Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، شاخص جهانی تینک تنک (TTCSP) یک نظرسنجی بین‌المللی است که اتاق‌های فکر را رتبه‌بندی می‌کند؛ چرا که اندیشکده یا اتاق فکر نقشی کلیدی در سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری‌های جوامع دارد.

دانشگاه پنسیلوانیا سالانه گزارش‌های از جایگاه کشورها در شاخص تینک تنک ارائه می‌کند. بر اساس این گزارش ایران در سال ۲۰۲۱ میلادی، در جایگاه ۲۰ جهانی شاخص جهانی تینک تنک قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص تینک تنک نتیجه پیمایش نگرش نزدیک به ۲ هزار پژوهشگر، پشتیبان دولتی و خصوصی، سیاست‌گذار و روزنامه‌نگار است که کشورهای جهان را بر اساس چهار شاخص شامل منابع، بهره‌برداری، بروندادها و تاثیر رتبه‌بندی می‌کند. این شاخص نزدیک به ۶ هزار و ۵۰۰ تینک تنک را بر پایه ۱۸ معیار گوناگون رتبه‌بندی می‌کند و به ارزیابی نقش و جایگاه سازمان‌های دولتی پژوهشی سیاست‌گذار می‌پردازد. تینک تنک از سال ۲۰۰۸ میلادی (۱۳۸۷ شمسی) مطرح شد. 

کارشناسان معتقدند که تشکیل اتاق فکر از سطح سازمانی گرفته تا سطح جهانی می‌تواند به مدیریت بهتر آن محیط کمک کند، به طوری که تشکیل اتاق فکر در ادارات می‌تواند به افزایش سطح خلاقیت کارمندان منجر شود. توجه به تشکیل اتاق فکر از جمله ضرورت‌هایی است که در دولت جدید مورد نظر قرار گرفته است، برای مثال محمدعلی زلفی گل وزیر علوم اخیرا از تشکیل ۱۶ اتاق فکر برای تحقق اولویت‌های این وزارتخانه خبر داد.

نمودار زیر روند سالانه جایگاه ایران در شاخص جهانی «تینک تنک» را نشان می‌دهد:

همچنین گزارش دانشگاه پنسیلوانیا نشان می‌دهد که ایران جایگاه نخست را از دیدگاه تینک تنک در بین کشورهای منطقه دارد. در جدول زیر تعداد تینک تنک و جایگاه هر کدام از کشورهای منطقه در این شاخص آمده است:

کشورها تعداد تینک تنک رتبه در منطقه رتبه در جهان
ایران  ۸۷ ۱ ۲۰
رژیم اشغالگر قدس ۷۸ ۲ ۲۸
ترکیه ۵۳ ۳ ۳۵
مصر  ۴۷ ۴ ۳۹
افغانستان ۴۶ ۵ ۴۷
قزاقستان ۴۳ ۶ ۴۷
فلسطین ۳۹ ۷ ۵۲
گرجستان ۳۶ ۸ ۵۵
عراق ۳۵ ۹ ۵۸
لبنان ۳۵ ۹ ۵۸
پاکستان ۳۳ ۱۱ ۶۲
ارمنستان ۳۲ ۱۲ ۶۴
اردن ۳۲ ۱۲ ۶۴
قرقیزستان ۲۹ ۱۴ ۷۳
یمن ۲۹ ۱۴ ۷۳
آذربایجان ۲۰ ۱۶ ۸۸
کویت ۱۶ ۱۷ ۹۷
امارات متحده عربی ۱۶ ۱۷ ۹۷
بحرین ۱۵ ۱۹ ۱۰۲
قطر ۱۵ ۱۹ ۱۰۲
ازبکستان ۱۳ ۲۱ ۱۱۲
عربستان سعودی ۱۳ ۲۱ ۱۱۲
سوریه ۱۰ ۲۳ ۱۲۲
تاجیکستان ۹ ۲۴ ۱۲۸
عمان ۳ ۲۵ ۱۵۹
ترکمنستان - - -

به گزارش ایسکانیوز، آمریکا با ۲ هزار و ۲۰۳ تینک تنک جایگاه نخست شاخص تینک تنک را در سال ۲۰۲۱ میلادی دارد و چین، هند، انگلستان و کره جنوبی در جایگاه‌های دوم تا پنجم قرار دارند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1148609 برچسب‌ها ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ایران شاخص جهانی اتاق فکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۴۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی

ایسنا/گیلان مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) سازمان بنادر و دریانوردی از افزایش ۲۵ درصدی ضریب ایمنی مجتمع بندری انزلی خبرداد و گفت: شاخص ایمنی عملیات بندری کل بنادر کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ رشدی ۲۷ درصدی به همراه داشته است.

