Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@17:10:01 GMT

شهرهای دوستدار کودک؛ نشانه‌ای از تغییر دیدگاه

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۳۴۴۹

شهرهای دوستدار کودک؛ نشانه‌ای از تغییر دیدگاه

توجه به نیازها و حقوق کودکان در طراحی بسیاری از شهرهای جهان در حال ترویج است به طوری که امروزه بسیاری از نقاط دنیا به عنوان شهرهای دوستدار کودکان شناخته می‌شوند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، یونیسف شهر دوستدار کودک را به عنوان "سیستمی محلی از مدیریت موفق برای تأمین نیازها و حقوق کودکان" تعریف کرده است که در آن، خواسته‌ها و اولویت‌های این قشر اجتماعی بخشی جدایی‌ناپذیر از سیاست‌های عمومی به شمار می‌رود و در تصمیم‌گیری‌ها به دقت مورد توجه قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، شهرهای دوستدار کودکان نه‌تنها برای آن‌ها، بلکه برای همه طراحی می‌شود و در نتیجه، شادی شهروندان می‌تواند توسعه این قشر آینده‌ساز را به طور مثبت تحت تأثیر قرار دهد.

یونیسف شهرهایی را دوستدار کودک می‌داند که در آن کودکان:

· در تصمیم‌گیری‌های شهری سهیم می‌شوند

· به راحتی می‌توانند با مدیران محلی در مورد نیازهای خود حرف بزنند

· در زندگی اجتماعی مشارکت می‌کنند

· به بهترین شکل ممکن از خدماتی نظیر مراقبت سلامت، آموزش و سکونت‌گاه بهره‌مند می‌شوند

· آب سالم می‌نوشند و به بهداشت کافی دسترسی دارند

· از خشونت و سوءاستفاده در امان می‌مانند

· در امنیت کامل در معابر شهری قدم بزنند

· دوستان را ملاقات می‌کنند و به بازی با آن‌ها می‌پردازند

· به فضاهای سبز به میزان کافی دسترسی دارند

· در محیط‌هایی با کمترین میزان آلودگی هوا زندگی می‌کنند

· در رویدادهای فرهنگی و اجتماعی حضور پیدا می‌کنند

· از حقوقی برابر با سایر اعضا جامعه، صرف‌نظر از جنیست، قومیت، مذهب و توانایی جسمی برخوردار هستند.

نقش شهرهای دوستدار کودک در برآورده کردن حقوق کودکان

بدیهی است که ظرفیت کودکان به تدریج از همان دوران کودکی تکامل می‌یابد و در این رابطه، مراقبان آن‌ها و افراد بزرگ‌تر می‌توانند بیشترین نقش را در تأمین رفاه و توسعه این قشر ایفا کنند. در شهرهایی با کمترین توجه به حقوق کودکان، این اعضای جامعه به عنوان "اشیا" در نظر گرفته می‌شوند و در نتیجه، کودکان کمترین نقش را در تصمیم‌گیری‌ها دارند و همین امر، تکامل آن‌ها را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند.

کنوانسیون حقوق کودکان در سال ۱۹۹۰ شکل گرفت و از آن زمان به بعد، نگرش بسیاری از مردم جهان نسبت به کودکان تغییر پیدا کرد. تا پیش از این، کودکان به عنوان افرادی مستحق دلسوزی از سوی افراد بزرگ‌تر در نظر گرفته می‌شدند حال آن‌که بر اساس کنوانسیون، کودکان لقب "اشخاصی" را از آن خود کردند که از حق مشارکت در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی و حتی شهری برخوردار شده‌اند. در واقع، هدف کنوانسیون حقوق کودکان از این قرارداد، ارزش بخشیدن بیشتر به کودکان و برابر دانستن آن‌ها با افراد بزرگ‌تر از نظر حقوق شهروندی بوده، ضمن این‌که برابری میان خود کودکان را نیز صرف‌نظر از جنسیت، نژاد و طبقه اجتماعی مورد تاکید قرار داده است. در این قرارداد، کودکان از حق طبیعی برای زندگی، توسعه و رفاه برخوردار هستند و ایده‌های آن‌ها باید در تصمیم‌گیری‌های شهری مربوط به خود این قشر مورد توجه قرار گیرد.

رابطه میان اهداف توسعه پایدار و شهر دوستدار کودک

اهداف توسعه پایدار به طور مستقیمی با ایجاد شهرهای دوستدار کودکان مرتبط است. به عبارت دیگر، در اهداف توسعه پایدار رویکردهایی برای طراحی شهرها پیاده می‌شود که در آن‌ها، نه‌تنها سلامت و رفاه کودکان، بلکه رضایتمندی تمام شهروندان با هر جنسیت، نژاد، فرهنگ و طبقه اجتماعی مورد توجه قرار می‌گیرد.

ابتکارات شهرهای دوستدار کودکان در جهان

بدون شک، ایجاد شهرهای دوستدار کودکان فرایندی بسیار پیچیده است و برای هر منطقه تلاش‌های متفاوتی را می‌طلبد. در واقع، نیازهای کودکان هر شهر می‌تواند با خواسته‌های کودکان شهرهای دیگر متفاوت باشد و حتی تفاوت‌هایی با نیازهای افراد بزرگ‌تر شهروند خود داشته باشد. بنابراین، ارائه رویکردهای ثابتی برای ایجاد شهرهای دوستدار کودک تقریباً غیر ممکن است و مدیران هر شهر باید با توجه به وضعیت کودکان و محیط به این هدف دست بیابند.

ایجاد شهرهای دوستدار کودکان می‌تواند به دو روش بالا به پایین و پایین به بالا ممکن شود. در روش بالا به پایین، مدیران شهری و به ویژه شهردارها به تصمیم‌گیری برای ایجاد شهرهای مناسب برای کودکان می‌پردازند حال آن‌که در رویکرد پایین به بالا، کودکان و افراد بزرگ‌تر مهم‌ترین نقش را در ایجاد محیط‌هایی برای رفاه کودکان ایفا می‌کنند. در بسیاری از شهرهای دنیا، این دو رویکرد با هم تلفیق می‌شود و تبعات مثبت زیادی از خود به جا می‌گذارد.

آنچه میان اغلب شهرهای دوستدار کودکان جهان مشترک است، وجود بیمارستان‌ها و مدارسی است که با تمرکز تمام به نیاز این قشر طراحی شده است. علاوه بر این، شهرهای دوستدار کودک از آب آشامیدنی سالم برخوردار است و از نظر بهداشتی نیز در وضعیت رضایت‌بخشی قرار دارد. مدیران در بسیاری از این شهرها، گام را فراتر می‌گذارند و به ایجاد شوراهای شهر برای کودکان می‌پردازند تا نیازهای آن‌ها را با دقت بیشتر و از طریق برقراری ارتباط مستقیم با آن‌ها فراهم بیاورند.

شهرهای دوستدار کودک به عنوان نشانه‌ای از تغییر دیدگاه

شهرهای دوستدار کودک را می‌توان ابزار مهمی برای تغییر ادراک از حال به آینده دانست. تیم گیل، نویسنده کتاب «بدون ترس: بزرگ شدن در جامعه ریسک‌گریز»، می‌گوید شهری دوستدار کودک شهری است که اجازه "آزادی‌های روزمره" را می‌دهد، بنابراین کودک می‌تواند حین رشد، بسیار آزادانه زندگی کند. نویسنده محدودیت‌های ساخت زمین‌های بازی و فضاهای عمومی زیبا برای کودکان را بدون پرداختن به این موضوع از دیدگاهی وسیع‌تر برجسته می‌کند. به گفته وی، اشتباه جامعه این است که سیستم‌های برنامه‌ریزی شهری حول محور خودروها، خانه سازی و اقتصاد و نه محیط زیست، سلامت و کیفیت زندگی، تنظیم شده است و این موضوع نتیجه مسئولیت‌پذیری تصمیم گیرندگان و سیاستمداران در دوره‌ای کوتاه‌مدت است.

موضوع شهرهای دوستدار کودک نشان‌دهنده اهمیت فزاینده تغییر از دیدگاه کوتاه‌مدت به چشم‌انداز بلندمدت با مشارکت همه شهروندان برای بیان دیدگاه‌شان است. در این زمینه، کودکان نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند: آنها نیازهای دسته خاصی از شهروندان را بیان می‌کنند که دارای نمایندگی سیاسی نیستند و در شکل‌گیری شهر بر اساس نیازها و دیدگاه‌های خود کمک می‌کنند. به همین دلیل مهم است که دیدگاه آن‌ها را با توجه به شیوه‌های بیان، منابع و برداشت‌هایشان در نظر بگیریم.

کد خبر 590946

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر دوستدار کودک طراحی شهر دوستدار کودک کودکان اهداف توسعه پایدار اهداف توسعه پایدار SDGs یونیسف حقوق کودکان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ایجاد شهرهای دوستدار کودک شهرهای دوستدار کودکان تصمیم گیری ها افراد بزرگ تر حقوق کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۳۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان

سازمان نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده است ۹۲ تُن دارو برای معالجه حدود ۶۷۵ هزار تن به شمول ۴۰۰ هزار کودک مبتلا به بیمار‌های خطرناک، اما قابل پیش‌گیری وارد افغانستان شده است.

سازمان نجات کودکان روز سه‌شنبه، ۱۱ ثور، با نشر اعلامیه‌ای گفته است این محموله پس از افزایش عفونت‌های تنفسی و سرخکان در سال جاری وارد افغانستان شده است.

این سازمان افزوده است که در چهار ماه اول سال جاری میلادی بیش از یک هزار کودک زیر پنج سال به دلیل بیماری‌های تنفسی جان‌های‌شان را از دست داده‌اند که ۸۸ درصد از کل مرگ‌ومیرهای ناشی از عفونت تنفسی را شامل می‌شود.

در این اعلامیه آمده است: «طی سه ماه گذشته تیم‌های سیار سازمان نجات کودکان که در ۸ ولایت کار و نزدیک به ۶۹ هزار مورد عفونت حاد تنفسی را در کودکان زیر پنج سال درمان کرده‌اند.»

از سویی، ارشد مالک، رییس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفته است: «بسیاری از کودکان در افغانستان به دلیل بیماری‌های قابل پیش‌گیری می‌میرند. ورود این دواها به این معنا است که بیش از ۴۰۰ هزار کودک در برخی از دورافتاده‌ترین مناطق کشور زیر درمان بالقوه نجات‌دهنده قرار خواهند گرفت.»

این سازمان ارزش کمک‌های پزشکی را حدود ۵۹۰ هزار دلار گفته است که از سوی نهاد اتحاد امداد هالند (DRA)، کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا (ECHO)، وزارت امور خارجه آلمان، اداره توسعه بین‌المللی امریکا و دیگر سازمان‌ها اهدا شده است.

پیش از این، سازمان صحی جهان گفته بود که عدم دسترسی به خدمات صحی باکیفیت، یک چالش اساسی در افغانستان است.

این سازمان افزود که ۱۸ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های صحی وابسته‌اند.

گفتنی است که سازمان نجات کودکان از سال ۱۹۷۶ به این‌سو از جوامع و از حقوق کودکان در سراسر افغانستان حمایت می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • «راهنما نزدن» نشانه حرفه‌ای بودن راننده نیست
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم فردا برگزار می‌شود