Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نشست علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه‌شنبه (4 مرداد) برگزار شد و شش حقوقدان پیشنهادی قوه قضاییه برای عضویت در شورای نگهبان به بیان نطق‌های خود پرداختند.

علی احمدی فر که به عنوان کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان از سوی رئیس قوه قضائیه معرفی شده، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن درود بر روح پرفتوح امام خمینی (ره) و آرزوی طول عمر برای رهبر معظم انقلاب اسلامی، درخصوص اهمیت شورای نگهبان گفت: حضرت امام در این باره فرمودند: «شورای نگهبان که حافظ احکام مقدس اسلام و قانون اساسی است، مورد تایید اینجانب است، وظیفه آن بسیار مقدس و مهم می باشد و باید با قطعیت به وظایف خود عمل نماید».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری نیز شورای نگهبان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام و یکی از مهمترین نهادهای حکومتی و مطمئن ترین دستگاه برای حرمت از نظام اسلامی و مانع از انحراف نظام از خط دین و اسلام و قانون اساسی است.

این کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان یادآور شد: برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در امر قانونگذاری و تفسیر قانون، نقطه و وظیفه مشترک دارند و قانونگذاری تنها در صلاحیت و اختیار این دو مرجع است، بنابراین صیانت و حفظ شأن مجلس شورای اسلامی امری ضروری بوده و بر ما واجب است، لذا اجازه نخواهیم داد که این جایگاه مورد خدشه قرار گیرد.

احمدی فر تصریح کرد: یکی از اصول مهم در روابط بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، افزایش تعامل بین این دو مرجع و ارتباط میان آنها جهت تقویت قوانین متقن بوده و این امر موجب ارتقای هر دو نهاد می شود، به جهت افزایش تعامل، حضور اعضای شورای نگهبان در بررسی طرح ها و لوایح در کمیسیون های تخصصی و مجلس امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اینجانب علاوه بر تدریس در دانشگاه، 30 سال سابقه اشتغال در سازمان ها و نهادهای دولتی و همچنین اشتغال به قضاوت در سمت های مختلف در قوه قضائیه را داشته ام و ضمن آشنایی با قوانین و نحوه تفسیر آنها، سوگند یاد کرده ام که در انجام وظایف محوله به حق و عدل حکم کنم، یقیناً در بررسی صلاحیت افراد که یک نوع قضاوت است، حقوق آنها را رعایت خواهم کرد و به این موضوع حساس هستم.

این کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان با بیان اینکه در بررسی صلاحیت ها آنچه برای ما اهمیت دارد، عمل به قانون است، گفت: براساس فرامین مقام معظم رهبری و قوانین موضوعه، گزارشات غیرموثق و غیرمستند پیش از بررسی آنها مورد استناد قرار نخواهد گرفت و ضمن حراست از حقوق جامعه، نسبت به رعایت حقوق افراد حساس هستم و معتقدم در صورت رد صلاحیت افراد، باید علت رد به آنها اعلام شود.

احمدی فر تصریح کرد: در مقابل شما نمایندگان محترم بین خود و خدای خود متعهد و ملتزم می شوم که به وظایف محوله برابر قانون و به نحو صحیح عمل نموده و ضمن شفاف سازی پاسخگوی اقدامات و عملکرد خود باشم.

وی بیان کرد: در پایان از حُسن اعتماد آیت الله محسنی اژه ای ریاست محترم قوه قضائیه در معرفی اینجانب به عنوان یکی از کاندیداهای حقوقدان شورای نگهبان کمال تشکر را دارم ، همچنین از مساعدت و همکاری و صبر و حوصله شما نمایندگان محترم و انقلابی به لحاظ حضور اینجانب در مجلس به ویژه کمیسیون های تخصصی طی چند روز گذشته تشکر و قدردانی می کنم.

این کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان تاکید کرد: بدون شک هرگونه تصمیم نمایندگان، به صلاح و مصلحت کشور و نظام خواهد بود، امیدوارم نمایندگان محترم با رأی اعتماد به اینجانب زمینه خدمتگذاری این حقیر را به مردم عزیز فراهم نمایند.

