Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد؛ شیوع سریع آبله میمون نشان‌دهنده یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی است که بالاترین سطح هشدار WHO محسوب می‌شود.
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری آریا، برچسب WHO با عنوان «اورژانس بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی» برای به صدا درآوردن زنگ خطر با هدف واکنش هماهنگ بین‌المللی طراحی شده است که می‌تواند راه را برای تأمین بودجه، واکسن‌ها و درمان‌ها باز کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیشتر دو منبع آگاه گفته بودند در مورد اعلام شیوع آبله میمون به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشتی جهانی بین کارشناسان WHO اختلاف‌نظر وجود دارد و تصمیم نهایی بر عهده مدیرکل این سازمان است.
تدروس آدهانوم گبریسوس تأیید کرد، کمیته کارشناسی این سازمان نتوانسته به اجماع برسد و 9 عضو آن مخالف و 6 عضو موافق اعلام این وضعیت بودند.
به نظر می‌رسد، تدروس احتمالا به دلیل نگرانی‌ها درباره افزایش موارد ابتلا و کمبود واکسن و دارو، برغم نبود نظر اکثریت، تصمیم گرفته بالاترین سطح هشدار را درباره شیوع آبله میمون اعلام کند.

تمرکز آبله میمون در میان مردان همجنسگرا
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد، آبله میمون در حال حاضر در میان مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، به ویژه کسانی که دارای شرکای جنسی متعدد هستند، متمرکز شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، سازمان جهانی بهداشت شیوع آبله میمون را وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد.
این طبقه بندی به دنبال افزایش موارد ابتلا به آبله میمون در سراسر جهان صورت گرفت که بالاترین هشداری است که سازمان جهانی بهداشت می‌تواند صادر کند.
دکتر تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در نشست کمیته اضطراری سازمان جهانی بهداشت در خصوص آبله میمون گفت: "ارزیابی سازمان جهانی بهداشت این است که خطر ابتلا به آبله میمون در سطح جهانی و در همه مناطق متوسط است، به جز در منطقه اروپا که خطر آن را بالا ارزیابی می‌کنیم. خطر گسترش بیشتر بین المللی نیز وجود دارد، اگر چه خطر تداخل با ترافیک بین المللی در حال حاضر کم است. پس این بیماری می‌تواند در مدت کوتاهی در سراسر جهان از طریق شیوه‌های جدیدی که ما از آن‌ها اطلاع کمی داریم شیوع پیدا کند. به همین دلیل من تصمیم گرفتم شیوع آبله میمون را وضعیت اضطراری جهانی اعلام کنم که واقعاً نگرانی بین المللی است."
وی افزود: گرچه آبله میمون به عنوان وضعیت اضطراری بین المللی اعلام شده است، این بیماری در حال حاضر در میان مردانی که با مردان رابطه جنسی دارند، به ویژه کسانی که دارای شرکای جنسی متعدد هستند، متمرکز شده است. این بدان معناست این شیوعی است که می‌توان با راهبرد‌های صحیح در گروه‌های مناسب جلوی آن را گرفت.
دکتر تدروس گفت: ما با امکاناتی که همین الان در اختیار داریم می‌توانیم جلوی شیوع آبله میمون را بگیریم و این بیماری را تحت کنترل درآوریم.

لندن یکی از کانون‌های اصلی شیوع آبله میمون در جهان
وزارت بهداشت انگلیس در تازه‌ترین گزارش شمار مبتلایان به آبله میمون را در این کشور دو هزار و 137 نفر اعلام کرد و افزود بیشتر مبتلایان در لندن ساکن هستند.
وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد از 2137 مبتلای شناسایی شده به آبله میمون در انگلیس دو هزار و پنجاه نفر در لندن شناسایی شده اند و این هشداری است برای ساکنان پایتخت که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری اند.
پژوهشگران با انتشار تازه‌ترین نتایج پژوهشی می‌گویند آبله میمون می‌تواند از راه "هر گونه تماس فیزیکی نزدیک" منتقل شود و با توجه به کمبود واکسن و امکانات درمانی برای مقابله با ابله میمونی ضروری است مردم بیش از پیش دستور العمل‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری عفونی را رعایت کنند.
در پی افزایش شتابان موارد ابتلا به ابله میمونی در انگلیس به ویژه در پایتخت این کشور، گروهی از پژوهشگران دانشگاه کوئین مری لندن با هدف تسهیل تشخیص ابتلا به این ویروس مشترک میان انسان و دام و نیز کاهش سرعت گسترش ویروس تحقیقات ویژه‌ای را اغاز کرده اند.
شماری از کارشناسان بهداشت و درمان با توجه به شیوع ویروس آبله میمون در شمار زیادی از کشور‌های جهان و سرعت سرایت آن معتقدند آبله میمونی به "تهدید جهانی در حال ظهور" مبدل شده و ضروری است اقدامات جدی تری در این باره انجام شود.
براساس گزارش‌های رسمی منتشر شده در انگلیس عفونت ناشی از آبله میمونی هم اکنون در 74 کشور شناسایی شده است و هزاران نفر در کشور‌های مختلف به آن مبتلا شده اند.

در ایران هیچ مورد آبله میمونی گزارش نشده است
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه در کشور ما حتی یک مورد آبله میمونی گزارش نشده است ، جای هیچگونه نگرانی نیست.
دکتر محمد مهدی گویا افزود: قبلاً بیماری مختص کشور‌های آفریقایی و کسانی بود که با حیوان در تماس بودند، اما این بیماری هم اکنون در کشور‌های اروپایی، آمریکا و کانادا مختص افرادی است که تماسی با حیوان نداشته و از طریق پوستی و تماس جنسی منتقل شده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: اکثر مبتلایان در کشور‌های اروپایی همجنسبازان بودند و دلیل اصلی آن ولنگاری و بی بندباری بوده است.
وی افزود: این افراد گردهمایی‌های متعددی در تابستان داشته و کانون آلودگی بودند.
دکتر گویا گفت: به نظر می‌رسد این بیماری همچنان در اروپا در حال گسترش باشد و در منطقه ما تنها 12 تا 13 مورد ابتلا در امارات و ترکیه گزارش شده­ که دلیل آن ترانزیتی و گردشگرپذیر بودن این کشور‌ها است.
 
بررسی موارد مشکوک آبله میمونی در 12 قطب دانشگاهی
رییس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به آخرین وضعیت شیوع ویروس آبله میمونی در جهان، گفت: ما واکسن علیه این بیماری را تولید نمی‌کنیم اما درخواست خرید آن را دادیم که در حال بررسی است تا فعلا تعداد محدودی را برای موارد احتمالی تهیه کنیم.
دکتر بهزاد امیری گفت: تا 28 تیرماه سال جاری کل موارد شناسایی شده آبله میمونی از 70 کشور بوده است که 6 کشور آفریقایی بومی بیماری بوده و 64 کشور هم جزو کشورهای غیربومی بوده‌اند. در طغیان اخیری که از ماه می 2022 آغاز شده است، 14 هزار و 511 مورد مبتلا شناسایی شده‌اند که 14 هزار و 268 مورد ابتلا از کشورهای غیربومی و 243 مورد از کشورهای بومی بیماری بوده‌اند.
او درباره اقدامات ایران در راستای شناسایی موارد مشکوک بیماری در کشور، بیان کرد: رصد روزانه، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل بیماری، تشکیل کمیته علمی اجرایی کشوری بیماری آبله میمونی و تنظیم و ابلاغ دستورالعمل راهنمای بالینی تشخیص، درمان و مراقبت بیماری آبله میمونی به دانشگاه‌های علوم پزشکی، تهیه و تدوین راهنمای الزامات محیط و کار، ابلاغ دستورالعمل مدیریت بیمارستانی آبله میمونی، تشدید نظام مراقبت مرزی در مبادی ورودی زمینی، هوایی و دریایی کشور، تهیه امکانات تشخیص بیماری آبله میمونی ابتدا در انستیتو پاستور و سپس در 12 قطب دانشگاهی و... ظرفیت‌های ایجاد شده در این زمینه است.
وی تاکید کرد: تا به حال خوشبختانه هیچ مورد قطعی آزمایشگاهی آبله میمونی در کشور شناسایی نشده است. موارد مشکوک بیماری تحت بررسی قرار گرفتند و مشخص شد اکثر موارد مشکوک ما پس از بررسی‌های دقیق آزمایشگاهی، مبتلا به آبله مرغان بودند.
رییس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره برنامه کشور برای تهیه واکسن آبله میمونی، اظهار کرد: ما واکسن علیه این بیماری را تولید نمی‌کنیم اما درخواست خرید آن را دادیم که در حال بررسی است تا فعلا تعداد محدودی را از کشورهای خارجی وارد کنیم که آن هم برای موارد احتمالی است؛ چون هیچ موقع این واکسیناسیون علیه آبله میمونی مانند کرونا عمومی نخواهد بود. اگر در آینده مواردی از بیماری در کشور شناسایی شوند، واکسن برای کادر درمانی خواهد بود که در مواجهه با بیماران باشند و جنبه استفاده عمومی نخواهد داشت.
وی با اشاره به اعلام وضعیت اضطراری از سوی سازمان بهداشت جهانی درباره آبله میمونی، تاکید کرد: فعلا ما جزو کشورهایی هستیم که این بیماری در آن شناسایی نشده است و طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در کشورهایی با شرایط ما باید اقداماتی برای تشدید نظام مراقبت، ‌ آموزش و اطلاع‌رسانی انجام شود. رئیس سازمان بهداشت جهانی تاکید می‌کند علی رغم اینکه کمیته تعیین اضطرار نتوانستند تعیین کنند که آیا این شرایط یک وضعیت نگران کننده علیه سلامت عمومی است یا خیر، اما درحال حاضر به علت گسترش سریع بیماری شرایط اضطرار اعلام شده است.
او تاکید کرد: خطر انتقال ویروس در کشور ما بسیار پایین است اما نمی‌توان گفت به شکل کلی انتقال پیدا نمی‌کند.
امیری با تاکید بر اینکه در مورد آبله میمونی شرایط همه‌گیری جهانی مشابه آنچه که در کرونا اتفاق افتاد، رخ نخواهد داد، گفت: قطعا همه‌گیری مشابه کرونا نخواهیم داشت؛ چون الگوی انتقال این بیماری از کرونا متفاوت است. یک بیماری مانند کرونا که از طریق تنفسی منتقل می‌شود، طبیعتا به سرعت می‌تواند منتقل شود ولی راه اصلی انتقال آبله میمونی در الگوی اخیر آن تنفسی نیست و بیشترین راه انتقال تماس نزدیک پوستی است.
او درباره راه‌های انتقال ویروس آبله میمونی، تصریح کرد: این بیماری از طریق هوابرد انتقال داده نمی‌شود، اما احتمال انتقال به شکل دراپلت یا قطرات تنفسی وجود دارد. البته به عنوان مثال در مورد یک بیمار که در بیمارستان بستری است و قرار است اقداماتی مانند اینتوبه (لوله‌گذاری داخل نای)، احیای قلبی و ریوی بگیرد و یا اقدامی برایش انجام شود که منجر به تولید آئروسل(افشانه) شود، امکان انتقال هوابرد وجود دارد، اما این راهِ معمولِ انتقال بیماری شناخته نمی‌شود.
او تاکید کرد: انتقال ویروس از طریق دراپلت یا قطرات تنفسی حداکثر تا دو متر امکان پذیر است، اما انتقال هوابرد یعنی خیلی سریع‌تر ویروس منتقل شود که در واقع شاید افراد ساکن در یک اتاق بتوانند مبتلا شوند. البته در مورد آبله میمونی عنوان می‌شود که امکان انتقال هوابرد چندان مطرح نیست، مگر اینکه در یک مکان درمانی اقداماتی شکل گیرد که منجر به تولید افشانه شود که در این صورت امکان انتقال هوابرد به وجود می‌آید.
وی همچنین گفت: انتقال این بیماری از طریق روابط جنسی نیست، بلکه علت انتقال آن تماس نزدیکِ پوستی در زمان رابطه است. در کشورهای اروپایی دسته‌ای از مبتلایان شناسایی شده در بین گروه همجنس‌گرایان بودند که تماس نزدیک پوستی داشته‌اند. انتقال از طریق تماس با ترشحات و مایعات بدن، تماس با حیوانات آلوده، خوردن گوشت حیوانات آلوده، انتقال از مادر به جنین و... هم وجود دارد اما بسیار محدود است.


منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: آبله میمون سازمان جهانی بهداشت مدیریت بیماری مورد آبله میمونی شیوع آبله میمون آبله میمونی وضعیت اضطراری انتقال هوابرد آبله میمون آبله میمون آبله میمون وزارت بهداشت موارد مشکوک شناسایی شده بین المللی حال حاضر کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۷۸۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد

به گزارش خبرآنلاین،این سازمان اعلام کرده است یک سوم کودکان ۱۱ ساله و بیش از نیمی از نوجوانان ۱۳ ساله در انگلستان مشروبات الکلی مصرف کرده‌اند.

ایسنا در خبری نوشت:«راشا تودی» در این گزارش به نقل از سازمان جهان بهداشت آورده است انگلیس از نظر میزان مصرف الکل در این گروه سنی در میان ۴۴ کشور در صدر قرار دارد.

گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت میزان مصرف الکل، سیگار، سیگار الکترونیکی و ماریجوانا در میان کودکان و نوجونان را در کشورهای اروپایی، کانادا و چند کشور در آسیای مرکزی بررسی کرده است.

این سازمان با تاکید بر اینکه مصرف الکل می‌تواند به مغز کودکان آسیب برساند، هشدار داد متاسفانه این امر در بسیاری از کشورهای مورد بررسی عادی شده و سلامت کودکان و نوجوانان نادیده گرفته می‌شود و از کشورها خواست تا اقدامات بیشتری برای محافظت از کودکان در برابر این مواد و نوشیدنی‌های مضر انجام دهند.

تحقیقات نشان می‌دهد که هر چه کودکان زودتر مصرف الکل را شروع کنند، با مشکل جدی‌تری در سنین بالاتر روبرو می‌شوند.

در حالی که این سازمان بهداشتی بین‌المللی از افزایش گرایش کودکان و نوجوانان انگلیسی به مصرف الکل ابراز نگرانی کرده، چند روز پیش نیز مقامات بهداشتی انگلیس نسبت به رشد سرسام‌آور موارد بستری کودکان و نوجوانان در بیمارستان‌های این کشور به خاطر عوارض ناشی از سیگارهای الکترونیکی هشدار دادند.

دکتر «تدروس ادهانوم قبریسوس»، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز پیش‌تر در این رابطه هشدار داده بود: در حال حاضر کودکان و نوجوانان در سنین پایین در برخی کشورهای ثروتمند در دام مصرف سیگارهای الکترونیکی افتاده‌اند و ممکن است که این نسل به نیکوتین گره بخورند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901432

دیگر خبرها

  • ثبت بالاترین رکورد جوجه‌ریزی در سال ۱۴۰۲ / کاهش ۴۱ درصدی کانون بیماری در واحدهای پرورشی
  • موفقیت واکسن‌های موسسه رازی در کنترل و پیشگیری بیماری آبله در گوسفند و بز در کشور
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • آبله مرغان تا چند روز واگیر دارد ؟ | برای آبله مرغان چی بخوریم ؟ ؛ درمان سریع آبله مرغان در خانه