Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری خوزستان، بر اساس هشدار اداره کل مدیریت بحران خوزستان نفوذ توده هوای موسمی مونسون هند، افزایش رطوبت و شرجی، بالا بودن ضرایب ناپایداری، وقوع رگبار همرفتی، رعد و برق و وزش تندباد‌های لحظه‌ای از پیش از ظهر چهارشنبه تا اواخر وقت سه شنبه هفته آینده (۵ لغایت ۱۱ مردادماه ۱۴۰۱) در اکثر مناطق و بویژه در بعدازظهر‌ها رگبار، رعدوبرق، احتمال ریزش تگرگ، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی و وزش بادشدید همراه با طوفان لحظه‌ای در مناطق مستعد و کوهستانی شمال شرق، شرق و جنوب شرق و در بقیه مناطق استان رگبار پراکنده، رعدوبرق، وزش باد شدید در برخی نقاط همراه با طوفان لحظه‌ای و برخاستن گردوخاک همرفتی مورد انتظار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس آماده باش کامل اعضای ستاد و سایر دستگاه‌های مرتبط و اﺗﺨﺎذ ﺗﻤﻬﯿﺪات ﻻزم ﺗﻮﺳـﻂ ﻣﺴـﺌﻮلان مربوطه توصیه شده است.

دستور به ابلاغ هشدار مذکور به اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران و سایر دستگاه‌های مرتبط جهت اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم و انجام اقدامات موردنیاز جهت پیشگیری، آمادگی و مقابله با حوادث احتمالی از دیگر موارد این هشدار است.

براساس این اخطاریه اقدامات لازم از سوی مدیریت بحران در قالب ۱۸ بند به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شده است.

پیش از این نیزسازمان هواشناسی کشور درخصوص تشدیدفعالیت بارشی سامانه مونسون در روز پنجشنبه در مناطق شرقی خوزستان هشدار سطح نارنجی صادر کرده بود.

 مونسون برگرفته از واژه موسم عربی به معنای فصل است. مونسون‌ها نسیم‌های دریایی شدید هستند که بخصوص در آسیای جنوبی و بخش‌هایی از آفریقا دیده می‌شوند و تقریبا ۶ ماه از سال را از جانب شمالشرقی و ۶ ماه دیگر را از جنوب غربی می‌وزند.

مولفه غربی باد در مونسون‌های تابستانی غالب است و آن‌ها گرایش قوی به همگرایی، صعود و ایجاد باران دارند. برعکس، مولفه شرقی باد در مونسون‌های زمستانی غالب بوده و این‌ها گرایش به واگرایی و نشست هوا دارند و سبب خشکسالی می‌گردند.

مونسون‌های تابستانی و زمستانی هر دو نتیجه‌ای از اختلافات روند‌های سالیانه دمای حاکم بر خشکی و دریا هستند.

سرزمین ایران در خاورمیانه قرار دارد و محدود به دریای عمان، خلیج فارس و دریای خزر است. ایران دارای سرزمینی ناهموار است که دور تا دور آنرا کوهستان فرا گرفته و حوضه مرکزی آن مرکب از بیابان‌ها و کوه‌ها است؛ ایران از سطح دریا ارتفاع داشته و در امتداد سواحل شمالی و جنوبی دارای دشت‌های ناپیوسته کوچک می‌باشد. مطالعه مقادیر داده‌های بارش شهر‌های مختلف ایران در ماه‌های ژوئن تا سپتامبر (از ۱۱ خرداد تا ۸ مهر) طی سال‌های ۱۹۶۰ لغایت ۱۹۹۰ نشان می‌دهند که منطقه جنوبشرقی ایران بواسطه رشته کوه‌های بشاگرد، کوه جبال بارز و هامون جازموریان، اقلیم مونسونی دارد.

حتی اگر مونسون تابستانی هند قوی باشد، تاثیر آن بر بخش‌هایی از کویر لوت و دشت کویر مشهود است؛ بنابراین ایران اساسا دارای اقلیم خشک و نیمه خشک بوده، اما در امتداد سواحل خزر دارای اقلیم جنب حاره‌ای و در جنوبشرقی دارای اقلیم مونسونی است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: هشدار سطح نارنجی مدیریت بحران مونسون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۲۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار هوای پایدار در گیلان/ نفوذ سامانه بارشی از سه شنبه

محمد دادرس در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به الگوهای حاکم بر نقشه‌های هواشناسی، اظهار کرد: بررسی این الگوها نشان دهنده استقرار جوی پایدار تا اواسط هفته در منطقه است.

وی افزود: آسمانی صاف تا قسمتی ابری، طی روز روند افزایش نسبی دما، برخی نواحی ساحلی و جلگه‌ای پدیده مه گاهی افزایش ابر و وزش باد پیش بینی می‌شود.

دادرس ادامه داد: از اواخر روز سه شنبه با نفوذ تدریجی سامانه کم و بیش ناپایدار شرایط برای افزایش ابر و مه آلود شدن هوا، وزش باد، بعضی نقاط رگبار باران و رعد و برق پراکنده و احتمال تگرگ تا پایان هفته مهیا است.

کد خبر 6090514

دیگر خبرها

  • سال گذشته گرم‌ترین سال در جهان ثبت شد
  • استقرار هوای پایدار در گیلان/ نفوذ سامانه بارشی از سه شنبه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • سفر رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به کرمانشاه