Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مطالعات عراق و استرالیا دولت ترکیه را متهم کرد که به بهانه مبارزه با تروریسم بدنبال جدا کردن استان های کرکوک و موصل از عراق همانند شمال سوریه است.

به گزارش ایران اکونومیست، «احمد الیاسری» رئیس مرکز مطالعات عراق و استرالیا در مصاحبه مطبوعاتی با شبکه «النجباء» عراق به تشریح اهداف دولت ترکیه از اشغال شمال عراق و سوریه پرداخت و گفت: "اردوغان (رئیس جمهور ترکیه) ۱۰ درصد مساحت سوریه را به بهانه (مبارزه با) حزب کارگران کردستان جدا کرد و می خواهد کرکوک و موصل را هم به همین بهانه جدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"

وی از دولت عراق خواست تا از همه اهرم و برگه های برنده عراق در سطح بین المللی برای فشار بر ترکیه برای تغییر رویکرد خود استفاده کند.

پیش از این وزارت خارجه عراق اعلام کرد که ترکیه در پس حملات خود به عراق اهداف توسعه طلبانه ای علیه این کشور دارد.

وزارت خارجه عراق در بیانیه ای اعلام کرد: بغداد انتظار دارد که شورای امنیت بیانیه ای در محکومیت تعرض ترکیه به حاکمیت عراق صادر کند.

این وزارتخانه افزود: نامه بغداد به شورای امنیت بیش از ۲۲ هزار و ۷۴۰ مورد نقض حاکمیت عراق را مستند سازی کرده است.

در بیانیه وزارت خارجه عراق آمده است: ترکیه اهداف توسعه طلبانه ای در پس حملات خود دارد و توافقنامه ای امنیتی یا نظامی با آنکارا وجود ندارد.

وزارت امور خارجه عراق شنبه از ارسال شکایت نامه به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تشکیل جلسه اضطراری درباره تجاوزات ترکیه خبر داده بود.

فواد حسین وزیر خارجه عراق پیشتر گفته بود که شورای امنیت فردا سه شنبه جلسه ای اضطراری برای بحث درباره حملات ترکیه به خاک عراق برگزار خواهد کرد.

حسین افزوده بود که مطابق توافق سال ۱۹۸۴ ترکیه و عراق به این کشور اجازه داده شد که نیروهای آن تا مسافت ۵ کیلومتری از مرز وارد خاک عراق شوند و این مجوز تنها برای مدت یک سال صادر شد.

ترکیه چهارشنبه گذشته، تفرجگاه «پره رخ» در استان دهوک در شمال عراق را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن ۹ غیرنظامی و زخمی شدن ۲۳ نفر شد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سوریه ، عراق ، ترکیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سوریه عراق ترکیه شورای امنیت خارجه عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۶۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، انفجارها و درگیری ها در حومه شمالی حلب که تحت کنترل شبه نظامیان موسوم به ارتش ملی سوریه در حال وقوع است، عجز و ناتوانی ترکیه را در حمایت از گروه های تروریستی تحت پشتیبان خود نمایان می کند.

 

.

 

ناتوانی ترکیه در برقراری امنیت در شمال حلب در شرایطی است که در مناطق تحت کنترل گروهک تحریرالشام در ادلب نیز حذف برخی فرماندهان و اعتراضات مردمی به بالاترین سطح خود رسیده است.

«رضا الباشا»؛ خبرنگار میدانی سوری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم پیرامون دلایل انفجارها و درگیری ها گفت: در این مناطق بیش از یکصد گروه تروریستی مورد حمایت آنکارا با هدف تثبیت نفوذ اقتصادی و امنیتی و همکاری با سازمان اطلاعات ترکیه در حال رقابت با یکدیگر هستند.

در همین راستا اختلافات فرماندهان شبه نظامیان موسوم به لشکر معتصم در شهر مارع بر سر تجارت مواد مخدر، قاچاق و تبادل اتهام در زمینه فساد و خیانت در اموال عمومی، به کشته شدن فرمانده لشکر معتصم و برقراری منع آمد و شد در این منطقه منجر شد.

شواهد حاکی از آن است که ترکیه در منطقه ای که بیش از 100 گروه مسلح تروریست را تحت حمایت خود قرار داده، همچنان نتوانسته  زمینه وحدت نظری و عملی را در صفوف این گروه ها ایجاد کند.

این در حالی است که اردوغان پیش از این مدعی شده بود با نظارت ترکیه و گروه های متحد بر این مناطق، در آینده ای نزدیک ساختاری را پی ریزی خواهد کرد که خواهد توانست به جایگزینی برای دولت بشار اسد در دمشق تبدیل شود.

پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه

 

همزمان افزایش تعداد بمب گذاری ها و درگیری ها میان این گروه های مسلح، خشم و نارضایتی مردم و اهالی ساکن در این مناطق را نیز برانگیخته است تا انتقادات از عملکرد گروه های متحد آنکارا در نوار شمالی سوریه از حلب تا ادلب شکلی آشکار به خود بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • وزارت کار بدنبال بهبود امنیت شغلی کارگران است
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • موگویی: وزارت خارجه هنوز اسناد پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است/ باقری‌کنی: ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت می‌خواهد
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد