Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردوگاه جنین تبدیل به قلب مقاومت در کرانه باختری شده است. آگاهی از آنچه که در درون این اردوگاه می‌گذرد می‌تواند بسیار جذاب و خواندنی باشد. پایگاه تحلیلی «میدل ایست آی» با نگاهی از درون اردوگاه جنین که برایند گفتگو با چند تن از رزمندگان فلسطینی است، بخشی از زندگی مخفیانه و عملیاتی آن‌ها را به تصویر کشید که در ادامه به بخش‌هایی از آن اشاره می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردوگاه پناهندگان را سکوت تلخی فرا گرفته‌است. در ماه‌های اخیر نیز افزایش میزان درگیری‌ها ساکنان این منطقه را بیش از پیش دچار اضطراب و نگرانی کرده‌است، آن‌ها به دلیل اینکه هر لحظه ارتش رژیم صهیونیستی یا نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین به اردوگاه حمله کنند، پیوسته مراقب عابران هستند.

نگرانی و آشفتگی در اردوگاه به دلیل وجود کمپین جستجوی مشترک رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان است؛ کمپینی که برای یافتن ۲۵ تا ۳۰ مرد جوان تشکیل شده که متهم به شرکت در اقدامات مقاومتی علیه نظامیان صهیونیست هستند.

این اتهامات شامل تیراندازی در ایست‌های بازرسی نزدیکی جنین در کرانه باختری اشغالی، درگیری مسلحانه با ارتش طی حملات ارتش به شهر و ظهور قابل توجه حضور مسلحانه در اردوگاه، به ویژه پس از شورش می ۲۰۲۱ است. شایان ذکر است که افراد تحت تعقیب در روز بیرون نمی‌روند و فقط در مواقع ضروری در شب تردد می‌کنند.

این افراد به دلیل برخی مسائل مانند احتمال ترور شدن، به زندان افتادن یا احکام سنگین چندان آفتابی نمی‌شوند. میدل‌ایست‌آی با سه تن از افراد تحت تعقیب اردوگاه جنین که همگی از اعضای تیپ القدس (سرایا القدس) که شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی هستند، گفتگو کرد. این سه فرد تمایلی به نشان دادن چهره و یا نامی از خود نبودند به همین دلیل از اسم‌های مستعار برای آنان استفاده شد.

«سلمان» یکی از این افراد تحت تعقیب است که حدود ۲۰ سال سن دارد. او می‌گوید از سال گذشته که نیرو‌های ویژه رژیم صهیونیستی برای یافتن وی به محل کارش در حومه شهر حمله کرد، اردوگاه را ترک نکرده‌است.

او گفت که حدود ۶ ماه پیش از «شین بت» سازمان اطلاعات و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تماسی دریافت کرد که او را تهدید به دستگیری کرده و به او دستور دادند که خود را تسلیم کند.

وی با بیان اینکه شین‌بت می‌داند که تسلیم نمی‌شوم افزود: من به آن‌ها فرصت دستگیری را هم نمی‌دهم، به همین دلیل است که در کمپ مانده‌ام و از آن زمان اینجا را ترک نکرده‌ام.

مردان مسلحی مانند سلمان خود را در داخل اردوگاه مخفی کرده‌اند، زیرا سخت‌گیری‌های نظامیان تشکیلات خودگردان و رژیم صهیونیستی برای دستگیری آن‌ها افزایش یافته‌است. از طرفی، ناامیدی از تشکیلات خودگردان در حال افزایش است و مردم محلی مقامات را به استفاده از زور بیش از حد و اقدامات توهین‌آمیز متهم می‌کنند.

مردان مسلح نقابدار

کمپ جنین با وسعتی حدود نیم کیلومتر مربع حدود ۱۳ هزار پناهنده را در خود جای داده‌است. این اردوگاه برای اسکان افرادی که در سال ۱۹۴۸ توسط نظامیان صهیونیست در جریان «روز نکبت» آواره شدند، ایجاد شد. روز نکبت فاجعه جنگی بودکه در جریان آن ۷۵۰ هزار فلسطینی بالاجبار آواره شدند تا راه برای تشکیل رژیم صهیونیستی هموار شود.

بنابراین، این اردوگاه با خشونت بیگانه نیست. این خشونت‌ها با وجود مقابله با رژیم صهیونیستی که در سال ۲۰۰۲ در جریان انتفاضه دوم رخ داد، به اوج خود رسید.

البته درگیری‌های مستقیم از آن زمان به حداقل رسیده‌بود، اما در ماه می‌سال گذشته و با حملات رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی و تلاش برای بیرون راندن خانواده‌های فلسطینی از قدس شرقی، مقاومت مسلحانه در جنین جان تازه‌ای به خود گرفت.

بار‌ها و بار‌ها در زمانی که تنش‌ها شدت می‌یافت، یک مرد مسلح نقابدار با لباسی سیاه بر تن که عضو جناح‌های مختلف از جمله فتح، حماس و جهاد اسلامی بود در حال تردد در خیابان‌های اردوگاه دیده می‌شد.

حضور آن‌ها به ویژه پس از آن که ۶ زندانی فلسطینی از جمله «زکریا زبیدی» چهره شناخته شده مقاومت، از زندان صهیونیستی «جلبوع» فرار کردند، به طرز قابل توجهی افزایش یافت.

شایان ذکر است که این زندانیان همگی اهل جنین بودند. قبل از اینکه آن‌ها در نهایت دستگیر شوند و در طول هفته‌ای که این ۶ مرد در حال فرار بودند، تنش‌ها در جنین بالا بود. بسیاری از مردم در این اندیشه بودند که بازگشت فراریان به اردوگاه رژیم صهیونیستی را به سمت اقدام نظامی و درگیری‌های آشکار سوق دهد.

از آن زمان، اوضاع در جنین یکنواخت نبوده‌است. به گفته سلمان، اما اقدامات رژیم صهیونیستی علیه این اردوگاه افزایش یافته‌است که به اعتقاد او نشانه‌ای از تلاش برای هدف قرار دادن مجدد آن است.

سرکوب با اسلحه

«بازل» و «تامر» نام مستعار دو تن دیگر از افرادی هستند که با آن‌ها گفتگو کردیم. این دو فرد نیز در سن ۲۰ سالگی هستند و به مدت ۱۰ ماه در لیست ۱۲ مرد تحت تعقیب بوده‌اند. فهرستی که العموری نیز در آن قرار داشت و در ماه ژوئن توسط ارتش رژیم صهیونیستی شهید شد. بازل و تامر همواره جای خود را تغییر می‌دهند و هیچگاه دو شب در یک خانه نمی‌مانند. آن‌ها می‌گویند اینک بیش از هر زمان دیگری باید مخفی باشند.

بازل می‌گوید که بیشتر مردم اردوگاه از آنان استقبال کرده و دعوت می‌کنند که در خانه‌هایشان بمانند، اما نگرانی از امنیت مردم باعث می‌شود که این کار را نکنند و زندگی این مردم را به خطر نیاندازند.

نیرو‌های امنیتی تشکیلات خودگردان با تشویق رژیم صهیونیستی به جنین رفتند، اسلحه‌ها را مصادره و بسیاری از فعالان را دستگیر کردند. نیرو‌های امنیتی خودگردان طی سه ماه گذشته یک سرکوب امنیتی را اجرا کردند که شامل دستگیری تعدادی از ساکنان کمپ و آزار و اذیت و تهدید یا احضار آنان بوده‌است.

فشار بر مردانی مانند تامر برای تحویل سلاح‌هایشان روز به روز در حال افزایش است، اما او می‌گوید نمی‌توان اعتماد کرد که در صورت همکاری با نیرو‌های امنیتی خودگردان، جانشان به خطر نیفتد یا تحت شکنجه قرار نگیرند.

این دو مرد بیان داشتند، سلاح‌های رزمنده‌ها عمدتا تفنگ‌های سبک وزنی هستند که با سرمایه شخصی آن‌ها خریداری شده‌است. این دلیل دیگری است که موجب می‌شود، زمین گذاشتن سلاح برای آن‌ها غیرممکن شود.

