصریح کرد: مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد زیرا دریا مانند خشکی قابل رصد چشمی نیست و استقرار در دریا هم بسیار سخت و وجود این سیستم‌ها پر اهمیت است.
آیت الله صفایی بوشهری اضافه کرد: مراکز پایش در دریا زیاد است اما از آن مرزبانی نیست که باید همکاری قوی بین مراکز غیر نظامی و صنعتی ایجاد و از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده شود.

وی تأکید کرد: در خصوص تجهیزات باید در تسلط دریایی، تجهیزاتی بازدارنده از عملیات مخرب دیگران خصوصاً در حوزه شناوری وجود داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در ادامه گفت: هرگاه مدیریت تماماً به دست منابع انسانی باشد ضریب خطا بالا خواهد رفت بنابراین سیستم مدیریت الکترونیک و هوش مصنوعی در عرصه مدیریت مرزبانی دریایی تحت رصد پوشش فرماندهی مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: منابع انسانی در مرزبانی یکی از ارکان مهم است، و باید آموزش‌های لازم در عرصه اعتقادات، تقوا و اخلاق کاری و تسلط بر مهارت‌های حرفه‌ای کار و از طرف دیگر ایجاد فضای استراحت سالم برای پرسنل مدنظر قرار بگیرد.

آیت الله صفایی بوشهری در ادامه بیان کرد: آینده پیش‌رو، آینده‌ای است که استکبار، طمع به کشورهای مستقل مثل ایران و محور مقاومت دارد و ایجاد توطئه‌ها بسیار خواهد بود، بنابراین باید آمادگی کامل حتی فراتر از توان تجاوز دشمن در خود ایجاد کنیم که به خود اجازه ندهند و اگر هم حماقت کردند با جدیت تمام برخورد مناسب شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تقویت فعالیت سامانه بارشی و کاهش دما در شهرستان های جنوبی استان
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • هشدار سطح زرد هواشناسی برای فعالیت سامانه بارشی در گیلان
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • بغزیان در گفت و گو با قدس: اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است که دارایی و موجودی انبار آنها را شفاف می کند
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • شاه کلید مهار تورم
  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد