Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به افزایش توان تا ۲۵ هزار مگاوات از طریق روش‌های سرمایه‌گذاری و انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق است؛ بستن این قراردادها به منزله واگذاری امتیاز گواهی ظرفیت به وزارت نیرو است. - اخبار اقتصادی -

شهرام صدرا، عضو هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص ایجاد بازار گواهی ظرفیت تولید نیروگاهها اظهار داشت: تاکنون دریافت بهای ظرفیت بر اساس قراردادهای موجود بوده و در نتیجه گواهی ظرفیت تولید نیروگاه‌ها با چالش‌هایی‌ مواجه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق تصریح کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف به افزایش توان تا 25 هزار مگاوات از طریق روش‌های سرمایه‌گذاری و انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق است؛ بستن این قراردادها به منزله واگذاری امتیاز گواهی ظرفیت به وزارت نیرو است.

وی ادامه داد: اگر عرضه گواهی ظرفیت طبق استانداردهای بین‌المللی به سرمایه‌­گذار واگذار شود، آن را مجاب به واگذاری ظرفیت نیروگاه در یک بازه زمانی مشخص و ارائه این ظرفیت به صورت پایدار می‌کند؛ در نتیجه سرمایه‌گذاران، در ازای انتفاع حاصل از عرضه برق و ظرفیت، همواره نیروگاه را آماده نگه داشته و در صورت بروز مشکل طبق ظرفیت و تعهد ایجادشده، خسارت پرداخت خواهند کرد.

صدرا همچنین در خصوص تمدید پروانه بهره‌برداری نیروگاه‌ها گفت: مطابق با ماده 7 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی، مدت زمان اعطای پروانه بهره­برداری توسط دفتر برنامه­ریزی و اقتصاد کلان برق و انرژی وزارت نیرو به شرط رعایت دستورالعمل اتصال به شبکه برق و کامل بودن مدارک و اخذ تاییدیه‌ها در زمان مناسب، حداکثر یک ماه کاری از درخواست متقاضی خواهد بود؛ بر خلاف سایر صنایع کشور که پس از عملیات احداث تنها یک نوبت پروانه بهره‌برداری اخذ و در چارچوب آن عملیات بهره‌برداری صورت می­پذیرد، در وزارت نیرو پروانه بهره‌برداری علی‌رغم عمر بیشتر نیروگاه، باید هر پنج سال یک بار تمدید شود و در صورتی که تمام دارندگان پروانه دو ماه قبل از پایان اعتبار برای تمدید اقدام نکنند در خواست آن‌ها مشابه متقاضیانی است که برای اولین بار اقدام به دریافت پروانه می­کنند؛ جالب این است که عدم تمدید پروانه اعمال جرایم مالی داشته و موجب تعطیلی نیروگاه می­شود.

صدرا با بیان اینکه "در بخش دیگری نیز تامین افت ظرفیت نیروگاه‌های تولیدکننده برق در بحث گواهی ظرفیت تولید نیز برعهده سرمایه‌گذار بوده و تمدید پروانه بهره‌برداری در گرو آن است"، گفت: این پروانه به منزله مجوز مشارکت نیروگاه‌ها در بازار برق ایران است که مالکان نیروگاه‌ها باید نسبت به اخذ آن اقدام کنند؛ مالکان نیروگاه‌ها پس از احداث نیروگاه می‌توانند با در دست داشتن پروانه بهره‌برداری (برای تولید برق) نسبت به تولید برق به منظور مصرف خود، عقد قرارداد تبدیل انرژی با شرکت مادرتخصصی برق حرارتی برای تبدیل انرژی و واگذاری حقوق و منافع ناشی از ظرفیت اختصاص‌یافته، فروش تمام یا بخشی از انرژی، ظرفیت و خدمات جانبی به شرکت مدیریت شبکه برق ایران، فروش تمام یا بخشی از انرژی در بورس، فروش به مصرف‌کننده نهایی متصل به شبکه فوق توزیع یا شبکه برای ترانزیت، واگذاری همه یا بخشی از منافع ناشی از تولید انرژی به سایر دارندگان پروانه بهره‌برداری و خرید و فروش گواهی ظرفیت، اقدام کنند.

وی افزود: از جمله مدارک مورد نیاز جهت اخذ پروانه بهره­‌برداری ارائه فرم تکمیل‌شده، روزنامه رسمی شرکت، اساسنامه، تعهدنامه، شناسنامه مدیران و اعضای هیات‌مدیره، کپی پروانه احداث، کپی مجوز اتصال، کپی قرارداد با بهره‌بردار، تاییدیه فنی شرکت مدیریت شبکه، کپی مجوز زیست‌محیطی است. این مجوز در دوران ساخت نیروگاه یک‌ساله و به صورت موقت است و سپس به صورت پنج ساله است.

عضو هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان برق خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان غیر دولتی برق در سال‌های اخیر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند که یکی از این موارد، تمدید پروانه بهره‌برداری است؛ عمر مفید یک نیروگاه پس از بهره‌برداری تجاری حداقل بیست سال است که در این مدت قابلیت بهره‌برداری مطمئن دارد، در صورتی که اعتبار پروانه بهره‌­برداری پنج ساله در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: از طرفی نیروگاه‌ها در طول پنج سال دچار تغییرات جدی نمی‌شوند و نیاز به پایش مداوم ندارند و همچنین هیچ نیروگاهی بدون کسب موافقت اصولی اولیه از وزارت نیرو و امکان‌سنجی اقتصادی توسعه نمی­یابد و سرمایه‌گذار به‌منظور فروش برق تضمینی باید موافقت اصولی از وزارت نیرو دریافت کند؛ بنابراین تمدید پروانه بهره برداری موجب صرفه هزینه و زمان از طرف شرکت خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نیروگاه های حرارتی صنعت برق ایران نیروگاه های حرارتی صنعت برق ایران تمدید پروانه بهره برداری گواهی ظرفیت تولید تولیدکنندگان برق وزارت نیرو نیروگاه ها پنج سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۵۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق

طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق  

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران دیروز جمعه در حاشیه بازدید از بخش‌های مختلف نیروگاه شهید سلیمی نکا پس از تماس تلفنی با وزیر نیرو گفت: طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق وابسته به نیروگاه شهید سلیمی نکا با جدیت در دست ساخت بوده و دولت برای تکمیل آن مصمم است. ‎

یوسف نوری افزود: با پیگیری‌های انجام شده از سوی وزیر نیرو، معاون وزیر نیرو و دیگر مسئولان عالی رتبه کشور طرح نیروگاه شهید سلیمی نکا با هدف رفع مشکلات برق منطقه مورد پیگیری قرار گرفته و این طرح حیاتی در مازندران به شدت در حال پیشرفت است.

مقام عالی دولت در مازندران با بیان اینکه پسروی آب دریای خزر یکی از مشکلات تامین برق در مازندران بوده است که برای رفع آن می‌بایست تدابیری در این راستا اندیشیده شود، اظهار داشت: نیروگاه نکا به دلیل قدمت بالا و با توجه به پسروی آب دریای خزر و تجهیز و نوسازی این طرح عظمیم جوابگوی نیاز منطقه نبوده است.

نیروگاه شهید سلیمی نکا با چهار واحد بخار به ظرفیت هرکدام ۴۴۰ مگاوات، ۲ واحد گازی به ظرفیت هریک ۱۳۷.۶ مگاوات و یک واحد بخار سیکل ترکیبی با ظرفیت ۱۶۰ مگاوات با تامین بیش از چهار درصد برق کشور نقش موثری در پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.

 

حمزه پور و گزارشی از این بازدید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • ظرفیت آرامستان گرگان تکمیل است/ گورستان جدید سال آینده بهره‌برداری می‌شود
  • فاز اول نیروگاه بادی درح به زودی به بهره‌برداری می‌رسد
  • طرح توسعه نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی برق
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود
  • لزوم لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا
  • ضرورت لایروبی مستمر حوضچه نیروگاه نکا