بازل نیز افزود: «یک سال و نیم سخت کار کردم تا توانستم سلاحم را بخرم. این سلاح‌ها برای دفاع از اردوگاه است و آن را زمین نمی‌گذاریم».

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رزمندگان رژیم صهیونیستی تشکیلات خودگردان نیرو های امنیتی رژیم صهیونیستی اردوگاه جنین تحت تعقیب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۲۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی دیگر از چهره جدید دانشگاه کلمبیا

این روزها، دانشجویان دانشگاه کلمبیا توانستند چهره جدید خود را به همگان نشان دهند، دانشجویانی که می خواهند با علم و دانش خود دنیا را تغییر بدهند، این بار ماسک را نه در آزمایشگاه بلکه برای حضور در یک جنبش و بیداری مردم از جنایات اسرائیل به صورت زده اند و پرچم و نماد فلسطین را بر شانه های خود انداخته‌اند و در مقابل ظلم رژیم صهیونیست با حمایت‌هایی که غرب از این ظلم می کند، ایستاده‌اند.

به گزارش ایسنا، فریاد «فلسطین را آزاد کنید» این بار با صدای دانشجویان دانشگاه تحقیقاتی کلمبیا، یکی از دانشگاه های برتر جهان طنین انداز شد و نه تنها به سراسر ایالات متحده آمریکا بلکه سراسر دانشگاه‌های جهان درنوردید تا لرزه بر اندام صهیونیست‌ها و متحدانش بیفکند.

دانشگاه کلمبیا براساس رتبه‌بندی ۲۰۲۲–۲۰۲۳ یواس نیوز اند ورلد ریپورت، در رتبه هفتم برترین دانشگاه‌های جهان قرار گرفته است. در رتبه‌بندی دانشگاهی کیواس در سال ۲۰۲۴، دانشگاه کلمبیا در رتبه بیست و سوم جهان و دهم آمریکا قرار دارد. این دانشگاه با حضور برترین دانشجویان و اساتید جهان، توانسته بالاترین تعداد برنده جایزه نوبل را از آن خود کند. این دانشگاه شرایط سختی برای پذیرش دانشجو دارد و برترین ذهن ها در حوزه های مختلف از ریاضی تا ادبیات موفق به تحصیل در این دانشگاه می شوند. 


دانشجویان دانشگاه کلمبیا امروز این افتخارات را با حمایت از فلسطینی‌های نوار غزه تکمیل کردند تا برگه زرینی برای این دانشجویان مدافع حقوق بشر باشند که نشان دادند نه تنها در علم و دانش بلکه در حمایت از حقوق مظلومان سرآمد هستند.


این روزها، دانشجویان دانشگاه کلمبیا توانستند چهره جدید خود را به همگان نشان دهند، دانشجویانی که می خواهند با علم و دانش خود دنیا را تغییر بدهند، این بار ماسک را نه در آزمایشگاه بلکه برای حضور در یک جنبش و بیداری مردم از جنایات اسرائیل به صورت زده اند و پرچم و نماد فلسطین را بر شانه های خود انداخته اند و در مقابل ظلم رژیم صهیونیست با حمایت هایی که غرب از این ظلم می کند، ایستاده اند.

 شعار اصلی این دانشگاه برای دانشجویان مستعد خود «در پرتوی نور تو، نور را خواهیم یافت» است، در راستای این شعار، این روزها پرتو نور آن ها بر مردم مظلوم غزه می تابد، اما مسئولان دانشگاه کلمبیا و منافع شان و فشاری که از سوی رژیم صهیونیستی بر آن ها اعمال می شود، نمی خواهند نوری که از سوی دانشجویان در حال تابش است، را ببیند.

این روزها؛ دانشگاه کلمبیا با برپایی جنبش همبستگی با غزه تبدیل به کانون توجهات جهان شده است. دانشجویان به منظور حمایت از مردم غزه و خشم از حمایت دانشگاه از رژیم صهیونیست، چادرهای خود را در محوطه دانشگاه باز و تحصن کردند و خواسته آن ها توقف جنگ، توقف حمایت دولت آمریکا از نسل کشی رژیم صهیونیست و رفع تعلیق دانشجویان معترض است. اما دانشجویان معترض تنها به تحصن اکتفا نکردند و جمعی از آن ها وارد ساختمان همیلتون دانشگاه کلمبیا شده و ضمن تسخیر این مکان، نام آن را به "هند رجب" کودک ۶ ساله غزه ای که در جریان حملات اسرائیل کشته شده، تغییر دادند.

دانشجویانی که در محوطه دانشگاه تحصن کرده اند با ارسال سبد های غذایی از طریق پنجره به دوستان خود کمک می کنند.

برخی از دانشجویان در شبکه اجتماعی در حمایت از این اقدام به مسئولان دانشگاه گفته اند:« می بینید اشغال کردن و تصرف تا چه میزان سخت و غیر قابل تحمل است، پس دست از تصرف فلسطین بردارید». در مقابل هم مسئولان دانشگاه بیانیه های مختلف تهدید آمیز را برای پایان تسخیر منتشر می کنند و صحبت از اخراج آن ها به میان آورده اند.


در جدیدترین بیانیه که در ۳۰ آوریل ۲۰۲۴ در سایت رسمی دانشگاه و صفحه رسمی این دانشگاه در شبکه های اجتماعی منتشر شده آمده است: «ما متاسف هستیم که تظاهرکنندگان با اقداماتشان، وخیم کردن شرایط را انتخاب کرده اند، اولویت ما بازگرداندن امنیت و نظم به دانشگاهیان است. ما به صراحت گفته ایم که کار دانشگاه با اقدام معترضانی که قوانین را نقض می کنند دچار اختلال نمی شود و ادامه این اعتراضات با پیامدهای مشخصی مواجه خواهد شد. دانشجویان انتخاب کرده اند تا با شکستن درها، پنجره ها و بستن ورودی های شرایط را متشنج کنند و ما هم اقدامات مقتضی را انجام خواهیم داد.» نتیجه این ضرب الاجل دانشگاه، حضور بیشمار پلیس نیویورک در محوطه دانشگاه است که پلیس به تالار همیلتون دانشگاه کلمبیا حمله کرده است و تعداد زیادی از دانشجویان متحصن را بازداشت کرده است. 


به هرروی؛ دانشگاه کلمبیا اگر با جوایز نوبل و مغزهای برترش شناخته شده است، این روز ها به دلیل پافشاریش در مقابل ظلم به تیتر اول رسانه های دنیا تبدیل شده است، به نظر می رسد؛ جنبشی که در دانشگاه های جهان از سوی قشر فرهیخته علیه جنایات رژیم صهیونیست برپا شده است با وجود تهدیدات و خشونت هایی که از سوی مسئولان دانشگاه و پلیس وجود دارد، ادامه دار خواهد بود.

کارشناسان معتقدند که این جنبش دانشجویی که از دانشگاه کلمبیا به همه جهان تسری یافت، می تواند تغییراتی در سیاست دولتمردان غرب ایجاد کند و فضای بهتری برای رسیدن ملت فلسطین به حقوق شان باشد. 
برهمین اساس می توان گفت که این جنبش دانشجویی، نقطه عطفی در تحولات فلسطین و فروپاشی هیمنه غرب و پایان سیاست آپارتایدی اسرائیل در فلسطین باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • ادعای رژیم صهیونیستی درباره پاسخ به ترکیه برای قطع روابط تجاری
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • مقامات صهیونیست تهدید کردند؛ حکم بازداشت نتانیاهو صادر شود...
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • اسرائیل خطاب به آمریکا: حکم بازداشت «نتانیاهو» صادر شود، تشکیلات خودگردان تنبیه می‌شود!
  • حکم بازداشت «نتانیاهو» صادر شود، تشکیلات خودگردان تنبیه می‌شود!
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • روایتی دیگر از چهره جدید دانشگاه کلمبیا