Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@15:23:33 GMT

«خاویار گیاهی» روی دست کشاورزان ماند

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۷۲۷۴

«خاویار گیاهی» روی دست کشاورزان ماند

سال 92 که «کینوا» به‌عنوان یک محصول مقاوم به شوری و خشکی برای نخستین‌بار در دانشکده کشاورزی گرگان به‌صورت آزمایشی کشت شد، بسیاری تصور می‌کردند این محصول بتواند تا حدی جایگزین برنج شود اما حالا پس از گذشت حدود یک دهه به‌دلیل نداشتن بازار در حال حذف شدن از برنامه کشت استان‌هایی است که با توجه به شرایط آب و هوایی خشک می‌توانستند از این گیاه سازگار با خشکسالی به‌عنوان یک الگوی کشت موفق استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: این محصول گیاهی که با نام خاویار گیاهی نیز معروف است و سرشار از مواد مغذی است به‌دلیل مقاومت بالا در مقابل کم آبی و شوری راه خود را به سوی زمین‌های کشاورزی بسیاری از استان‌ها از جمله خراسان جنوبی، اصفهان، کرمان، آذربایجان شرقی، خوزستان و آذربایجان غربی، خراسان رضوی باز کرده بود. در حال حاضر نیز در الگوی کشت بیشتر استان‌های کشور وجود دارد.


مصرف کینوا فرهنگ‌سازی می‌خواهد
خوزستان یکی از استان‌هایی است که کشاورزان آن اقدام به کشت کینوا کرده بودند تا شاید با توجه به گرما و خشکی استان به این الگوی کشت کمک‌شان بیاید اما با توجه به نبود بازار ثابت برای آن، گندم را جایگزین کینوا کرده‌اند تا لااقل خیالشان از بابت فروش دسترنج خود راحت باشد.«مسعود اسدی»، دبیر خانه کشاورز خوزستان به «ایران» گفت: کینوا در سال‌های گذشته به‌صورت محدود در استان کشت می‌شد ولی هیچگاه کشت کینوا تجاری نبود و حالا نیز سطح زیر کشت کینوا شاید در حد چند هکتار هم نباشد.وی افزود: در واقع کشاورزانی که در سال‌های گذشته با تشویق جهاد کشاورزی اقدام به کشت این محصول گیاهی می‌کردند امسال گندم را جایگزین کینوا کرده‌اند. وی تأکید کرد: کشاورزان تا از سوددهی و ضمانت خرید یک محصول اطمینان نداشته باشند به سمت کشت آن نمی‌روند و این اتفاقی است که برای کینوا افتاده است و در حال حاضر چون تقاضایی در بازار ندارد کشاورزان به سمت تولیدش نمی‌روند.وی تصریح کرد: کینوا دانه خوراکی است که به خاویار گیاهی نیز شهرت دارد و مصرف آن در کشورهای غربی، به‌عنوان جایگزین سالم غلات رواج یافته است اما در کشور ما فرهنگ‌سازی درستی برای مصرف آن صورت نگرفته است.

این در حالی است که وقتی جهاد کشاورزی کشت این محصول را درقالب الگوی کشت سازگار با خشکسالی به کشاورزان توصیه می‌کند باید همزمان برای مصرف آن هم فرهنگ‌سازی کند.اسدی خاطرنشان کرد: با اینکه کینوا اقبالی در بازار داخلی ندارد اما به نظر می‌رسد اگر شرایط صادرات آن فراهم می‌شد می‌توانستیم در استان‌هایی مانند خوزستان روی صادرات آن حساب باز کنیم.«احمدی» یک از فروشندگان کینوا در بازار اهواز نیز به «ایران» گفت: خریداران کینوا خیلی محدود هستند و فقط افرادی مانند ورزشکاران و یا افراد دارای رژیم‌های خاص آن را خریداری می‌کنند البته در برخی موارد نیز افرادی برای امتحان کینوا اقدام به خرید آزمایشی آن می‌کنند ولی به نظر من کینوا با ذائقه ما ایرانیان خیلی جور نیست.وی افزود: قیمت هر کیلو کینوا بسته به نوع آن از 80 تا 150 هزار تومان است و باید به این نکته توجه داشت که مصرف آن مانند برنج نیست که فرضاً یک خانواده سه نفره برای هر وعده سه پیمانه کینوا دم کند بلکه هر خانواده یک پیمانه کینوا را آماده سازی، و بخشی از آن را داخل سالاد مصرف می‌کند.به گفته وی در حال حاضر کینوا در بسته‌های 400 تا 500 گرمی به خریداران عرضه می‌شود.وی با اشاره به اینکه پروتئین، آمینواسید، فسفر، آهن، امگا ۳، منیزیم، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌های گروه B، ویتامین E و آنتی اکسیدان‌ها از جمله موادی هستند که به وفور در کینوا وجود دارد، افزود: این شبه غله بسیار مغذی است ولی مردم آگاهی کمی نسبت به خواص آن دارند.


کشاورزان سیستان و بلوچستان گندم را جایگزین کینوا کردند
استان سیستان و بلوچستان یکی از استان‌هایی بود که به‌دلیل خشکسالی‌های متوالی در سال 98 به سمت کشت کینوا رفت و کشاورزان این استان توانستند با کشت کینوا در 60 هکتار از اراضی 100تن محصول برداشت کنند. «امان‌الله طوقی»، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان به «ایران» گفت: هر چند کینوا فقط در سال 98 در استان کشت شد ولی بررسی‌های ما نشان داد این محصول می‌توانست انتخاب مناسبی برای کشاورزان ما بویژه در منطقه سیستان باشد که با تنش آبی مواجه هستند.وی افزود: کینوا با اینکه پروتئین زیادی دارد اما اصلاً پروتئین گلوتن ندارد و برای افرادی که نباید گلوتن مصرف کنند توصیه شده و از سوی دیگر برخلاف سایر غلات، شاخص قند پایینی دارد و افراد دیابتی با خیال راحت می‌توانند از آن استفاده کنند و همچنین سرشار از فیبر است که به کاهش وزن کمک می‌کند.طوقی خاطرنشان کرد : کشاورزان سیستان و بلوچستان در حال حاضر گندم را جایگزین کینوا کرده‌اند و دلیل آن هم خرید تضمینی گندم است.وی تصریح کرد: کشت کینوا در سیستان و بلوچستان از سال 98 شروع شد ولی از سال 99به بعد کشاورزان کینوا را کشت نکردند چون نتوانستند محصول تولیدی خود را بفروشند.به گفته وی، گیاه کینوا در اصل بومی کشورهای امریکای جنوبی مانند بولیوی، شیلی و پرو است، اما امروزه این گیاه در تمام دنیا کشت می‌شود.


بازار‌یابی کینوا حل شود تبدیل به محصولی درآمدزا می‌شود
«احمد شادمهری»، مسئول کشت کینوا در سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز به «ایران» گفت: کینوا کشت نوینی در کشور ما به شمار می‌رود و درالگوی کشت پیشنهادی ما برای کشاورزان قرار دارد و اگر مشکل بازاریابی آن حل شود می‌تواند محصول درآمدزایی باشد.این محصول ازآنجا که محصولی کم آب طلب و مقاوم به شوری و خشکی است در شرایط کنونی که بسیاری از نقاط کشور ما با تنش آبی روبه‌رو هستند می‌تواند جایگزین عالی برای محصولات پرآب بر باشد.ضمن اینکه کینوا از نظر غذایی محصولی بسیار مغذی و سرشاراز پروتئین است که متأسفانه به‌دلیل عدم فرهنگ‌سازی هنوز برای بیشترمردم ناشناخته است.وی با اشاره به اینکه کینوا در سال‌های گذشته به‌صورت محدود و در سطح 50 هکتار از اراضی کشاورزی استان خراسان رضوی کشت می‌شد، افزود: جهاد کشاورزی بنا دارد کشت آزمایشی این محصول را از چندروز دیگر در مناطقی از سه شهرستان نیشابور، خوشاب و خلیل آباد آغاز کند.در قبال این طرح آزمایشی مشخص می‌شود کشت کینوا با کدام اقلیم استان سازگارتر است.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان جهاد کشاورزی حال حاضر فرهنگ سازی استان هایی کشت کینوا الگوی کشت مصرف آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۷۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!

چای گیاهی ماته (Mate) که در میان ستاره‌های فوتبال آمریکای جنوبی مانند لیونل مسی محبوب است، خاصیت لاغری نیز دارد. کارشناسان می‌گویند این نوشیدنی تلخ با بویی شبیه بادام زمینی، احتمالاً به دلیل کافئین موجود، متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد و سوخت چربی را تسریع می‌کند.

به گزارش روزیاتو، شاید همین خواص باعث شده که ناگهان ماته در میان فوتبالیست‌ها محبوبیت پیدا کند. مسی، یکی از بزرگترین بازیکنان تاریخ فوتبال، به نوعی سفیر این نوشیدنی شده و اغلب عکس‌هایی از خود در حال نوشیدن ماته تازه دم، منتشر می‌کند. دیوید بکهام، که مسی را به تیم اینتر میامی دعوت کرد نیز تحت تأثیر او ماته را امتحان کرد.

مصرف ماته در میان ستاره‌های آرژانتینی، اروگوئه‌ای و حتی اروپایی مانند آنتوان گریزمان و پل پوگبا رایج است. اریک دایر، مدافع سابق تاتنهام نیز در جام جهانی ۲۰۱۸ اعتراف کرد که به این نوشیدنی اعتیاد دارد.

چای ماته مانند قهوه انرژی بخش است، اما طرفداران آن ادعا می‌کنند که سردرد و افت ناگهانی انرژی همراه با نوشیدن قهوه را ندارد. محققان می‌گویند ماته می‌تواند باعث کاهش وزن شود. یک مطالعه در برزیل در سال ۲۰۱۹ نشان داد که این نوشیدنی سبز خواص ضد چاقی دارد.

همچنین طی یک تحقیق در کره جنوبی در سال ۲۰۱۵ مشخص شد که افراد چاق با مصرف روزانه کپسول ماته می‌توانند تا ۰.۷ کیلوگرم وزن کم کنند. سایر مطالعات نیز مزایای مشابهی را گزارش کرده اند؛ مانند پژوهشی در نروژ در ۲۰۱۸ که نشان داد این مکمل میزان سوزاندن چربی را در هنگام ورزش افزایش می‌دهد.

با این حال، یک متخصص تغذیه می‌گوید که اثرات لاغری ماته ممکن است ناشی از کافئین آن باشد نه خود نوشیدنی. کافئین با افزایش سطح آدرنالین، متابولیسم چربی را تحریک می‌کند. ماته همچنین سرشار از پلی فنول‌های آنتی اکسیدان و محرک متابولیسم است. اما این متخصص معتقد است اگر رژیم سالم و ورزش را رعایت کنید، ماته اثر کمی روی کاهش وزن دارد.

دیگر خبرها

  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!
  • حل مشکل آب کشاورزان قزوین اولویت مسؤولان باشد