Web Analytics Made Easy - Statcounter

نزدیک شدن انسان‌ها به زیستگاه حیوانات و غذادهی به حیات وحش مشکلی است که این روزها توجه کارشناسان حیات وحش را به خود جلب کرده است. به گفته معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تداوم روند غذادهی دستی به خرس‌ها توسط کوهنوردان و گردشگران می‌تواند منجر به تعارض بین حیات وحش و انسان و وقوع حوادث ناگوار برای انسان‌ها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست حسن اکبری با اشاره به مشاهده یک قلاده خرس مادر و دو قلاده توله خرس در کوه سبلان در روزهای اخیر اظهارکرد: ادامه روند غذادهی دستی به خرس‌ها توسط کوهنوردان و گردشگران می‌تواند منجر به تعارض بین حیات وحش و انسان و وقوع حوادث ناگوار برای انسان‌ها شود و مشکلات زنجیره‌ای در مدیریت این گونه‌ها به وجود آورد. 

وی افزود: رهاسازی زباله در طبیعت، طیفی از گونه‌های جانوری همچون شغال و خرس را به خود جلب می‌کند که علاوه بر انتقال بیماری‌های حیات وحش، مشکلاتی را برای کارشناسان محیط زیست ایجاد می‌کند.

به گفته اکبری، امروزه شکل دیگری از مزاحمت‌های حیات وحش رونق گرفته و آن هم غذادهی دستی به حیوانات وحشی است. 

وی تصریح کرد: برای مدیریت این معضل در حال حاضر گزینه‌های متعددی در اختیار نداریم و نمی‌خواهیم به خاطر جهل و خطای انسانی، حیوانات را در اسارت نگه داریم.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اطلاع‌رسانی به مردم از طریق رسانه‌های محلی و مکاتبه با فرمانداری و دهیاری‌های منطقه همچنین با دستگاه قضایی از جمله اقدام‌های اخیر این معاونت بوده است تا در صورت مشاهده غذادهی دستی به خرس‌ها با خاطیان برخورد شود.  

اکبری خاطرنشان کرد: در صورتی که احتمال بروز خطر بالا رود، دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد با همکاری محیط زیست استان اردبیل، زیستگاه مناسبی که دارای تعارض کمتری باشد، انتخاب و خرس‌ها را به آنجا منتقل کند. 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: مردم در بحث غذادهی دستی به حیوانات وحشی آگاهانه عمل کنند و با دلسوزی‌های ناآگاهانه مشکلاتی برای حیات وحش و زیستگاه آن‌ها به وجود نیاورند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان تصریح کرد: بخش قابل توجهی از هزینه‌ها و نیروی انسانی صرف مواردی خاص همچون قاچاق و زنده‌گیری حیات وحش می‌شود و از قوه قضاییه درخواست می‌کنیم به طور جد با هرگونه زنده‌گیری و قاچاق حیات وحش برخورد کند. اگر روزی بتوانیم قاچاق حیات وحش را در کشور محدود کنیم بخشی عمده‌ای از اعتبارات و سرمایه نیروی انسانی در بحث حفاظت از زیستگاه‌ها هزینه خواهد شد. 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: حیات وحش ، سازمان محیط زیست ایران ، غذادهی به حیوانات

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حیات وحش سازمان محیط زیست ایران غذادهی به حیوانات سازمان حفاظت محیط زیست حیات وحش خرس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش