Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@10:44:54 GMT

ابعاد و پیامدهای فرهنگی اجتماعی «جشن غدیر» بررسی شد

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۷۷۸۳۱

ابعاد و پیامدهای فرهنگی اجتماعی «جشن غدیر» بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی «بررسی ابعاد و پیامدهای فرهنگی اجتماعی جشن ده کیلومتری غدیر» با حضور جمعی از اندیشه ورزان و نخبگان به دعوت مرکز بررسی مسائل فرهنگی معاونت راهبردی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد. در این نشست نقاط قوت و ضعف این جشن مذهبی مورد توجه قرار گرفت.

از نظر کارشناسان حضور قشرهای مختلف مردمی در این جشن نشان دهنده حب و ارتباط عمیق مردم با اهل بیت بود که فراهم کننده نشاط و شادی اجتماعی متناسب با سلایق و طیف‌های مختلف جامعه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به حضور طیف‌های متفاوت مردم، زمینه ایجاد بستر گفتگو بین افراد و اقشار مختلف وجود داشت که در سال‌های بعد می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

ایده اصلی این جشن توسط حاضران در نشست مورد نقد و ارزیابی واقع شد. اساتید معتقد بودند نگاه سرمایه انگارانه و توجه به سرمایه اجتماعی مردمی موجود در برنامه و نقش مهم آن در پیشبرد اهداف جامعه در این حرکت، با در نظر گرفتن بافت فرهنگی و سنت اجتماعی می‌تواند آن را ظرفیت عظیمی تبدیل کند.

گفتمان سازی، جریان سازی و مناسک سازی از ظرفیت‌های دینی، اجتماعی و ملی است که تا حدی در این جشن با برگزاری گسترده و همگانی مورد توجه قرار گرفته شده بود که اگر نقش مردم در تمامی مراحل تصمیم گیری، تولید محتوا و اجرا پر رنگ تر شود می‌تواند بیشتر به بار بنشیند.

در بخش اجرایی جشن، ازدحام و ترافیک سنگین و وعده‌های غیر قابل تحقق مانند دو میلیون پرس غذا، انتخاب مسیر نامناسب برای برنامه از عوامل ایجاد معضلات روز برگزاری بود که می‌توانست با استفاده از تجربه‌های راهپیمایی‌های قبلی و افراد صاحب نظر و با تجربه به نحو بهتری مدیریت شود.

حضور پررنگ کودکان و نوجوانان و برنامه‌های متناسب با آنها مثل هدیه اسباب بازی و سرودخوانی دسته جمعی می‌تواند موجب افزایش روحیه از خودگذشتگی ایثار و حماسه گری در آنها شود.

ماندگار کردن تصویر عید غدیر و ثبت خاطره زیبا و دوست داشتنی در ذهن کودکان باید متناسب با مفهوم آن و ذائقه گروه سنی مخاطب باشد و با هنرمندی و پشتوانه فکری ارائه گردد. در آخر گفتنی است استفاده از ظرفیت غدیر که از بزرگترین نمادها و مفاهیم در اسلام و علی‌الخصوص تشیع است باید هدفمند تر و با برنامه‌ریزی منسجم‌تری شکل بگیرد تا از آسیب تبدیل ارزش به ضد ارزش در امان باشد.

یادآور می‌شود کارشناسان از منظرهای مختلف مانند حکمرانی فرهنگی، سیاستگذاری فرهنگی، جامعه شناسی و زنان به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند.

کد خبر 5545882 فاطمه علی آبادی

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین حسینی جشن غدیر سازمان تبلیغات اسلامی قرآن کریم مباهله قرآن سازمان تبلیغات اسلامی شیعه مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی محرم 1401 مقام معظم رهبری اربعین 1401 هیات مذهبی آیت الله خامنه ای مسجد عاشورا سازمان اوقاف و امور خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۷۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، دکتر پژمان بختیاری نیا به خبرنگار ما گفت: تغییرات جمعیت یک پدیده اجتماعی مهم است که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله باروری، مرگ و میر، مهاجرت، و تغییرات اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرد. این تغییرات می‌توانند به شکل افزایش یا کاهش جمعیت، تغییر در ساختار سنی جمعیت و تأثیر بر اقتصاد و جامعه منجر شوند.


