Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش قدس آنلاین، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در مصاحبه تفصیلی روز گذشته با  شبکه خبری دولتی «تی.آر.تی»، درباره مواضع آنکارا در خصوص حمله اخیر علیه شمال عراق، توافقنامه انتقال غلات از اوکراین، تحولات سوریه، بزرگتر شدن دامنه ناتو، خرید نفت و ...توضیح داد.

حمله به دهوک تروریستی بود 

وی با تکرار موضع آنکارا در خصوص بمباران هفته پیش یک منطقه گردشگری در استان دهوک واقع در شمال عراق، تاکید کرد که این حمله که به کشته شدن نه نفر و مجروحیت ۳۱ تن منجر شد، از سوی «تروریست‌ها» صورت گرفته است و هدف از آن، آسیب زدن به روابط ترکیه و عراق بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهور ترکیه گفت: «بار دیگر چهره واقعی سازمان تروریستی پ.ک.ک را دیدیم. این حمله مشابه اقدامات تروریستی معمول پ.ک.ک و دو شاخه آن در سوریه یعنی " YPG"و "PYD" بود».

اردوغان تاکید کرد که ترکیه موضع خود در خصوص این حمله را به متحدان خود در پیمان آتلانتیک شمالی، ایالات متحده و مقامات عراقی ابلاغ کرده است».

وی افزود که از بغداد خواسته تا در دام تبلیغاتی که شبه‌نظامیان کُرد ترویج می‌کنند و مسئولیت این حمله را به گردن ترکیه می‌اندازند، نیفتد.

منابع خبری عراق، عصر روز چهارشنبه پیش، از حمله ارتش ترکیه به شمال این کشور و اصابت یک گلوله توپ به تفرجگاهی در شهر «زاخو» واقع در استان «دهوک» در منطقه کردستان عراق خبر دادند. رسانه‌های عراقی گزارش دادند که در پی این حمله، ۹ شهروند عراقی کشته و ۳۱ نفر مجروح شدند.

«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه، پنجشنبه پیش، اظهارات مقامات عراقی درباره حمله ترکیه به منطقه کردستان را تکذیب کرد و گفت: «اتهامات وارده به خود را رد می‌کنیم و آماده همکاری با مقامات عراقی هستیم. چند سازمان تروریستی از جمله حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) همچنان در خاک عراق فعالیت دارند».

ترکیه مدت‌هاست با ادعای مقابله با گروهک تروریستی پ‌.ک‌.ک در حال نقض تمامیت ارضی شمال عراق است. گروهک پ‌.ک‌.ک که در ۳۵ سال گذشته با دولت آنکارا در تقابل نظامی است از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود.

آنکارا ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان، مسئول مرگ بیش از ۴۰ هزار نفر از شهروندان ترکیه از جمله زنان و کودکان هستند. اما در مقابل نیز صدها روستا به دلیل حملات ترکیه در شمال عراق و سوریه خالی از سکنه شده است.

اردوغان: نفت و گاز بیشتری از ایران خریداری می‌کنیم

اردوغان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «ترکیه خرید نفت و گاز طبیعی خود از ایران را افزایش خواهد داد».

وی تصریح کرد که حجم تبادل تجاری ایران و ترکیه به ۳۰ میلیارد دلار در سال خواهد رسید. اردوغان از هشت توافقنامه مهم با مقام‌های ایران حین سفر اخیر خود به تهران خبر داد.

تاکید بر لزوم پایبندی همه طرف‌ها به توافق انتقال غلات از اوکراین

رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه بر لزوم پایبندی به تعهدات درباره صادرات غلات اوکراین، تاکید کرد و گفت: آنکارا انتظار دارد که کی‌یف و مسکو طبق توافقی که دو کشور در مورد صادرات غلات اوکراینی امضا کردند، مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند. ما از آنها انتظار داریم که مسئولیت قراردادهایی را که امضا کرده‌اند بر عهده بگیرند و تمامی طرف‌ها بر اساس مسئولیت‌هایی که بر عهده گرفته‌اند عمل کنند. 

در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲، در استانبول با حضور رجب طیب اردوغان مراسم امضای «سند توافق ابتکاری برای حمل ایمن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» بین ترکیه، روسیه، اوکراین و سازمان ملل برگزار شد.این توافق تضمین‌کننده صادرات غلات از بنادر اوکراین در دریای سیاه (شرق اروپا) به جهان است. به ویژه که بسیاری از کشورهای جهان به دلیل ناتوانی کشتی‌های باری برای خروج از بنادر اوکراین به دلیل جنگی که از ۲۴ فوریه گذشته بین مسکو و کی‌یف آغاز شد، از بحران غلات رنج می‌برند.

اردوغان روز گذشته توضیح داد: «مذاکرات برای دستیابی به توافق انتقال غلات اوکراین به جهان از مدت‌ها قبل آغاز شد. امضا این توافق‌نامه در استانبول یک موفقیت بزرگ محسوب می‌شود. ترکیه اکنون منتظر اجرای عملی مفاد توافقنامه صادرات غلات اوکراین از سوی همه طرف‌ها پس از امضای آن است.

روسیه و اوکراین کشورهای متحد ترکیه هستند

وی افزود: تلاش‌های ما برای آشتی میان روسیه و اوکراین قبل از جنگ آغاز شده و ما همچنان به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه می‌دهیم. روسیه و اوکراین دو کشور متحد ترکیه هستند و ما در فاصله‌ای یکسان از هر دوی آن‌ها قرار می‌گیریم.

آنکارا از شروط خود برای گسترش دامنه ناتو کوتاه نمی‌آید

رئیس‌جمهور ترکیه در خصوص تلاش برخی کشورها برای پیوستن به ناتو و گسترش دامنه اعضای ناتو نیز گفت: «به کشورهایی که به دنبال پیوستن به ناتو هستند، اجازه نخواهیم داد از سازمان های تروریستی حمایت کنند.کشورهایی که می خواهند به ناتو بپیوندند باید به شرایط ترکیه در خصوص مبارزه با سازمان‌های تروریستی احترام بگذارند.همه باید بدانند که ترکیه حتی اندکی از شروطی که برای پیوستن به ناتو تعیین کرده است، کوتاه نخواهد آمد».

وی افزود: «سوئد و فنلاند، تا زمانی که از اقدام مسلحانه پ.ک.ک علیه ترکیه جلوگیری نکنند، نباید انتظار رویکرد مثبتی از ترکیه در مورد پیوستن خود به ناتو داشته باشند».

سوریه لانه سازمان‌های تروریستی شده است

وی با این ادعا که سوریه به لانه سازمان‌های تروریستی تبدیل شده، گفت: ایران و سوریه باید موضعی شفاف در قبال این سازمان‌های تروریستی اتخاذ کنند و با آن مبارزه کنند».

اردوغان تاکید کرد: «اوضاع در شرق فرات همچنان ناامن است و واشنگتن نیز حسن‌نیت خود را برای حل این بحران نشان نداده است. واشنگتن همچنان در حال آموزش  اعضای سازمان‌های تروریستی در سوریه است. سازمان‌هایی که علیه نیروهای ترکیه حملات انجام می‌دهند».

وی همچنین افزود که ترکیه برای ساخت ۲۵۰ هزار منزل دیگر برای اسکان آوارگان سوری در مرزهایش برنامه‌ریزی کرده است.

محور دیدار با ماکرون، فعالیت‌های سازمان‌های تروریستی بود

رئیس‌جمهور ترکیه در خصوص دیدار اخیرش با «ایمانوئل ماکرون» نیز گفت: «در دیدارم با ماکرون در نشست مادرید، بر فعالیت‌های سازمان‌های تروریستی متمرکز بودم».

واشنگتن ۴ پایگاه نظامی جدید در جزایر میان ترکیه و یونان احداث کرده است

اردوغان درباره یونان نیز گفت: «آمریکا چهار پایگاه نظامی جدید در جزایر بین ترکیه و یونان احداث کرده است. یونان از درس های قبلی بهره برده و درک کرده است که اقداماتی که انجام داده است، نقض توافقنامه لوزان است.

ارزیابی مثبت از دیدار با بایدن

وی با اشاره به این‌که دیدارش با بایدن برای تقویت روابط ترکیه و آمریکا بسیار مثبت بود، توضیح داد که مذاکرات با واشنگتن در مورد تکمیل قرارداد جنگنده‌های F-۱۶ ادامه دارد.

تداوم تلاش‌ها برای نزدیک شدن به کشورهای عربی

اردوغان در خصوص گام‌های نزدیک‌شدن به عربستان و امارات و مصر نیز گفت: «تلاش‌ها برای توسعه روابط با این دو کشور ادامه دارد و در مورد مصر نیز همین‌طور است».

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رجب طیب اردوغان ترکیه سوریه ناتو سازمان های تروریستی رئیس جمهور ترکیه غلات اوکراین صادرات غلات شمال عراق تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۷۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیم با انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها و یا جمهوری‌خواهان دارد.در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با روسیه است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بسیاری از کشورهای غربی که ابتدا تمایلی به ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین نداشتند، مسیر خود را تغییر داده‌ و تجهیزات مختلفی از تانک‌های سنگین گرفته تا سیستم‌های دفاع هوایی را به این کشور ارسال کرده و همچنان به تداوم این روند متعهد هستند.

علاوه بر این، خلبانان اوکراینی در حال آموزش برای جت‌های جنگنده احتمالی هستند، مطالبه‌ای که دولت اوکراین از ابتدای شروع جنگ عنوان کرده است.

واشنگتن سرسخت‌ترین شریک نظامی اوکراین از ابتدای جنگ بوده و تسلیحات و تجهیزات بیشتری در مقایسه با سایر کشورها ارسال کرده است. جدیدترین داده‌های وزارت امور خارجه ایالات متحده نشان می‌دهد که کل کمک‌های نظامی این کشور تحت ریاست جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از 42 میلیارد دلار فراتر رفته که 41.3 میلیارد دلار آن از زمان آغاز جنگ بوده است.

با این حال به اعتقاد برخی تحلیلگران سرنوشت ناخوشایندی در انتظار زلنسکی است. واشنگتن به دست نشانده های خود در نقش سران دولت های خارجی تنها به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف ژئوپولیتیکی می نگرد و بعد از اینکه این دست نشانده ها وظایف محول شده خود را انجام دادند، آنها را برکنار می کند.

سرنوشت مشابهی در انتظار «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین نیز وجود دارد، به محض اینکه زلنسکی نقشی را که غرب برای او معین کرده، ایفا کند. زمانیکه دیگر مورد نیاز حامیان غربی نیست چه نوع خاتمه ای در انتظار زلنسکی است؟ فنا بعد از یک کودتا، برکناری از قدرت با برگزاری انتخابات یا اتهام، بازداشت، حبس و غیره.

خدمت غرب به اوکراین یک طرفه نیست

با نگاهی واقع گرایانه به جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی که تهاجم روسیه ادامه دارد، اوکراین اغلب به شدت به حمایت نظامی و اقتصادی غرب وابسته است. با این حال، این رابطه آنطور که در ابتدا ممکن است یک طرفه به نظر برسد، نیست. حمایت غرب در واقع در کمک به اوکراین برای دفاع از خود بسیار مهم بوده است، این موضوع در صورتی است که جهان دموکراتیک نیز طیف وسیعی از منافع را از حمایت از تلاش‌های جنگی اوکراین به دست می‌آورد.

مهم ترین این مزیت ها کسب منافع در میدان جنگ است. به اعتقادات رهبران کشورهای غربی و اروپایی، اوکراین در میدان جنگ به طور پیوسته در حال نابودی پتانسیل نظامی روسیه است. این روند جنگ به طور چشمگیری تهدیدی را که برای جناح شرقی ناتو ایجاد می‌کند، کاهش می دهد.

شکست در اوکراین، روسیه را از صفوف ابرقدرت‌های نظامی جهان پایین می‌آورد و مسکو را با سال‌ها بازسازی روبرو می‌کند و تهدید های ناشی از اقدامات احتمالی روسیه را در کشورهای دیگر به حداقل می رساند. مهم این است که غرب با حمایت از اوکراین می‌تواند پتانسیل نظامی روسیه را بدون انجام هیچ اقدامات مستقیم یا تلفات جانی، کاهش دهد.

بر اساس نگاه سیاستمداران غربی، «راه جلوگیری از رویارویی با روسیه در آینده، کمک به اوکراین برای عقب راندن مهاجم در حال حاضر است. این درس تاریخ است که باید ما را راهنمایی کند و به اقداماتی قبل از اینکه خیلی دیر شود، فوریت بخشد.»

اما اگر بازی به نفع روسیه پایان یافته و این درس نادیده گرفته شود و اوکراین شکست بخورد، غربی‌ها نگران هستند که روسیه تقریباً به طور قطع فراتر رفته و تهدیدی مستقیم برای کشورهای عضو ناتو مانند کشورهای بالتیک، فنلاند یا لهستان محسوب خواهد شد.

در آن مرحله، دیگر امکان اجتناب از تلفات قابل توجه ناتو وجود نخواهد داشت. نبرد در میدان اوکراین به ناتو هدف تازه ای بخشیده است و با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو باعث گسترش بیشتر اتحاد نظامی در اتحادیه اروپا شده است. این امر عاملی شده تا اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری متحد شود.

به طور کلی، تمایل و توانایی غرب برای ادامه حمایت از اوکراین مبتنی بر توافق در برابر چیزی است که از آن دفاع می کند. موضع غرب در مورد آینده جنگ اوکراین به دلیل چرخه انتخابات در ایالات متحده و اروپا پیچیده است.

با وجود مخالفت های فراوان در آمریکا و اروپا، بسته کمکی به اوکراین ارسال شده است و کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو به تعهد تجهیزات جنگی برای اوکراین ادامه می‌دهند. اما نکته قابل تامل، تا زمانی که چرخه انتخاباتی کامل نشود، سیاست‌ها در حالت تعلیق هستند و موقعیت اوکراین را تضعیف می‌کنند و دست مسکو را تقویت می‌کنند.  

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیمی با انتخابات آتی ایالات متحده و روی کار آمدن دموکرات ها و یا جمهوری خواهان دارد. در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با پوتین است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد و در این شکی نیست.

اما نکته کلیدی نوع حل و فصل است که ممکن است قابل قبول باشد. موضع حداکثری زلنسکی مبنی بر خروج کامل روسیه از تمام خاک اوکراین همچنان پابرجاست. این امر با واقعیت وضعیت نظامی در زمین و در میان جمعیت های سرزمینی که اکنون تحت کنترل روسیه است، تضعیف می شود.

همچنین پیوستن و یا عدم پیوستن اوکراین به ناتو از موضوعات مهمی است که ادامه و یا مذاکره برای حل و فصل جنگ را به چالش کشیده است. تصمیمی که آینده اوکراین را یا متحد شرق و یا در مقابل شرق قرار خواهد داد.

 

تحولات اوکراین| امکان درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیروتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم