Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس خانه معدن ایران گفت: اگر نوسازی ناوگان معدنی در سال‌های گذشته به صورت منظم انجام می‌شد، امروز با مشکلی در این حوزه مواجه نبودیم، اما امروز تامین ماشین‌آلات در قالب طرحی جامع دیده شده که قابل تقدیر است.

«محمدرضا بهرامن» امروز در گفت‌وگو با ایران اکونومیست افزود: خانه معدن ایران مدافع ساخت داخل محصولات و ماشین‌آلات است و معتقدیم در صورتی که بتوانیم تامین‌کننده بخشی از نیازها باشیم، مشکلات کمتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد:‌ امروز باید بتوانیم تا حد امکان در زمینه بهبود کمّی و کیفی تولیدات داخلی کار کنیم تا بدین‌وسیله نیاز به واردات را به حداقل برسانیم.

بهرامن در عین حال بیان‌داشت: وقتی نمی‌توانیم تامین‌کننده نیاز صنعت معدن‌کاری کشور باشیم، باید با سهل‌ترین شیوه‌های ممکن نسبت به تامین نیازها اقدام کنیم.

رییس خانه معدن ایران خاطرنشان‌کرد: امروز معاونت معدنی وزارت صمت مسیر خوبی در این راستا تعریف کرده، مسیری که هم تولید داخلی را به معنای واقعی کلمه رصد کرده و مدیریت می‌کند و هم درخصوص چگونگی تامین سایر ماشین‌آلاتی که امکان ساخت آنها در داخل وجود ندارد برنامه‌ریزی می‌کند.

وی یادآور شد: مسیر یاد شده در قالب طرحی جامع دیده شده و قابل تقدیر است.

بهرامن ادامه‌داد: اگر نتوانیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به تامین ماشین‌آلات در بخش معدن اقدام کنیم، هم بخش اکتشافات و هم بخش استخراج به‌ویژه در معادن بزرگ با چالش مواجه خواهند شد و نمی‌توانیم مواد اولیه مورد نیاز را مطابق با سند چشم‌انداز تامین کنیم.

وی یادآوری‌کرد: کشور نیازمند دست‌کم ۲ میلیون متر اکتشافات است که ماشین‌آلات ما برای تحقق این مهم پاسخگو نیستند، همچنین دستگاه‌های موجود برای انجام اکتشافات عمقی مناسب نیستند.

رییس خانه معدن ایران تاکید کرد: امروز مرحله بهره‌برداری از معادن بر اساس طرحی انجام می‌شود که ماشین‌آلات در آن تعریف می‌شوند، اما در کشورمان قادر به تعریف چنین طرح‌هایی نیستیم.

لزوم استفاده از ظرفیت صندوق بیمه فعالیت‌های معدن

وی ادامه‌داد: یکی از راهکارها در این زمینه، تامین مالی کافی صندوق بیمه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های معدن از سوی ایمیدرو در راستای حمایت از ساخت داخل است تا بتواند به پیش‌خرید تولیدات پرداخته و از طریق ان.‌جی.اوها آنها را در اختیار فعالان معدنی قرار دهد.

بهرامن در عین حال تصریح‌کرد: تولیدکنندگان داخلی نیز باید در کیفیت تولیدات خود بر اساس استانداردهای روز اقدام کنند.

وی با تاکید بر مشخص بودن ساختار زمین‌شناسی کشور و ظرفیت‌های زیاد موجود در آن، افزود: با توجه به سیاست دولت بر افزایش صادرات غیرنفتی، بزرگترین پرچمدار این عرصه صنایع معدنی هستند.

رییس خانه معدن ایران اضافه‌کرد: بر این اساس، نگاه ما به توسعه این بخش باید از ابتدای خط باشد؛ یعنی بتوان ماشین‌آلات مورد نیاز برای اکتشافات و بهره‌برداری را تامین کرد.

وی گفت:‌ امروز متولی بخش معدن، امکانات و ماشین‌آلات مورد نیاز توسعه آینده بخش معدن را مشخص کرده که کارشناسانه است و باید خود را همگام با این برنامه توسعه‌ای تطبیق دهیم.

بهرامن با اشاره به صحبت‌های اخیر رییس‌جمهور در استان مرکزی در جریان بازدید از شرکت‌های بزرگ این استان، تاکید کرد: نظر آیت‌الله رییسی بر حمایت از ساخت داخل است و مصرف‌کنندگان نیز اولویت‌شان تامین از ماشین آلات داخلی است، اما کمیت و کیفیت این دستگاه‌ها نیز مهم هستند.

وی تصریح‌کرد:‌ در این راستا، نباید با اطلاعات نادرست برای فعالان معدنی دغدغه ایجاد یا عرصه را برای فعالیت دلالان فراهم کرد که به التهاب قیمت‌ها خواهد ان جامید.

رییس خانه معدن ایران یادآور شد: آخرین بار پیش‌نویس چگونگی عرضه ماشین‌الات معدنی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از قیمت این ماشین‌آلات در بازار کاست و قیمت‌های کاذب آنها را شکست؛ این مساله اهمیت سیاست‌های درست متولی بخش معدن و اطلاع رسانی درست را می‌رساند.

وی گفت: اکنون قیمت ماشین‌آلاتی مثل بیل مکانیکی در بازار کاذب است و معتقدیم واردات آنها بین ۲۵ تا ۴۰ درصد از قیمت‌های فعلی خواهد کاست.

هپکو

بهرامن، شرکت هپکو را دارای تجربه بزرگی در زمینه ماشین‌آلات معدنی توصیف کرد که زمانی بیل مکانیکی‌ها زیر ۴۰۰، بلدوزر با ظرفیت تا ۱۵۵، لودر تا ظرفیت ۴۷۰، گریدرهای مورد نیاز بخش و دامتراک‌های تا ۶۰ تن را تامین و مونتاژ می‌کرد، اما در دوره‌ای از چرخه تولید خارج شد، به‌طوری که طی دو سال گذشته با کمبود شدید بولدوزر در کشور مواجه بودیم و با دو برابر قیمت واقعی در بازار عرضه می‌شد.

وی تاکید کرد:‌ امروز باید ضمن مراقبت و حمایت از تولید داخل، از سایر مصرف‌کنندگانی که مجبور به واردات ماشین‌آلات هستند نیز حمایت کنیم.

پیشتر معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به ایران اکونومیست گفت: بیش از ۱۵‌هزار دستگاه ماشین‏‌آلات معدنی با عمر بیش از ۲۰سال در ناوگان صنایع معدنی وجود دارد که نیازمند نوسازی و جایگزینی است.

«رضا محتشمی‏‌پور» افزود: بخشی از این ماشین‏‌آلات قابلیت بازسازی دارند، اما بقیه آنها باید از طریق واردات تامین شوند.

وی تاکید کرد: آزاد شدن واردات ماشین‏‌آلات معدنی فقط منحصر به ماشین‏‌آلاتی است که توانی برای ساخت داخل آنها وجود ندارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت ادامه‏‌ داد: واردات ماشین‌آلات معدنی بدون سابقه ساخت در داخل کشور، بدون محدودیت آزاد شده است، به این ترتیب، چشم‌انداز خوبی در بخش تجهیزات صنعت معدن در آینده پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش ایران اکونومیست، جمعه گذشته (۳۱ تیرماه) آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» رییس‌جمهور، در جریان سفر به استان مرکزی و در بازدید از  مجتمع صنایع آذرآب در جمع کارگران این واحد تولیدی، افزود: هپکو و آذرآب نمادهای غرور و اعتماد به نفس ملی هستند، این واحدهای تولیدی را احیا می‌کنیم و نمی‌گذاریم بیش از این لطمه ببینند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سید ابراهیم رییسی ، استان مرکزی ، هپکو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سید ابراهیم رییسی استان مرکزی هپکو رییس خانه معدن ایران ماشین آلات صنایع معدنی آلات معدنی ساخت داخل مورد نیاز بخش معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۴۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، دبیر اجرایی رویداد ملی چادرو گفت: ۷۰ طرح و ایده فناورانه به دبیرخانه این رویداد از استان‌های مختلف کشور ارسال شد که در مرحله‌ی اول ۳۵ طرح برای ارزیابی انتخاب شدند.

امیرشنوا افزود: در نهایت پس از ارزیابی‌های فنی ۱۰ ایده نوآور برگزیده شدند که در مراسم اختتامیه رویداد از آنها تجلیل و در این بین ۳ ایده برتر هم معرفی شد.

وی هدف از برگزاری این رویداد را جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه عنوان کرد و افزود: ۱۰ ایده برتر رویداد زنجیره ارزش فولاد از اکتشاف معدن تا محصول نهایی در بخش‌های انرژی، آب، محیط زیست، هوشمندسازی و تحول دیجیتال را شامل می‌شدند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری هم در ارتباط ویدئو کنفرانسی در این رویداد با بیان اینکه هم اکنون سهم شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد دانش‌بنیان کشور حدود ۲.۷ درصد در تولید ناخالص ملی است، گفت: بر اساس هدف‌گذاری اعلام شده طبق قانون و در قالب برنامه هفتم توسعه، سهم اقتصاد دانش بنیان باید به ۷ درصد در تولید ناخالص ملی برسد. 

خیاطیان افزود: سیاست ما حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به حدود ۱۰ هزار شرکت رسیده که حدود ۳۰۰ هزار نفر در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

وی اظهار داشت: شرکت‌های بزرگ صنعتی معدنی، چون چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت پتروشیمی و صنایع بزرگ مواد غذایی باید برای رسیدن به سهم هفت درصدی شرکت‌های دانش بنیان در اقتصاد کشور ورود کرده و از این شرکت‌ها حمایت کنند.

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه داد: رویکرد ما این است که شرکت‌های بزرگ، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق شرکت‌های دانش بنیان تامین کنند.

رئیس هیات مدیره سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) هم گفت: برای کم کردن فاصله فناوری کشورمان با کشور‌های پیشرفته آن هم در شرایط تحریم باید از توان دانشمندان و شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنیم.

موثقی نیا افزود: در رویداد چادرو تعداد قابل توجهی طرح و ایده ارائه شده، اما برای دست یافتن به رشد ۱۳ درصدی معدن در برنامه هفتم توسعه باید تلاش‌های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هم از بومی سازی قطعات و مواد اولیه این شرکت با همکاری مراکز و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: تعداد هزار و ۴۶۳ قلم قطعات یدکی و مواد اولیه در سال گذشته با صرفه جویی ارزی ۴۷ میلیون یورو با بهره گیری از توان بومی و دانش بنیان انجام شده است.

طاهرزاده تصریح کرد: در راستای حمایت از نخبگان نیز طرح بورسیه صنعتی را در کنکور ۱۴۰۲ اجرا کردیم و تعداد ۶ دانشجوی بورسیه کارشناسی در مجتمع صنعتی چادرملو مشغول به تحصیل هستند.

دیگر خبرها

  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی
  • معرفی برترین شرکت‌های دانش بنیان در حوزه معدن و صنایع معدنی 
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • خرید و تجهیز ۲۸ دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین در سال گذشته