وی افزود: کشور ما در موضوع جمعیت در موقعیت حساسی است و با بسته شدن پنجره جمعیتی وارد بحران خواهیم شد، اکنون دو سوم جامعه در رده سنی ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و در واقع ۷۰ درصد جامعه در این رده سنی قرار دارند و به همین منظور ما باید به ساختار سنی توجه کنیم، زیرا در مرحله پنجره جمعیتی همه مشکلات متخصصان و پژوهشگران بحث توانمندسازی جوانان است و از این روش جهش توسعه‌ای را خواهیم داد.


دکتر بختیاری نیا ادامه داد: در تدوین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ۲۱ مانع فرزندآوری مورد توجه قرار دارد که عبارتند از؛   تاخیر در ازدواج جوانان، کاهش سن ازدواج، الگوی مسکن، مشکلات اقتصادی و هزینه فرزندپروری، اشتغال و نگرانی آتیه زنان، اشتغال پدران خانواده، هزینه دوران باداری و شیردهی، هزینه‌های ناباروری، عقیم‌سازی و استفاده بی‌رویه از اقلام پیشگیری، ترس از فرزند معلول، قبح‌زدایی از سقط جنین، نگهداری از تربیت و آینده فرزندان و ضعف خدمات اجتماعی مادر و کودک از جمله این موانع است.


رئیس مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: همان طور که سیاست‌های تحدید جمعیت در دهه ۶۰ برپایه تغییر نگرش‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌ها بود، امروز نیز برای مهندسی معکوس این مساله هیچ راهی جز از مسیر ایجاد تغییر در نگرش‌ها و ارزش‌ها وجود ندارد. سیاست‌گذاری جمعیتی نوعی سیاست‌گذاری اجتماعی است و باید در این چارچوب حرکت کند و از الزامات آن، توجه به بستر‌های فرهنگی است. تمرکز بر روی تغییرات فرهنگی، مدیریت انتقال زمان و استفاده از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کمک‌کننده در فرزندآوری از دیگر موارد در این زمینه هستند.


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می‌گوید: در واقع در کنار حل مشکلات اقتصادی کشور، باید برای تغییر انگاره‌های غلط نقش بسته در اذهان جامعه درباره جمعیت و فرزندآوری، کار فرهنگی را در اولویت قرار دهد تا زنان و مادران بتوانند در کنار فعالیت‌های اجتماعی، نقش مادری خود را با کمترین دغدغه دنبال کنند.


وی گفت: در بخش فرهنگی فردگرایی گفتمان غالب است. آزادی‌های فردی، تغییر ارزش‌ها و هنجار‌های فردی و به طور کلی سبک زندگی از مولفه‌هایی هستند که سبب افزایش سن ازدواج شده‌اند، در حقیقت شاهد تغییر سبک زندگی هستیم که این موارد به طور قطع در افزایش سن ازدواج اثرگذار هستند و در نتیجه سن باروری نیز افزایش می‌یابد. توجه به عقاید، اخلاق، خرده فرهنگ‌ها و زیست بوم از اصول پرداختن به کار‌های فرهنگی است.

دکتر بختیاری نیا افزود: حمایت از ازدواج جوانان و فرزندآوری آنها، ارزشمند کردن فرزندآوری توسط عوامل فرهنگ‌ساز، رسانه‌ها و رفع موانع و مشکلات خانواده‌ها در این مسیر که عمدتاً در قانون جوانی جمعیت مورد توجه هستند می‌توانند ما را از این بحران عبور دهند، اما لازم است بدانیم مهمترین موضوع فرهنگ‌سازی و الگوسازی است که آحاد مردم و گروه‌های اجتماعی باید به آن توجه کنند.


وی تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت از برنامه‌های محوری وزارت بهداشت است و فرزندان سرمایه‌های ارزشمند جامعه و خانواده هستند.

دیگر خبرها

  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • بازهم سرعت غیر مجاز حادثه آفرید/ فوت جوان ۱۷ ساله قمی در بلوار غدیر
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • یکی از رسالت‌های «مهر» روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی است
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی
  • ابعاد مختلف عملیات «وعده صادق» برای نسل جوان تبیین شود
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود