Web Analytics Made Easy - Statcounter

"تلسکوپ فضایی جیمز وب"(JWST) طی دو سال آینده، در میان گرد و غبار و زباله‌های فضایی به جا مانده از "دنباله‌دار هالی"(Halley’s comet) در منظومه شمسی پرواز خواهد کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، دانشمندان در حال حاضر روی راه‌حل‌هایی برای کاهش زباله‌های فضایی کار می کنند تا از تکرار آن چه در ماه مه ۲۰۲۲ رخ داد، جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این رخداد، تلسکوپ فضایی ۱۰ میلیارد دلاری جیمز وب توسط یک ریزشهاب‌سنگ آسیب دید.

در هر حال، جای نگرانی نیست زیرا دنباله‌دار هالی به تلسکوپ جیمز وب برخورد نخواهد کرد.

اگرچه ابعاد دنباله‌دار هالی، ۱۵ کیلومتر در عرض هشت کیلومتر است اما هر ۷۵ سال یا بیشتر به دور خورشید می‌چرخد. بنابراین، انتظار نمی‌رود که دنباله‌دار هالی تا سال ۲۰۶۱ به منظومه شمسی بازگردد و از نزدیکی زمین عبور کند.

جیمز وب احتمالا تا آن زمان از بین خواهد رفت؛ اگرچه امید است که این رصدخانه فضایی برتر تا اوایل دهه ۲۰۴۰ کار کند.

دنباله‌دارها از گرد و غبار، سنگ و یخ ساخته شده‌اند. بنابراین وقتی به خورشید نزدیک می‌شوند، ذوب می‌شوند و موادی از آنها بیرون می‌ریزد. دنباله‌دارها در مسیر ورود و خروج از منظومه شمسی، چه قبل و چه بعد از چرخش به دور خورشید، بقایایی به اندازه دانه‌های شن بر جای می‌گذارند.

مهندسان جیمز وب پیش‌بینی می‌کنند که تقریبا یک برخورد با شهاب‌سنگ در هر ماه رخ دهد اما از آنجا که تلسکوپ در امتداد جریان شهاب‌سنگ حرکت می‌کند، این میزان می‌تواند بسیار افزایش یابد.

به گفته ناسا، مهندسان جیمز وب اکنون در حال محاسبه امکان بارش شهابی هستند. این می‌تواند به معنای اجرای یک مانور برای جیمز وب باشد تا از ذرات در حال وارد شدن فاصله بگیرد و بدین ترتیب، از برخورد آنها به آینه‌های تلسکوپ جلوگیری شود. این امر به معنای به حداقل رساندن زمان صرف‌شده برای بررسی جهت حرکت مداری است.

این پیش‌بینی ممکن است در مه ۲۰۲۳ و در مه ۲۰۲۴، زمانی که جیمز وب در امتداد جریان دنباله‌دار هالی سفر می‌کند، به یک موضوع واقعی تبدیل شود.

جریان دنباله‌دار هالی، علت اصلی دو بارش شهابی معروف در زمین است؛ بارش شهابی "اتا دلوی"(Eta Aquarids) در ماه مه و "بارش شهابی جباری"(Orionids) در ماه اکتبر. هر دو بارش، حدود ۲۰ ستاره دنباله‌دار را در هر ساعت تولید می‌کنند. این ستاره‌ها، ذرات ریز غبار هستند که به جو زمین برخورد می‌کنند و سپس انرژی را به صورت نور تخلیه می‌کنند.

آینه ۶.۵ متری اصلی جیمز وب شامل ۱۸ بخش شش ضلعی بریلیوم-طلا است و کاملا در معرض فضای عمیق قرار دارد. یکی از بخش‌های آینه به نام "C۳"، بین ۲۳ تا ۲۵ می ۲۰۲۲ مورد اصابت ریزشهاب‌سنگ‌ها قرار گرفت. این اتفاق، آسیب دائمی ایجاد کرد که قابل اصلاح نیست؛ اگرچه امید می‌رود که بر کیفیت تصویر جیمز وب تأثیری نگذارد. آینه اصلی آن نیز مورد اصابت چهار ریزشهاب‌سنگ کوچک‌تر قرار گرفت؛ اگرچه همه آنها در محدوده قابل پیش‌بینی قرار داشتند.

برخورد با ریزشهاب‌سنگ‌ها، جنبه اجتناب‌ناپذیری از عملیات در فضا به شمار می‌روند اما مهندسان جیمز وب اکنون در حال ارزیابی مجدد میزان برخورد با آینه اصلی هستند و این که چه کاری می‌توان در مورد آن انجام داد.

جیمز وب به دور "نقطه لاگرانژ ۲" (L2) می‌چرخد که حدود ۱.۶ میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد.

دنباله‌دار هالی آخرین بار در سال ۱۹۸۶ در منظومه شمسی دیده شد و سال آینده پیش از چرخش به سمت خورشید، در دورترین فاصله خود از زمین قرار می‌گیرد. این دنباله‌دار در حال حاضر حدود ۳۵ برابر فاصله خورشید و زمین، از منظومه شمسی فاصله دارد که تقریبا معادل فاصله زمین تا سیاره پلوتون است. دنباله‌دار هالی در حال حاضر در صورت فلکی "مار باریک"(Hydra) قرار دارد و به ستاره درخشان "شعرای شامی"(Procyon) در صورت فلکی "سگ کوچک"(Canis Minor) نزدیک است.

هالی، تنها دنباله‌دار شناخته‌شده با چشم غیر مسلح است که می‌تواند دو بار در طول عمر انسان ظاهر شود. این دنباله‌دار از ۲۴۰ قبل از میلاد، هر ۷۵ سال یک بار مشاهده می‌شود؛ اگرچه تنها در سال ۱۷۰۵، "ادموند هالی"(Edmund Halley)، ستاره‌شناس انگلیسی متوجه شد که این جرم درخشان به آسمان شب بازمی‌گردد. ادموند هالی، ۱۶ سال پیش از ظهور دنباله‌دار در سال ۱۷۵۸ که دقیقا آن را پیش‌بینی کرده بود، درگذشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی جیمز وب دنباله دار هالی بارش شهابي آینه منظومه شمسي ناسا دنباله دار هالی منظومه شمسی ریزشهاب سنگ بارش شهابی پیش بینی جیمز وب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۵۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری

ناسا تصاویر تایم لپس خیره‌کننده‌ای از دو ابرنواختر معروف در کهکشان راه شیری منتشر کرده است. این تصاویر که توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا گرفته شده‌اند، تغییرات چشمگیری را در طول زمان نشان می‌دهند که ناشی از انفجار ستاره‌ای است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دانشمندان تصاویر "تایم لپس" خیره‌کننده‌ای از دو ابرنواختر معروف در کهکشان راه شیری منتشر کرده‌اند. این تصاویر که توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا گرفته شده‌اند، تغییرات چشمگیری را در طول زمان نشان می‌دهند که ناشی از انفجار ستاره‌ای است.

یکی از ابرنواخترها، بقایای ابرنواختر خرچنگ است که در سال 1054 میلادی منفجر شد. این انفجار در آن زمان چنان درخشان بود که حتی در روز قابل مشاهده بود. تصاویر تایم لپس نشان می‌دهند که بقایای این ابرنواختر در طول هزار سال گذشته به طور قابل توجهی گسترش یافته است.

.

ابرنواختر دیگر، بقایای Cassiopeia A است که حدود 350 سال پیش منفجر شد. این ابرنواختر نیز بسیار درخشان بود و توسط منجمان در سراسر جهان مشاهده شد. تصاویر تایم لپس نشان می‌دهند که بقایای Cassiopeia A نیز در حال گسترش است، اما با سرعت کمتری نسبت به بقایای ابرنواختر خرچنگ.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" تصویر نخستین ابرنواختر خود را منتشر کرد

این تصاویر جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه انفجار ستاره‌ای و تکامل بقایای آنها را بهتر درک کنند. آنها همچنین یادآور قدرت و زیبایی پدیده‌های طبیعی هستند.

تصاویر تایم لپس توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا، تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه اشعه ایکس XMM-Newton گرفته شده‌اند.

دانشمندان از این تصاویر برای مطالعه نحوه انفجار ستاره‌ای و تکامل بقایای آنها استفاده می‌کنند.

ابرنواخترها نقش مهمی در تکامل کهکشان‌ها دارند. آنها عناصر سنگینی را در فضا آزاد می‌کنند که در نهایت برای تشکیل ستارگان و سیارات جدید استفاده می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (عکس) هزینه ۱۲۵ میلیون تومانی گلزار برای دیدن لبرون جیمز | گلزار در جایگاه VIP و پشت‌سر پادشاه NBA
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز
  • تریلر جدید و عجیب «جیمز باند» که ۳.۵ میلیون بازدید خورد
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • مستند ستاره دنباله دار؛ روایت حضور جهادگران اصفهانی در بزنوید لرستان +فیلم