Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سی‌ان‌ان، منابع آگاه آمریکایی پس از متهم کردن شرکت چینی «هوآوی» به جاسوسی در سایت‌های نظامی این کشور، از برنامه‌ چینی‌ها برای ساخت پارکی در مرکز واشنگتن دی‌سی برای استفاده جاسوسی خبر دادند.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از ایندیپندنت، طبق گزارشی که سی‌ان‌ان منتشر کرد، داستان از سال ۲۰۱۷ شروع شد، زمانی که پکن پیشنهاد داد ۱۰۰ میلیون دلار برای ساخت یک پارک چینی مجلل در محوطه پارک ملی واشنگتن دی‌سی هزینه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پارک قرار بود شامل مجسمه‌ها، سازه‌ها و برج‌هایی به ارتفاع ۷۰ فوت (۲۱ متر) باشد. در آن زمان مقام‌های محلی آمریکا با چنین پیشنهادی امیدوار شدند که تاسیس این پارک می‌تواند سالانه هزاران گردشگر را به این محوطه جذب کند.

در شرایطی که برخی از مسئولان تحت تاثیر این پیشنهاد اغوا کننده قرار گرفته بودند، کارشناسان بخش‌های اطلاعاتی ایالات متحده شروع به بررسی جزئیات طرح کردند. آن‌ها با علامت سوال‌های زیادی مواجه شدند، به‌ ویژه در مورد مجسمه‌هایی که قرار بود در یکی از بلندترین نقاط واشنگتن و تنها در فاصله دو مایلی از ساختمان کنگره قرار بگیرند. منابع اطلاعاتی آمریکایی پس از تحقیق‌های فراوان گفتند این‌که مقام‌های چینی بخواهند پارک و مجسمه‌هایی را در آن محوطه بسازند نگران‌کننده است، به‌ویژه اگر بخواهند برای این ساخت‌وسازها، محموله‌هایی را به ایالات متحده حمل کنند که مورد بازرسی گمرک قرار نگیرد.

علاوه بر این، گزارش ماموران آمریکایی فاش کرد که پروژه احداث باغ وحش که در مراحل ابتدایی متوقف شد، بخشی از موج فعالیت جاسوسی چین بوده است که پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) و سایر نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده دارند ‌آن را بررسی می‌کنند. یکی دیگر از اطلاعات "نگران‌کننده‌ای" که اف‌بی‌آی فاش کرد مربوط به سیستم «هوآوی» ساخت چین است. گفته می‌شود آنتن‌هایی که در بالای برج‌های نزدیک پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در شمال غرب قرار دارند، می‌توانند کاربردهای جاسوسی داشته باشند. منابع زیادی گزارش داده‌اند که اف‌بی‌آی تشخیص داده است چنین تجهیزاتی قادر به ضبط و همچنین مختل کردن ارتباطات فوق سری وزارت دفاع آمریکا است.

چین تکذیب می‌کند

در حالی که نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد تجهیزات شرکت هوآوی در نزدیکی تاسیسات نظامی ایالات متحده وجود دارد، هنوز نتایج این تحقیقات به‌طور کامل گزارش نشده است. به گفته منابع آگاه، منشأ این اقدام‌های چین، به دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا بازمی‌گردد. هنوز مشخص نیست که آیا واقعا اطلاعاتی از این برج‌ها رهگیری و به پکن ارسال شده است یا خیر. کارشناسان به سی‌ان‌ان گفتند که ازنظر فنی اثبات این‌که داده‌ها به سرقت رفته است و به خارج فرستاده شده یا نه، بسیار دشوار است.

دولت چین به‌ نوبه خود هرگونه تلاش برای جاسوسی از ایالات متحده را رد می‌کند. همچنین شرکت هواوی در بیانیه‌ای این موضوع را که تجهیزات این شرکت در حوزه ارتباطاتی برای وزارت دفاع تعیین شده است رد کرد. با این حال، منابع زیادی که با این تحقیقات آشنایی دارند تایید کردند تجهیزات هوآوی نه تنها می‌توانند داده‌های تجاری را رهگیری کنند، بلکه داده‌های طبقه‌بندی‌شده مورد استفاده ارتش را نیز رهگیری می‌کنند. به گفته آن‌ها، این تجهیزات همچنین می‌توانند ارتباطات حیاتی فرماندهی استراتژیک ایالات متحده را مختل کنند.

این بررسی‌ها در شرایطی انجام می‌گیرد که از سال ۲۰۱۷، مقام‌های فدرال اقدام چینی‌ها برای خرید زمین‌ در نزدیکی زیرساخت‌های حیاتی را بررسی کرده‌اند. مسئولان آمریکایی، کنسولگری منطقه‌ای باسابقه‌ای را که دولت ایالات متحده معتقد است "سنگر جاسوسان چینی است"، تعطیل کرده‌اند و هم‌زمان مانع از تلاش‌های آشکار برای نصب دستگاه‌های شنود در نزدیکی مناطق حساس نظامی و دولتی شده‌اند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: چین ، آمریکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: چین آمریکا ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۵۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ‌های "‌ای ۴ بی" E-۴B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه ۱۹۷۰ برای سناریو‌های مختلف یک جنگ هسته‌ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک ۴ فروند از این هواپیما‌ها که به "ای ۴ بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

این هواپیما‌ها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته‌ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت‌های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می‌شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای ۴ بی) دهه ۱۹۷۰ شود که به پایان خدمت خود نزدیک می‌شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می‌شود و انتظار می‌رود در سال ۲۰۳۶ تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می‌شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجار‌های هسته‌ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می‌دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند.

E-۴B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق‌های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-۴B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان‌ها اداره می‌کند.

این هواپیما‌ها از ناوگان هواپیما‌های جامبو جت بوئینگ ۷۴۷-۲۰۰ با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آن‌ها به طور فزاینده‌ای دشوار و گران شده است.

انتظار می‌رود E-۴B در اوایل دهه ۲۰۳۰ به پایان عمر مفید خود برسد.

دیگر خبرها

  • آیا چین می‌تواند؟
  • چین هنوز سال‌ها از ایالات متحده عقب است
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • به وقتِ بیداری
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • ترجیح می‌دهیم فیلترمان کنند تا اینکه پلتفرم خود را بفروشیم
  • اکثر آمریکایی‌ها معتقدند حمایت بیش از حد واشنگتن از تل‌آویو هدر دادن دلارهایشان است