Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین - امیر محمد حسینی: بازتاب‌های سفر روسای جمهور روسیه و ترکیه به تهران همچنان ادامه دارد. افزایش همکاری‌های اقتصادی و امنیتی دو کشور در شرایطی که ایران و روسیه هر دو تحت تحریم‌های آمریکا هستند از جمله بحث‌هایی است که در این زمینه مطرح شده است. 

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با همشهری‌آنلاین تاکید کرد که ایران و روسیه باید از ابزارهای تحریمی علیه آمریکا و غرب استفاده کنند و با همکاری یکدیگر به مقابله با تحریم‌ها بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت پنج روز از نشست سه‌ جانبه تهران همچنان این سفر بازتاب‌هایی دارد. فکر می‌کنید این سفر چه دستاوردهایی داشت؟

فکر می‌کنم باید به این سفر نگاه استراتژیک داشت. چرا که غربی‌ها و در راس آن آمریکا تلاش می‌کردند تا بلوک قدرتی در خاورمیانه با مثلث آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی ایجاد کنند. در همین راستا بحث‌هایی مثل ناتوی عربی و طرح ابراهیم مطرح شد. سفر بایدن به منطقه نیز در ادامه همین رویکرد انجام شد و قابل پیش‌بینی بود که غرب تلاش داشت موج سیاسی و رسانه‌ای حول محور این سفر شکل دهد. طبق قواعد جنگ روانی هر موج باید یک ضدموج نیز داشته باشد و طراحی سفر آقای پوتین و اردوغان به تهران و تبدیل ایران به کانون همگرایی کشورهای مستقل و بلوک شرق یک ضدموج بسیار قوی بود. این سفر حضور رییس‌ جمهور آمریکا در رژیم صهیونیستی و عربستان را تحت‌الشعاع قرار داد و این را می‌توان مهم‌ترین برکت این سفر دانست.

قراردادهای اقتصادی میان دو کشور چطور؟ آیا پیشرفتی در این زمینه حاصل شد؟

عمده تمرکز سفر روی مباحث سوریه بود. من اعتقاد دارم جنگی که در سوریه اتفاق افتاد جنگ جهانی چهارم بود که در آن نیروهای نیابتی غرب با تجهیز و طراحی غربی‌ها تحت مثل غربی، عبری و عربی به مردم سوریه حمله کردند. در این جنگ محور غربی، عبری و عربی شکست خورد و بنابراین امروز کشورهایی که در کنار سوریه قرار داشتند مهم‌ترین نقش را در بازسازی این کشور دارند و از این جهت نیز نشست سه‌جانبه دارای اهمیت استراتژیک بود. در چنین شرایطی ما قراردادهایی در عرصه اقتصادی در خصوص سوریه برای حفظ پیروزی‌ها و استفاده از پیروزی‌ها و ایجاد فضا برای بازسازی سوریه داشتیم که در این نشست مباحث جدی درباره آن مطرح شد.

آیا تحریم‌ها علیه ایران و روسیه می‌تواند منجر به افزایش همکاری‌ها و تبادل تجربیات در این زمینه شود؟

امروز روسیه و ایران هر دو تحت تحریم‌های غرب هستند. در حالی که هر دو کشور ظرفیت‌های زیاد و ویژه‌ای دارند. به این ترتیب ارتباط دو کشور در سطح بالا خطر تحریم‌ها را رفع می‌کند و آثار آن را به حداقل می‌رساند. نکته دیگر اینجاست که ایران و روسیه هر دو تجربیاتی در زمینه مواجهه و دور زدن تحریم‌ها دارند و تبادل این تجربیات یکی دیگر از ره‌آوردهای این سفر بوده است که قطعا انجام گرفته است.

آمریکایی‌ها اثبات کردند که از مولفه تحریم به عنوان یک ابزار استفاده می‌کنند و ما برای مقابله با این جنگ مسلح شویم. یعنی باید اقدامات پدافندی و آفندی داشته باشیم و همکاری ایران و روسیه در هر دو زمینه است. در چنین شرایطی ما نیز باید به روز شویم و از سلاح‌ها تحریمی علیه غرب و آمریکا استفاده کنیم. غرب و آمریکا محتاج انرژی هستند و کانون انرژی ایران، روسیه و خاورمیانه است. بنابراین چرا ما از این ابزار علیه آن‌ها استفاده نکنیم و با همکاری با یکدیگر و تبادل اطلاعات و تجربیات تحریم‌ها را بی‌اثر کنیم. من فکر می‌کنم ایران نیز باید از ابزار تحریم علیه آمریکا و غرب استفاده کند. در مجموع باید تاکید کرد که طراحی این نشست سه جانبه در زمان فعلی ابتکار بسیار خلاقانه‌ای بود که تدابیر طرف مقابل را خنثی و خودشان برگرداند.

کد خبر 692488 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و سوریه ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و ترکیه سوریه تحریم ایران و روسیه دولت سیزدهم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و سوریه ایران و آمریکا خبر ویژه ایران و ترکیه سوریه تحریم ایران و روسیه دولت سیزدهم ایران و روسیه تحریم ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۸۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا شرکت‌های آذربایجانی را به دلیل کمک به روسیه تحریم کرد

وزارت دارایی آمریکا، «یوگنی علی‌اف» را عامل تأمین شبکه هماهنگی شرکت‌های مرتبط با صنایع نظامی روسیه معرفی کرده و شرکت‌های این سرمایه‌دار آذربایجانی را تحریم کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، وزارت خزانه‌داری آمریکا در اول ماه مه تحریم‌هایی را اعمال کرد که ماشین‌های نظامی روسیه و نهادها و اشخاصی را که به این کشور در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، هدف قرار می‌دهد.

در این بیانیه آمده است که تحریم‌های امروز پایگاه نظامی-صنعتی روسیه و تسلیحات شیمیایی-بیولوژیکی آن و همچنین شرکت‌ها و افراد در کشورهای ثالث که به روسیه کمک می‌کنند را هدف قرار می‌دهد.

همچنین تأکید شده است که 60 مورد از این اهداف در جمهوری آذربایجان، بلژیک، اسلواکی، ترکیه و امارات متحده عربی قرار دارند.

خاطرنشان می‌شود که این شرکت‌ها فناوری و تجهیزات بسیار مورد نیاز روسیه را از خارج تأمین می‌کردند.

شبکه تأمین علی‌اف

بر اساس اطلاعات وزارت دارایی آمریکا، «یوگنی علی‌اف» عامل تأمین شبکه هماهنگی شرکت‌های مرتبط با صنایع نظامی روسیه است.

این سند تأکید می‌کند که شبکه تأمین علی‌اف شامل شرکت‌های Lahıc Energy MMC، GMM FZE و GMM Management است.

شرکت Lahıc Energy عمدتاً به دلیل فعالیت خود در بخش «انرژی سبز» توجهات را به خود جلب کرده است. در وب‌سایت رسمی این شرکت منعکس شده که 4 نیروگاه در مقیاس کوچک در یک منطقه ساخته و همچنین در نصب پنل‌های خورشیدی در قبوستان مشارکت داشته است.

همچنین MMC خدمات نصب پنل‌های خورشیدی برای خانه‌های شخصی را ارائه می‌دهد.

بر اساس اطلاعات تحریم، شرکت Lahıc Energy مستقر در جمهوری آذربایجان برای تولیدکنندگان فناوری روسی که توسط آمریکا در سال 2023 تحریم شده بودند، کار کرده است.

شرکت‌های GMM FZE و GMM Management در امارات متحده عربی مستقر هستند و از طرف شرکت‌های روسی تحریم‌شده تجارت می‌کنند.

جهانگیر علی‌اف مدیر Lahıc Energy و پسر یوگنی علی‌اف است.

شرکت‌ها و افراد مورد نظر هنوز در مورد اخبار تحریم‌ها اظهارنظری نکرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • آمریکا شرکت‌های آذربایجانی را به دلیل کمک به روسیه تحریم کرد
  • تحولات اوکراین|قصد بایدن برای حمایت غیرعلنی از کی‌یف
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران