Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@05:46:30 GMT

سازمان ملل: انتخابات کلید حل بحران است

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۳۸۶۸

سازمان ملل: انتخابات کلید حل بحران است

شورای امنیت سازمان ملل در نشستی پشت درهای بسته تحولات لیبی را در سایه درگیری‌های خونین اخیر در طرابلس و دودستگی سیاسی در این کشور مورد بررسی قرار داد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از شبکه خبری الجزیره، مارتا بوبی، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور آفریقا در این نشست بر اهمیت حفظ آتش‌بس لیبی تأکید کرد و از تمام طرف‌ها خواست خویشتن داری خود را حفظ کرده و مسائل را با مذاکرات مسالمت آمیز حل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از اعضای شورای امنیت و تمام شرکای بین المللی لیبی خواست به فشار خود بر عبدالحمید الدبیبه، نخست وزیر لیبی و فتحی باشاغا، نخست وزیر مکلف از سوی پارلمان طبرق برای رسیدن به یک توافق نهایی درباره برگزاری انتخابات در سریع ترین زمان ممکن ادامه بدهند.

این مسئول بین المللی همچنین تأکید کرد که باید شرکت نفت لیبی بی طرف و از فشارهای سیاسی آزاد باشد.

وی گفت: برگزاری انتخابات در سریع ترین زمان ممکن تنها راه حل برای بحران است. لیبی شاهد تنش شدید است. دودستگی سیاسی نتیجه برخوردها در طرابلس و اطراف آن و اوضاع اقتصادی وخیم به دلیل سیاسی کردن شرکت ملی نفت لیبی است. اوضاع حقوق بشر نیز نگران کننده است.

بوبی تأکید کرد: لیبیایی‌ها گام بزرگی درباره اقدامات و دستور زمانی و توافق با قانون اساسی و ساختار و اختیارات پارلمان و کابینه برداشته‌اند. اما یک اختلاف باقی است و آن مسئله نامزدی برای پست ریاست جمهوری است. استفانی ویلیامز، مشاور دبیرکل سازمان ملل با طرف‌های لیبیایی برای حل این اختلاف تلاش می‌کند.

جلسه شورای امنیت در سایه درگیری‌های خونین اخیر طرابلس برگزار شد که به کشته شدن ۱۶ تن از جمله چند غیرنظامی منجر شد.

در این راستا سفیر ایتالیا در لیبی اعلام کرد که در دیدار با الدبیبه در طرابلس بر اهمیت برگزاری انتخابات در چارچوب قانونی مناسب و نیاز فوری به تشکیل دولت متحد و فراگیر تأکید کرده است.

از سوی دیگر ریچارد نورلند، سفیر و فرستاده ویژه آمریکا به لیبی اعلام کرد که مذاکراتی با الدبیبه و پاشاغا داشته و هر دو بر ممانعت از خشونت و ایجاد راه‌هایی برای آرام کردن اوضاع تأکید کردند.

پاشاغا تأکید کرد که با نورلند به توافق رسیده تا اقداماتی را برای توقف تنش‌ها اتخاذ کند. وی بر اهمیت برگزاری انتخابات شفاف تأکید کرد.

در همین حال شهرداران شهرهای غرب، مرکز و جنوب لیبی حمایت خود را از دولت وحدت ملی اعلام و بر لزوم پایان مراحل انتقالی و توقف جنگ و ویرانی و خونریزی تأکید کردند.

به دلیل اختلافات میان نهادهای رسمی لیبی به ویژه درباره قانون انتخابات برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۱ به تعویق افتاد. لیبی با بحران‌های اقتصادی و امنیتی جدی روبرو است. شدت بحران سیاسی با دادن رأی اعتماد پارلمان لیبی به دولت فتحی پاشاغا در اوایل مارس بالا گرفته است.

الدبیبه تأکید دارد که قدرت را تنها به دولتی می‌دهد که از طریق پارلمان جدید انتخاب شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: لیبی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: لیبی برگزاری انتخابات سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از نامه نیوز، ۲۱ اردیبهشت انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم برگزار می‌شود. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه انتخابات می‌تواند فراکسیون اکثریت مجلس را مشخص کند، چون تاکنون هیچ مجموعه سیاسی نتوانسته است اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کند و گزینه مطلوب خود را به کرسی ریاست بنشاند.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار نامه نیوز درباره اهمیت انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی گفت: ۴۹ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس آینده در دور دوم انتخابات تعیین تکلیف می‌شوند. از آن ۴۹ کرسی، ۱۶ کرسی متعلق به حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است.

وی افزود: کسانی که به دور دوم انتخابات مجلس راه یافتند از اقبال نسبی مردم برخوردار هستند، از این رو پیش بینی می‌شود ۲۱ اردیبهشت ماه شاهد یک رقابت مثبت و خوب باشیم. حالا مردم می‌توانند از بین مقبول‌ترین ها، بهترین‌ها را انتخاب و راهی مجلس کنند. انشاءالله همچون دور نخست شاهد حضور و مشارکت بالای مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

این نماینده مجلس با اشاره به اتفاقات اخیر منطقه و پاسخ قاطعانه ایران به رژیم صهیونیستی یادآور شد: ما یک نظم نوین جهانی را ایجاد کردیم، از این رو امیدواریم مجلس دوازدهم از این قدرت آفرینی‌ها استفاده و با تمام توان و قوتش شروع به کار کند و اصل را بر وفاق ملی و یکپارچگی سیاسی بگذارد تا انشاءالله برای خدمتگزاری بهتر و قوی‌تر از همان ابتدا گام‌های اساسی بردارد.

وی با اشاره به لزوم توجه مجلس دوازدهم به اولویت‌های مورد نیاز جامعه ادامه داد: امیدواریم مجلس آینده طرح‌ها و لوایحی را به تصویب برساند که قدرت کشور افزون شود.

این فعال سیاسی درباره پیروزی از پیش معلوم لیست اُمنا در تهران اظهار کرد: ۴ فهرست اصلی شانا، اُمنا، صبح امید و جبهه متحد در دور دوم انتخابات مجلس با هم در تهران رقابت خواهند کرد. از ۳۲ نامزد حاضر در میدان، ۱۳ نفر از فهرست شانا، ۱۱ نامزد مشترک از امنا و صبح امید و ۷ نفر هم اختصاصی آن‌ها هستند؛ به نظر می‌رسد ترکیبی از نامزد‌های آن‌ها انتخاب و به مجلس راه می‌یابند.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • نظارت مدیریت بحران بر ایمنی نمایشگاه کتاب تهران
  • شهدای گمنام مظلوم هستند/ ساخت فیلم کالدو
  • حمایت الجزایر از طرح عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است