Web Analytics Made Easy - Statcounter

اختلالات روانی در میان کودکان به عنوان تغییرات جدی در روش‌ یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات که موجب بروز پریشانی و مشکلات روزانه می‌شود، توصیف شده است بسیاری از کودکان گهگاه ترس و نگرانی را تجربه می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دوران کودکی نشان از رسیدن به نقاط عطف رشدی و عاطفی و یادگیری مهارت‌های اجتماعی سالم و نحوه‌ کنار آمدن با مشکلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکان دارای سلامت روانی، کیفیت زندگی مثبتی دارند و می‌توانند عملکرد خوبی در خانه، مدرسه و جامعه داشته باشند. 

اختلالات روانی در میان کودکان به عنوان تغییرات جدی در روش‌ یادگیری، رفتار یا کنترل احساسات که موجب بروز پریشانی و مشکلات روزانه می‌شود، توصیف شده است بسیاری از کودکان گهگاه ترس و نگرانی را تجربه می‌کنند یا رفتارهای مخرب دارند اگر علائم جدی و مداوم باشد و در فعالیت‌های مدرسه، خانه یا بازی تداخل ایجاد کند، ممکن است مبتلا به اختلال روانی، یعنی اختلالی که مربوط به سلامت روان است تشخیص داده شود.

سلامت روان تنها نبود یک اختلال روانی نیست کودکانی که اختلال روانی ندارند ممکن است از این نظر ‌که تا چه اندازه خوب عمل می‌کنند با هم متفاوت باشند و کودکانی که مبتلا به اختلال روانی مشترکی تشخیص داده شده‌اند ممکن است از نظر قدرت و ضعف در میزان رشد و نحوه مواجهه با مشکل و در کیفیت زندگی‌شان با هم متفاوت باشند. 

از این رو برای بررسی دقیقی‌تر این موضوع با کبری یادگاری، روانشناس کودک و نوجوان به گفتگو نشستیم، یادگاری می‌گوید: اساساً سلامت روان بر شیوه اندیشدن، احساس و عملکرد افراد تأثیر بسزایی می گذارد که والدین نقش مهمی در سلامت روان کودکان خود دارند و با ایجاد محیطی امن در خانه سلامت روان کودک خود را ارتقا می‌بخشند والدین باید اطلاعاتی در زمینه‌های رشد و مشکلات سلامت کودکان خود در هر مرحله‌ای از رشد کسب کنند. 

سلامت روان کودک به چه معناست؟ 

 در این باره تعاریف جامع و زیادی عنوان شده که مهمترین و کامل‌ترین تعریف به معنای دستیابی به لحظه های تأثیرگذار رشدی و عاطفی و یادگیری مهارت های دهگانه و آموزش به موقع مهارت‌های اجتماعی سالم، آموزش حل مسئله در زمان روبرو شدن با مشکلات است نشانه بارز کودکان با سلامت روانی بالا، کیفیت زندگی بالایی دارند و همچنین عملکرد درست و صحیح در محیط های خانه ،مدرسه و جامعه دارند. 

اختلالات روانی شایع در دوران کودکی چیست؟

از اختلالات شایع در کودکان عقب ماندگی، افسردگی، اضطراب، اختلال کمبود توجه و بیش فعالیADHD و اختلال رفتاری را می توان نام برد.

عقب ماندگی یعنی اینکه هوش آنها کمتر از حد طبیعی باشد یا دچار علائم عقب ماندگی ذهنی یا جسمی شدید متوسط یا خفیف باشند، افسردگی شایع ترین مشکل در جهان است که در سنین مختلف مشاهده می شود احساس غم، کاهش علاقه یا لذت به موضوعاتی که قبلا مورد توجه و علاقه کودک بود، اختلال در خواب و خوراک،کاهش انرژی، کندی روانی حرکتی، کاهش تمرکز، بی قرار بودن، احساس گناه از علائم این مورد است. 

آمارها نشان داده که 10 درصد از کودکان با مشکل اختلال بیش فعالی و کمبود توجه مواجه هستند همچنین بی توجه و رها کردن کارها، بی دقتی در گوش دادن، مرتب نبودن و شلختگی، انجام ندادن تکالیف مدرسه فراموش کاری، صبور نبودن، دائم در حرکت بودن و آرام و قرار نداشتن را می توان از علائم بیش فعالی در کودکان نام برد.

علائم اختلالات روانی دوران کودکی چیست؟ 

والدین باید به حرکات کودکانشان توجه کنند ممکن است کودکان نتوانند به خوبی شرح حال خود را توضیح دهند و یا خیلی از کودکان شناخت کاملی از احساسات و هیجانات ندارند، پس لازم است والدین به حالت ها و رفتارها و گفتار کودکان دقت کنند علائمی چون کاهش وزن، مشکل در خوابیدن،کاهش اشتها، سر درد و معده درد مکرر، مشکل در تمرکز، صحبت در مورد مرگ یا خودکشی، اجتناب از اجتماع و کم شدن ارتباطات، تغییرات در خلق وخو، تمایل نداشتن برای رفتن به مدرسه یا دیگر مراکز علمی،آسیب زدن به خود یا دیگران علائمی در این خصوص است. 

تب داغ مدارس فوتبال در همدان/ کدام مدارس ‌شایستگی میزبانی از کودکان و نوجوانان را دارند؟جزئیات فرزندخواندگی کودکان دارای بیماری و معلولیت اعلام شدافتتاح مرکز قرنطینه کودکان کار شرق استان گلستان در گنبدکاووس

نکته حائز اهمیت این که اگر کودک شما از کلماتی مانند ای کاش من نبودم، چرا من بدنیا آمدم؟ استفاده کرد و یا حتی احساس ناامنی و ناامیدی نسبت به آینده داشت و دائما سرشار از افکار منفی بود، حتما به یک پزشک مراجعه کنید.

به گزارش تسنیم در بخش دوم این گفتگو به تاثیر اختلالات روانی در کودکان، درمان اختلالات روانی در دوران کودکی، راه‌های پیشگیری از بروز اختلال روانی و چرایی دچار اختلال شدن کودکان خواهیم پرداخت. 

انتهای پیام/864/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اختلالات روانی سلامت روان کودک اختلال روانی دوران کودکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۶۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه

 معصومه توکلی مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه آئین بزرگداشت روز روانشناس در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خدمات سلامت، مشاوره و روانشناسی توسط دستگاه‌های مختلف در ستاد‌های مختلف در حال انجام است، اما موضوع این است که کفایت و جامعیت آنها به جایی نرسیده است که بتوانند به اندازه کافی در دسترس  مردم باشند و از این خدمات استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در این راستا وجود دارد تعرفه خدمات مشاوره و روانشناختی  است، افزود: همانگونه که در جریان هستید علیرغم اینکه تعرفه این خدمات بالا نیست و طبق مصوبه هیئت وزیران اعلام می‌شود، اما از آنجا که برای نتیجه گیری از موضوع مراجعه به روانشناس نیازمند این  هستیم که چندین جلسه  در برخی مواقع ۱۰ تا ۱۲ جلسه  مراجعه کنیم این رقمی که فرد باید بپردازد بالا است.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور خاطر نشان کرد: بیمه خدمات مشاوره و روانشناسی یکی از درخواست‌هایی است که جامعه روانشناسی دارند و تلاش شده کار‌هایی انجام شود که متاسفانه اکنون بسیار محدود و قلیل است.


توکلی عنوان کرد: حتما نیاز است که نظام بیمه دقیق کامل و جامع همانگونه که در نظام بیمه‌ای سلامت جسم است در سلامت روح نیز اتفاق بیفتد.


وی با بیان اینکه اثر بخشی خدمات همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد:  خدماتی که قرار است به آحاد مردم ارائه شود باید اثر بخش بوده و نیاز آنها را مرتفع کند در امر مشاوره اینکه فرد  بخواهد بهره کافی ببرد نیازمند  مداومت است.

توکلی عنوان کرد: مانند بیماری جسمی که مراجعه می‌کنید و  برای درمان تا مدتی باید تحت نظر باشید در مداخله خدمات روانشناختی هم  همین گونه است، متاسفانه مردم خیال می‌کنند با یک بار مراجعه به روانشناس به صورت کامل مشکلشان برطرف می‌شود در صورتی که مسئله بهداشت روان بسیار پیچیده‌تر از مسائل جسمی است  و می‌طلبد که به این موضوع دقیق‌تر فکر کنیم.

وی گفت:  باید برای افرادی که نیاز به مداخله روانشناختی دارند  و بضاعت پرداخت این هزینه را ندارند تدابیری اتخاذ شود.

مدیرکل دفتر مشاور و خدمات روان شناختی سازمان بهزیستی کشور، افزود: ما در سازمان بهزیستی خط مشاوره ۱۴۸۰ از ۸ صبح تا ۱۲شب خدمات رایگان مشاور تلفنی به آحاد مردم ارائه می‌دهد این خدمات بدون اینکه فرد بخواهد اسمش را اعلام کند و یا اطلاعاتی از خود ارائه بدهد انجام می‌شود.

توکلی با اشاره به اینکه خدمات دقیق و کامل مشاوره باید حضوری انجام شود، افزود:  بهزیستی برای مشاور حضوری نیز به اقشار نیازمند مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

وی اظهارکرد: سند خدمات جامع سلامت روان و  موضوعات مرتبط با آن در کشور از چندسالی که منقضی شده ابلاغ مجدد این سند که وظایف هر دستگاه در آن نوشته شده میتواند کمک  کند که‌همه دستگاه‌ها بینشان هم افزایی انجام شود و در کنار هم خدمات بهتری ارائه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه