Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت قریب به ۲۰ سال از انتخاب شدن بجنورد به عنوان مرکز استان اما متاسفانه با نگاهی به شهر در می‌یابیم که در حوزه خدمات شهری و عمومی هنوز فاصله زیادی با یک مرکز استان دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، با گذشت قریب به 20 سال از انتخاب شدن بجنورد به عنوان مرکز استان اما متاسفانه با نگاهی به شهر در می‌یابیم که در حوزه خدمات شهری و عمومی هنوز فاصله زیادی با یک مرکز استان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز استان در حوزه ارائه خدمات عمومی به کودکان متاسفانه از وضعیت اسفناکی برخوردار است و نه تنها در این چند ساله مراکز جدیدی توسط شهرداری دایر نشده بلکه تنها شهر بازی موجود در شهر نیز رو به تخریب است.

هر چند در حوزه بخش خصوصی اقداماتی انجام شده است و مراکزی اقدام به فعالیت کرده‌اند، اما با توجه به بافت جمعیتی مرکز استان و عدم توانایی عموم جامعه در استفاده از این مراکز خصوصی به دلیل اوضاع مالی مردم، بار مسئولیت دستگاه‌های ذی‌ربط را در جهت پیگیری هر زودتر این امر مهم را بیش از پیش سنگین می‌کند.

جمعیت قابل توجه حاشیه‌نشین در مرکز استان خراسان شمالی و تهدیدات اجتماعی که در کمین کودکان ساکن در این مناطق است نگاه ویژه مسئولان مربوطه را می‌طلبد تا با راه‌اندازی مراکزی که اوقات فراغت این کودکان را به نحو درست مدیریت کند، از آسیب‌هایی که پیش روی این خانواده‌ها است جلوگیری کند. از جمله این مراکز شهربازی‌ها و پارک‌ها هستند که با راه‌اندازی و فعال شدن این مراکز تفریحی هم امکان استفاده عموم مردم با هزینه‌هایی بسیار کمتر از فراهم می‌شود و به نحو درست از ایجاد آسیب‌های اجتماعی کودکان و نوجوانان کاسته می‌شود.

حال با نگاهی میدانی درمی‌یابیم که بجنورد و سایر شهرستان‌های استان از نبود فضاهای تفریحی برای کودکان و نوجوانان رنج می‌برند که اگر در اسرع وقت به این موضوع رسیدگی نشود آسیب‌هایی جدی به بدنه اجتماعی استان وارد می‌کند که بسیاری از آنها قابل جبران نخواهند بود.

سورتمه ریلی شهربازی مدرن گرگان دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسدزمین لم یزرع شورابیل به شهربازی مدرن تبدیل می‌شودماجرای مرگ تلخ نوجوانی در شهربازی گز اصفهان/ دستگاه سالتو تاییدیه استاندارد نداشت
بیشتر تجهیزات شهربازی بجنورد مستهلک شده است 

یوسف مغروری عضو شورای شهر بجنورد با اشاره به وضعیت تنها شهر بازی مرکز استان اظهار داشت:  19 سال قبل مجموعه شهربازی بجنورد به بخش خصوصی واگذار شد و مقرر شده بود تا علاوه بر نگهداری این مرکز در راستای توسعه آن نیز اقداماتی انجام گیرد اما متاسفانه نه تنها اقدامی انجام نگرفته که شاهد تخریب و تعطیلی این مجموعه هستیم.

وی ادامه داد: در زمان انعقاد قرارداد مدت آن 20 ساله تعیین شد که  اکنون  قرار داد آن در حال اتمام است و ما در حال رایزنی برای انقاد قرارداد به پیمانکار جدید هستیم.

مغروری با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات شهربازی مستهلک شده است تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از وسایل و تجهیزات این شهربازی مستهلک شده و متاسفانه اقدام مناسبی نیز در راستای بهسازی و رسیدگی به این تجهیزات توسط پیمانکار انجام نشده است که این موضوع یکی از دلایل عدم رونق این شهربازی است.

این عضو شورای شهر در پایان گفت: علاوه بر تجهیزات، از لحاظ رسیدگی به فضاسازی محیطی نیز این مرکز تفریحی از وضعیت مناسبی برخوردار نیست که به این موضوع نیز باید رسیدگی جدی شود.

شهربازی بجنورد از حداقل امکانات تفریحی محروم است 

یک شهروند بجنوردی نیز با اشاره به وضعیت محیطی شهربازی بجنورد اظهار داشت: شهربازی مرکز استان با توجه به اینکه محلی برای اوقات فراغت مردم است از مسئولان این انتظار را داریم که به اوضاع روشنایی و فضاسازی محیطی این مجموعه رسیدگی کنند. همچنین استفاده از وسایل بازی استاندارد حداقل انتظار مردم در سطح پارک‌ها برای کودکان است چرا که بازی و شادی در پارک حق طبیعی کودکان است.

وی افزود: خانواده‌ها برای تفریح، ورزش، گفت‌‌وگو، بازی و برای گذراندن لحظاتی سرشار از آرامش نیاز دارند که پارک‌ها بهترین مکان برای این امور است تا هم بزرگسالان در نهایت آرامش استراحت کنند و هم کودکان انرژی‌ خود را با بازی و تفریح سالم تخلیه کنند و اجتماعی شدن را یاد بگیرند اما متاسفانه پارک‌های بجنورد شرایط مساعدی ندارند.

این شهروند بجنوردی اظهار کرد: شهر بازی بجنورد نیز از این قاعده دور نیست و نه تنها وسایل بازی مناسبی برای کودکان ندارد بلکه پس از سال‌ها هنوز از حداقل امکانات بی بهره است.

وی در پایان افزود: مرکز استان خراسان شمالی با توجه به پشت سر‌گذاشتن مسئولان مختلف و شعارهایی در راستای توسعه اما متاسفانه در ایجاد و توسعه پارک و شهربازی برای کودکان نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه پسرفت نیز داشته است و تنها شهربازی بجنورد که چشم امید مردم به آن است نیز در حال تخریب و نابودی است.

به دنبال توسعه شهربازی هستیم 

حامد لنگری مسئول فنی شهربازی بجنورد با اشاره به اینکه دستگاه‌های مستقر در شهربازی بجنورد دارای استاندارد هستند، تصریح کرد: تمامی دستگاه‌های فعال در شهربازی بجنورد دارای استاندارد هستند و با توجه به باقی ماندن یک سال از قرارداد این مجموعه، به دنبال انعقاد قرارداد جدید هستیم تا طرح توسعه شهربازی را اجرا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه شهربازی بجنورد پتانسل توسعه را دارا است، افزود: مجموعه شهربازی بجنورد یک سرمایه برای همه مردم شهر است و باید تلاش کنیم تا شرایط برای گسترش این فضا مهیا شود.

لنگری در ادامه به وضعیت دستگاه‌های موجود اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تعدادی از دستگاه‌های موجود از مدار خارج شده است، بناست تا با جایگزینی دستگاه‌های به روزتر شهربازی را گسترش دهیم. همچنین چون برنامه ما گسترش و توسعه شهربازی است لذا زیرساخت‌ها موجود مانند فنداسیون را جمع نکردیم تا دستگاه جدید جایگزین شود.

مسئول فنی شهربازی بجنورد در پایان با اشاره به استقبال مناسب مردم از این مجموعه، بیان کرد: با توجه به اینکه خواسته شهرداری نیز از پیمانکار توسعه و به‌روزآوری مجموعه است، ما نیز در صدد فراهم کردن سازو کارهای توسعه شهربازی هستیم.

انتهای پیام/314/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شهربازی بجنورد توسعه شهربازی اما متاسفانه برای کودکان بازی بجنورد مرکز استان مستهلک شده تنها شهر پارک ها نه تنها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • مرکز آموزشی دارالفنون اردبیل در آستانه بهره برداری
  • ربات انسان نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • تخریب کنندگان خودرو شهروند ، در دام پلیس
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج
  • یک واحد مسکونی فرسوده بر اثر بارندگی تخریب شد
  • تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور