Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@10:58:36 GMT

سیاست های وزارت صمت، صنعت تایر را پنچر کرد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۷۶۸۸

سیاست های وزارت صمت، صنعت تایر را پنچر کرد

به گزارش اقتصادآنلاین ، صورت های مالی حسابرسی نشده سه ماهه منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ از شرکت های تایر و لاستیک حاضر در بازار سهام درحالی منتشر شده که عملکرد بیشتر‌ بنگاه‌ها در صنعت تایر نگران کننده ارزیابی میشود.

از میان بررسی ۷ شرکت تایر حاضر در بازار سرمایه، دو شرکت کویر تایر و ایران تایر با کاهش شدید سودآوری شرکت در عملکرد سه ماه ابتدایی امسال روبه رو بودند؛ به طوریکه سود عملیاتی ایران تایر در سه ماه ابتدایی امسال با کاهش ۹۰ درصدی مواجه شد و بیشترین دلیل آن ناشی از افزایش مواد اولیه مصرفی و به دنبال آن افزایش بهای تمام شده کالای فروش رفته اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه شرکت لاستیک یزد، آرتاویل تایر و گروه صنعتی بارز نیز علاوه بر اینکه با کاهش شدید سودآوری همراه بودند، بلکه با زیان نیز مواجه شدند؛ به طور مثال گروه صنعتی بارز در سه ماه ابتدایی امسال با زیان خالص ۱۳۶.۳ میلیارد تومان روبه رو شده، در حالی که در دوره منتهی به مدت مشابه سال قبل با سود ۹۰ میلیارد تومانی روبه رو بود. مجتمع صنعتی آرتاویل تایر نیز در سه ماه ابتدایی امسال با زیان خالص ۴۵ میلیارد تومان مواجه شده، در حالی که در مدت مشابه سال قبل با سود ۵۴.۷ میلیارد تومان روبه رو شد. مجتمع صنایع لاستیک یزد نیز در سه ماه ابتدایی امسال با زیان ۳۲.۹ میلیارد تومانی مواجه شده، درحالی که در سه ماه ابتدایی پارسال با سود ۷۱.۹ میلیارد تومان مواجه شد.

در میان این شرکت ها تنها دو شرکت ایران یاسا تایر و رابر و لاستیک سهند، بنگاه‌هایی بودند که در دوره ۳ ماه ابتدایی امسال با مسیر مثبت، سود بیشتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل (۱۴۰۰) بدست آورده بودند.

ارزیابی عملکرد شرکت های تایر به روایت صورت های مالی نشان میدهد همچنان بخش تولید با افزایش هزینه و افزایش بهای تمام شده روبه روست و همین مسئله حاشیه سود این بنگاه ها را تحت تاثیر قرار میدهد. منشا اصلی این سیاست ها در نزد فعالان صنعت تایر به سیاست های گاه و بیگاه وزارت صمت در زمینه دخالت و کنترل در بازار و صادرات و واردات بر می‎گردد که صنعت تایر را در شرایطی مبهم و پیچیده ای قرار داده است. 

سیاست های دستوری در زمینه قیمت گذاری یا مدیریت تولید و عرضه در شرایطی همچنان دنبال میشود که تجربه نشان داده عدم کارآیی این سیاست‌ها از مدت ها قبل اثبات شده و مورد انتقاد شدید فعالان تولیدی نیز قرار دارد. با دخالت های دولت در زمینه قیمت گذاری یا تولید، نخستین مسئله‌ای که به بوته فراموشی سپرده میشود، صرف و صلاح و حاشیه سود شرکت هاست، چرا که دولت ها تنها به دنبال کاهش قیمت‌ها برای تامین رضایت مصرف کننده در کوتاه مدت هستند و در این میان تولیدکننده چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرند. 

تجربه بیش از ۴ دهه سیاست‌های دستوری و قهری در امر قیمت‌گذاری و تولید گویای این مسئله است که دولت در مقام سیاست‌گذار همواره به دنبال پاسخ سریع به مسئله و کاهش آنی قیمت‌ها بوده که همواره هم این مسئله با چالش مواجه شده است. 

در یک سال اخیر پس از روی کار آمدن دولت ابراهیم رییسی اگر چه در ابتدا به نظر می رسید وزارت صمت به عنوان متولی تنظیم بازار قصد دارد که از سیاست‌های دستوری و دخالت‌های گاه و بیگاه برحذر باشد اما عملکرد این وزارتخانه در یک سال اخیر نشان میدهد که دامنه دخالت ها در زمینه قیمت‌گذاری وسیع‌تر شده و همین مسئله که در قالب سیاست‌های دستوری و دفعتی قابل ردیابی است، سود شرکت های و برنامه‌ریزی بلندمدت آنان را تحت تاثیر قرار داده است. 

بررسی روند بازار کالاهای اساسی،  بادوام همانند خودرو و بیش‌تر صنایع گویای این است که دولت در دامنه حدود اختیارات پا را فراتر گذاشته و حتی تلاش دارد به بهانه کنترل قیمت ها، دامنه بیش‍‌تری از اختیارات را قانونی کند.

از نگاه فعالان صنعت تایر دخالت‌های بیش از حد، بنگاه ها را نسبت به هر گونه برنامه ریزی در زمینه تولید، فروش و صادرات با تردید روبه رو کرده است، چرا که همین اعمال سیاست های دفعتی و دستوری موانع جدی را برای بنگاه ها شکل می‌دهد. نبود تصمیم‌گیری های کارشناسی و دخالت‌های نابه‌جا پیامدهای نامطلوب را در بازار شکل می‌دهد که در روند تولید، فروش و صادرات بنگاه‌ها در صورت‌های مالی آنان عیان و آشکار است.  

پاسخ زیان سهامداران را وزارت صمت می دهد؟

فعالان تایر تاکید دارند دولت به جای اینکه در زمینه قیمت‌ها دخالت کند، بهتر است به بهبود محیط کسب‌وکار و تقویت سمت عرضه با حمایت برای تامین مواد اولیه مورد نیاز تولیدکننده بپردازد، زیرا در آنصورت با تقویت سمت عرضه، نیاز تقاضا پاسخ‌گو می‌شود و در نقطه تعادلی جدید قیمت ها کشف می‌شوند و به صورت تدریجی هم تولیدکننده می‌تواند محصول مورد نیاز خود را بفروشد و برای تامین نیاز تقاضا، تولید بیشتری داشته باشند و هم بازار به دور از التهاب‌ها سازوکار قابل دفاعی خواهد داشت. 

در این میان جدای از زیان تولیدکنندگان، متضرر اصلی این رفتارهای ضدبازاری وزارت صمت، سهامداران هستند که با بررسی آینده این شرکت ها اقدام به خرید سهام کرده اند اما طی ماه های اخیر به دلیل سیاست های این وزارتخانه با کاهش سودآوری شرکت های صنعت تایر مواجه هستند.

 

 


 

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر بورس اخبار مرتبط دوشنبه سیاه بورس / عقب گرد شاخص به فروردین ماه! ۱۴۰۱/۵/۳ شاخص کل بدون توقف / کف شکنی های بورس ادامه دارد! ۱۴۰۱/۵/۳ شاخص کل؛ پله‌پله تا ... / پالایشی‌ها از منجی تا عامل سقوط ۱۴۰۱/۵/۳ پیش بینی بورس (۳مرداد)؛ اصلاح شاخص کل تا کجا ادامه خواهد داشت؟ ۱۴۰۱/۵/۲ بورس امروز همه را ناامید کرد / پالایشی‌ها منجی نبودند! ۱۴۰۱/۵/۲ دلیل اقبال به سهام بانک ملت «وبملت» چیست؟ ۱۴۰۱/۵/۲ آخرین ویدیو ها اظهارنظر جنجالی کارشناس صدا و سیما درباره حجاب+ فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۱۳:۴۳ جشن تولد مجری خوش تیپ شبکه یک غوغا کرد + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۱۳:۲۳ نظر عجیب تتلو درباره سریال یاغی! + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۱۲:۵۲ بزرگترین کشتی یخ شکن هسته ای دنیا ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۱۲:۱۷ درگیری مسی و راموس در تمرین + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۰۳ ۱۱:۰۹ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۳:۵۷ سیاست های وزارت صمت، صنعت تایر را پنچر کرد ۱۳:۵۶ قیمت جدید داروها چطور محاسبه می شود؟ ۱۳:۵۰ کدام زیرسویه کرونا شیوع بیشتری دارد؟ ۱۳:۴۳ اظهارنظر جنجالی کارشناس صدا و سیما درباره حجاب+ فیلم ۱۳:۴۰ قیمت سکه امروز چند؟ (۱۴۰۱/۵/۳) ۱۳:۳۰ آیا بایدن دوران چهارساله‌ در کاخ سفید را به پایان می رساند؟ ۱۳:۲۹ توقف صادرات تخم مرغ ۱۳:۲۷ قیمت جهانی گندم با حمله روسیه به بندر اوکراین افزایش یافت ۱۳:۲۳ دلالان بین گندمکاران جولان می دهند ۱۳:۱۹ دوشنبه سیاه بورس / عقب گرد شاخص به فروردین ماه! ۱۳:۱۸ اختلال در اینترنت تایید شد ۱۳:۱۶ کلاهبرداری های وای فای رایگان ۱۳:۱۲ بعد از غذای تند چی بخوریم؟ ۱۳:۱۰ داشتن عمر طولانی با چند راز ساده ۱۳:۰۶ اصلاح سن بازنشستگی در دستور کار است ۱۲:۵۲ کودکان بالای ۱۲ سال، واکسن یادآور بزنند ۱۲:۴۷ انتشار تصاویری مسحور کننده از مریخ ۱۲:۴۱ آمار عجیب مالیات خانه های خالی؛ فقط ۵.۸میلیون! ۱۲:۴۰ اگر دست های مرموز از دخالت‌ دست برندارند، هم پاتوق هایشان را معرفی می کنم، هم اسامی را ۱۲:۳۷ جزییات جدید از استخدام پرستاران در وزارت بهداشت ۱۲:۲۲ عکس پروفایل تابستونی ۱۲:۲۲ اگر به روحانی اجازه می دادند، توان دفاعی کشور را هم نابود می کرد، همان طور که صنعت هوایی و سازمان فضایی را تعطیل کرد ۱۲:۱۷ ارتقای کیفی «دیوار» با مشارکت کاربران ۱۲:۱۷ بزرگترین کشتی یخ شکن هسته ای دنیا ۱۲:۱۷ نماینده تبریز: گشت ارشاد مربوط به دولت آقای خاتمی و آقای عبدالله نوری مبدع آن بوده است ۱۲:۱۱ آخرین وضعیت ساخت خانه های ۳۰ متری در تهران ۱۲:۱۰ با شوهری که به والدینش وابسته است چطور رفتار کنیم؟ ۱۲:۰۴ ۹۸ سنگ قبر با تصاویر مکشوفه بانوان اصلاح شد ۱۱:۴۸ فرصت ۹ ماهه دولت به صادرکنندگان محصولات کشاورزی برای بازگشت ارز ۱۱:۱۶ شاخص کل بدون توقف / کف شکنی های بورس ادامه دارد! ۱۱:۱۵ کنعانی: گفت‌ و گوها از طریق کانال های ارتباطی ادامه دارد ۱۱:۰۹ درگیری مسی و راموس در تمرین + فیلم ۱۱:۰۵ بیل گیتس ۶ میلیارد دلار بخشید ۱۱:۰۵ رقابت مهدی طارمی با رقیب علی دایی + عکس ۱۱:۰۳ سنگی که کیلویی ۵ میلیون دلار می ارزد! ۱۱:۰۱ افزایش شکنجه طارمی در پرتغال ۱۰:۵۹ سود سهام عدالت برای چه اشخاصی واریز شد؟ / جزییات سومین مرحله واریز سود جاماندگان ۱۰:۵۶ ریخت و پاش پسران محمود خاوری در تورنتو + عکس ۱۰:۵۶ ۳ عملیات موفق امنیتی ایران در یک ماه ۱۰:۵۲ عکسی که شایعات ممنوع الخروجی دادستان سابق تهران را رد می کند ۱۰:۵۱ هزینه ساخت نهضت ملی مسکن چقدر است؟ ۱۰:۴۳ چگونه می توان دل مرد متولد مرداد رو بدست آورد؟ ۱۰:۲۶ معنی علامت ها و نوشته های روی لباسشویی ۱۰:۲۲ بعد از برنده شدن در قرعه کشی سامانه یکپارچه چه باید کرد؟ / نحوه تکمیل وجه برندگان قرعه کشی خودرو ۱۰:۲۰ کدام رمزارزها را زیر نظر بگیریم؟ ۱۰:۱۴ آخرین تولیدات گروه بهمن در نصف جهان به نمایش درخواهد آمد ۱۰:۱۰ هشدار سطح قرمز هواشناسی برای ۴ استان ۱۰:۰۶ آیا مردم کالابرگ را به جای یارانه نقدی می پذیرند؟ ۱۰:۰۳ نرخ رسمی ۱۴ ارز افزایش یافت ۱۰:۰۰ واردات خودرو، محرمانه ای که حتی مجلس از آن خبر ندارد اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس سه ماه ابتدایی امسال سیاست های دستوری میلیارد تومان زمینه قیمت قیمت گذاری وزارت صمت صنعت تایر بنگاه ها سیاست ها دخالت ها مواجه شد ۱۴۰۱ ۵ ۳ قیمت ها روبه رو شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۷۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد

محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست.

به گزارش ایلنا، وی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود، اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیز‌هایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند؛ بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر چه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم، که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و روسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

پور ابراهیمی با بیان این که از طرف دیگر در این جلسات تاکید شد که مبنای ما قانون است و ما از دولت چیز جدیدی نخواستیم افزود: از همه مهمتر تاکید همکاران ما در مجلس این بود که ادامه این روند آسیب‌های بیشتری به همراه دارد و اگر می‌خواهیم ثبات اقتصادی در کشور وجود داشته باشد، باید به تجارب گذشته و اجرای قوانین توجه جدی داشته باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که اعتقاد ما آن است که این نرخ ارز غیررسمی که در حال حاضر در بازار جولان می‌دهد، قابل مدیریت است اظهارکرد: اگر می‌بینیم وضعیت ما در حوزه قاچاق کالا تشدید شده، اما همچنین ارز ترجیحی می‌دهیم با این هدف که مردم با قیمت پایین گوشت و مرغ بخرند، ولی این اقلام ضروری با قیمت ۲ تا ۳ برابر قیمت ارز ترجیحی به دست مردم می‌رسد؛ منطقا باید به این جمع بندی برسیم که ادامه این مسیر به صلاح کشور نیست حتی لازم نیست مجلس ورود کند و با این شرایط دولت، خودش باید در سیاست‌های ارزی تجدیدنظر کند.

پورابراهیمی در پایان با بیان این که مجلس در حال حاضر وارد فرایندی شده است که در آن باید برنامه اجرایی دولت در حوزه سیاست‌های ارزی به مجلس ارائه شود، گفت: در واقع، ما آیین نامه و ضوابط به اندازه کافی داریم. سیاست و سند تحول دولت مردمی را هم داریم و قانون برنامه و احکام بانک مرکزی هم وجود دارد و ما چیز جدیدی نمی‌خواهیم. بلکه هدف از این جلسات آن است که برنامه اجرایی دولت درباره سیاست‌های ارزی متناسب با این مواردی که گفتیم، سریعتر ارائه شود.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • متقاضیان لاستیک دولتی بخوانند؛ چگونه لاستیک بخریم؟
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • نابسامانی در ثبت نام اینترنتی تایر و کمبود تایر سواری رینگ ۱۳ و ۱۴
  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