Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، گروه شهری: طراحی و ساخت نخستین قطار ملی مترو سال گذشته به پایان رسید و از این محصول ساخت ایران رونمایی شد؛ قطاری که بخش زیادی از قطعات و سیستم‌های مربوط به آن در شرکت‌های داخلی ساخته شده، نخستین تست گرم خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است و اکنون فاصله چندانی تا تأیید نهایی و رسیدن به مرحله تولید انبوه‌ ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساخت و طراحی قطار ملی در راستای ماده ۵۸ قانون برنامه ششم با حمایت حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، صندوق شکوفایی و نوآوری در مدت ۱۸ ماه صورت گرفت.اهدافی که در این طرح دنبال شد ارتقا بومی سازی از حدود ۳۰ به بیش از ۸۰ درصد، دستیابی به طراحی و ساخت و همچنین تجهیزات قطارهای شهری و بین شهری و رفع انحصار و وابستگی و همچنین استفاده حداکثری از توان داخلی بود.

 طراحی و ساخت یک رام قطار هفت واگنه در مدت ۱۸ ماه با تلاش ۱۸ شرکت دانش بنیان و همچنین چهار شرکت بزرگ صنعتی از جمله شرکت واگن سازی تهران، جهاد دانشگاهی، مپنا لوکوموتیو و تیوان ترمز انجام شد.

درباره سرانجام تست‌های قطار ملی و انبوه سازی ان به سراغ مسعود درستی، مدیرعامل شرکت مترو تهران رفتیم. وی در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: ساخت قطار ملی انجام گرفته ولی برای بهره برداری حتما باید تست‌ها، قطعی شودو مشاور بین المللی تائید نهایی را اعلام کند.

قرارداد ساخت 105 واگن بین شهرداری تهران و شرکت واگن سازی

وی افزود: در همین راستا قرارداد ساخت 105 واگن بین شهرداری تهران و شرکت واگن سازی تهران در حال نهایی شدن است و ساخت این واگن‌ها بر مبنای ساخت قطار ملی صورت خواهد گرفت و مشخصات و ویژگی‌ها مشابه قطار ملی است.

 70 درصد تست‌ها نهایی و به سرانجام رسیده است

مدیرعامل شرکت مترو تهران ادامه داد: حدود یک ماه پیش با مشاور مربوطه در زمینه ساخت قطار ملی صحبت کردم و 70 درصد تست‌ها نهایی و به سرانجام رسیده و 30 درصد باقی مانده تست‌ها نیز در دست اجرا و انجام است.

درستی خاطرنشان کرد: در صورت نهایی شدن این موضوع ظرفیت ها برای انبوه سازی به تعداد زیاد وجود دارد و ان شالله نتیجه بسیار موثری در بهبود شرایط حمل و نقل عمومی خواهد داشت.

 این قراردادها از نوع عمرانی و دولتی است/ آغاز انبوه سازی از آبان امسال

به گفته وی این قراردادها از نوع عمرانی و دولتی است و شهرداری تهران هم همکاری‌های لازم را خواهد داشت.همچنین بر اساس پیش بینی‌های انجام شده قطار ملی از آبان به چرخه بهره برداری افزوده خواهد شد.

 مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز درباره موضوع تامین واگن برای مترو تهران اظهارداشت: انشاالله با همکاری دولت آقای رئیسی اقدامات به صورت فوری و سریع تا آخر سال در این راستا انجام می‌گیرد.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه با سرعت جهادی همه توان خود را برای این مسأله گذاشته‌ایم گفت: ان‌شاءالله وضعیت حمل و نقل عمومی تهران بهبود می‌یابد و شهروندان بیشتر می‌توانند از این ناوگان استفاده کنند.

وی بیان داشت: ولی باید توجه داشت برای رفع معضل ترافیک در تهران نمی توان یک ساعته و یک روزه کاری انجام داد به هر حال تهران هزار واگن قطار و ۴ هزار اتوبوس بر اساس بررسی‌های انجام گرفته در طرح جامع ترافیک نیاز دارد.

مهدی شایسته اصل مدیرعامل شرکت بهره برداری مترو تهران و حومه نیز درباره قطار ملی گفت: مأموریت اصلی قطار ملی این بود که ما به کمک آن بتوانیم شرکت‌های دانش بنیان ایرانی را که قطعات و فناوری‌هایی در حوزه مترو دارند را محک بزنیم تا در صورت توانایی این شرکت‌ها در ساخت قطارهای داخلی از آنها کمک بگیریم.

وی تصریح کرد: هفته های پیش تست گرم قطار ملی با موفقیت انجام شد و اگر استانداردهای آن جاری شود می‌توانیم امیدوار باشیم که بخش زیادی از واگن‌های دیگر نیز ساخته شوند.

قطار ملی مترو در حال کسب استانداردهای بین‌المللی

مدیر کارگروه پروژه طراحی و راه‌اندازی قطار ملی نیز  با بیان اینکه بسیاری بر این باور بودند که پروژه قطار ملی به سرانجام نمی‌رسد گفت: اما نه‌تنها قطار ملی حرکت کرد، بلکه بسیار هم موفق بود.
وی با بیان اینکه این پروژه برای اولین بار در کشور انجام شد و به مرحله عملیاتی رسید ادامه داد: در حال حاضر آزمون‌های حرکتی و اخذ تأییدیه فنی و استانداردهای بین‌المللی این قطار وارد مرحله اجرایی شده است.

طاهرزاده با بیان اینکه امیدواریم بزودی مجوزهای لازم صادر شود تا بتوانیم مسافرگیری قطار را انجام دهیم گفت: از رئیس و تیم جهاددانشگاهی در تولید قطار ملی مترو کمال تشکر را دارم، زیرا هر جا در این پروژه با مشکلی مواجه شدیم و حتی خارج از مسئولیت و حیطه فعالیت آنها بود کمک‌حال ما بودند و امیدواریم این نهاد انقلابی را همواره در راه پیشرفت و توسعه کشور ببینیم.

قطار ملی روی خط خدمت رسانی

نخستین قطار ملی مترو تست‌های مختلف را یکی پس از دیگری پشت‌سر می‌گذارد تا در آینده‌ای نزدیک آماده روی ریل خدمت‌رسانی قرار گیرد. قطار ملی مترو یک طرح بزرگ ملی است.بیش از 85 درصد این طرح داخلی است و گامی بلند در زمینه شکست انحصار تولید قطار از سوی شرکت‌های خارجی برداشته شد. طراحی و ساخت سیستم رانش، تهویه مطبوع، بدنه قطار، بوژی، ترمز، راهروی بین واگنی، درب‌ها، دکوراسیون داخلی و هوشمند سازی سیستم اطلاع رسانی داخل واگن‌ها از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته توسط شرکت‌های داخلی برای تولید قطار ملی مترو بوده است.

همچنین ایجاد خطوط جدید و تکمیل خطوط قبلی مترو در تهران و توسعه شبکه ریلی پایتخت به واگن و قطار احتیاج دارد و انجام این کار علاوه بر توسعه مترو می‌تواند منجر به کاهش آلودگی هوا و توسعه حمل و نقل عمومی شود و در شرایطی که روزانه یک و نیم میلیون مسافر از مترو تهران استفاده می‌کنند تأمین قطار مورد نیاز در تهران از جمله مهمترین برنامه‌هایی است که مدیریت شهری پیش روی خود دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ساخت ایران قطار ملی مترو تهران حمل و نقل عمومی قطار ملی مترو طراحی و ساخت مترو تهران ساخت قطار انجام شد شرکت ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۵۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات شهرداری قم با چینی‌ها برای خرید ۳ رام واگن مترو 

شهردار قم گفت: شهرداری قم ۵۵ واگن با قرارداد شرکت پوژن سهم دارد که کارفرمای این قرارداد وزارت کشور است و همزمان برای خرید سه رام دیگر اقدام کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید مرتضی سقائیان نژاد امروز _ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در بازدید با استاندار قم از پروژه منوریل و در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: مسئله تأمین واگن برای فاز نخست متروی قم که آماده بهره برداری است، در دستور کار شهرداری و دولت قرار دارد.

وی به مراحل اجرای قرارداد تأمین واگن با شرکت چینی پوژن اشاره کرد و افزود: ما ۵۰ رام واگن داریم که طراحی عملیاتی آن را شرکت پوژن انجام داده است.

شهردار قم خاطرنشان کرد: برای شروع به ساخت شرکت چینی نیاز به حدود ۶ میلیون یورو پیش پرداخت دارد که برای پرداخت آن به موافقت کمیسیون ماده ۶۲ نیاز داریم.

سقائیان نژاد با اشاره به اینکه در این قرارداد کارفرما وزارت کشور است گفت: هزینه تأمین واگن از این قرارداد هم با مشارکت شهرداری و دولت تأمین می‌شود.

وی افزود: در اوراق مشارکت ۵۰ درصد سهم شهرداری و ۵۰ درصد سهم دولت است. یعنی از دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت سال ۱۴۰۳ نیمی را ما و نیمی را دولت باید بازپرداخت کند.

شهردار قم گفت: در شهرداری کشور تنها مشهد واگنی شبیه به قم داشت. تلاش ما این بود که سه رام از مشهد قرض کنیم تا مراحل تست گرم سریع‌تر پیش رود اما به هر دلیلی این کار انجام نشد.

سقائیان نژاد تاکید کرد: اگر این کار انجام شده بود در سفر اردیبهشت ریاست جمهوری یکی از پروژه‌هایی که به دست ایشان افتتاح می‌شد، فاز نخست متروی قم بود.

وی گفت: درخواست ما این است که توافق کمیسیون ماده ۶۲ انجام شود تا دست کم بتوانیم در هشت ماه آینده واگن داشته باشیم.

شهردار قم به اقدام شهرداری برای مذاکره در تأمین واگن با چینی‌ها اشاره کرد و افزود: در کنار قراردادی که با محوریت وزارت کشور پیش می‌رود، شهرداری قم برای سرعت بخشیدن به موضوع، در حال توافق با چینی‌ها برای خرید سه رام دیگر است.

کد خبر 749824

دیگر خبرها

  • انتقاد محسن هاشمی از زاکانی
  • ۷۰ درصد ریل‌گذاری مترو کرج انجام شده است
  • جابجایی بیش از ۴۰ هزار تماشاگر مسابقه فوتبال با مترو
  • مذاکرات شهرداری قم با چینی‌ها برای خرید ۳ رام واگن مترو 
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوس‌رانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز
  • آخرین وضعیت ورود واگن های جدید مترو به کشور
  • آخرین وضعیت ورود واگن‌های جدید مترو به کشور