Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@18:01:23 GMT

سفر آفریقایی لاوروف، چالشی دیگر میان مسکو و غرب

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۶۲۰۷

سفر آفریقایی لاوروف، چالشی دیگر میان مسکو و غرب

وزیر امور خارجه روسیه در آخرین ایستگاه از تور سفرهایش به قاره آفریقا که با هدف جلب حمایت‌ها از روسیه در آستانه ورود جنگ در اوکراین به ششمین ماه خود صورت گرفت، وارد اوگاندا می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، بسیاری از رهبران آفریقا از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین امتناع کرده و آمریکا و ناتو را مقصر شروع شدن یا به طول انجامیدن این درگیری دانسته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که صدها میلیون نفر در این قاره با مساله افزایش قیمت مواد غذایی و در برخی موارد با کمبود شدید آنها که مرتبط با جنگ اوکراین و محاصره بنادر این کشور بوده، مواجه هستند.

لاوروف به دنبال متقاعد کردن رهبران آفریقا و تا حد بسیار کمتری مردم آنجا از این بابت است که مسکو را نمی‌توان به خاطر درگیری و بروز بحران غذایی مقصر دانست. روسیه مقصر  محاصره شدن بنادر اوکراین را مین‌های کار گذاشته شده توسط اوکراین دانسته است.

اما تلاش‌های مسکو برای به دست آوردن دوستانی برای خودش و تأثیرگذاری بر مردم در سراسر آفریقا به بسیار عقب‌تر از رویدادهای اخیر برمی‌گردد. نتایج این کمپین روسیه پراکنده بوده است و روسیه از نظر بسیاری از معیارهای متعارف همچون در حوزه‌های تجارت و سرمایه‌گذاری به عنوان یک بازیگر حاشیه‌ای باقی مانده است.

لاوروف از آنچه که "مسیر مستقل" در پیش گرفته شده توسط این کشورهای آفریقایی از بابت امتناعشان از پیوستن به تحریم‌های غرب علیه روسیه و "تلاش‌های آشکار آمریکا و اقمار اروپایی آن برای به دست آوردن دست برتر و تحمیل یک نظم جهانی تک قطبی" خوانده، استقبال کرده است.

زمانی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه‌ای رای داد که روسیه را از بابت جنگ اوکراین محکوم کرده و خواستار خروجش از اوکراین شد، یک کشور آفریقایی به آن رای منفی داد و ۱۷ کشور آفریقایی به آن رای ممتنع دادند. این رقم تقریباً معادل نیمی از همه آرای ممتنع به این قطعنامه بود. اکثریت کشورهای آفریقایی از این قطعنامه حمایت کردند که نهایتا با ۱۴۱ رای موافق در مقابل پنج رای مخالف تصویب شد.

مسکو در چندین کشور دارای اهمیت استراتژیک، تأثیری قابل توجه گذاشته و در این راستا روایت‌های ضدغربی را تقویت ‌کرده، از رهبران سیاسی دوست حمایت کرده و منابع ارزشمندی را استخراج کرده که به روسیه در راستای مقاومت در برابر تحریم‌هایی که غربی‌ها پس از حمله به اوکراین اعمال کردند، کمک کرده است.

یکی از بازیگران برجسته، شرکت امنیتی موسوم به گروه واگنر بوده است؛ یک شرکت خصوصی روسی که به حدود نیمی از دولت‌های آفریقایی نیروهای مزدور ارائه می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمریکا لاوروف روسيه آفريقا سرگئی لاوروف حمله روسيه به اوكراين

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۶۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، در جریان برگزاری دومین اجلاس همکاری‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی، کمیته همکاری‌های کشاورزی با حضور نمایندگان معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در سالن اجتماعات سازمان مدیریت صنعتی برپا شد.

با توجه به درخواست وزرای تجارت دو کشور نیجر و آفریقای مرکزی از ایران جهت حمایت از بخش کشاورزی، نمایندگان و مدیران بخش‌های مختلف ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور را ارائه کرده و فریبرز عباسی، مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری نیز توضیحاتی در رابطه با تجارب بخش دولتی و شرکت‌های بخش خصوصی مرتبط در حوزه آب و آبیاری ارائه کرد.

همچنین توانایی‌های ایران در زمینه‌های گوناگون مدیریت پایدار خاک و به ویژه مطالعات خاک‌شناسی و تهیه نقشه‌های مدیریت‌پذیر و تولید و صادرات کودها و اصلاح کننده‌های زیستی خاک نیز معرفی شد.

در پایان آمادگی ایران برای حضور در کشورهای آفریقایی و همکاری در اجرای پروژه‌های آب و خاک اعلام شد.

کد خبر 6092123

دیگر خبرها

  • مسکو: پهپاد اوکراین بر فراز «بلگورود» منهدم شد
  • دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین
  • نمایشگاه غنایم جنگ اوکراین در مسکو/تسلیحات ۱۲کشور مقهورارتش روسیه
  • حمله پهپادی اوکراین به مناطقی در روسیه
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