Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@07:51:45 GMT

هیچ نگرانی در خصوص ذخیره خونی استان یزد وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۶۰۰۷

هیچ نگرانی در خصوص ذخیره خونی استان یزد وجود ندارد

دکتر سیدمحمدرضا آقایی، پیش از ظهر امروز در نشست خبری که به منظور گرامیداشت ۹ مردادماه«روز ملی اهدای خون» برگزار شده است، اظهار کرد: افزایش جمعیت اهداکنندگان مستمر در گرو مشارکت خانواده‌ها و اقشار مختلف مردم است.

وی با بیان این‌که روزانه بالغ بر ۲۰۰ نفر در سطح استان برای امر اهدا خون مراجعه می کنند، افزود: بنا داریم به زودی مجمع خیرین انتقال خون در استان یزد را تشکیل دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل سازمان انتقال خون یزد در ادامه با بیان این‌که در سال گذشته بالغ بر ۵۳ هزار نفر برای اهدا خون مراجعه کردند که ۴۵ هزار نفر موفق به اهدا خون شدند، گفت: از تعداد کل اهدا کنندگان خون در سال گذشته ۴۶ درصد توسط اهدا کنندگان مستمر بودند.

وی در خصوص انتشار خبرهایی با موضوع نیاز فوری هفت استان کشور به اهدای خون، خاطرنشان کرد: اعلام وضعیت قرمز در حوزه اهدا خون استان به این معناست که ذخیره خونی استان رو به پایان است و هفت تا هشت روز برای تأمین و تکمیل ذخیره خون فرصت باقی است.

دکتر آقایی با بیان این‌که در برخی مواقع اعلام وضعیت قرمز فقط مربوط به یک یا دو گروه خونی خاص است، تأکید کرد: خوشبختانه در حال حاضر با توجه به مشارکت و مراجعه شهروندان برای اهدا خون هیچ نگرانی در خصوص ذخیره خونی استان یزد وجود ندارد.

وی نیازمند حمایت جدی از سوی مسئولان، مردم و به ویژه خیرین است، گفت: متأسفانه تاکنون آن طور که باید به این سازمان توجه حمایتی نشده است.

دکتر آقایی با بیان این‌که در حال حاضر فقط شهرستان های میبد، اردکان و مهریز به پایگاه اطلاع خون مجهز شدند، گفت: برای تجهیز تمام شهرستان های استان به پایگاه انتقال خون نیازمند ورود خیرین نیکوکار هستیم.

وی انتقال خون را فرآیندی دانش بنیان و از جمله دانش های نوین در دنیا دانست و بیان کرد: هر کیسه خون تهیه شده در انتقال خون استان یزد بالغ بر یک میلیون تومان هزینه دارد.

مدیرکل انتقال خون یزد با بیان این‌که شاخص اهدا خون در این استان ۳۵ درهزار است، خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد اهدا کنندگان خون در استان یزد مستمر هستند.

دکتر آقایی در پایان با بیان این‌که میزان مشارکت زنان یزدی در امر اهدا خون کمتر از آقایان است، خاطرنشان کرد: فقط سه درصد میزان اهدا کنندگان خون در سال گذشته به بانوان اختصاص دارد.

انتهای پیام/الف

منبع: فارس

کلیدواژه: انتقال خون استان یزد دکتر آقایی وضعیت قرمز اهدا خون اهدا کنندگان انتقال خون استان یزد ذخیره خون اهدا خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۶۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

پلاکت خون پایین (ترومبوسیتوپنی) نوعی بیماری است که در آن بدن به دلیل عارضه یا سایر شرایط، پلاکت کافی تولید نمی‌کند. علائم ناشی از آن شامل خونریزی داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرآنلاین، تشخیص زودهنگام ترومبوسیتوپنی، نتایج مثبتی در درمان دارد اما تأخیر در تشخیص می‌تواند منجر به مشکلاتی از حمله قلبی، آسیب به اعضای بدن (به عنوان مثال، طحال، روده، کلیه و حتی آمبولی ریه) شود.

ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است.

در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • داروی خانگی برطرف کردن کم خونی و کبد چرب (فیلم)
  • (تصاویر) جواد عزتی و شبنم قربانی در اکران مردمی تمساح خونی
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان در فسا
  • فیلم/شمسایی قهرمانی آسیا را به «شهید غیرت» اهدا کرد
  • ورود مجمع نمایندگان استان تهران به مشکلات اداره کل انتقال خون
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • ابراز نگرانی اپوزیسیون از بیداری دانشجویان آمریکایی + فیلم
  • بازدید جمعی از نمایندگان تهران از اداره کل انتقال خون استان تهران
  • ۵۳ درصد از داوطلبان اهدای خون خراسان رضوی «مستمر» هستند