 عبدالله جعفری امروز شنبه، ۸ اردیبهشت ماه در حاشیه نشست تبیین راهبردهای حوزه HSE، آتشنشانی و پدافندغیرعامل سال ۱۴۰۳ با حضور مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان و دست اندرکاران و ذی‌نفعان بخش HSE این اداره کل در بندرانزلی برگزار شد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال گذشته اهم حوزه‌های راهبردی، اقدامات و اهداف عملیاتی که لازم است ستاد، بنادر و شرکت‌های خصوصی جهت ارتقا ایمنی بنادر انجام دهند را در قالب منشور راهبردی اهداف و اقدامات عملیاتی تهیه و به کلیه بنادر ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته این مهم برای اولین بار در سازمان بنادر صورت گرفت، تصریح کرد: بر اساس این منشور اقدامات بنادر و شرکت‌های خصوصی تبیین و منجر به کاهش حوادث انسانی ناشی از کار در بنادر شد.

مدیر HSE سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۲۸ درصد از کل حوادث انسانی ناشی از کار کاهش یافته، تصریح کرد: حدود ۳۰ درصد از حوادث منجر به فوت نیز کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه تمامی این نتایج مثبت نتیجه تلاش و همدلی آحاد ذی‌ربط سازمانی و شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر بوده، تاکید کرد: در سال‌جاری موضوعات مرتبط با HSE بنادر نیز به صورت عملیاتی و موثرتر گذشته، اجرا و پیگیری خواهد شد و در راستای اجرایی سازی منشور راهبردی سال ۱۴۰۳ نیز، تبیین موضوع به صورت حضوری با ارکان HSE در هر بندر به صورت جداگانه جلساتی خواهیم داشت.

جعفری تاکید کرد: در این جلسات ضمن بیان دستاوردهای این منشور، با مدیرکل، معاونین و همچنین افراد ذی‌ربط در بندر و کسانی که با عملکردشان باعث ارتقا ایمنی بندر می شوند، همفکری داشته باشیم و همه این اقدامات و جلسات حضوری برای این است که بتوانیم بنادر کشور را ایمن‌تر از سال قبل پیش ببریم.

وی افزود: با در نظر گرفتن اقدامات متعدد سعی بر آن داریم تا با افزایش ایمنی شرکت‌های خصوصی فعال در بنادر، بتوانیم بنادر کشور را بیش از پیش ایمن‌تر کنیم.

جعفری با بیان اینکه این منشور راهبردی یک ساختار کلی و نقشه راه برای بنادر است، تصریح کرد: نمی‌توان ساختار کلی و نسخه واحد برای همه بنادر در نظر گرفت و به همین منظور با هم‌اندیشی مدیران بنادر، خروجی اجرایی سازی منشور را به صورت اختصاصی برای هر بندر احصا می‌کنیم.

مدیر ایمنی، بهداشت و محیط زیست سازمان بنادر و دریانوردی در پایان ضمن تقدیر از مدیرکل و معاونین بنادر و دریانوردی استان گیلان، گفت: از سال گذشته تا به امروز ضریب ایمنی بندر انزلی بیش از ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده که از منظر ایمنی یک کار فوق العاده است و این یعنی بسیار تلاش شده و تعداد حوادث انسانی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و این نوید داده می شود که بتوانیم با تلاش آحاد ذی‌ربط، سالی بدون حادثه را در بندر انزلی شاهد باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • رشد ۷۰ درصدی بودجه منطقه ۷ اصفهان در ۱۴۰۳‏
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • میمند همچون نگینی در فیروزآباد، فارس و در سطح کشور می‌درخشد
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • رشد ۷۰ درصدی کشور در تجارت الکترونیک طی سال گذشته