سیامک ره‌پیک کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان که از سوی رئیس قوه قضائیه به مجلس معرفی شده است، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح برنامه‌های خود با بیان اینکه مهمترین مسئله همکاری مجلس و شورای نگهبان است، گفت: با توجه به نمونه‌های همکاری‌های خوب میان این دو نهاد در حوزه تقنین، مانند جمعیت و جوانی، بودجه سنواتی، قانون مالیات بر ارزش افزوده و تسهیل کسب و کار صورت گرفت که باید الگویی برای موارد مهمتر بعدی باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه طی چند ماه آینده با برنامه هفتم توسعه و بعد از آن با بودجه سال 1402 روبرو هستیم که باید بر اساس برنامه هفتم تنظیم شود، اظهار داشت: با توجه به شرایط کشور و فرصتی که مجلس و شورای نگهبان دارد، باید با هماهنگی و انسجام از پیش تعیین شده قدم برداشته و صرفا همکاری‌ها بعد از تصویب طرح‌ها در مجلس نباشد.

ره‌پیک ادامه داد: در موارد قانونی مصوب شده که پیش از این آن را ذکر کردم، پیش از تصویب در صحن، با برگزاری جلسات کارشناسی میان نمایندگان و اعضای شورای نگهبان توانستیم قانونی دقیق‌تر به تصویب برسانیم لذا این نوع همکاری باید برای دو موضوع مهم پیش رو (برنامه هفتم و بودجه 1402) نیز صورت گیرد.

این کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان همچنین با بیان اینکه برنامه و بودجه از نظر نظام حقوقی، قانون هستند، عنوان کرد: یعنی محوریت این دو موضوع با مجلس بوده لذا وظیفه سنگین انسجام‌بخشی برای هماهنگی دستگاه‌ها نیز برعهده این نهاد است که امیدواریم در شرایط خاص اقتصادی کشور که قرار است اولین برنامه برای مجلس یازدهم که موسوم به مجلس انقلابی است باشد، سرعت، دقت و کیفیت لازم مد نظر قرار گیرد و همکاری‌ها مشهود باشد به طوری که مردم از ثمرات این همکاری‌ها در جریان تصویب قوانین برنامه و بودجه بهره‌مند شوند.

وی همچنین به موضوع مهم همکاری مجلس و شورای نگهبان در حوزه برگزاری انتخابات اشاره کرد و یادآور شد: در موضوع انتخابات دارای سختی‌ها، پیچیدگی‌ها و ابهاماتی هستیم که حل این مسائل به شدت فرآیند انتخابات، مشارکت، امنیت و روان‌سازی انتخابات کمک می‌کند که خوشبختانه اصلاح قانون انتخابات یکی از موارد هماهنگی میان مجلس و شورای نگهبان است.

ره‌پیک بر همین اساس تصریح کرد: تاکنون جلسات متعددی در خصوص اصلاح قانون انتخابات با مجلس داشته‌ایم که پیش‌نویس آن بیش از 70 تا 80 درصد پیشرفت داشته و در حال بررسی در کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس است که می‌تواند اقدامات مفیدی در حوزه انتخابات داشته باشد و البته مجلس با اصلاح این قانون می‌تواند به روان سازی و نظارت دقیق شورای نگهبان کمک کرده و پیچیدگی‌ها را حل کند.

این کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان در پایان با اشاره به اهمیت مرز دخالت و نظارت در امور اجرایی که رویه شورای نگهبان در این حوزه طی سال‌های گذشته نیز روشن بوده است، گفت: با تفسیر و برداشت‌های مختلف از قانون و مقررات نباید نظارت مخدوش شود و امیدواریم همکاری‌ها میان مجلس و شورای نگهبان استمرار داشته و نتیجه این جلسه هر چه باشد در نهایت به نفع کشور شود.

خیرالله پروین که از سوی رئیس قوه قضائیه به قوه مقننه معرفی شده است، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تشریح برنامه های خود، گفت: مجلس یازدهم از جانب رهبر انقلاب لقب انقلابی گرفته است که این موضوع بعد از انقلاب به مجالس گذشته داده نشده بود لذا افتخار بزرگی برای قوه مقننه محسوب می شود.

کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان اظهار کرد: در دوران جنگ تحمیلی بنابر وظیفه شرعی در جبهه های حق علیه باطل حضور داشتم و مدت 9 سال در زندان های رژیم بعث عراق اسیر شدم؛ در آن زمان نیز تلاش کردم به روشنگری دینی و سیاسی بپردازم.

وی ادامه داد: همچنین در دوران توسعه کشور و بعد از پایان یافتن جنگ تحمیلی تلاش کردم در عرصه علم حاضر شوم و اکنون به عنوان استاد تمام دانشگاه تهران در رشته حقوق عمومی افتخار تربیت نسل های مختلف و همچنین تالیف کتب گوناگون را دارم.

پروین با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی بر رکن مردم و اسلامیت استوار است لذا هماهنگی ارکان نظام با یکدیگر دارای اهمیت بوده و در این میان جایگاه شورای نگهبان در ارتباط با دستگاه های مختلف خصوصا مجلس شورای اسلامی بیش از پیش قابل تامل است.

کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: براساس قانون اساسی بررسی مصوبات تقنینی، تفسیر قانون اساسی و نظارت بر انتخابات ملی از جمله وظایف شورای نگهبان است.

وی گفت: موضوع نظارت یکی از صلاحیت هایی است که مطابق اصل 90 قانون اساسی برعهده شورای نگهبان گذاشته شده که این مولفه همواره باید با دقت و در چارچوب قوانین انجام شود.

پروین ادامه داد: عملکرد شورای نگهبان در حوزه نظارت بر انتخابات و بررسی صلاحیت نامزدها و کاندیداها می تواند به مشارکت پر شور مردم و همچنین حضور افراد کارآمد، نخبه و دارای صلاحیت کمک شایانی کند.

کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان خاطرنشان کرد: جلوگیری از تضییع حقوق افراد کارآمد در بررسی صلاحیت نامزدها جهت شرکت در انتخابات نیازمند رعایت قوانین است و این موضوع در شرایطی آرام و به دور از حواشی رخ خواهد داد.

تکمیل می شود...

منبع: فارس

کلیدواژه: حقوقدانان شورای نگهبان سیامک ره پیک انتخابات کاندیدای حقوقدان شورای نگهبان مجلس و شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان بررسی صلاحیت شورای نگهبان قانون اساسی قوه قضائیه همکاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۴۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد

به گزارش «نماینده»، در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس گزارش کمیسیون اجتماعی درباره جزییات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار در دستور کار قرار گرفت.

در جریان بررسی ماده ۱ این لایحه، تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهاداتی را مطرح کردند که به تصویب نرسید. ادامه بررسی این ماده و جزییات لایحه به جلسات بعدی مجلس موکول شد.

ماده ۱ گزارش کمیسیون اجتماعی در لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سورفتار به شرح زیر است:

«ماده ۱- تمامی زنانی که در قلمروی سرزمینی جمهوری اسلامی ایران حضور یا سکونت داشته باشند، در برابر هرگونه آسیب ناشی از سوء رفتار فرد دیگری که به بدن، روان، حیثیت، حقوق و آزادی‌های قانونی آنان وارد گردد، از تدابیر پیشگیرانه، حمایتی و کیفری این قانون برخوردار می‌شوند.

تبصره ۱- تمامی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی موضوع این قانون باید مطابق اصل ۱۰ قانون اساسی با محوریت خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی و مطابق اصل ۲۱ قانون اساسی، با رعایت موازین اسلامی و با ابتناء بر سیاست‌های کلی نظام در حوزه خانواده و به منظور ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او و حمایت از نقش مادری او صورت گیرد.

تبصره ۲- منظور از سوءرفتار، هرگونه فعل و ترک فعل مجرمانه‌ در این قانون یا قوانین لازم‌الاجرا در جمهوری اسلامی است که موجب آسیب‌های مذکور در این ماده شود.»

دیگر خبرها

  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس
  • چرا موافقت نامه همکاری امنیت اطلاعات ایران و روسیه در شورای نگهبان بررسی نشد؟!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • جلسه علنی نوبت عصر مجلس پایان یافت
  • جلسه علنی نوبت صبح مجلس پایان یافت/ عصر امروز؛ ادامه بررسی بودجه
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد